Μετάβαση στο περιεχόμενο

Πολιτικός μηχανικός - Ανανεώσιμες Πηγές


Recommended Posts

Παιδιά χαιρετώ.

Εγώ είχα αποφασίσει να ψάξω μεταπτυχιακό πάνω στις ανανεώσιμες πηγές ενέργειας αλλά διαπίστωσα ότι το αντικείμενο αυτό το προτιμούν κυρίως ηλεκτρολόγοι και μηχανολόγοι , ήταν δλδ μεταπτυχιακά του κλάδου "mechanical engineering".

 

Μέσα σε αυτό το site http://www.findamasters.com/search/Courses.aspx?DID=5&SAID=19&Keywords=renewable+resources διαπιστώνει κανείς ότι υπάρχει μόνο ένα τέτοιο μεταπτυχιακό που να υποστηρίζεται από πολιτικούς μηχανικούς (μπορεί να υπάρχουν και λίγα ακόμα δεν ξέρω)

 

Οπότε άρχισα να προβληματίζομαι πολύ στο κατά πόσον ένας πολιτικός μηχανικός μπορεί να τα καταφέρει σε ένα τέτοιο ματαπτυχιακό από άποψη γνώσεων. Δε θέλω να μπω σε μια σχολή και να μην μπορέσω να την τελειώσω! Υπάρχει τομέας των ανανεώσιμων πηγών ενέργειας που δεν μπορεί να "καλύψει" ένας πολιτικός μηχανικός με τις γνώσεις του?

 

Παρακαλώ θα ήθελα πολύ τη συμβουλή σας πάνω στο ζήτημα, ειδικά από καποιο συνάδελφο με εμπειρία ενός τέτοιου μεταπτυχιακού ή οποιονδήποτε γνώστη του αντικειμένου.

 

Ευχαριστώ εκ των προτέρων!

Link to comment
Share on other sites

Οι ανανεώσιμες πηγές ενέργειας έχουν ένα μεγάλο σκέλος που αφορά ενεργούς τρόπους παρέμβασης, με χρήση μηχανολογικών και ηλεκτρολογικών εργαλείων.

Υπάρχει όμως και ένας τομέας ο οποίος ασχολείται με τους παθητικούς ή δομικούς τρόπους αξιοποίησης των ανανεώσιμων πηγών ενέργειας.

Στο δεύτερο σκέλος σίγουρα έχεις το θεωρητικό υπόβαθρο.

Το θέμα είναι αν η θεματική σου επιλογή θα γίνει αποδεκτή για το μάστερ που σε ενδιαφέρει.

  • Upvote 1
Link to comment
Share on other sites

οπως αναφερθηκε κ παραπανω μπορεις να ασχοληθεις με κτιριακα, κυριως του στυλ βιοκλιματικα, αλλα επισης μπορεις να ασχοληθεις με την βελτιστοποιηση των θεμελιωσεων σε αιολικα παρκα, διαφορετικες τεχνικες, υλικα κ διαδικασιες.

Link to comment
Share on other sites

Τι ειναι τα ΥΗΕ? (τα αρχικα των πινακιδων του αυτοκινητου μου)

Υδρο Ηλεκτρικά Έργα. Επίσης άλλο αντικείμενο ο ενεργειακός υπολογισμός αιολικού δυναμικού.

Link to comment
Share on other sites

Δημιουργήστε ένα λογαριασμό ή συνδεθείτε προκειμένου να αφήσετε κάποιο σχόλιο

Πρέπει να είστε μέλος για να μπορέσετε να αφήσετε κάποιο σχόλιο

Δημιουργία λογαριασμού

Κάντε μια δωρεάν εγγραφή στην κοινότητά μας. Είναι εύκολο!

Εγγραφή νέου λογαριασμού

Σύνδεση

Εάν έχετε ήδη λογαριασμό; Συνδεθείτε εδώ.

Συνδεθείτε τώρα
×
×
  • Create New...

Σημαντικό

Χρησιμοποιούμε cookies για να βελτιώνουμε το περιεχόμενο του website μας. Μπορείτε να τροποποιήσετε τις ρυθμίσεις των cookie, ή να δώσετε τη συγκατάθεσή σας για την χρήση τους.