ΚΑΝΑ Δημοσιεύτηκε Ιούλιος 15 , 2016 Δημοσιεύτηκε Ιούλιος 15 , 2016 Συμφωνώ ότι το ύψος των 2.40μ της δοκού είναι παράλογο συμφωνώ επίσης και με τα διαφορετικά υλικά που αναφέρεις και αναφέρονται και στη διάταξη αλλά άλλο συμπέρασμα θα βγάλεις (όπως και ο υπάλληλος ΥΔΟΜ) αν προσέξεις/ει το παράδειγμα 3 του πρώτου σκαριφήματος
fr_sk Δημοσιεύτηκε Σεπτέμβριος 27 , 2016 Δημοσιεύτηκε Σεπτέμβριος 27 , 2016 Σε ανεγειρόμενη πολυκατοικία εντός σχεδίου, το γήπεδο έχει από βορρά σε νότο υψομετρική διαφορά κάτι παραπάνω από 1μ. Στη νότια, και χαμηλότερη υψομετρικά, πλευρά του υπογείου θέλω να βγάλω παράθυρα για φυσικό φωτισμό/ αερισμό. Ο προβληματισμός μου είναι ως προς τη στάθμη από την οποία μετράω το ύψος γιατί δεν έχω περιθώρια. Θα είναι η νότια ή η βόρεια?
Faethon11 Δημοσιεύτηκε Σεπτέμβριος 27 , 2016 Δημοσιεύτηκε Σεπτέμβριος 27 , 2016 Πέριξ του κτιρίου νομίζω.... σε κανένα σημείο δεν πρέπει να είναι η οροφή του υπογείου άνω του 1.20 αλλιώς τμήμα του υπογείου μετράει δόμηση... εκτός αν έχει αλλάξει κάτι που με διέφυγε.... 1
ioannat Δημοσιεύτηκε Οκτώβριος 13 , 2016 Δημοσιεύτηκε Οκτώβριος 13 , 2016 Σε αδεια του 90 οπου εχει εξαντληθει το υψος της οικοδομης κατω απο την αποληξη μπορω να ζητησω με αδεια σταση του ανελυστηρα στο δωμα?Δεν υπαρχει προθεση να γινει φυτεμενο δωμα.Απ οσο ξερω στους παλαιοτερους οικοδομικους κανονισμους αν η αποληξη ηταν μεσα στο επιτρεπομενο υψος σου επετρεπαν.
feidelliou Δημοσιεύτηκε Δεκέμβριος 6 , 2016 Δημοσιεύτηκε Δεκέμβριος 6 , 2016 καλημέρα σας. θα βγάλω άδεια νομιμοποίησης για τις αυθαιρεσίες σε μια μεζονέτα. Η αρχική άδεια που ήταν το 1998 ήταν για δυο, και χτίσαν αρχικά τη μια. Υπολοίπονται περίπου 50 τμ πλέον για τη δεύτερη. Εξετάζοντας το διάγραμμα κάλυψης προβλιματίστικα λίγο με το συντελεστή όγκου. Επισυνάπτω του υπολογισμούς. Τι έιναι αυτό το 2/2 που αυξάνει το Σ.Ο. κατά μια μονάδα?? Το έχει συναντίσει κανείς? Στην περιοχή ήταν 4 κατά ΝΟΚ ο ΣΟ και έγινε με ΓΟΚ 5, μέγιστο ύψος 10.5 και επιπλέον για στέγη, αλλά δεν είναι υποχρεωτική. Τι μπορώ να του κάνω για να αυξήσω την επιφάνεια? Αφαιρώ τους ανοιχτους ΗΥΧ που υπήρχαν στην αρχική άδεια και έτσι έχω όγκο για να του βγάλω στέγη ή πατάρι. Είναι συντιριτικοί και δε θα θέλουν φυτεμένο δώμα. Λέω να τους προτείνω αίθριο για να δώσει αίσθηση μεγαλύτερου χώρου. Πιάνεται στο Σ.Ο.? Τι άλλο μπορώ να κάνω για να μεγαλώσω το πανωσήκωμα? Στο υπάρχον έχουν σοφίτα 12 τμ η οποία έχει μέσο ύψος κάτω από 2.2μ. Δε τη μετράω στο ΣΔ σωστά? Υπάρχει περίπτωση να μου δημιουγήσει θέμα ο ελενκτής δόμησης? Εαν την κλείσουν με γυψοσανίδα για να μην έχουν πρόσβαση, επιστρέψουν δλδ την στέγη στη μορφή που είχε στην άδεια, αλλά δεν καταργήσουν την σκάλα επιδή δε θέλουν να κανουν πολλά μερεμέτια στο υπάρχον σπίτι, μπορέι να πει τπτ ο ελεκτής? συγνώμη για τις πολλές απορίες, αλλά είναι η πρώτη μου άδεια. εκτριμώ οποιοδήποτε σχόλιο!!!
[email protected] Δημοσιεύτηκε Ιανουάριος 5 , 2017 Δημοσιεύτηκε Ιανουάριος 5 , 2017 Καλημέρα και χρόνια πολλά. Τελικα σε οικισμούς προ 23 επιτρεπεται αποληξη βασει κτιριοδομικού (δηλαδή έως 2,4μ απο το μέγιστο ύψος)
vassia Δημοσιεύτηκε Φεβρουάριος 19 , 2017 Δημοσιεύτηκε Φεβρουάριος 19 , 2017 Σε νέα οικοδομή σε οικισμό <2000κατ. το μέγιστο ύψος είναι 7,50μ από το "φυσικό" έδαφος συν 1,50μ στέγη υποχρεωτική. Κατασκευάζω τετράριχτη στέγη από μπετόν. Σύμφωνα με το σκαρίφημα των Τ.Ο. του ΝΟΚ, το ύψος του κτιρίου (<7.50μ) μετράται έως την κάτω στάθμη της δοκού στήριξής της στέγης?? Γιατί σύμφωνα με τον ορισμό, το ύψος του κτιρίου είναι έως τη στάθμη της τελικής άνω επιφάνειας του τελευταίου ορόφου, δηλαδή μαζί με την πλάκα, τη μόνωση και το κεραμίδι. Τελικά τι από τα 2 ισχύει?
ΚΑΝΑ Δημοσιεύτηκε Φεβρουάριος 20 , 2017 Δημοσιεύτηκε Φεβρουάριος 20 , 2017 Σε νέα οικοδομή σε οικισμό <2000κατ. το μέγιστο ύψος είναι 7,50μ από το "φυσικό" έδαφος συν 1,50μ στέγη υποχρεωτική. Κατασκευάζω τετράριχτη στέγη από μπετόν. Σύμφωνα με το σκαρίφημα των Τ.Ο. του ΝΟΚ, το ύψος του κτιρίου (<7.50μ) μετράται έως την κάτω στάθμη της δοκού στήριξής της στέγης?? (μήπως εννοείς ότι το ύψος της στέγη στέγης λαμβάνεται από την κάτω στάθμη της δοκούς της?) Γιατί σύμφωνα με τον ορισμό, το ύψος του κτιρίου είναι έως τη στάθμη της τελικής άνω επιφάνειας του τελευταίου ορόφου, δηλαδή μαζί με την πλάκα, τη μόνωση και το κεραμίδι. Τελικά τι από τα 2 ισχύει? (αυτό ισχύει όταν η επικάλυψη γίνεται με οριζόντια πλάκα οπλισμένου σκυροδέματος-και όχι όταν υπάρχουν και πλάκα και στέγη Φυσικά εσύ έχεις μια ιδιάζουσα περίπτωση κατά την οποία ο όγκος της στέγης σου ενσωματώνεται στον όγκο του ορόφου) Τι ελεύθερα ύψη έχεις στον όροφο? Για να πετύχεις το ελάχιστο απαιτούμενο ύψος των 2.65 κάνεις χρήση του αντίστοιχου άρθρου του κτιριοδομικού που αναφέρεται στο μέσον ύψος στην περίπτωση επικλινών οροφών?
tetris Δημοσιεύτηκε Φεβρουάριος 20 , 2017 Δημοσιεύτηκε Φεβρουάριος 20 , 2017 Νομίζω πως δεν μπορείς να κάνεις χρήση του ΝΟΚ, αλλά των διατάξεων για τους οικισμούς (αφετηρία μέτρησης υψών το φ.ε.). Οπότε, τα 7,50 μ τα λαμβάνεις από το χαμηλότερο σημείο της στέγης (κεραμίδι)
Recommended Posts
Δημιουργήστε ένα λογαριασμό ή συνδεθείτε προκειμένου να αφήσετε κάποιο σχόλιο
Πρέπει να είστε μέλος για να μπορέσετε να αφήσετε κάποιο σχόλιο
Δημιουργία λογαριασμού
Κάντε μια δωρεάν εγγραφή στην κοινότητά μας. Είναι εύκολο!
Εγγραφή νέου λογαριασμούΣύνδεση
Εάν έχετε ήδη λογαριασμό; Συνδεθείτε εδώ.
Συνδεθείτε τώρα