komaster Δημοσιεύτηκε Μάρτιος 20 , 2012 Δημοσιεύτηκε Μάρτιος 20 , 2012 Να ρωτήσω κάτι, Κατά το στοκάρισμα της γυψοσανίδας είναι υποχρεωτικό να στοκαριστεί όλοι ή μόνο οι ενώσεις(αρμοί) ;
komaster Δημοσιεύτηκε Μάρτιος 20 , 2012 Συγγραφέας Δημοσιεύτηκε Μάρτιος 20 , 2012 μόνο οι αρμοί και οι βίδες Αυτό βλέπω και εγώ στα περισσότερα άρθρα που έχω διαβάσει. Τώρα κάποιοι λένε πως θέλει ολόκληρη αλλα εγώ πιστεύω ότι είναι υπερβολή.
glf Δημοσιεύτηκε Μάρτιος 21 , 2012 Δημοσιεύτηκε Μάρτιος 21 , 2012 και γω την ίδια απόρία είχα κάποτε με σένα αν ο μάστορας είναι σωστός δε χρειάζεται ολόκληρη. μιλάμε πάντα για ίσιες κατασκευές όμως. αν υπάρχουν κλίσεις και καμπύλες, τότε αναγκαστικά γίνεται ολόκληρο το σημείο. αυτό είναι για σωστά μαστόρια βέβαια. 95% των περιπτώσεων μιλάμε για ίσιες επιφάνειες, δοκάρια, γείσα κτλ.
komaster Δημοσιεύτηκε Μάρτιος 21 , 2012 Συγγραφέας Δημοσιεύτηκε Μάρτιος 21 , 2012 Ναι για ίσιες επιφάνειες μιλάω και εγώ. Ρώτησα κάποιον και μου είπε πως μετά απο 2 χέρια στόκο που θα περάσω στους αρμούς και στις βίδες να περάσω και ένα τρίτο χέρι παρετίνα. Τι κάνει αυτό αξίζει να το βάλω ;
glf Δημοσιεύτηκε Μάρτιος 21 , 2012 Δημοσιεύτηκε Μάρτιος 21 , 2012 επειδή και στο άλλο thead λες ότι θα πάρεις τον στόκο της knauff, τότε κάνεις με αυτόν τις ενώσεις και μετά τελειώνεις με στόκο σπατουλαρίσματος. μετά από κάθε χέρι στόκο, κάνεις και ξύσιμο με γυαλόχαρτο. (υπάρχουν τώρα πια και τριβεία τοίχων, αν έχεις να κάνεις πολλές επιφάνειες) παρετίνα είναι νομίζω κατάλοιπο του παρελθόντος, νομίζω το βάζανε για πιο σφιχτή επιφάνεια. τα νέα υλικά δεν έχουν ανάγκες για προσμίξεις. παίρνεις στόκο σε σακκι, βάζεις το νερό που λέει, ανακατεύεις καλά με αναδευτήρα (ή στη χειρότερη με δράπανο χαμηλών στροφών, για μικρές ποσότητες) και ξεκινάς με σπάτουλα σπατουλαρίσματος στο youtube θα βρεις και πολλά βιντεάκια
komaster Δημοσιεύτηκε Μάρτιος 21 , 2012 Συγγραφέας Δημοσιεύτηκε Μάρτιος 21 , 2012 (edited) Κοίτα πέρασα ένα χέρι στόκο με τον στόκο της knauff όχι τον απλό που έκανε 3,50ευρώ αλλα τον ακριβώ 9.30ευρώ το 5kg που είχε το praktiker τον uniflot της knauf: http://www.praktiker...flott-5-kg-2048 Έτσι όπως πέρασα τον στόκο λέω να ξύσω την επιφάνεια και να περάσω υλικό για φινίρισμα κατευθείαν χωρίς να περάσω 2ο χέρι στόκο αφου και το υλικό για φινίρισμα θα φουσκώσει την επιφάνεια. Τώρα έχω βρει αυτό: http://www.knauf.be/...h_5_kg-info.htm τι λες ; Edited Μάρτιος 27 , 2012 by myri
glf Δημοσιεύτηκε Μάρτιος 22 , 2012 Δημοσιεύτηκε Μάρτιος 22 , 2012 ξέχασα να το αναφέρω, αλλά έβαλες γάζα στους αρμούς; αν δεις ότι με το πρώτο χέρι έχει γεμίσει καλά και ίσια, ναι, μπορείς να κάνεις κατευθείαν το σπατουλάρισμα με το λεπτόκκοκο στόκο. απλά ο στόκος για φινίρισμα δεν κάνει για βάθος, γιατί στεγνώνοντας μαζεύει. νομίζω πάνω από 2 χιλιοστα θα δεις "λακούβα" την άλλη μερα που θα έχει στεγνώσει.
nikgio Δημοσιεύτηκε Μάρτιος 27 , 2012 Δημοσιεύτηκε Μάρτιος 27 , 2012 Κοίτα πέρασα ένα χέρι στόκο με τον στόκο της knauff όχι τον απλό που έκανε 3,50ευρώ αλλα τον ακριβώ 9.30ευρώ το 5kg που είχε το praktiker τον uniflot της knauf: http://www.praktiker...flott-5-kg-2048 Έτσι όπως πέρασα τον στόκο λέω να ξύσω την επιφάνεια και να περάσω υλικό για φινίρισμα κατευθείαν χωρίς να περάσω 2ο χέρι στόκο αφου και το υλικό για φινίρισμα θα φουσκώσει την επιφάνεια. Τώρα έχω βρει αυτό: http://www.knauf.be/...h_5_kg-info.htm τι λες ; Καλησπέρα και από εμένα. Αφού λοιπόν έχεις πάρει υλικά της Knauf, μπορείς να δεις εδώ την τεχνική αρμολόγησης και φινιρίσματος της τελικής επιφάνειας της γυψοσανίδας. http://www.knauf.gr/www/el/ksira_domisi/jointing_finishing/systems_2/systems_1.php Ανάλογα με το αποτέλεσμα που θέλεις στην τελική επιφάνεια διαλέγεις και το αντίστοιχο επίπεδο Q1, Q2, Q3, Q4. http://www.knauf.gr/www/el/ksira_domisi/jointing_finishing/quality_levels/quality_levels.php 1
Recommended Posts
Δημιουργήστε ένα λογαριασμό ή συνδεθείτε προκειμένου να αφήσετε κάποιο σχόλιο
Πρέπει να είστε μέλος για να μπορέσετε να αφήσετε κάποιο σχόλιο
Δημιουργία λογαριασμού
Κάντε μια δωρεάν εγγραφή στην κοινότητά μας. Είναι εύκολο!
Εγγραφή νέου λογαριασμούΣύνδεση
Εάν έχετε ήδη λογαριασμό; Συνδεθείτε εδώ.
Συνδεθείτε τώρα