Μετάβαση στο περιεχόμενο

Aποσταση απο ρεμα


Recommended Posts

Λοιπον εχουμε μια περιπτωση οικόπεδου με τμήμα εντός οικισμού και τμήμα εκτός, το εκτός τμήμα συνορεύει με ρέμα που έχει γίνει μελέτη οριοθέτησης. Στο οικόπεδο υπαρχει μια διοροφη κατοικία την οποια τεμνει το οριο του οικισμού.

 

1) Για το κομματι της οικοδομής που είναι εκτός οφείλω να απέχω 15μ?

2) Απο το ρέμα απέχω 20 μ εφόσον ειναι εκτός? Λογικά θα μπορούσα να ''κολησω'' εάν ειχαν κατασκευαστεί τα τεχνικά έργα.

3) Εμπίπτω στην περίπτωση του αρθρου 23 παρ3 ζζ?

4) Εφόσον η άδεια εχει βγει με ψευδή στοιχειά δεν θεωρείται άκυρη?

 

Εχει βγει άδεια οικοδομής χωρίς να φαίνεται το ρέμα και το οικόπεδο φαινεται όλο εντός οικισμού.

Link to comment
Share on other sites

Δεν μας είπες τα εμβαδά των τμημάτων που είναι εντός και εκτός οικισμού καθώς και την αρτιότητα του οικισμού.Δεν μας είπες και την απόσταση της οικοδομής από το ρέμα.Για λέγε.

Link to comment
Share on other sites

Λοιπόν το εντός οικισμού τμήμα ειναι 338 μ2 και το εκτος 207 μ2 ο οικισμός ειναι μικρότερος των 2000 κάτοικων με αρτιότητα στο διάσπαρτο που ειμαι 100 μ.

Δεν καταφερα να επισυναψω το σκαριφημα απο ττην γραμμη οριοθετησης απεχει η οιοδομη 3μ και 7,50 μ

Edited by JOHNYMAL
Link to comment
Share on other sites

η Λεμπέση λέει αυτά ../3/12

105. ΡΕΜΑ:

 

Αν δεν έχουν καθορισθεί οι οριογραμμές ή κάποια ζώνη προστασίας του ρέματος

μπορεί να δηλωθεί αρκεί να είναι εκτός της κοίτης (έξω από τα πρανή του ρέματος) όπου

απαγορεύεται να γίνει δήλωση αυθαιρέτου.

Link to comment
Share on other sites

Το λέει ο κτιριοδομικός άρθρο 6.

 

1.2. Επιτρέπεται η δόμηση έξω από την έκταση της προηγούμενης περίπτωσης σύμφωνα με τους όρους δόμησης της περιοχής, μόνο εφόσον έχουν κατασκευαστεί τα έργα διευθέτησης του ρέματος.

Εάν δεν έχουν κατασκευασθεί τα έργα διευθέτησης του ρέματος, η δόμηση επιτρέπεται σε απόσταση τουλάχιστον 10m από την οριογραμμή.

2. Στα ρέματα των οποίων οι οριογραμμές δεν έχουν ακόμα καθοριστεί σύμφωνα με τις παραπάνω διατάξεις, η δόμηση επιτρέπεται σε απόσταση από την οριογραμμή που ορίζεται προσωρινά από την πολεοδομική υπηρεσία:

2.1. Μεγαλύτερη των 20m σύμφωνα με τους όρους δόμησης της περιοχής, χωρίς άλλους πρόσθετους περιορισμούς.

2.2. Μικρότερη των 20m μόνο εφόσον προηγουμένως έχουν εκτελεσθεί τα τεχνικά έργα που τυχόν απαιτούνται κάθε φορά για την ελεύθερη ροή των νερών και την ασφάλεια του κτιρίου και των λοιπών δομικών έργων, που πρόκειται να ανεγερθούν. Τα έργα αυτά πρέπει να έχουν εκτελεσθεί τουλάχιστον σε όλο το πρόσωπο που έχει προς το ρέμα το υπόψη οικόπεδο.

2.2.1. Τα παραπάνω απαιτούμενα τεχνικά έργα καθορίζονται από την αρμόδια κάθε φορά υπηρεσία και σε κάθε περίπτωση δεν πρέπει να παρεμποδίζουν τη μελλοντική εκτέλεση των έργων διευθέτησης του ρέματος που τυχόν προβλέπονται σε σχετικές εγκεκριμένες μελέτες.

2.2.2. Η οικοδομική άδεια χορηγείται από την αρμόδια πολεοδομική υπηρεσία, ύστερα από έγκριση των τεχνικών έργων από την αρμόδια υπηρεσία και με την προϋπόθεση ότι θα εκτελεσθούν πριν ή παράλληλα με την ανέγερση του φέροντα οργανισμού του κτιρίου ή της εγκατάστασης που προβλέπεται στην άδεια αυτή.

Edited by Manolis gon
Link to comment
Share on other sites

Οπότε μανώλη θεωρεις οτι δηλωνουμε την οικοδομη οτι ειναι μεσα στο Δ? σε εναν ενδεχομενο ελεγχο 5% δεν θα βγει ακυρη η αδεια ? Οποτε τσαμπα η τακτοποιηση?

Link to comment
Share on other sites

ΟΙ άδειες δεν βγαίνουν άκυρες για τέτοιους λόγους.Ας είχανε δώσει τα όρια των οικισμών με συντεταγμένες και μετά ας ακυρώνανε άδειες.Η λογική που βάζουνε όρια παλιά σπίτια τα οποία μπορεί κάποια στιγμή να κατεδαφιστούν και να χαθεί η "ακρίβεια" δε νομίζω να τους αφήνει περιθώρια μεγάλων απαιτήσεων .

Link to comment
Share on other sites

Δημιουργήστε ένα λογαριασμό ή συνδεθείτε προκειμένου να αφήσετε κάποιο σχόλιο

Πρέπει να είστε μέλος για να μπορέσετε να αφήσετε κάποιο σχόλιο

Δημιουργία λογαριασμού

Κάντε μια δωρεάν εγγραφή στην κοινότητά μας. Είναι εύκολο!

Εγγραφή νέου λογαριασμού

Σύνδεση

Εάν έχετε ήδη λογαριασμό; Συνδεθείτε εδώ.

Συνδεθείτε τώρα
×
×
  • Create New...

Σημαντικό

Χρησιμοποιούμε cookies για να βελτιώνουμε το περιεχόμενο του website μας. Μπορείτε να τροποποιήσετε τις ρυθμίσεις των cookie, ή να δώσετε τη συγκατάθεσή σας για την χρήση τους.