Μετάβαση στο περιεχόμενο

Νέα ΥΔΕ σε οικία με τριφασικό πίνακα (θερμοσυσσωρευτές)


corsakias

Recommended Posts

Σημερα πήγα να ελεγχω μια εγκατασταση για να κανω ενα "σχεδιο".

Μολις είδα το πίνακα έπαθα ενα στιγμιαιο σόκ, "τιν τουτο"!

Πίνακας μεταλλικος, με ραγες αλλά και χωρις, κομμενος και ραμμενος στα μετρα των υλικων πίνακα.

Αφου ξεπερασα το αρχικο σοκ μιας και παρομοιους πίνακες είχα δει αλλα σε τετοιο μεγεθος, με τετοια διαταξη υλικων και να χρειαστεί να παρέμβω, πρώτη φορα.

Εκτος των αλλων εχει ενα εξαρτημα, ηλεκτρονικο που μάλλον έχει σχέση με τους θερμοσυσωρευτες. Tι ειναι αυτό γνωριζει κανεις?

 

Επειδη για αντικατασταση ολοκληρου "δεν παίζει" θα αρκεστω σε καποια βασικα πράγματα.

Επειδη δεν εχει ΔΔΕ θα αναγκαστω να ξηλωσω της ΔΙΑΖΕΔ και να βαλω ΔΔΕ και ΝΕΟΖΕΔ στην ίδια θέση.

Ρελε και ασφαλειες των θερμοσυσωρευτων δεν θα τις πειράξω. Σαν κυκλωματα του σπιτιου δεν έχει αρκετα, το κύριο βάρος πέφτει στους θερμοσυσωρευτες τους οποίους εν μέρη τους χρησιμοποιεί.

Αυτοί ασφαλιζονται με 10αρες οι μικροι και με 16αρες οι μεγαλοι. Tι ισχύ έχουν γνωριζετε?

 

Στο σχέδιο τι σύμβολο πρέπει να χρησιμοποιήσω? Επισης τα ρελε τα τροφοδοτει με ευκαμπτα, 1,5 αρια ποικίλων χρωμάτων, κατι που πρέπει να αλλαχτει αλλά δεν ξερω κατα πόσο είναι δυνατο στο πλαίσιο του όσο δυνατον μικρότερης παρέμβασης.( Ολα για το κοστος δηλαδη γινονται). Εσεις αν βλέπατε αυτό το πίνακα τι θα κάνατε? Tι θα προτεινατε?

 

Να αλλαχτει ολοκληρος ο πίνακας θα ήταν το καλύτερο αλλα με δεδομενο οτι δεν καταρογουνται τα ρελλε και οι ασφαλειες των θερμοσυσωρευτων το κοστος ειναιθ απαγορευτικο αλλα και κατασκευαστικα δύσκολο μιας και χρειαζεται τεραστιος πίνακας, τουλαχιστων 72 στοιχειων. Τεοιοι πίνακες υπάρχουν αλλα σε εσωτερικο τοιχο σε σπιτι που κατοικειται δύσκολο...

 

ΥΣ. εχω ρωτησει και σε αλλο φορουμ

post-35-0-21029300-1332423907_thumb.jpg

post-35-0-57831300-1332423922_thumb.jpg

Link to comment
Share on other sites

Εκτος των αλλων εχει ενα εξαρτημα, ηλεκτρονικο που μάλλον έχει σχέση με τους θερμοσυσωρευτες. Tι ειναι αυτό γνωριζει κανεις?

 

Είναι αυτόματος ρύθμισης φόρτισης ανάλογα με την εξωτερική θερμοκρασία... κάπου εκτός σπιτιού πρέπει να υπάρχει θερμόμετρο... και ή βάζεις τον διακόπτη στο manual και περιστρέφεις τον δεύτερο διακόπτη ή στο auto οπότε αποφασίζει αυτόματα για την φόρτιση...

Link to comment
Share on other sites

Τα κουτάκια πρέπει να είναι τα ρελέ που ενεργοποιούνται με το νυχτερινό ρεύμα για να ξεκινήσει η φόρτιση των θερμοσυσσωρευτών.

 

Η ισχύ του κάθε θερμοσυσσωρευτη θα πρέπει να αναγράφετε στον κάθε ένα.

 

Συνήθως κάθε θερμοσυσσωρευτής έχει δικό του θερμοστάτη ο οποίος το μόνο που κάνει είναι να ενεργοποιεί το ανεμιστηράκι. Δεν φορτίζεται ο θερμοσυσσωρευτής με βάση τη θερμοκρασία του χώρου.

Edited by stayros
Link to comment
Share on other sites

Απο ότι καταλαβαινω και εχω δει η εγκατασταση στην εποχη του ήταν πολύ μπροστα. Τωρα ομως...Τα κουτακια ειναι τα ρελε, και ο καθε θερμοσυσωρευτης εχει δικο του θερμοστατη. Την ισχυ δεν μπορω να τη δω πάνω σε αυτους μιας και δεν υπάρχει ορατο ταμπελακι. Εμπειρικά ή βαση ασφαλειων μπορω να υποθέσω την ισχυ?

Link to comment
Share on other sites

Εμπειρικά ή βαση ασφαλειων μπορω να υποθέσω την ισχυ?

 

Ενεργοποίησε τους θερμοσυσωρευτές και πάρε μέτρηση με το αμπερόμετρο το φορτίο είναι ωμικό, άρα W=U*I

  • Upvote 1
Link to comment
Share on other sites

Μάλλον είναι ρελέ φορτίου.Είναι αυτό που λέει παραπάνω ο stayros,ενεργοποιούνται με το νυχτερινό ρεύμα.

Προσωπικά για μένα όλος ο πίνακας είναι χάλια και χρειάζεται αλλαγή.Αλλαξε όλο το πίνακα και χρησιμοποίησε ξανά μόνο τους ρελέδες φορτίου μίας και είναι αρκετοί και ακριβοί.

Link to comment
Share on other sites

Ρελε θερμανσεως ειναι (για θερμοσυσωρευτες) η αλλαγη πίνακα είναι εύκολη στο να το πεις αλλά δύσκολο να γίνει μιας και δεν φτάνει μόνο ένας. Θα πρέπει να μπουν δύο δίπλα διπλα, για να εχει ίδια διάταξη ο πίνακας. 18 στοιχεία δείχνει να είναι ή καθε σειρά του. Οι μεγαλυτεροι ειναι αρκετά ποιο βαθείς και δεν μας "παιρνει" ο τοίχος.

Link to comment
Share on other sites

φιλε corsakias αρχικα πρεπει να προσθεσεις ενα ΔΔΕ για να καλυπτεσαι.Η hager και η ABB εχουν πινακες που μπορει να σου κανουν.Παρε τις διαστασεις του πινακα και τσεκαρε σε ενα καυκα.Βαλε μικροτερες τηξεως(DIAZED) με τα ιδια χαρακτηριστικα και θελω να πιστευω πως θα εισαι κομπλε!

Link to comment
Share on other sites

corsakias

Μια χαρά είναι ο πίνακας, (τυπικός πίνακας θερμοσυσσωρευτών). Αυτό που σίγουρα χρειάζεται είναι ένας Δ.Δ.Ε και ασφάλειες DIAZED για να χωρέσει ο Δ,Δ.Ε. Όσον αφορά την ισχύ των θερμοσυσσωρευτών μέτρα τις διαστάσεις των σωμάτων μήκος, πλάτος, ύψος και μετά από το site της STIEBEL ELTRON από τους σχετικούς πίνακες θα βρεις ότι ζητάς.

Link to comment
Share on other sites

Δημιουργήστε ένα λογαριασμό ή συνδεθείτε προκειμένου να αφήσετε κάποιο σχόλιο

Πρέπει να είστε μέλος για να μπορέσετε να αφήσετε κάποιο σχόλιο

Δημιουργία λογαριασμού

Κάντε μια δωρεάν εγγραφή στην κοινότητά μας. Είναι εύκολο!

Εγγραφή νέου λογαριασμού

Σύνδεση

Εάν έχετε ήδη λογαριασμό; Συνδεθείτε εδώ.

Συνδεθείτε τώρα
×
×
  • Create New...

Σημαντικό

Χρησιμοποιούμε cookies για να βελτιώνουμε το περιεχόμενο του website μας. Μπορείτε να τροποποιήσετε τις ρυθμίσεις των cookie, ή να δώσετε τη συγκατάθεσή σας για την χρήση τους.