Μετάβαση στο περιεχόμενο

Η μεγάλη αντίφαση-Ν4014- Αυθ αλλαγή χρήσης & άδεια αποπεράτωσης


Recommended Posts

Δέστε εδώ

 

Ν 4014/20011 Άρθρο 24

 

Δικαιολογητικά, διαδικασία υπαγωγής και ενιαίο ειδικό πρόστιμο αυθαίρετης κατασκευής ή αυθαίρετης αλλαγής χρήσης

 

1. α. Αναστέλλεται για τριάντα (30) χρόνια η επιβολή κυρώσεων μετά την καταβολή ενιαίου ειδικού προστίμου, το ύψος και η διαδικασία καταβολής του οποίου καθορίζεται στο παρόν άρθρο, ανάλογα με την κατηγορία παράβασης, για κτίρια των οποίων έχει ολοκληρωθεί ο φέρων οργανισμός και χρήσεων, που έχουν εγκατασταθεί, μέχρι την ημερομηνία κατάθεσης του παρόντος στη Βουλή 28.7.2011 και έχουν ανεγερθεί καθ’ υπέρβαση είτε της οικοδομικής άδειας είτε των όρων ή περιορισμών δόμησης του ακινήτου είτε χωρίς οικοδομική άδεια, εφόσον η χρήση τους δεν απαγορεύεται από τις πολεοδομικές διατάξεις για τις χρήσεις γης που ισχύουν στην περιοχή του ακινήτου ή δεν απαγορευόταν κατά το χρόνο έκδοσης της οικοδομικής άδειας ή κατά το χρόνο κατασκευής ή εγκατάστασης της αυθαίρετης χρήσης και εφόσον το ακίνητο, η αυθαίρετη κατασκευή ή η αυθαίρετη αλλαγή χρήσης δεν εμπίπτουν στις περιπτώσεις της παραγράφου 3 του προηγούμενου άρθρου.

 

Και δέστε τι λέει τελικά εδώ

 

ΦΕΚ 43Β/20 Ιανουαρίου 2012

 

«ΕΓΚΡΙΣΗ ΕΡΓΑΣΙΩΝ ΑΠΟΠΕΡΑΤΩΣΗΣ ΑΥΘΑΙΡΕΤΗΣ ΚΑΤΑΣΚΕΥΗΣ (παρ. 17 άρθρ. 24 ν. 4014/2011)».

Καθορισμός δικαιολογητικών για τη χορήγηση έγκρισης εκτέλεσης εργασιών της παρ. 17 του άρθρου 24 του ν. 4014/2011 (ΦΕΚ 209 Α΄), όπως ισχύει.

 

Αρθρο 2

5. Στο Διάγραμμα κάλυψης ή στο Διάγραμμα δόμησης του ν. 4030/11 αποτυπώνεται η υφιστάμενη κατάσταση, δηλ. θέση, κάλυψη, δόμηση, ύψος κ.λπ. του κτίσματος.

Επίσης υπολογίζονται τα πολεοδομικά μεγέθη των κτιρίων, των οποίων ζητείται η αποπεράτωση, με βάση την οριστική μορφή τους και αναγράφεται κατά παρέκκλιση από κάθε ισχύουσα διάταξη η σχέση τους με τους όρους δόμησης, που ισχύουν στην περιοχή του ακινήτου, με εξαίρεση τη χρήση της αυθαίρετης κατασκευής, η οποία σε κάθε περίπτωση πρέπει να επιτρέπεται από τις ισχύουσες στην περιοχή γενικές και ειδικές πολεοδομικές διατάξεις.

 

ΣΥΜΠΕΡΑΣΜΑ:

Πληρώνεις για την ΑΥΘΑΙΡΕΤΗ αλλαγή χρήσης (που επιτρεπόταν κατά το χρόνο κατασκευής)

ΑΛΛΑ δεν μπορείς να αποπερατώσεις γιατί η χρήση δεν επιτρέπεται σήμερα

 

Είναι λογική αυτή ή είναι λογικοί αυτοί;;;;

Edited by ΚΑΝΑ
Link to comment
Share on other sites

Το ίδιο ακριβώς έχω επισημάνει εξαρχής ΚΑΝΑ, όταν πρωτοδημοσιέυθηκε η απόφαση. Αλλά πλέον έχω αναθεωρήσει την άποψή μου. Σωστή είναι η Υπουργική Απόφαση στο κομμάτι αυτό.

Ρυθμίζονται οι χρήσεις που έχουν ήδη εγκατασταθεί την 27-7-2011. Οι χρήσεις εγκαθίστανται στα κτίρια μόνο μετά την αποπεράτωσή τους. Ρυθμίζουμε ήδη εγκατεστημένες χρήσεις. Άρα σε μη αποπερατωμένο κτίριο ή τμήμα κτιρίου, δεν νοείται να έχει ήδη εγκατασταθεί χρήση και στην περίπτωση αυτή διαμέσου της απόφασης επιβάλλεται, μετά την αποπεράτωση να εγκατασταθεί στο αυθαίρετο, χρήση που είναι σήμερα επιτρεπτή στην περιοχή.

Edited by armenopoulos
  • Upvote 2
Link to comment
Share on other sites

πολύ σωστά το αντιλαμβάνεσαι το θέμα armenopoylos (και θα συμφωνήσω) σε ότι αφορά την γενική περίπτωση και στην κατά γράμμα ερμηνεία του 4014 (εγκατεστημένη χρήση την 27-7-12)

 

Αν όμως π.χ είχα εκδώσει ο.α για κατοικία αλλά η διαμόρφωση του εσωτερικού του κτιρίου και η όλη αρχιτεκτονική και ειδικά το ύψος τα ανοίγματα προσδίδουν και στην πράξη φωνάζουν για την χρήση του κτιρίου γιατί να μην μπορώ να αποπερατώσω;;

 

Δεν αποτελεί στην πράξη εγκατεστημένη χρήση σε ημιτελή οικοδομικώς κατασκευή;

 

πόσοι ιδιοκτήτες δεν εξαπατήθηκαν και δήλωσαν παρόμοιες περιπτώσεις;

καταβάλλοντας ειδικό πρόστιμο και παράβολο με συντ "υπηρεσιών"

 

Ειρωνεία:

και στο τέλος θα πρέπει να επαναφέρουν το κτίριο στην αρχική μορφή

Edited by ΚΑΝΑ
Link to comment
Share on other sites

Δημιουργήστε ένα λογαριασμό ή συνδεθείτε προκειμένου να αφήσετε κάποιο σχόλιο

Πρέπει να είστε μέλος για να μπορέσετε να αφήσετε κάποιο σχόλιο

Δημιουργία λογαριασμού

Κάντε μια δωρεάν εγγραφή στην κοινότητά μας. Είναι εύκολο!

Εγγραφή νέου λογαριασμού

Σύνδεση

Εάν έχετε ήδη λογαριασμό; Συνδεθείτε εδώ.

Συνδεθείτε τώρα
×
×
  • Create New...

Σημαντικό

Χρησιμοποιούμε cookies για να βελτιώνουμε το περιεχόμενο του website μας. Μπορείτε να τροποποιήσετε τις ρυθμίσεις των cookie, ή να δώσετε τη συγκατάθεσή σας για την χρήση τους.