mkara Δημοσιεύτηκε March 23, 2012 at 10:20 μμ Δημοσιεύτηκε March 23, 2012 at 10:20 μμ (edited) Καλημερα, μου ανατεθηκε μια μελετη οινοποιειου.Βρηκα ενα παλιοτερο ποστ το οποιο δεν ειναι καθολου ανεπτυγμενο οποτε ανοιξα καινουργιο θεμα.. υπαρχει καποιος που εχει καποια εμπειρια; να εχει κανει παρομοια μελετη ή να μπορει να μου δωσει μια βοηθεια; ευχαριστω εκ των προτερων Edited March 24, 2012 at 08:29 μμ by myri
parth Δημοσιεύτηκε March 24, 2012 at 01:10 μμ Δημοσιεύτηκε March 24, 2012 at 01:10 μμ Τι δυναμικότητας θα είναι? Κανονικά θα πρέπει να περιλαμβάνει σπαστήρες, πιεστήριο, δεξαμενες ινοχ , υπογειο ή άλλο χώρο σταθερής θερμοκρασίας για αποθηκευση βαρελιών/ωρίμανση μούστου, συσκευαστήριο κτλ. Προτείνω να έρθεις σε επαφή με εταιρίες που διαστηριοποιούνται στο τομέα αυτό για να παρεις μια πληρη εικονα για τα μηχανήματα και τις διαστάσεις και ιπποδυνάμεις τους (αλλωστε ολα αυτα θα πρεπει να αποτυπωθούν στη μελέτη άδειας ιδρυσης για το Βιομηχανίας/ ΜΠΕ) 1
mkara Δημοσιεύτηκε March 24, 2012 at 06:27 μμ Συγγραφέας Δημοσιεύτηκε March 24, 2012 at 06:27 μμ ο προυπολογισμος θα ειναι περιπου 200,000 ευρω..για μικρο προκειται.. τι ειδους εταιρειες εννοεις?
mkara Δημοσιεύτηκε March 26, 2012 at 09:52 μμ Συγγραφέας Δημοσιεύτηκε March 26, 2012 at 09:52 μμ ξερει κανεις τι διαδικασια πρεπει να ακολουθησω;; υπαρχει καποια σχετικη εμπειρια απο καποιον;;
ikaros13 Δημοσιεύτηκε March 26, 2012 at 10:26 μμ Δημοσιεύτηκε March 26, 2012 at 10:26 μμ (edited) Θα πρέπει εκτός των άλλων να κάνεις μελέτη για τα λύματα του οινοποιείου και ειδικά αν δεν υπάρχει δίκτυο αποχέτευσης, μελέτη διάθεσης λυμάτων. Από την πολεοδομία νομίζω μπορείς να ζητήσεις μετά άδεια διάθεσης λυμάτων...ρώτα και εκεί. Επίσης θα χρειαστεί να κάνεις ΜΠΕ Edited March 26, 2012 at 10:27 μμ by ikaros13
mkara Δημοσιεύτηκε March 27, 2012 at 11:05 πμ Συγγραφέας Δημοσιεύτηκε March 27, 2012 at 11:05 πμ συγκεντρωτικα μπορω να βρω καπου τι χρειαζομαι;;; ξερει κανεις;; ευχαριστω ικαρε..
Γιάννης Δημοσιεύτηκε March 27, 2012 at 04:08 μμ Δημοσιεύτηκε March 27, 2012 at 04:08 μμ Συνεργάσου με έναν μηχανολόγο. θα σου χρειαστεί σίγουρα. Ότι σου είπε και ο ικαροσ13 ισχύει...
Hannibal Δημοσιεύτηκε March 28, 2012 at 05:41 μμ Δημοσιεύτηκε March 28, 2012 at 05:41 μμ καταρχάς πρέπει να μας πεις αν είναι απλό οινοποιείο ή θα κάνει και εμφιαλωτήριο. Η διαφορά είναι ότι με το "απλό" οινοποιείο το κρασί το συσκευάζει σε ασκούς και παίρνει άδεια από τη Δ/νση ανάπτυξης και καταλληλότητα από το υγειονομικό ενώ σαν εμφιαλωτήριο μπορεί να εμφιαλώνει κρασί σε μπουκάλια και θέλει άδεια και από το Χημείο. Επίσης το εμφιαλωτήριο έχει άλλες προδιαγραφές (ελάχιστα απαιτούμενα τετραγωνικά . μηχ. εξοπλισμός κλπ)
mkara Δημοσιεύτηκε March 28, 2012 at 06:56 μμ Συγγραφέας Δημοσιεύτηκε March 28, 2012 at 06:56 μμ προκειται για εμφιαλωτηριο αλλα οχι ιδιαιτερα μεγαλης δυναμικοτητας...αν μετρησουμε σε τονους κρασιου, περιπου στους 4 τονους / χρονια
Hannibal Δημοσιεύτηκε March 29, 2012 at 06:33 πμ Δημοσιεύτηκε March 29, 2012 at 06:33 πμ (edited) Ανέβασα στο Downloads στα διάφορα (ελπίζω να το έκανα σωστά) νομοθεσία και προδιαγραφές για οινοποιεία. (λογικά δεν έχει αλλάξει από την τελευταία άδεια που έβγαλα) Κατέβασε το , διάβασε το και θα σου λυθούν αρκετές απορίες. Αδειοδότηση θα χρειαστείς από Δ/ση Ανάπτυξης , καταλληλότητα από υγειονομικό και από το Χημείο. Edited March 29, 2012 at 06:38 πμ by Hannibal 2
Recommended Posts
Δημιουργήστε ένα λογαριασμό ή συνδεθείτε προκειμένου να αφήσετε κάποιο σχόλιο
Πρέπει να είστε μέλος για να μπορέσετε να αφήσετε κάποιο σχόλιο
Δημιουργία λογαριασμού
Κάντε μια δωρεάν εγγραφή στην κοινότητά μας. Είναι εύκολο!
Εγγραφή νέου λογαριασμούΣύνδεση
Εάν έχετε ήδη λογαριασμό; Συνδεθείτε εδώ.
Συνδεθείτε τώρα