Μετάβαση στο περιεχόμενο

Ιδιαίτερη περίπτωση γηπέδου-οικοπέδου


Recommended Posts

Σε ακίνητο προς ένταξη το εμβαδόν του είναι 344,77μ2 από τα οποία τα 17,08 είναι εντός Β' ζώνης οικισμού και το υπόλοιπο είναι εκτός σχεδίου σύμφωνα με τοπογραφικό (ΕΓΣΑ87) . Σε αυτο έχει ανεγερθεί με άδεια λυόμενου των 50,00 με υπέρβαση σε δομηση και κάλυψη συν 4 άλλες παραβάσεις. Διαβάζοντας τον ΑΡΘΡΟΝ-7. ΠΔ/24-4-85. (ΦΕΚ-181/Δ/3-5-85) βλέπω ότι...

 

"Εάν ιδιοκτησία εμπίπτει εν μέρει εντός του ορίου οικισμού και εν μέρει εκτός αυτού, τότε στην περίπτωση που το εντός του ορίου τμήμα δεν έχει την αρτιότητα που ορίζεται με την απόφαση του Νομάρχη, θεωρείται ότι εντός του ορίου περιλαμβάνεται τμήμα της ιδιοκτησίας μεγέθους που αντιστοιχεί στην αρτιότητα αυτή".

2. Επιτρέπεται εντός των ορίων των οικισμών η επισκευή των κτιρίων που υπάρχουν κατά τη δημοσίευση του παρόντος έστω και αν η δόμησή τους αντίκεινται στις διατάξεις αυτού."

 

Θα το δηλώνατε εντός ή εκτός;

Edited by kostassid
Link to comment
Share on other sites

ειναι εντός οικισμού τομέας Β έτσι λεει η οριοθετηση οικισμου

 

Εντός ορίων οικισμού τομέα Β

Edited by Manolis gon
Link to comment
Share on other sites

Ναι, έχει πρόσωπο σε δρόμο αλλά λιγότερό από όσο χρειάζεται (10,50m) για τα εντός σχεδίου (15,00m στο συγκεκριμενο τομεα) .

Link to comment
Share on other sites

Ο τομέας αυτός έχει ελάχιστο πρόσωπο τα 15μ? Ρυμοτομούμενος είναι ο οικισμός?Δεν έχει παρεκκλίσεις/ Ψάχνω για να καταλάβεις διέξοδο προς νομιμοποίηση και όχι τακτοποίηση.Υπάρχει λες πιθανότητα να είναι σύμφωνα με τις διατάξεις?

Link to comment
Share on other sites

Κατά παρέκκλιση προ 3/5/85 ως έχει το οικόπεδο με το ΦΕΚ 181Δ/85 και σχετικό έγγραφο ΥΠΕΧΩΔΕ 1129/ΦΑΑ/94 (το οποίο δεν μπορώ να βρω κιολας). Στο άρθρο 6 παρ.2. αναφέρει ότι για τα κατά παρέκκλιση είναι οικοδομήσιμα έστω και αν δεν έχει πρόσωπο σε διαμορφωμένο κοινόχρηστο χώρο.

 

Ανεβάζω το ΦΕΚ, όρους δόμησης περιοχής και απόσπασμα ρυμοτομικού με το ακίνητο όπου φαίνεται ότι ένα μέρος του είναι εντός τομέα Β, ένα άλλο εντός συνεκτικού και άλλο ένα εκτός.

 

Οπότε τα ερωτήματα είναι για τη δήλωση αυθαιρέτου λογικά με μία καλή αιτιολόγηση στη τεχνική έκθεση θα μπορέσω να το θεωρήσω εντός σχεδίου (σωστά)

Με την 651 δήλωση για το τοπογραφικό και την οικοδομησιμότητα του; τι κάνω;

ΠΔ_24_4_85_OIKISMOI_KATO_TON_2000_KATOIKON.doc

post-121-0-80446900-1333121820_thumb.jpg

post-121-0-47721000-1333121837_thumb.jpg

Link to comment
Share on other sites

Δημιουργήστε ένα λογαριασμό ή συνδεθείτε προκειμένου να αφήσετε κάποιο σχόλιο

Πρέπει να είστε μέλος για να μπορέσετε να αφήσετε κάποιο σχόλιο

Δημιουργία λογαριασμού

Κάντε μια δωρεάν εγγραφή στην κοινότητά μας. Είναι εύκολο!

Εγγραφή νέου λογαριασμού

Σύνδεση

Εάν έχετε ήδη λογαριασμό; Συνδεθείτε εδώ.

Συνδεθείτε τώρα
×
×
  • Create New...

Σημαντικό

Χρησιμοποιούμε cookies για να βελτιώνουμε το περιεχόμενο του website μας. Μπορείτε να τροποποιήσετε τις ρυθμίσεις των cookie, ή να δώσετε τη συγκατάθεσή σας για την χρήση τους.