KF Δημοσιεύτηκε Μάρτιος 29 , 2012 Δημοσιεύτηκε Μάρτιος 29 , 2012 (edited) Απο την εμπειρια σας τι θα προτιμουσατε σε ενα μεταλλικο 3οροφο κτιριο . Φεροντα οργανισμο με διατομες RHS-SHS ή συμπαγεις διατομες HEA-HEB κ.λ.π; Το ερωτημα αφορα συνδυασμο οικονομιας κατασκευης -προβληματων στο χρονο (απαιτηση συντηρησεων κ.λ.π) -δυσκολιας διαμορφωσης συνδεσεων και λοιπων λεπτομερειων .Και ασφαλως λαμβανοντας υποψιν την υπαρχουσα κατασκευαστικη εμπειρια των τεχνιτων . Edited Μάρτιος 29 , 2012 by KF
AlexisPap Δημοσιεύτηκε Μάρτιος 29 , 2012 Δημοσιεύτηκε Μάρτιος 29 , 2012 Και ασφαλως λαμβανοντας υποψιν την υπαρχουσα κατασκευαστικη εμπειρια των τεχνιτων. Αυτό το τελευταίο είναι κάτι το σχετικό. Υπάρχουν πολύ ικανοί, αλλά και πολύ ανίκανοι κατασκευαστές, εσύ ξέρεις τι διτίθεται στην περιοχή σου... Κατά τα λοιπά, Οι συνδέσεις σε διατομές θερμής έλασης είναι σαφώς πιο διαδεδομένες, τυποποιημένες και βατές. Επίσης, στις συμπαγείς διατομές είσαι πάντα σε κλάσση 1 και έχεις πιο ίσυχο το κεφάλι σου σε θέματα οξείδωσης. Τέλος, οι διατομές διπλού ταυ συνήθως βγαίνουν οικονιμικότερες, αν και -προκειμένου περί στύλων- η σχετική σπατάλη είναι αναπόφευκτη σε πολυόρωφα κτήρια. Παρά ταύτα, δεν είναι σπάνειο να δεις πολυόρωφα μεταλλικά κτήρια με υποστυλώματα RHS.
Earl Δημοσιεύτηκε Μάρτιος 29 , 2012 Δημοσιεύτηκε Μάρτιος 29 , 2012 Καλημέρα! Συμπαγείς διατομές συνάδελφε. Βασικά δεν έχω δει ποτέ μου μεταλλικό με RHS και SHS πέρα από πολύ μικρά κτήρια στη Βρετανία συνήθως κατοικιών η μικρών αποθηκών (2 ορόφων το πολύ), αλλά και πάλι αυτά από λεπτότοιχες διατομές εν ψυχρώ έλασης με αρκετά δομικά στοιχεία στον φέροντα οργανισμό τους. Θα χρησιμοποιούσα για 3όροφο κτήριο HEB (η αλλιώς Universal Columns) για υποστυλώματα, IPE για δοκούς (η αλλιώς Universal Beams), σύμμεικτο δάπεδο comdeck, comfloor η κάτι παρόμοιο, και τη σκάλα - ανελκυστήρα σε φρέαρ οπλισμένου σκυροδέματος για να παρέχει συν της ασφάλειας διαφυγής - πυροπροστασίας, οριζόντια σταθερότητα της κατασκευής έναντι σεισμικών δράσεων και ανέμου. Είναι γενικά εύκολες οι συνδέσεις τους, κοχλιωτές και παραλαβής ροπής. Και ακόμα πιο εύκολο το design της κατασκευής. Οι hollow διατομές είναι ότι πρέπει για δικτυώματα.
panagiotis.b Δημοσιεύτηκε Απρίλιος 4 , 2012 Δημοσιεύτηκε Απρίλιος 4 , 2012 Γειά σας, Αρχικά να σας συγχαρώ και εγώ για την λειτουργία του forum καθώς είμαι νέο μέλος και έχω βοηθηθεί ήδη αρκετά! Θα μου ήταν πολύ χρήσιμο αν κάποιος θα μπορούσε να μου δώσει μία λίστα με τα βασικά σημεία ελέγχου κατά την επίβλεψη εγκατάστασης Φ.Ο. μεταλλικής κατασκευής.
Γιάννης Δημοσιεύτηκε Απρίλιος 4 , 2012 Δημοσιεύτηκε Απρίλιος 4 , 2012 Να απαντήσω στο αρχικό ερώτημα, συμφωνώντας εν γένει με τους προλαλήσαντες απλά να συμπληρώσω ότι η οικονομικότητα (που σαφώς υπερέχει με διπλά ταυ έναντι κοιλοδοκών) συμψηφίζεται και με την δυσκολία κατασκευής (που σαφώς υπερέχει στις κοιλοδοκούς...) οπότε η απάντηση ακόμα και για την οικονομία δεν είναι εύκολη. Παρόλα αυτά ειδικά στα κτίρια κατοικιών - γραφείων υπάρχει και ο παράγοντας αισθητική που παίζει μεγάλο ρόλο. Τα βάζεις κάτω όλα αυτά, κάνεις μια κουβέντα και με το συνεργείο και αποφασίζεις...
Recommended Posts
Δημιουργήστε ένα λογαριασμό ή συνδεθείτε προκειμένου να αφήσετε κάποιο σχόλιο
Πρέπει να είστε μέλος για να μπορέσετε να αφήσετε κάποιο σχόλιο
Δημιουργία λογαριασμού
Κάντε μια δωρεάν εγγραφή στην κοινότητά μας. Είναι εύκολο!
Εγγραφή νέου λογαριασμούΣύνδεση
Εάν έχετε ήδη λογαριασμό; Συνδεθείτε εδώ.
Συνδεθείτε τώρα