Μετάβαση στο περιεχόμενο

Φερον οργανισμος μεταλλικης κατασκευης


 

Recommended Posts

Απο την εμπειρια σας τι θα προτιμουσατε σε ενα μεταλλικο 3οροφο κτιριο .

Φεροντα οργανισμο με διατομες RHS-SHS ή συμπαγεις διατομες HEA-HEB κ.λ.π;

Το ερωτημα αφορα συνδυασμο οικονομιας κατασκευης -προβληματων στο χρονο (απαιτηση συντηρησεων κ.λ.π) -δυσκολιας διαμορφωσης συνδεσεων και λοιπων λεπτομερειων .Και ασφαλως λαμβανοντας υποψιν την υπαρχουσα κατασκευαστικη εμπειρια των τεχνιτων .

Edited by KF
Link to comment
Share on other sites

Και ασφαλως λαμβανοντας υποψιν την υπαρχουσα κατασκευαστικη εμπειρια των τεχνιτων.

 

Αυτό το τελευταίο είναι κάτι το σχετικό. Υπάρχουν πολύ ικανοί, αλλά και πολύ ανίκανοι κατασκευαστές, εσύ ξέρεις τι διτίθεται στην περιοχή σου...

 

Κατά τα λοιπά, Οι συνδέσεις σε διατομές θερμής έλασης είναι σαφώς πιο διαδεδομένες, τυποποιημένες και βατές. Επίσης, στις συμπαγείς διατομές είσαι πάντα σε κλάσση 1 και έχεις πιο ίσυχο το κεφάλι σου σε θέματα οξείδωσης. Τέλος, οι διατομές διπλού ταυ συνήθως βγαίνουν οικονιμικότερες, αν και -προκειμένου περί στύλων- η σχετική σπατάλη είναι αναπόφευκτη σε πολυόρωφα κτήρια.

 

Παρά ταύτα, δεν είναι σπάνειο να δεις πολυόρωφα μεταλλικά κτήρια με υποστυλώματα RHS.

Link to comment
Share on other sites

Καλημέρα!

 

Συμπαγείς διατομές συνάδελφε. Βασικά δεν έχω δει ποτέ μου μεταλλικό με RHS και SHS πέρα από πολύ μικρά κτήρια στη Βρετανία συνήθως κατοικιών η μικρών αποθηκών (2 ορόφων το πολύ), αλλά και πάλι αυτά από λεπτότοιχες διατομές εν ψυχρώ έλασης με αρκετά δομικά στοιχεία στον φέροντα οργανισμό τους. Θα χρησιμοποιούσα για 3όροφο κτήριο HEB (η αλλιώς Universal Columns) για υποστυλώματα, IPE για δοκούς (η αλλιώς Universal Beams), σύμμεικτο δάπεδο comdeck, comfloor η κάτι παρόμοιο, και τη σκάλα - ανελκυστήρα σε φρέαρ οπλισμένου σκυροδέματος για να παρέχει συν της ασφάλειας διαφυγής - πυροπροστασίας, οριζόντια σταθερότητα της κατασκευής έναντι σεισμικών δράσεων και ανέμου. Είναι γενικά εύκολες οι συνδέσεις τους, κοχλιωτές και παραλαβής ροπής. Και ακόμα πιο εύκολο το design της κατασκευής. Οι hollow διατομές είναι ότι πρέπει για δικτυώματα. :smile:

Link to comment
Share on other sites

Γειά σας,

 

Αρχικά να σας συγχαρώ και εγώ για την λειτουργία του forum καθώς είμαι νέο μέλος και έχω βοηθηθεί ήδη αρκετά!

Θα μου ήταν πολύ χρήσιμο αν κάποιος θα μπορούσε να μου δώσει μία λίστα με τα βασικά σημεία ελέγχου κατά την επίβλεψη εγκατάστασης Φ.Ο. μεταλλικής κατασκευής.

Link to comment
Share on other sites

Να απαντήσω στο αρχικό ερώτημα, συμφωνώντας εν γένει με τους προλαλήσαντες απλά να συμπληρώσω ότι η οικονομικότητα (που σαφώς υπερέχει με διπλά ταυ έναντι κοιλοδοκών) συμψηφίζεται και με την δυσκολία κατασκευής (που σαφώς υπερέχει στις κοιλοδοκούς...) οπότε η απάντηση ακόμα και για την οικονομία δεν είναι εύκολη. Παρόλα αυτά ειδικά στα κτίρια κατοικιών - γραφείων υπάρχει και ο παράγοντας αισθητική που παίζει μεγάλο ρόλο. Τα βάζεις κάτω όλα αυτά, κάνεις μια κουβέντα και με το συνεργείο και αποφασίζεις...

Link to comment
Share on other sites

Δημιουργήστε ένα λογαριασμό ή συνδεθείτε προκειμένου να αφήσετε κάποιο σχόλιο

Πρέπει να είστε μέλος για να μπορέσετε να αφήσετε κάποιο σχόλιο

Δημιουργία λογαριασμού

Κάντε μια δωρεάν εγγραφή στην κοινότητά μας. Είναι εύκολο!

Εγγραφή νέου λογαριασμού

Σύνδεση

Εάν έχετε ήδη λογαριασμό; Συνδεθείτε εδώ.

Συνδεθείτε τώρα
×
×
  • Create New...

Σημαντικό

Χρησιμοποιούμε cookies για να βελτιώνουμε το περιεχόμενο του website μας. Μπορείτε να τροποποιήσετε τις ρυθμίσεις των cookie, ή να δώσετε τη συγκατάθεσή σας για την χρήση τους.