Μετάβαση στο περιεχόμενο

Recommended Posts

Δημοσιεύτηκε

Μεσα στη εβδομαδα μου ετυχε το εξής. Αφου ειχαν κατασκευαστει 4 κολωνες κοιλοδοκοι βαρέως τύπου (;),120Χ120, τ=3mm,Η=3μ, σε κάνναβο 4Χ4, δοκάρια ξύλινα συνδέουν μονο τις 2 μπροστινές με τις 2 πισω, με κάλεσαν για να με ρωτησουν αν θα αντέξει πάνω βάρος περίπου 150kg/m^2....μόνο που δεν αντέχει.

Το πρώτο που θελω να εξασφαλισω ειναι ο λυγισμός, και θα ηθελα να μάθω , αν γεμισω τη κολωνα με ισχυρη τσιμεντοκονια και βαλω πχ 4Φ16 θα είναι καλύτερα? περιμενω και δικες σας ιδεες.

ευχαριστω

Δημοσιεύτηκε

μπορείς να την λύσεις σαν σύμμεικτη, έστω και απλοποιητικά για να το ελέγξεις και σε λυγισμό?

Το ότι θα είναι καλύτερα είναι σίγουρο, αλλά αν θα είναι οκ δεν το ξέρεις.

Δημοσιεύτηκε

Μάλλον δεν θα συμπεριφέρεται ως σύμμεικτη αλλά ώς ένα πολύ καλά περισφυγμένο υποστύλωμα με μανδύα εάν το γεμίσεις με σκυρόδεμα και το οπλίσεις . ΄Τωρα άν αυτό μπορεί να δονηθεί δεν ξέρω. Θα μπορούσες ίσως να φτιάξεις και ένα τσερκόπλεγμα και να τοποθετήσεις μέσα .

Δημοσιεύτηκε
Μεσα στη εβδομαδα μου ετυχε το εξής. Αφου ειχαν κατασκευαστει 4 κολωνες κοιλοδοκοι βαρέως τύπου (;),120Χ120, τ=3mm,Η=3μ, σε κάνναβο 4Χ4, δοκάρια ξύλινα συνδέουν μονο τις 2 μπροστινές με τις 2 πισω, με κάλεσαν για να με ρωτησουν αν θα αντέξει πάνω βάρος περίπου 150kg/m^2....μόνο που δεν αντέχει.

Το πρώτο που θελω να εξασφαλισω ειναι ο λυγισμός, και θα ηθελα να μάθω , αν γεμισω τη κολωνα με ισχυρη τσιμεντοκονια και βαλω πχ 4Φ16 θα είναι καλύτερα? περιμενω και δικες σας ιδεες.

ευχαριστω

Με έναν πρόχειρο υπολογισμό, για S235, και μήκος λυγισμού 6m (εφόσον κάτω έχεις πάκτωση και πάνω ελεύθερο άκρο θεωρούμε μήκος λυγισμού 2χ3=6μ) κάθε υποστύλωμα σηκώνει περίπου 110κΝ.

Αν κατάλαβα σωστά τις διαστάσεις που δίνεις έχεις 16μ^2 με 150κg/m^2, περίπου 6κΝ/ υποστύλωμα.

Τι δεν έχω καταλάβει σωστά?

Δημοσιεύτηκε

Τα μεταλλικά υποστυλώματα μπορείς να τις υπολογίσεις ως σύμμικτες. Αυτό θα σου δώσει επάρκεια ως μπρος την αντοχή σε λυγισμό.

Εγώ θα προβληματιζόμουν επίσης και από την διάταξη των στοιχείων σου στην ανωδομή για την παραλαβή του φορτίου που αναφέρεις. Αναφέρεις ξύλινα δοκάρια. Είναι επαρκή αυτά; Με πιο τρόπο συνδέονται με τα υποστυλώματα κλπ κλπ

Δημιουργήστε ένα λογαριασμό ή συνδεθείτε προκειμένου να αφήσετε κάποιο σχόλιο

Πρέπει να είστε μέλος για να μπορέσετε να αφήσετε κάποιο σχόλιο

Δημιουργία λογαριασμού

Κάντε μια δωρεάν εγγραφή στην κοινότητά μας. Είναι εύκολο!

Εγγραφή νέου λογαριασμού

Σύνδεση

Εάν έχετε ήδη λογαριασμό; Συνδεθείτε εδώ.

Συνδεθείτε τώρα
  • Create New...

Σημαντικό

Χρησιμοποιούμε cookies για να βελτιώνουμε το περιεχόμενο του website μας. Μπορείτε να τροποποιήσετε τις ρυθμίσεις των cookie, ή να δώσετε τη συγκατάθεσή σας για την χρήση τους.