Μετάβαση στο περιεχόμενο

Προωθημένη Αρχιτεκτονική Μελέτη


ssifos

Recommended Posts

Tελικά η ουσία είναι ότι πρέπει να βρείς έναν μηχανικό και να τον εμπιστευθείς . Η ανέγερση ενός σπιτιού , είναι κάτι που συνήθως είναι έργο ζωής και πρέπει να γίνει σωστά . Η σωστή μελέτη , η σωστή επίβλεψη και η σωστή κατασκευή , δεν είναι κάτι που δεν θα του δώσεις την πρέπουσα σημασία .

 

Κάθε μηχανικός έχει την δυνατότητα να σου δείξει την δική του άποψη . Εσύ βλέποντας το προφίλ του , τα έργα του και την μεταξύ σας χημεία , μπορείς να αποφασίσεις . Αλλά αφού αποφασίσεις , πρέπει να του έχεις εμπιστοσύνη , γιατί σε αυτόν τον τόπο έχουμε γεμίσει "ειδικούς" , επειδή κάποτε "έχτισαν και ξέρουν" .

Link to comment
Share on other sites

Δεν διαφώνω BAS , όπως βλέπεις όλα αυτά σχετικά με την μελέτη - επίβλεψη και κατασκευή , τα ασπάζομαι ! Αυτός είναι και ο λόγος που δεν μένω στην μελέτη της οικοδομικής αδείας , αλλά θελω να το πάω παραπέρα όσον αφορά το μελετητικό κομμάτι ! Θεωρώ οτι μια σωστή μελέτη σε γλιτώνει απο πολλά πράγματα ! Τον μηχανικό σαφώς και τον εμπιστεύομαι , και έψαξα αρκετά πρίν να καταλήξω σε αυτόν ! Απλά αναζητώ ποιά είναι η αρχιτεκτονική εκείνη μελέτη που θα μου προσφέρει μια ολοκληρωμένη και λεπτομέρη ανάλυση όλων των κατασκευαστικών σταδίων του μελλοντικού μου σπιτιου ! Ευχαριστώ πάντως όλους για τις απαντήσειςς σας .

Link to comment
Share on other sites

Το κύριο ερώτημα είναι με ποιό τρόπο θα γίνει η ανέγερση. Από την στιγμή που μιλάμε για το σπίτι σου υποθέτω ότι δεν θα γίνει με Γενικό Εργολάβο. Άρα η Μελέτη Εφαρμογής δεν σου χρειάζεται και τόσο, η προωθημένη μελέτη εφαρμογής αρκεί.

Link to comment
Share on other sites

Σωστά achille , η ανέγερση δεν θα γίνει με Γενικό Εργολάβο , αλλά με ξεχωριστά συνεργεία σε κάθε στάδιο κατασκευής , τα οποία γνωρίζω και εμπιστεύομαι όσον αφορά την ποιότητα της δουλειάς τους ! Είναι αυτονόητο βέβαια ότι τα συνεργεία αυτά , θα λειτουργούν υπό την αυστηρή επίβλεψη του επιβλέποντος και θα λογοδοτούν στον επιβλέποντα μηχανικό και μόνο ! Αchille , η προωθημένη αρχιτεκτονική μελέτη δεν συνεπάγεται με κατασκευαστικά λεπτομερή σχέδια και επίβλεψη αυτών των σχεδίων η αυτό δεν συμπεριλαμβάνεται στην προωθημένη αρχιτεκτονική μελέτη ?

Link to comment
Share on other sites

Όχι λεπτομερή κατασκευαστικά για τα πάντα δεν μπορεί να έχει. Τότε θα ήταν κανονική εφαρμογής. Λογικά θα έχει για κάποια μόνο σημαντικά σημεία λεπτομέρειες. Η επίβλεψη τώρα είναι άλλο θέμα. Δεν έχει να κάνει με την μελέτη. Εσύ όμως αφου δεν θα έχεις Γενικό Εργολάβο, θέλεις και Διαχειριστή Έργου και Εργοταξιάρχη εκτός από Επιβλέποντα.

Link to comment
Share on other sites

Εγώ απλά να συμπληρώσω πως ο Επιβλέποντας μπορεί να είναι και διαχειριστής έργου ειδικά για έργα τέτοιας κλίμακας.

Και πως αυτό συνηθίζεται κατακόρον στην Ελλάδα για ιδιωτικές κατοικίες.

Edited by myri
Link to comment
Share on other sites

Κι εμένα θα με ενδιέφερε αυτο myri ! Το θέμα είναι myri οτι στην δική μου περίπτωση το αρχιτεκτονικό γραφείο που εκπόνησε την αρχιτεκτονική μελέτη αδείας , επιθύμω να είναι το ίδιο που θα εκπονήσει και την προωθημένη αρχιτεκτονική μελέτη η την μελέτη εφαρμογής ( αυτό το ψάχνω ακόμα , αλλα ακόμα μπερδεύομαι - με βοηθούν σημαντικά οι απαντήσεις σας ) , καθώς και να είναι εκείνο που θα επιβλέψει την σωστή εφαρμογή τους ! Απλά εγώ ψάχνω σαν ιδιώτης ποιά είναι εκείνη η μελέτη , που με βάση τα παραπάνω δεδομένα θα με συνέφερε , θα με διευκόλυνε , και συνάμα θα ήταν χρήσιμη για την υλοποίηση όλου του έργου .... μέχρι δηλαδή η οικία να είναι κατοικήσιμη .

Link to comment
Share on other sites

Υπάρχει και κάτι ακόμα που αγνοείτε.

http://www.bartlett....ectural-studies

 

Ένα πεδίο της αρχιτεκτονικής που συνδυάζει την θεωρία και την εφαρμογή, κυρίως σε επίπεδο πολεοδομικό αλλά με πολλές εφαρμογές και στην έρευνα και το design.

Διδάσκεται στην Bartlett του UCL του Λονδίνου.

 

(να κάνουμε και διαφήμιση, είναι ο μεταπτυχιακός μου τίτλος, πράγμα που με καθιστά αληθινό advanced architect, όχι μ***κίες!!!)

Edited by Konstantinos_0711
  • Upvote 1
Link to comment
Share on other sites

Δημιουργήστε ένα λογαριασμό ή συνδεθείτε προκειμένου να αφήσετε κάποιο σχόλιο

Πρέπει να είστε μέλος για να μπορέσετε να αφήσετε κάποιο σχόλιο

Δημιουργία λογαριασμού

Κάντε μια δωρεάν εγγραφή στην κοινότητά μας. Είναι εύκολο!

Εγγραφή νέου λογαριασμού

Σύνδεση

Εάν έχετε ήδη λογαριασμό; Συνδεθείτε εδώ.

Συνδεθείτε τώρα
×
×
  • Create New...

Σημαντικό

Χρησιμοποιούμε cookies για να βελτιώνουμε το περιεχόμενο του website μας. Μπορείτε να τροποποιήσετε τις ρυθμίσεις των cookie, ή να δώσετε τη συγκατάθεσή σας για την χρήση τους.