Μετάβαση στο περιεχόμενο

Κατάστημα Υγειονομικού με συνένωση


Recommended Posts

Συνάδελφοι καλησπέρα.

 

Έχω την εξής περίπτωση: Έχουμε τρία ισόγεια καταστήματα σε πολυκατοικία, ίδιας Ιδιοκτησίας, που έχουν συνενωθεί. Μέχρι πρότεινως ήταν μισθωμένο απο super market και τώρα υπάρχει πρόθεση μισθωθεί απο ένα κρεοπωλείο. Τώρα με τα νέα δεδομένα στη μίσθωση έχει γίνει εν. επιθεώρηση και εκ νέου καινούρια αποτύπωση. Η ερώτησή μου είναι η εξής: α) Στα συμβόλαια και στην οριζόντια Ιδιοκτησία φαίνονται ακόμα τρία μαγαζιά και όχι ένα, θα πρέπει να γίνουν ενέργειες στην πολεοδομία (άδεια μικρής κλίμακας, εσωτ. διαρυθμήσεων, συνένωσης ή κάτι τέτοιο) και στο κτιματολόγιο (να έχουμε ένα ΚΑΕΚ και όχι τρία). β) Για να πάρει εκ νέου άδεια υγειονομικού ενδιαφέροντος δε θα χρειαστεί κάτοψη της υπάρχουσας κατάστασης θεωρημημένη από την πολεοδομία?

 

Ευχαριστώ

Link to comment
Share on other sites

Πρόβλημα! Η ένωση των καταστηματων έχει γίνει νόμιμα ή παράνομα χωρίς άδεια;

Το θέμα είναι πως φαίνονται στα χαρτιά της άδειας (πραγματική κατάσταση) και πως είναι κατασκευασμένος ο χώρος.

Κανονικά θέλει Οικοδομική άδεια με τίτλο "συνένωση τριών καταστηματων σε ένα" ή κάπως έτσι. (δεν πάει με εσωτερικές διαρυθμίσεις ή 4014/11, τουλάχιστον έτσι μου είχε τυχει σε υγειονομικού ενδ. στο Χαλανδρι.

Από τη πολεοδομία θέλεις βεβαίωση "Κύριας χρήσης" και μαζί με όλα τα υπόλοιπα δικαιολογητικά πας στο δήμο για την άδεια.

 

Διάβασε και εδώ

Edited by kostassid
Link to comment
Share on other sites

Η συνένωση έχει γίνει παράνομα το 1997 όταν και το νοίκιασε ένα super market και ανέλαβε να το συνενώσει τα καταστήματα. Στα χαρτιά όμως είναι ακόμα 3 ξεχωριστά καταστήματα, και στις κατόψεις και στα συμβόλαια και στην σύσταση ορ. ιδιοκτησίας του κτιρίου. Σκεφτήκαμε με έναν συνάδελφο να πολ. μηχανικό να κάνουμε μια ενημέρωση φακέλου στην πολεοδομία. Καμμία γνώμη?

Link to comment
Share on other sites

Τι παραπάνω ενημέρωση; Απλή ενημέρωση φακέλου, δεν γίνεται. Θέλει ΑΔΕΙΑ, για περισσότερα πηγαίνε και ρώτησε την αρμόδια πολεοδομία μήπως και ισχύει κάτι διαφορετικό στη περιοχή σου.

Link to comment
Share on other sites

jeff

Θέλει άδεια. Αν δεν έχει πειραχθεί ο φέρων οργανισμός ή οι υδραυλικοί χώροι (WC κλπ.) γίνεται με ΑΕΜΚ αλλοιώς κανονική άδεια.

Σε σχέση με την βεβαίωση κύριας χρήσης , σύμφωνα με την ΚΥΑ ΔΙΑΔΠ/Φ.Α.3.1/21220 (ΦΕΚ 2496/4-11-2011) δεν χρειάζεται να την πάρεις από την πολεοδομία, την εκδίδει ο μηχανικός.

Link to comment
Share on other sites

ρε Jeff διαβασε λίγο πριν αναλαβεις μια δουλειά....κάνε και έναν έλεγχο εδω στο σάιτ

η απαντηση του ποστ #2 έχει λάθη

Link to comment
Share on other sites

alfisti 1978 Δυστυχώς δε θα την αναλάβω εγώ τη δουλειά (νομίζω πως δεν έχω κάν ακόμα δικάιωμα να την αναλάβω). Το κατάστημα ανήκει σε συγγενικό μου πρόσωπο που το έχει αναθέσει σε άλλον (πολιτικό) μηχανικό για δικούς του λόγους. Απλά κι εγώ συμφωνώ πως θα χρειαστεί κάποια νέα άδεια ή/και δήλωση με τον 4014/11 αφού η συνένωση έχει γίνει παράνομα. Ο συνάδελφος όμως που θα το αναλάβει θα κάνει απλά μια ενημέρωση φακέλου στην τοπική πολεοδομία και ο λόγος είναι πως άν στο μέλλον θελήσουμε να ξαναχωρήσουμε τα καταστήματα να μην χρειαστεί να γίνουν συμβολαιογραφικές πράξεις ( νέα συμβόλαια, σύσταση ορ. Ιδιοκτησίας κ.τ.λ.). Νομίζω πως σ'αυτή την ενέργεια κάτι δε μου φαίνεται σωστό. Γιαυτό λόγο της ειδικότητάς μου ζητάω τι γνώμη απο συναδέλφους με καλύτερη γνώση και πείρα σε τέτοιες πολεοδομικές υποθέσεις.

 

Μάλλον θα κάνω μια βόλτα απο την αρμόδια πολεοδομία να δω τι θα μου πουν κι απο κει.

Edited by Manolis gon
Link to comment
Share on other sites

Λοιπόν... πήγα στην αρμόδια Πολεοδομία. arcgeo έχεις δίκαιο. Χρειάζεται κανονική έκδοση αδείας. Η ενημέρωση φακέλου δεν μπορεί να γίνει αφού έχει παρέλθει η δεκαετεία από την έκδοση της αρχικής αδείας. Βέβαια υπάρχει πάντα και ο πλάγιος τρόπος... ξέρετε. Τώρα που οι πολεοδομίες γιοκ με τον κατάλληλο τρόπο και τα κατάλληλα μέσα, κάνεις εκπληκτικά πράγματα!!!

Link to comment
Share on other sites

Δημιουργήστε ένα λογαριασμό ή συνδεθείτε προκειμένου να αφήσετε κάποιο σχόλιο

Πρέπει να είστε μέλος για να μπορέσετε να αφήσετε κάποιο σχόλιο

Δημιουργία λογαριασμού

Κάντε μια δωρεάν εγγραφή στην κοινότητά μας. Είναι εύκολο!

Εγγραφή νέου λογαριασμού

Σύνδεση

Εάν έχετε ήδη λογαριασμό; Συνδεθείτε εδώ.

Συνδεθείτε τώρα
×
×
  • Create New...

Σημαντικό

Χρησιμοποιούμε cookies για να βελτιώνουμε το περιεχόμενο του website μας. Μπορείτε να τροποποιήσετε τις ρυθμίσεις των cookie, ή να δώσετε τη συγκατάθεσή σας για την χρήση τους.