sthanos Δημοσιεύτηκε Μάρτιος 31 , 2012 Δημοσιεύτηκε Μάρτιος 31 , 2012 Καλησπέρα σε όλους, Μόλις μου ανατέθηκε να υπολογίσω κάποια καλώδια για εγκατάσταση ΦΒ σταθμού (στο AC τμήμα). Σαν βοήθεια έχω το site http://www.geovsolutions.gr/calc.php. Αρκετά απλό και εύχρηστο. Η απορία μου είναι η εξής: Έστω ότι ο ένας inverter έχει Pmax = 18100W Έτσι λόγω του τύπου υπολογισμού του Imax (τριφασικής παροχής), έχω: Ιmax=Pmax/Vπολικό * ρίζα 3, και στην περίπτωσή μας Ιmax = 18100/400*1,73 = 78,28Α Στη συνέχεια παίρνοντας τον τύπο , (ή χρησιμοποιώντας το παραπάνω site) με δοκιμές σε διάφορες διατομές ώστε η πτώση τάσης να είναι μιρότερη του 4% (δηλαδή 400*4%=16V) σύμφωνα με τον ΕΛΟΤ, φτάνω στο επιθυμητό αποτέλεσμα. Το ερώτημά μου είναι α) ποιό ρεύμα χρησιμοποιώ στον τύπο, το Ιmax ή το Ιmax/3 (μιάς και έχω 3 φάσεις)???
miltos Δημοσιεύτηκε Μάρτιος 31 , 2012 Δημοσιεύτηκε Μάρτιος 31 , 2012 Κάνε μια αναζήτηση. Υπάρχουν αρκετά θέματα σχετικά με την πτώση τάσης. Αν δεν καλυφθείς, θέσε εκεί το ερώτημά σου. Το παρόν κλειδώνεται και θα διαγραφεί.
Recommended Posts