[email protected] Δημοσιεύτηκε Απρίλιος 3 , 2012 Share Δημοσιεύτηκε Απρίλιος 3 , 2012 (edited) Αλλά στην παροχή υπηρεσιών εντός Ελλάδας δεν έχεις κανένα πρόβλημα εάν έχεις άδεια άσκησης επαγγέλματος απο κράτος μέλος της Ε.Ε με τα όσα έχω ψάξει έως τώρα. Φίλε κ συναγωνιστή Όπως έγραψα, αυτά που μπορείς να σφραγίσεις εντός Ελλάδας αν έχεις έδρα τη Βουλγαρία είναι: 1,Υπηρεσίες Μηχανικού Προσωπικής χρήσης του εκμισθωτή των υπηρεσιών 2. Υπηρεσίες Μηχανικού Μελετητή-Επιβλέποντος-Κατασκευαστή ΔΗΜΟΣΙΩΝ ΕΡΓΩΝ. Τα παραδείγματα που παραθέτεις ΔΕΝ ΑΝΑΙΡΟΥΝ αυτά που ήδη έχουμε κουβεντιάσει. Οποιαδήποτε άλλη μελέτη/επίβλεψη/κατασκευή, μπορείς να την εκπονήσεις, ΔΕΝ ΜΠΟΡΕΙΣ ΝΑ ΤΗ ΣΦΡΑΓΙΣΕΙΣ. Αν έχεις κάτι διαφορετικό, ενημερώνεις. Αν βρω λίγο ελεύθερο χρόνο, θα παραθέσω κ το αντίστοιχο κείμενο της βρωμερής και εξαθλιωτικής Νομοθεσίας Edited Απρίλιος 3 , 2012 by Hans Landa 1 Link to comment Share on other sites More sharing options...
dimoandr Δημοσιεύτηκε Απρίλιος 3 , 2012 Share Δημοσιεύτηκε Απρίλιος 3 , 2012 (edited) 1,Υπηρεσίες Μηχανικού Προσωπικής χρήσης του εκμισθωτή των υπηρεσιών HANS LANDA μα τι λες; απο που συμπεραινεις πως ο "εκμισθωτής των υπηρεσιών" ειναι ο ιδιος ο μηχανικος και γιατι τονιζεις το "Προσωπικης"; εκμισθωτης των υπηρεσιων ειναι ο ιδιος ο εργοδοτης δηλαδη ο οποιοσδηποτε το για προσωπικη χρηση εχει να κανει με μορφες κοινοπραξιας, συνεκμεταλλευσης, υπεργολαβιας , κλπ Edited Απρίλιος 3 , 2012 by dimoandr Link to comment Share on other sites More sharing options...
Faethon11 Δημοσιεύτηκε Απρίλιος 3 , 2012 Share Δημοσιεύτηκε Απρίλιος 3 , 2012 (edited) dimoandr, το πράγμα είναι πολύ απλό. Θα δεχθεί κάποια δημόσια υπηρεσία μελέτη σφραγισμένη από μηχανικό που δεν είναι μέλος του ΤΕΕ; Αυτό είναι που πρέπει να διευκρινήσεις. Edited Απρίλιος 3 , 2012 by Faethon11 Link to comment Share on other sites More sharing options...
atsalovergas Δημοσιεύτηκε Απρίλιος 3 , 2012 Share Δημοσιεύτηκε Απρίλιος 3 , 2012 Aπό την στιγμή που ισχύει το παρακάτω,δεν νομίζω να υπάρχει κάποιο πρόβλημα με όσα υποστηρίζει ο vagmavra. Το Π.Δ. 38/2010 εφαρμόζεται σε υπηκόους των 27 κρατών-μελών της Ευρωπαϊκής Ένωσης (ΕΕ), των τριών επιπλέον κρατών-μελών του Ευρωπαϊκού Οικονομικού Χώρου (ΕΟΧ)[1]: Ισλανδία, Νορβηγία, Λιχτενστάιν, καθώς και της Ελβετίας[2], οι οποίοι επιθυμούν να ασκήσουν κάποιο νομοθετικά ρυθμιζόμενο επάγγελμα στην Ελλάδα είτε ως αυτοαπασχολούμενοι, είτε ως μισθωτοί. Tι επαγγελματικά ενοίκια παίζουν στην βουλγαρία (Σόφια)? Link to comment Share on other sites More sharing options...
Faethon11 Δημοσιεύτηκε Απρίλιος 3 , 2012 Share Δημοσιεύτηκε Απρίλιος 3 , 2012 Θα πρέπει πρώτα όμως να γίνει υπήκοος του κράτους.... Link to comment Share on other sites More sharing options...
vagmavra Δημοσιεύτηκε Απρίλιος 3 , 2012 Συγγραφέας Share Δημοσιεύτηκε Απρίλιος 3 , 2012 Φίλε Χανς ναι το ιδιο πράγμα λέμε λοιπόν Ατσαλοβερ σου παρέχουν έδρα, ΗΥ και αναλώσιμη γραφική ύλη όταν και για όσο την χρειαστείς αυτοί που σου στήνουν την εταιρία και συμπεριλαμβάνεται στα μηνιαία έξοδα συντήρησης, δηλαδή σαν έδρα δηλώνεις την διεύθυνση του δικηγορικού γραφείου(συνήθως) που πληρώνεις για να σου στήσει και συντηρεί την εταιρία και αυτοί αναλαμβάνουν επίσης να πληρώσουν λογιστές, συμβολαιογράφους και ότι άλλο χρειαστεί από το ποσό που θα συμφωνήσετε.. Φαέθον, σωστός φίλε.... εδώ είναι όλο το κόλπο!! Link to comment Share on other sites More sharing options...
Julius Caesar Δημοσιεύτηκε Απρίλιος 27 , 2012 Share Δημοσιεύτηκε Απρίλιος 27 , 2012 (edited) Βάλε κι ένα -σκυ ή ένα -ωφ στο τέλος του ονόματός σου και θα 'σαι 'ντάξει. Το ξέρω, ένα αστειάκι είπα. Δεν ξέρω βέβαια αν θα είναι αστειάκι σε 10 χρόνια. Εξάλλου δε θα 'σαι ούτε ο πρώτος ούτε ο τελευταίος. Βλέπε Τριανταφύλλωφ, Γκλικόρωφ, Νικιφόρωφ. Ρε που μας σπρώχνουν... Edited Απρίλιος 27 , 2012 by Julius Caesar Link to comment Share on other sites More sharing options...
corsakias Δημοσιεύτηκε Οκτώβριος 4 , 2012 Share Δημοσιεύτηκε Οκτώβριος 4 , 2012 Ως ηλεκτρολογος εγκαταστατης αν μεταφερω την εδρα της επιχειρησης μου σε ευρωπαικη χώρα, μπορω να ασκω το επαγγελμα μου σε αλλη χωρα? Link to comment Share on other sites More sharing options...
KOKARADI Δημοσιεύτηκε Απρίλιος 4 , 2018 Share Δημοσιεύτηκε Απρίλιος 4 , 2018 Συναδελφοι καλησπερα εχει κανεις διευθυνσεις και τηλεφωνα απο το τε Βουλγαριας και τσμεδε Βουλγαριας ? και αν ξερει τι δικαιολογητικα χρειαζονται για να εγγραφει κανεις εκει Link to comment Share on other sites More sharing options...
john_bar Δημοσιεύτηκε Απρίλιος 10 , 2018 Share Δημοσιεύτηκε Απρίλιος 10 , 2018 Συνάδελφοι καλησπέρα, Όσο και αν φαίνεται δελεαστικό από φορολογικής, οικονομικής και γραφειοκρατικής άποψης η δημιουργία έδρας στην Βουλγαρία, προσωπική μου άποψη είναι η πλήρης αποφυγή τέτοιων ενεργειών σε οποιαδήποτε Βαλκανική χώρα (Βουλγαρία, Σκόπια, Αλβανία, Τουρκία κτλ.). Το ρίσκο είναι πολύ μεγάλο καθώς η περιοχή βρίσκεται σε μια μόνιμη πολιτική αστάθεια, με μια γενικά εχθρική πολιτική προς την Ελλάδα και κατ' επέκταση στους πολίτες της (κυρίως Τουρκία, Σκόπια, και ακολούθως Αλβανία και Βουλγαρία). Προσωπικά δεν θα έδενα το επαγγελματικό μου μέλλον, την ασφάλειά μου, τα όποια επιχειρηματικά κέρδη μου και τις όποιες καταθέσεις μου με τέτοια κράτη, καθώς πλέον δεν ξέρεις τι θα σου ξημερώσει αύριο ως Έλληνας που δραστηριοποιείσαι σε αυτές τις χώρες. Αντ' αυτού θα μετέφερα την έδρα μου, την φυσική μου παρουσία και την δραστηριότητά μου σε οποιαδήποτε άλλη σοβαρή και μεγάλη χώρα της ΕΕ (πράγμα το οποίο σκέφτομαι σοβαρά αυτόν τον καιρό), όπου πραγματικά έχεις το κεφάλι σου ήσυχο από τα διάφορα προβλήματα που απασχολούν την γειτονιά μας. Μπορεί τα λειτουργικά κόστη να είναι μεγαλύτερα αλλά τα πλεονεκτήματα είναι πολύ μεγαλύτερα (πχ. πρόσβαση σε μεγάλες αγορές, τεχνολογίες, υποδομές, εταιρείες, διασυνδέσεις, κτλ.). Γι' αυτό λοιπόν συνάδελφοι προσοχή πριν προβείτε σε τέτοιες κινήσεις και σταθμίστε καλά όλους τους παράγοντες. Όπως και να έχει εύχομαι καλή επιτυχία στους τολμηρούς! Link to comment Share on other sites More sharing options...
Recommended Posts
Δημιουργήστε ένα λογαριασμό ή συνδεθείτε προκειμένου να αφήσετε κάποιο σχόλιο
Πρέπει να είστε μέλος για να μπορέσετε να αφήσετε κάποιο σχόλιο
Δημιουργία λογαριασμού
Κάντε μια δωρεάν εγγραφή στην κοινότητά μας. Είναι εύκολο!
Εγγραφή νέου λογαριασμούΣύνδεση
Εάν έχετε ήδη λογαριασμό; Συνδεθείτε εδώ.
Συνδεθείτε τώρα