Μετάβαση στο περιεχόμενο

Κατάρρευση εξώστη


 
panagiot

Recommended Posts

Συνάδελφοι εχθές το βράδυ ήμουν στο γραφέιο και ακούστηκε ένας πολύ δυνατός θόρυβος, κάτι σαν τρακάρισμα. Βγαίνω έξω και βλέπω αυτό που βλέπετε στη φωτο. Ένας εξωστής μιας παλιάς κατοικίας κατερρευσε!!!. Δεν προηγήθηκε σεισμός. Η κατοικία αυτη βρίσκεται σε εμπόρικο δρόμο (απο κάτω έχει κατάστημα) και εαν γινόταν πρωί πιθανόν να είχε σκοτωθεί κάποιος άνθρωπος!!

Αν δείτε βέβαια ο οπλισμός είναι σε άθλια κατάσταση.

Το θεώρησα ενδιαφέρον να το ανεβάσω στο site για σχολιασμό.

post-321-131887207172_thumb.jpg

post-321-131887207235_thumb.jpg

  • Upvote 1
Link to comment
Share on other sites

Τρομακτικές εικόνες στα αλήθεια! Ο οπλισμός όπως είναι αυτός τουλάχιστον μοιάζει να σχίστηκε κατα μηκος της ράβδου σαν χαρτί. Πάντως τέτοιοι εξώστες με μηδενική επικάλυψη και διαβρωμένο οπλισμό σε αραιή διάταξη υπάρχουν άπειροι στη Αθήνα και σε άλλες πόλεις. Πολύ ενδιαφέρουσα φωτό αξίζει να μεταφερθεί στο topic με τις αστοχίες. Φαντάσου να έχεις υπογράψει και στατική επάρκεια...μπρρρρ!

Το καγκελάκι πολύ μου αρέσει :lol:

Link to comment
Share on other sites

είναι σε μερικά σημεία κάτω ο οπλισμός. Αλλά το πρόβλημα το προκάλεσε η οξείδωση

Link to comment
Share on other sites

Συμφωνώ με τον ilias. Ο οπλισμός είναι μόνο ΚΑΤΩ.

Ακόμα και έτσι όμως κρατούσε τον μικρό εξώστη αλλά τελικά όταν η οξείδωση προχώρησε αρκετά, όπως έγραψε ο ΑΡΗΣ ΧΑΝΙΑ, ο εξώστης κατέρρευσε.

 

Το πρόβλημα λανθασμένης τοποθέτησης οπλισμού σε εξώστη δεν είναι και τόσο σπάνιο σε παλιές κατασκευές. Το έχω δει σε πολλούς παρόμοιους εξώστες μικρού βάθους (<1μ), όπου μάλιστα ο οπλισμός είναι αρκετά έξω χωρίς επικάλυψη και έχει οξειδωθεί.

Μη μου πείτε ότι αυτός είναι ο κάτω οπλισμός και ο πάνω απλώς δεν φαίνεται γιατί παλιά απλώς δεν υπήρχε κάτω οπλισμός, μόνο άνω.

 

Ένας συνάνθρωπος μας σκοτώθηκε πριν κάτι χρόνια στο κέντρο της Θεσσαλονίκης από τέτοια κατάρρευση εξώστη στην Αγίας Σοφίας. Τι να πω, προσοχή πού βαδίζουμε;

Link to comment
Share on other sites

Σε ποσα χρόνια θα αρχίσουν να καταρρεουν εξώστες και μπαλκόνια απο τα πολύ παλιά κτίρια ( δεκαετιας '50 κ '60) καθημερινα?

Εγω πάντως εκτους του ότι αποφευγω να περνάω απο κάτω απο παλια εγατελημενα κτίρια, επίσης αποφεύγω να παρκάρω και το αμάξι!

Link to comment
Share on other sites

Α) Οξείδωση κιγκλιδώματος, η οποία μετέφερε την διάβρωση στον οπλισμό. Κύριος ύποπτος το μαρμαράκι που λειτουργούσε και ως νεροσταλάκτης.

Β) Αστοχία μπετού. Το βλέπω να γίνεται στο πατρικό μου....

Link to comment
Share on other sites

Και εμένα κάτι δεν μου πάει καλά με το μπετό έτσι όπως το βλέπω.Μπορεί να μην έγινε καλή δόνηση (αν έγινε) ή να ήταν ελλατωματική παρτίδα..ποιος ξέρει!Πάντως συμφωνώ για την οξείδωση οτι είναι η κύρια αιτία αστοχίας αλλά δεν θα έπρεπε να έχει προηγηθεί ένα μεγάλο βέλος πρώτα?Η καμπτική αστοχία δεν είναι ψαθυρή.

Link to comment
Share on other sites

Η μιση ελλαδα ετσι ειναι :(

Απο πανω λειπει ολη η γρυπιδα.

panagiot τα απομειναρια τα καθαιρεσαν;;

Να υποθεσω ο ιδιοκτητης ειναι πεθαμενος και οι κληρονομοι δεν τα βρισκουν να το φτιαξουν απο την αρχη;..

Link to comment
Share on other sites

Δημιουργήστε ένα λογαριασμό ή συνδεθείτε προκειμένου να αφήσετε κάποιο σχόλιο

Πρέπει να είστε μέλος για να μπορέσετε να αφήσετε κάποιο σχόλιο

Δημιουργία λογαριασμού

Κάντε μια δωρεάν εγγραφή στην κοινότητά μας. Είναι εύκολο!

Εγγραφή νέου λογαριασμού

Σύνδεση

Εάν έχετε ήδη λογαριασμό; Συνδεθείτε εδώ.

Συνδεθείτε τώρα
×
×
  • Create New...

Σημαντικό

Χρησιμοποιούμε cookies για να βελτιώνουμε το περιεχόμενο του website μας. Μπορείτε να τροποποιήσετε τις ρυθμίσεις των cookie, ή να δώσετε τη συγκατάθεσή σας για την χρήση τους.