Μετάβαση στο περιεχόμενο

Αποδεικτικό κοινοποίησης προς δασαρχείο για φωτοβολταϊκά σε εκτός σχεδίου


oumeri

Recommended Posts

Συνάδελφοι καλησπέρα,

είμαι στη διαδικασία να ολοκληρώσω την εγκατάσταση φωτοβολταϊκών 20kW οικόπεδο εκτός σχεδίου και έχει κολλήσει η διαδικασία στην έκδοση έγκρισης εργασιών δόμησης μικρής κλιμακας. Ενώ έχω προσκομίσει όλα τα δικαιολογητικά καθώς και την βεβαίωση από το δασαρχείο, ο υπάλληλος της πλεοδομίας σταματάει τη διαδικασία και μου ζητάει κοινοποίηση από το δασαρχείο η οποία κάνει να βγει 2 μήνες τουλάχιστον (!). Ψάχνοντας στο site του ΥΠΕΚΑ, βρήκα μια τροποποίηση του Άρθρου 2 παρ. 2 της υπ' αριθμ. 40158/25.8.2010 (ΦΕΚ Β' 156) υπουργικής απόφασης, όπου απαιτείται αποδεικτικό κοινοποίησης του αντιγράφου της υπεύθυνης δήλωσης του ενιαφερόμενου και του τοπογραφικού σχεδίου στο δασαρχείο.

Μπορείτε να μου απαντήσετε αν ο υπάλληλος της πολεοδομίας έχει δίκιο και αν το αποδεικτικό κοινοποίησης απαιτεί τόσο μεγάλο χρονικό διάστημα για να εκδοθεί;

 

Ευχαριστώ εκ των προτέρων

 

ΥΓ1. Το θέμα είναι επείγον, καθότι λήγουν οι ημερομηνίες και αλλάζει η τιμή της kWώρας...

YΓ2. Στα γειτονικά γήπεδα, στα οποία έχει ολοκληρωθεί η εγκατάσταση των φωτοβολταϊκών, δεν ζητήθηκηε ποτέ κάτι τέτοιο. Μάλιστα, άλλοι υπάλληλοι της πολεοδομίας υποστηρίζουν ότι κάτι τέτοιο δεν απαιτείται και ότι αρκεί απλά η βεβαίωση του δασαρχείου.

Σας επισυνάπτω την σχετική τροποποίηση

YPEKA - 110216 Tropopoiiseis eidikon oron.pdf

Link to comment
Share on other sites

Το ΥΠΕΚΑ είχε δώσει την δυνατότητα για μεγαλύτερη ταχύτητα να προσκομίζεται αποδεικτικό κατάθεσης στο Δασαρχείο και όχι η γνωμοδότηση αυτού, αφού εσύ έχεις γνωμοδότηση δεν θα πρέπει να σε μπλοκάρει, πήγαινε στον Δ/τη της πολεοδομίας.

Link to comment
Share on other sites

Δεν νομίζω ότι θές αποδεικτικά στοιχεία, δυστηχώς θέλεις μπλα-μπλά, τύχη και την ικανότητα του να κάνεις τον χαζό όσο λυπηρό και αν ακούγεται, καλή επιτυχία.

Θα σου δώσω ένα παράδειγμα χωρίς να επεκταθώ στο πού έγινε, αφού σε μιά πολεοδομία είχα κάνει 10 διαγράματα κάλυψης όπου είχα προσθέσει μέσα τα απίστευτα ότι μου ζήταγε η πολεοδομός και διαφορετικά την κάθε φορά την τελευταία φορά που είχε αλλάξει χτένισμα και έγινε αναφορά σε αυτό πήραμε την ΕΜΚ χωρίς καν να δει την τελευταία έκδοση του διαγράματος, στο παραπάνω δεν υπάρχει ίχνος υπερβολής...

Link to comment
Share on other sites

Τί να πώ... Δεν το χωράει ο νους μου τόση ανοησία, αδιαφορία και υποτίμηση της νοημοσύνης μας. Ο συγκεκριμένος υπάλληλος ήταν τόσο επίμονος και ανένδοτος σε αυτό που του εξηγούσα που πραγματικά με έκανε να πιστεύω ότι ήθελε να του προτείνω να πάρει ένα μικρό δωράκι για να προχωρήσει τη διαδικασία και όχι απλά να του κάνω φιλοφρονήσεις ή να τον καλοπιάνω. Αλλά ας μην κάνω τόσο άσχημες σκέψεις...

Link to comment
Share on other sites

καλο απογευμα.συμφωνω με τον jsk σ αυτο που λεει παραπανω 100%..και θα προσθεσω ειμαστε σαν κρατος διαλυμενοι,ουσιαστικα χρεοκοπημενοι..τωρα 2 χρονια ειμαστε σε περιοδο λενε και καλα αλλαγων σε πολλα..δυστηχως δεν κανουν τιποτα ειδικα σε θεματα γραφειοκρατιας που μπλοκαρει πολλα εργα αναπτυξης..περασαν μερικα εργα μεγαλοκαρχαριων με fast track που ετσι και αλλιως θα περνουσαν και αυτο ηταν ολο.η γραφειοκρατια καλα κρατει!!! η διαφθορα καλα κρατει!! και περιμενω κιολας να παρω επιδοτηση απο το υπουργειο αναπτυξης..μου εχουν εγκρινει για 2 παρκα 80kw 230000..με ταλαιπωρουν τωρα 3 χρονια ,χαρτια χαρτια χαρτια...τα στελνω ολα ειμαι ενταξει..αλλα τιποτα..αν τα παρω να μου γραψετε....εδω πληρωναν μιζες και εκει που ηταν η σειρα σου να παρεις την επιδοτηση,την παιρνει αλλος που πληρωσε μιζα και ηταν να την παρει σε 2 χρονια..γι αυτο πιστευω οτι δεν εχουμε καμια ελπιδα σωτηριας 1000%..θα πηγαινουμε καθε χρονο σε υφεση,θα κοβουν μονο μισθους(το μονο ευκολο),και στο τελος θα σου πουν χρεοκοπια..ειναι κριμα πραγματικα κριμα,οι πιο αχρηστοι ανθρωποι που υπαρχουν στην χωρα να κυβερνουν τα τελευταια 30 χρονια..

Link to comment
Share on other sites

Oumeri συγγνώμη, αλλά με το ΦΕΚ B' 583/14-04-2011 στο Νο.9 άρθρο 2, παράγραφος 2 εδάφιο στ αναφέρει ρητώς ότι αρκεί "....αποδεικτικό κοινοποίησης του αντιγράφου της

παραπάνω υπεύθυνης δήλωσης και του τοπογραφικού σχεδίου στις κατά περίπτωση αρμόδιες υπηρεσίες (δασαρχείο, Κτηματική Υπηρεσία ή/και κατά περίπτωση άλλη αρμόδια υπηρεσία)"

 

Επομένως, πας στο Δασαρχείο με την συγκεκριμένη ΥΔ και ένα Τοπογραφικό και ζητάς Αποδεικτικό Κοινοποίησης.

Με αυτό, δεν έχει ΚΑΝΕΝΑ ΔΙΚΑΙΩΜΑ η Πολεοδομία να σε παρακωλύσει.

Link to comment
Share on other sites

Chris_gr ευχαριστώ. Ήθελα να επιβεβαιώσω ότι το αποδεικτικό κοινοποιήσης χωρηγείται με την παραπάνω απλή διαδικασία και δεν είναι η ίδια η κοινοποίηση που απαιτεί 2 μήνες τουλάχιστον να βγει... Γιατί ο υπάλληλος που έχει αναλάβει το φάκελο ισχυριζόταν ότι είναι το δεύτερο και δεν το δεχόταν με τίποτα ότι μπορεί να προχωρήσει η διαδικασία.

 

Ευχαριστώ πολύ για τη βοήθεια. Σχετικά με το χάος του κράτους και της γραφειοκρατίας συμφωνών απόλυτα ότι υφίσταται και ότι όλοι ταλαιπωρούμαστε από αυτό, διαφωνώ όμως ότι δεν υπάρχει ελπίδα σωτηρίας και ότι είμαστε σαν λαός καταδικασμένοι... Είναι βέβαια μια μεγάλη συζήτηση

Link to comment
Share on other sites

Δημιουργήστε ένα λογαριασμό ή συνδεθείτε προκειμένου να αφήσετε κάποιο σχόλιο

Πρέπει να είστε μέλος για να μπορέσετε να αφήσετε κάποιο σχόλιο

Δημιουργία λογαριασμού

Κάντε μια δωρεάν εγγραφή στην κοινότητά μας. Είναι εύκολο!

Εγγραφή νέου λογαριασμού

Σύνδεση

Εάν έχετε ήδη λογαριασμό; Συνδεθείτε εδώ.

Συνδεθείτε τώρα
×
×
  • Create New...

Σημαντικό

Χρησιμοποιούμε cookies για να βελτιώνουμε το περιεχόμενο του website μας. Μπορείτε να τροποποιήσετε τις ρυθμίσεις των cookie, ή να δώσετε τη συγκατάθεσή σας για την χρήση τους.