Μετάβαση στο περιεχόμενο

Η συμβολή του ΤΕΕ στα προβλήματα των αυθαιρέτων και της ανάπτυξης του τόπου


candus

Recommended Posts

http://technews-gree...12/04/lidl.html

 

Απομόνωση κύριοι, αυτή είναι η λύση. Είμαστε οι καλύτεροι και δεν χρειαζόμαστε κανέναν. Να τους κάνουμε τη ζωή δύσκολη, να φύγουν όλοι οι ξένοι, όπως ήδη έπραξαν ALDI και άλλες σημαντικές εταιρείες, παίρνοντας μαζί τους δισ κεφαλαίων που θα έριχναν στην ελληνική αγορά.Να μείνει η νέα ΕλληνΑρία φυλή, μόνη της, να λύσει τα προβλήματα της.

 

Μήπως θα πρέπει να μας πει κάτι, το γεγονός ότι η ίδια εταιρεία είναι άψογη και νομότυπη στις υπόλοιπες χώρες που δραστηριοποιείται; Αποφάσισε τυχαία, στην Ελλάδα με το φιλικότατο επενδυτικό περιβάλλον και το άψογο θεσμικό πλαίσιο για τις άδειες λειτουργίας, να παρανομήσει;

 

Θα μπορούσα να συμφωνήσω με τακτικές τέτοιου είδους (εξάλλου η ισονομία ισχύει και για τους ξένους που δραστηριοποιούνται στην Ελλάδα), εάν υπήρχαν συγχρόνως κινήσεις από το ΤΕΕ, για στήριξη της εγχώριας επιχειρηματικότητας, έρευνας και τεχνολογικής ανάπτυξης. Αν υπήρχαν παράλληλα θετικές δράσεις του ΤΕΕ για στήριξη της οικονομίας, πάταξη της διαφθοράς. Είναι σαφές όμως¨ τα κίνητρα του ΤΕΕ δεν είναι ηθικά.

Το ΤΕΕ ενεργεί στα πλαίσια της ανησυχίας για μείωση της εξουσίας του. Στα πλαίσια της συντήρησης του κρατικοδίαιτου χαρακτήρα του.

 

Πως αλλιώς να εξηγήσει κανείς την προβολή της πώλησης ρούχων, μαγιώ και παντόφλων χωρίς την απαραίτητη άδεια καθώς και τη μη διαμόρφωση των χώρων πρασίνου σύμφωνα με την οικοδομική άδεια, ώς μείζον θέμα του τεχνικού κόσμου της χώρας; Ξεφτίλα..

 

Δυστυχώς, οι Έλληνες έχουμε μάθει να κινούμαστε στο πεδίο των εντυπώσεων και όχι της ουσίας. Είμαστε έξυπνοι, ετοιμόλογοι, ευρηματικοί αλλά καθόλου καινοτόμοι, μακριά από την ουσία, την αλήθεια και το φώς που οι πρόγονοι μας έδωσαν στην ίδια την Ευρώπη.

 

Να σημειώσω σ' αυτό το σημείο, ότι η επίβλεψη και ο κρατικός έλεγχος των συγκεκριμένων περιπτώσεων έγινε από μηχανικούς μέλη ΤΕΕ!

 

Θα αφιέρωνα στο ΤΕΕ τους παρακάτω στίχους του Καβάφη, που τους έγραψε θέλοντας να καταδείξει την κοινωνική παρακμή της εποχής, κατ’ αντιστοιχία της δικής μας.

http://cavafis.compu...gr/kavgr_29.htm

 

Όταν πλέον μας εγκαταλείψουν όλοι, πιθανόν θα ταιριάζουν στα χείλη μας οι τελευταίοι στίχοι :

 

Και τώρα τι θα γένουμε χωρίς βαρβάρους.

Οι άνθρωποι αυτοί ήσαν μιά κάποια λύσις.

 

Απομόνωση κύριοι. Αυτή είναι η λύση!

Edited by candus
Link to comment
Share on other sites

Υπερβολές.

 

Το ΤΕΕ αντί να χαλάει χρόνο/κόπο/χρήμα στο να κάνει στοχευμένες επιθέσεις - γιατί άραγε τα υπόλοιπα super-markets, ελληνικά, γαλλικά και γω δεν ξέρω τι, τι σόι άδεια νομίζετε ότι έχουν; - καλά θα κάνει να επικεντρωθεί στα έργα που έχει αναλάβει (βλ. ηλεκτρονικό σύστημα 4014 Φάση Β), και στα πραγματικά προβλήματα που έχουν οι μηχανικοί (π.χ. εισφορές ΤΣΜΕΔΕ, για τις οποίες το βρίσκω εξαιρετικά λαλίστατο).

 

+1 στην ελληνική παραγωγή

-1 σε όσους νομίζουν ότι οι παρατυπίες/αυθαιρεσίες στα LIDL είναι γερμανική "ανωτερότητα" και όχι ελληνικό δαιμόνιο.

Link to comment
Share on other sites

, να φύγουν όλοι οι ξένοι, όπως ήδη έπραξαν ALDI και άλλες σημαντικές εταιρείες, παίρνοντας μαζί τους δισ κεφαλαίων που θα έριχναν στην ελληνική αγορά.Να μείνει η νέα ΕλληνΑρία φυλή, μόνη της, να λύσει τα προβλήματα της

 

καθένας με τον πόνο του σε αυτό τον μάταιο κόσμο. ακριβώς γι' αυτό έφυγε η aldi

Link to comment
Share on other sites

Δημιουργήστε ένα λογαριασμό ή συνδεθείτε προκειμένου να αφήσετε κάποιο σχόλιο

Πρέπει να είστε μέλος για να μπορέσετε να αφήσετε κάποιο σχόλιο

Δημιουργία λογαριασμού

Κάντε μια δωρεάν εγγραφή στην κοινότητά μας. Είναι εύκολο!

Εγγραφή νέου λογαριασμού

Σύνδεση

Εάν έχετε ήδη λογαριασμό; Συνδεθείτε εδώ.

Συνδεθείτε τώρα
×
×
  • Create New...

Σημαντικό

Χρησιμοποιούμε cookies για να βελτιώνουμε το περιεχόμενο του website μας. Μπορείτε να τροποποιήσετε τις ρυθμίσεις των cookie, ή να δώσετε τη συγκατάθεσή σας για την χρήση τους.