Μετάβαση στο περιεχόμενο

Αντιστροφέας Pairan


Romanos

Recommended Posts

¨Ενα νέο φρούτο στην αγορά των φωτοβολταϊκών είναι η εταιρεία PAIRAN Gmbh.Μέσα στα πολλά "καλά" έχει και μία λύση πιο φθηνή τριφασικού μετατροπέα αλλά καρμπόν με τον SMA STP 8000-17000Wp.Αναφέρει μάλιστα ότι είναι ακριβώς το ίδιο προϊόν και τους το φτιάχνει η ίδια η SMA.Σας παραθέτω και το παρακάτω link.

 

http://www.pairan.com/Kentro-lipseon.99.0.html?&L=5

 

Βασικό ερώτημα.Για ποιο λόγο να το κάνει αυτό η SMA?Γιατί να βγάλει με άλλη επωνυμία το ίδιο το προϊόν το οποίο θα ανταγωνίζεται την ίδια?

Link to comment
Share on other sites

Επ ουδενί δεν ανταγωνίζεται η SMA τον εαυτό της,

είναι κλασσικά OEM προιόν απο SMA όπως κάνει η Schuco (όπως ανέφερε και ο Σταύρος) η ALEO ή MAGE κ.α

 

αν δείς τα list prices είναι τα ίδια με των υπολοίπων απλά αυτοί με τα OEM δίνουν λίγο παραπάνω έκπτωση.

Το μόνο που παρατήρησα στην Φώτο απο το Datasheet είναι αυτός ο διακόπτης πάνω στο μαυρο καπάκι τα οποία τα std ΣΜΑ δεν το έχουν εκτός αν δεν κατάλαβα την φώτο.

 

Η Pairan πλέον έχει γίνει ποιό exposed (με την καλή έννοια) λόγω αλλαγής GM

Link to comment
Share on other sites

Για την aleo το γνωρίζω αλλά ποτέ δεν είπε ότι είναι aleo sunny tripower με τιμή αντίστοιχη των SMA(πακέτο).Το μόνο που είχε ήταν ένα σήμα της aleo κάτω αριστερά της εμπρόσθιας όψης.Εάν επικοινωνήσεις με το τμήμα υποστήριξης της SMA και τους δώσεις serial number θα σε εξυπηρετήσουν ή θα σου πουν πήγαινε στην pairan να ζητήσεις υποστήριξη ή αντικατάσταση?

Link to comment
Share on other sites

Thanks Σταύρο.Θα στείλουν τις τιμές τους και με την πρώτη ευκαιρία θα τους ρωτήσω όσον αφορά την υποστήριξη που παρέχεται.

Link to comment
Share on other sites

  • 1 month later...

Καταρχάς φίλε μου η Pairan δεν ειναι νεο φρουτο αλλα βρισκεται στην ελληνικη αγορα τουλάχιστον 4 χρονια . Κυρίως δραστηριοποιουνταν με τα tracker της "Pesos" με παρα πολλα εγκατεστημενα συστήματα.Ώστοσο Inverter κατασκευαζει αρκετα χρονια πρωτα τον PVI και μετά τον PAI. Eχει σταματησει την παραγωγη τους πλέον απο οσο ξέρω. Νομίζω επίσης ότι την παραγωγή την έκαναν μόνοι τους και όχι σε συνεργασία με την Sma. Στο link που έστειλες δεν βρηκα κάτι που να αναφέρει την Sma.

Link to comment
Share on other sites

Δημιουργήστε ένα λογαριασμό ή συνδεθείτε προκειμένου να αφήσετε κάποιο σχόλιο

Πρέπει να είστε μέλος για να μπορέσετε να αφήσετε κάποιο σχόλιο

Δημιουργία λογαριασμού

Κάντε μια δωρεάν εγγραφή στην κοινότητά μας. Είναι εύκολο!

Εγγραφή νέου λογαριασμού

Σύνδεση

Εάν έχετε ήδη λογαριασμό; Συνδεθείτε εδώ.

Συνδεθείτε τώρα
×
×
  • Create New...

Σημαντικό

Χρησιμοποιούμε cookies για να βελτιώνουμε το περιεχόμενο του website μας. Μπορείτε να τροποποιήσετε τις ρυθμίσεις των cookie, ή να δώσετε τη συγκατάθεσή σας για την χρήση τους.