Giorgos Georgiou Δημοσιεύτηκε Ιούλιος 13 , 2012 Share Δημοσιεύτηκε Ιούλιος 13 , 2012 (edited) Που το αναφέρει ότι για θεώρηση παθητικής πρέπει να περαιωθεί η διαδικασία? Να σου το βρούνε! Μου είπε πως ακριβώς επειδή δεν αναφέρεται πουθενά, για να είναι καλυμμένοι, ζητάνε εξόφληση. Οπότε για να λειτουργήσει το κατάστημα θα περιμένει 4 χρόνια!!!!!!!!!! Έλεος!!Εύχομαι να μου απαντήσει κάποιος συνάδελφος που να έχει αντιμετωπίσει παρόμοια περίπτωση!! ----Συγχώνεψη---- Τελικά πήγα με την εγκύκλιο 1/2012 και δέχτηκε να μου τη θεωρήσει αν έχω πληρώσει τη πρώτη δόση. Δύο τρεξίματα στην Πολεοδομία και μία μέρα άγχους, μικρό το κακό... Edited Ιούλιος 16 , 2012 by miltos Link to comment Share on other sites More sharing options...
Giorgos Georgiou Δημοσιεύτηκε Φεβρουάριος 1 , 2013 Share Δημοσιεύτηκε Φεβρουάριος 1 , 2013 Δυστυχώς επανέρχομαι. Πήγα για θεώρηση την παθητική στην Πολεοδομία. Ο υπάλληλος που τη χρεώθηκε μου λέει πως δε δέχεται μία απλή αίτηση για έγκριση παθητικής σε κτίριο που έχει υπαχθεί στον 4014 και ότι πρέπει να βγεί νέα έγκριση και άδεια δόμησης, με όλες τις απαραίτητες εγκρίσεις (π.χ. Υπ. Βομηχανίας ΟΣΚ, ΓΓΑ, Δασαρχείο, Αρχαιολογία, Τοπογραφικού κλπ.) με τίτλο «Αποτύπωση αυθαίρετων κατασκευών που υπάχθηκαν στον 4014/11». Υπενθυμίζω πως στον Δήμο που θα εκδώσει την άδεια λειτουργίας μου ζητάνε μόνο έγκριση μελέτης της πυροπροστασίας. Η Πυροσβεστική μου λέει πως εγκρίνει μόνο την ενεργητική και την αποστέλλει στην Πολεοδομία για έγκριση αδείας. Μα είναι δυνατόν να πρέπει να εκδώσω άδεια με τίτλο «αποτύπωση»;;; Έχει βγάλει κανείς άδεια λειτουργίας σε δηλωθέν κτίριο με τον 4014 να με βοηθήσει; Ευχαριστώ... Link to comment Share on other sites More sharing options...
OTTO_engine Δημοσιεύτηκε Μάρτιος 9 , 2013 Share Δημοσιεύτηκε Μάρτιος 9 , 2013 (edited) καλησπερα εχω μια απορια..... παω να κανω πιστοποιητικο πυρ για εταιρεια που στεγαζεται σε οροφο πχ 3ο 6οροφης ο οποιος ειχε παραβασεις που πηγαν με 4014 και 3843 ο αξιωματικος μου ειπε να κανω και παθητικη και ενεργητικη οταν τον ρωτησα ομως "η παθητικη να αφορα ΜΟΝΟ τον οροφο που ειναι η επιχειρηση? η ολο το κτηριο?" δλδ στο τευχος να υπολογισω ποσοστο ανοιγματων και αποστασεις απο απεναντι ΜΟΝΟ για τον οροφο μου μου ειπε ΝΑΙ "ΜΟΝΟ ΣΤΟΝ ΟΡΟΦΟ ΣΟΥ" ποσο σωστο ειναι αυτο? ειχε κανεις εμπειρια σαυτο? αν η παθητικη δλδ πρεπει να αφορα ολο το κτηριο ... ποιος ιδιοκτητης θ αμου ανοιξει την πορτα του να δω αν εχει παραβασεις η οχι και να τις αποτυπωσω? Edited Μάρτιος 9 , 2013 by OTTO_engine Link to comment Share on other sites More sharing options...
Kapa Δημοσιεύτηκε Μάρτιος 10 , 2013 Share Δημοσιεύτηκε Μάρτιος 10 , 2013 (edited) το... "μόνο στον όροφό σου" για μένα δεν στέκει ..... εκτός αν εννοεί τις οδεύσεις διαφυγής, αλλά κι αυτό σηκώνει βαριά κουβέντα.... Δεν έχει νόημα να ελέγχεις τα ποσοστά ανοιγμάτων (για τη μετάδοση φωτιάς εκτός κτιρίου) ΜΟΝΟ για τον ένα όροφο, ακόμα κι αν ο όροφος αυτός αποτελεί ξεχωριστό πυροδιαμέρισμα (που συχνά λόγω μεγέθους ΔΕΝ είναι και ξεχωριστό), γιατί απλούστατα ο συγκεκριμένος έλεγχος αφορά στο σύνολο του κτιρίου σε σχέση με τα γειτονικά κτίρια (ή όρια οικοπέδου) και όχι για κάθε πυροδιαμέρισμα ξεχωριστά.... Θα είχε νόημα να σου ζητήσει να τροποποιήσεις την ΥΠΑΡΧΟΥΣΑ μελέτη πυροπροστασίας του κτιρίου ΜΟΝΟ σε ότι αφορά ενδεχόμενες αλλαγές της δικής σου ιδιοκτησίας. Edited Μάρτιος 10 , 2013 by Kapa Link to comment Share on other sites More sharing options...
OTTO_engine Δημοσιεύτηκε Μάρτιος 10 , 2013 Share Δημοσιεύτηκε Μάρτιος 10 , 2013 αρα ξανακανω παθητικη για ολο? και πως ελεγχω ιδιοκτησιες αλλων? που ουτε με ξερουν? Link to comment Share on other sites More sharing options...
anton64 Δημοσιεύτηκε Μάρτιος 11 , 2013 Share Δημοσιεύτηκε Μάρτιος 11 , 2013 ... Ο υπάλληλος που τη χρεώθηκε μου λέει πως δε δέχεται μία απλή αίτηση για έγκριση παθητικής σε κτίριο που έχει υπαχθεί στον 4014 και ότι πρέπει να βγεί νέα έγκριση και άδεια δόμησης, με όλες τις απαραίτητες εγκρίσεις (π.χ. Υπ. Βομηχανίας ΟΣΚ, ΓΓΑ, Δασαρχείο, Αρχαιολογία, Τοπογραφικού κλπ.) με τίτλο «Αποτύπωση αυθαίρετων κατασκευών που υπάχθηκαν στον 4014/11». Υπενθυμίζω πως στον Δήμο που θα εκδώσει την άδεια λειτουργίας μου ζητάνε μόνο έγκριση μελέτης της πυροπροστασίας. Η Πυροσβεστική μου λέει πως εγκρίνει μόνο την ενεργητική και την αποστέλλει στην Πολεοδομία για έγκριση αδείας. Μα είναι δυνατόν να πρέπει να εκδώσω άδεια με τίτλο «αποτύπωση»;;; Έχει βγάλει κανείς άδεια λειτουργίας σε δηλωθέν κτίριο με τον 4014 να με βοηθήσει; Ευχαριστώ... Δεν σε καλύπτει η διαδικασία της Εγκ 1/2012 (ΑΔΑ: ΒΟΖΦ0-ΣΜ1) - παρ. Β3 ? Link to comment Share on other sites More sharing options...
OTTO_engine Δημοσιεύτηκε Μάρτιος 11 , 2013 Share Δημοσιεύτηκε Μάρτιος 11 , 2013 χαος Link to comment Share on other sites More sharing options...
martha1 Δημοσιεύτηκε Αύγουστος 8 , 2013 Share Δημοσιεύτηκε Αύγουστος 8 , 2013 για να εκδοθει αδεια νομιμποιησης με το αρθ 26 Ν.4014/2011 ,πρεπει να συνατχθει παθητικη και ενεργητικη πυροπροστασια και να εγκριθει προηγουμενως απο την πυροσβεστικη? Link to comment Share on other sites More sharing options...
OTTO_engine Δημοσιεύτηκε Αύγουστος 8 , 2013 Share Δημοσιεύτηκε Αύγουστος 8 , 2013 (edited) ποτε γεννηθηκε το κτηριο? ΒΑΣΙΚΑ αν απαιτειται ΕΝΕΡΓΗΤΙΚΗ ( απο την πυροσβεστικη ) .... Ναι η πυροσβεστικη θα σου πει οχι η πολεο. την κανεις και την πας για εγκριση κ μετα τα πας πολεο Edited Αύγουστος 8 , 2013 by OTTO_engine Link to comment Share on other sites More sharing options...
sofia f. Δημοσιεύτηκε Αύγουστος 20 , 2013 Share Δημοσιεύτηκε Αύγουστος 20 , 2013 Αυτό που θα ήθελα να ρωτήσω είναι το εξής: Έχω ένα κατάστημα υγιειονομικού ενδιαφέροντος το οποίο έχει υπαχθεί στον 4014, το κτίριο είναι παλιό αλλά δεν μπορεί να αποδειχθεί ήταν όλο αυθαίρετο. Για την ενεργητική με ποιά νομοθεσία θα πάω σαν νέο ή σαν παλιό κτίριο; Είναι εστιατόριο. Link to comment Share on other sites More sharing options...
Recommended Posts
Δημιουργήστε ένα λογαριασμό ή συνδεθείτε προκειμένου να αφήσετε κάποιο σχόλιο
Πρέπει να είστε μέλος για να μπορέσετε να αφήσετε κάποιο σχόλιο
Δημιουργία λογαριασμού
Κάντε μια δωρεάν εγγραφή στην κοινότητά μας. Είναι εύκολο!
Εγγραφή νέου λογαριασμούΣύνδεση
Εάν έχετε ήδη λογαριασμό; Συνδεθείτε εδώ.
Συνδεθείτε τώρα