manolis nik Δημοσιεύτηκε Σεπτέμβριος 20 , 2019 Δημοσιεύτηκε Σεπτέμβριος 20 , 2019 Καλησπέρα, Θέλω να ρωτήσω μία απορία σχετικά με το ύψος δομικού στοιχείου τοιχοποιίας όπου συμπεριλαμβάνεται και το πάχος του δαπέδου. Έστω εξωτ. τοίχος ύψους 3,2 μ. με δοκό 50 εκ. και πάχος πλάκας σε επαφή με έδαφος 20 εκ. Όλα χωρίς θερμομονωτική προστασία. Στους υπολογισμούς λαμβάνω: Υψος οπτοπλινθοδομής 2,50 μ. και οπλισμένου σκυροδέματος 0,70 μ.? Επιπλέον, εάν η δοκός είναι θερμομονωμένη το πάχος του δαπέδου το λαμβάνω ως τρίτο δομικό στοιχείο για να το περιγράψω? Ευχαριστώ.
anavatis Δημοσιεύτηκε Σεπτέμβριος 20 , 2019 Δημοσιεύτηκε Σεπτέμβριος 20 , 2019 (edited) Καλησπέρα. ένα διαμέρισμα κατασκευής του 1991, συμβατικής κατασκευής καλής συντήρησης, με κουφώματα αλουμινίου συνήθη, air-condition (2) για θέρμανση-ψύξη, ποια είναι η αναμενόμενη κατάταξή του. μου βγαίνει Γ, είναι αναμενόμενο? υγ. είναι για μια απλή επιθεώρηση για μίσθωση. Edited Σεπτέμβριος 20 , 2019 by anavatis
akis73 Δημοσιεύτηκε Σεπτέμβριος 20 , 2019 Δημοσιεύτηκε Σεπτέμβριος 20 , 2019 On 16/9/2019 at 11:02 ΠΜ, Roukat said: Καλημέρα, ήθελα να ρωτήσω όταν προτείνω στο σενάριο εγκατάσταση νέας αντλίας θερμότητας inverter (δηλαδή νέο κλιματιστικό) τότε στο scop και στο seer βάζω αυτά που δίνει η εταιρεία ή πολλαπλασιάζω με 0,93 και 0,60 αντίστοιχα? Εάν είναι τόσο νέα η αντλία, το πιο πιθανό είναι να έχει ενεργειακή σήμανση. Οπότε θα πάρεις τα EER/SCOP από εκεί.
akis73 Δημοσιεύτηκε Σεπτέμβριος 20 , 2019 Δημοσιεύτηκε Σεπτέμβριος 20 , 2019 2 ώρες πριν, manolis nik said: Καλησπέρα, Θέλω να ρωτήσω μία απορία σχετικά με το ύψος δομικού στοιχείου τοιχοποιίας όπου συμπεριλαμβάνεται και το πάχος του δαπέδου. Έστω εξωτ. τοίχος ύψους 3,2 μ. με δοκό 50 εκ. και πάχος πλάκας σε επαφή με έδαφος 20 εκ. Όλα χωρίς θερμομονωτική προστασία. Στους υπολογισμούς λαμβάνω: Υψος οπτοπλινθοδομής 2,50 μ. και οπλισμένου σκυροδέματος 0,70 μ.? Επιπλέον, εάν η δοκός είναι θερμομονωμένη το πάχος του δαπέδου το λαμβάνω ως τρίτο δομικό στοιχείο για να το περιγράψω? Ευχαριστώ. Έαν ο υποκείμενος και ο υπερκείμενος όροφος θερμαίνονται τότε θα πάρεις το μικτό ύψος δηλ. 3,20 μ και αγνοείς το δάπεδο. Για να βρεις το U των τοίχων θα αφαιρέσεις τυχόν ανόγματα, μετά θα υπολογίσεις το εμβαδό σκυροδεμάτων και τοίχων και μετά το U.
akis73 Δημοσιεύτηκε Σεπτέμβριος 20 , 2019 Δημοσιεύτηκε Σεπτέμβριος 20 , 2019 1 ώρα πριν, anavatis said: Καλησπέρα. ένα διαμέρισμα κατασκευής του 1991, συμβατικής κατασκευής καλής συντήρησης, με κουφώματα αλουμινίου συνήθη, air-condition (2) για θέρμανση-ψύξη, ποια είναι η αναμενόμενη κατάταξή του. μου βγαίνει Γ, είναι αναμενόμενο? υγ. είναι για μια απλή επιθεώρηση για μίσθωση. Είναι λίγο γενική η περιγραφή σου, το Γ δεν φαίνεται περίεργο για κτίριο τέτοιας ηλικίας από την άλλη αν δεν δούμε το xml δεν μπορεί να εχαχθεί σαφές συμπέρασμα. Πχ. το U των κατακόρυφων πόσο το πήρες, προσαύξησες κατά +0,20 λόγω θερμογεφυρών, το καλή συντήρηση δεν λέει κάτι, τα κουφώματα αλουμινίου είναι με 2πλά τζάμα και θ/δ, τα κλιματιστικά πόσο παλιά είναι τι επιφάνειες καλύπτουν κλπ...
manolis nik Δημοσιεύτηκε Σεπτέμβριος 20 , 2019 Δημοσιεύτηκε Σεπτέμβριος 20 , 2019 3 ώρες πριν, manolis nik said: Καλησπέρα, Θέλω να ρωτήσω μία απορία σχετικά με το ύψος δομικού στοιχείου τοιχοποιίας όπου συμπεριλαμβάνεται και το πάχος του δαπέδου. Έστω εξωτ. τοίχος ύψους 3,2 μ. με δοκό 50 εκ. και πάχος πλάκας σε επαφή με έδαφος 20 εκ. Όλα χωρίς θερμομονωτική προστασία. Στους υπολογισμούς λαμβάνω: Υψος οπτοπλινθοδομής 2,50 μ. και οπλισμένου σκυροδέματος 0,70 μ.? Επιπλέον, εάν η δοκός είναι θερμομονωμένη το πάχος του δαπέδου το λαμβάνω ως τρίτο δομικό στοιχείο για να το περιγράψω? Ευχαριστώ. Έαν ο υποκείμενος και ο υπερκείμενος όροφος θερμαίνονται τότε θα πάρεις το μικτό ύψος δηλ. 3,20 μ και αγνοείς το δάπεδο. Για να βρεις το U των τοίχων θα αφαιρέσεις τυχόν ανόγματα, μετά θα υπολογίσεις το εμβαδό σκυροδεμάτων και τοίχων και μετά το U. Εάν το δάπεδο είναι σε επαφή με το έδαφος που λαμβάνω το πάχος του (0,20 μ.) στο ύψος του ορόφου, τότε το δάπεδο το μελετώ ως οπλισμένο σκυρόδεμα? Δηλαδή εάν είχα κρέμαση δοκού 0,50 μ. τώρα έχω 0,70? Αυτό είναι η απορία μου.
akis73 Δημοσιεύτηκε Σεπτέμβριος 20 , 2019 Δημοσιεύτηκε Σεπτέμβριος 20 , 2019 2 ώρες πριν, manolis nik said: Εάν το δάπεδο είναι σε επαφή με το έδαφος που λαμβάνω το πάχος του (0,20 μ.) στο ύψος του ορόφου, τότε το δάπεδο το μελετώ ως οπλισμένο σκυρόδεμα? Δηλαδή εάν είχα κρέμαση δοκού 0,50 μ. τώρα έχω 0,70? Αυτό είναι η απορία μου. Δεν μπορώ να καταλάβω πως σχετίζεται η κρέμαση δοκού με δάπεδο επί εδάφους. Ο ΚΕΝΑΚ έχει έτοιμες τιμές U για δάπεδο επί εδάφους το καταχωρείς σε ξεχωριστή καρτέλα στο λογ/κό του ΤΕΕ. Αν θες εξήγησε λίγο παραπάνω τι ακριβώς θες.
anavatis Δημοσιεύτηκε Σεπτέμβριος 24 , 2019 Δημοσιεύτηκε Σεπτέμβριος 24 , 2019 καλησπέρα. αν σε ένα διαμέρισμα δεν έχει κεντρικό σύστημα θέρμανσης τότε βάζω το θεωρητικό δηλαδή ότι υπάρχει λέβητας για θέρμανση σύμφωνα με τις ΤΟΤΕΕ. αν υπάρχουν aircodition θεωρούνται σύστημα θέρμανσης μόνιμο? τα aircondition τα βάζω μόνο στην ψύξη ως "αερόψυκτες αντλίες θερμότητας" σωστό δεν είναι αυτό?
yian Δημοσιεύτηκε Σεπτέμβριος 24 , 2019 Δημοσιεύτηκε Σεπτέμβριος 24 , 2019 Όταν δεν υπάρχει λέβητας και η θέρμανση πραγματοποιείται με τα split, προσωπικά τα βάζω ως μόνιμο σύστημα θέρμανσης.
anavatis Δημοσιεύτηκε Σεπτέμβριος 25 , 2019 Δημοσιεύτηκε Σεπτέμβριος 25 , 2019 (edited) συνάδελφε στην περίπτωση αυτή πως το καταχωρείς στο πρόγραμμα? κατά την επιθεώρηση πρέπει να δω την ισχύ κάθε μηχανήματος? κι αν δεν μπορώ ποια είναι η συνήθης τιμή που πρέπει να καταχωρήσω για να έχω σωστό αποτέλεσμα? Edited Σεπτέμβριος 25 , 2019 by hkamp
Recommended Posts
Δημιουργήστε ένα λογαριασμό ή συνδεθείτε προκειμένου να αφήσετε κάποιο σχόλιο
Πρέπει να είστε μέλος για να μπορέσετε να αφήσετε κάποιο σχόλιο
Δημιουργία λογαριασμού
Κάντε μια δωρεάν εγγραφή στην κοινότητά μας. Είναι εύκολο!
Εγγραφή νέου λογαριασμούΣύνδεση
Εάν έχετε ήδη λογαριασμό; Συνδεθείτε εδώ.
Συνδεθείτε τώρα