Armarix Δημοσιεύτηκε Μάιος 29 , 2020 Share Δημοσιεύτηκε Μάιος 29 , 2020 Καλησπέρα, κάνω ένα ΠΕΑ (για εξοικονομώ), σε μια μονοκατοικία δυόροφη 180 μ2 περίπου στο σύνολο. Ως σύστημα θέρμανσης έχει λέβητα πετρελαίου ( με μικρή επιφάνεια τερματικών μονάδων γιατί μου λέει ο άνθρωπος ότι ποτέ δε ζέσταινε ενώ ο λέβητας ειναι 50.000 kcal) και ενεργειακό τζάκι. Ο πελάτης λέει οτι σχεδόν ποτέ δεν ανάβει το λέβητα και ζεσταίνεται κυρίως με το ενεργειακό τζάκι. Τώρα στην περίπτωση που έχω 2 συστήματα θέρμανσης είναι σωστό να δώσω μεγαλύτερο ποσοστό κάλυψης στο σύστημα που χρησιμοποιείται περισσότερο ή πρέπει να τα μοιράσω 50 -50? Link to comment Share on other sites More sharing options...
persepolis88 Δημοσιεύτηκε Μάιος 29 , 2020 Share Δημοσιεύτηκε Μάιος 29 , 2020 Στην παρ. 5.1.2.8 Τοτεε λέει "... κατανέμεται βάσει της αποδιδόμενης θερμικής ισχύος της εκάστοτε μονάδας παραγωγής" % κάλυψης τζακιου = ισχύς τζακιου/(ισχύς τζακιου + ισχύς λέβητα) Κ.ο.κ Link to comment Share on other sites More sharing options...
nsceauth Δημοσιεύτηκε Μάιος 30 , 2020 Share Δημοσιεύτηκε Μάιος 30 , 2020 Έχω λέβητα πετρελαίου με: 1) Ενεργειακή σήμανση Α 2) Β.Α. 92% 3) Ενεργειακή απόδοση εποχιακής θέρμανσης χώρου 90% Άρα βάσει του τύπου: nsΚΘ = ΣΜΘΔ ∙ (ηsΑΘ+ 3%) προκύπτει nsΚΘ = 0,9951 Με κατάτασταση μόνωσης "καλή", ως β.α. στο Π.Ε.Α. καταχωρώ το 0,9951; Link to comment Share on other sites More sharing options...
ay8airetos Δημοσιεύτηκε Ιούνιος 1 , 2020 Share Δημοσιεύτηκε Ιούνιος 1 , 2020 (edited) Ναι αν και το ng1 είναι 1,00 Καλησπέρα σε όλους, την περίπτωση του σχήματος πως θα την αντιμετωπίζατε, όσον αφορά τα Uw, gw, αερισμός και Uτοίχου? Ευχαριστώ Uσύνθετης διατομής.pdf Edited Ιούνιος 1 , 2020 by ay8airetos Link to comment Share on other sites More sharing options...
janus Δημοσιεύτηκε Ιούνιος 2 , 2020 Share Δημοσιεύτηκε Ιούνιος 2 , 2020 23 ώρες πριν, ay8airetos said: Ναι αν και το ng1 είναι 1,00 Καλησπέρα σε όλους, την περίπτωση του σχήματος πως θα την αντιμετωπίζατε, όσον αφορά τα Uw, gw, αερισμός και Uτοίχου? Ευχαριστώ Uσύνθετης διατομής.pdf 25 kB · 14 downloads Θα το αντιμετώπιζα σαν να μην υπάρχει το φύλλο γυψοσανίδας. (Παρόμοιος τρόπος αντιμετώπισης με την ύπαρξη ψευδοροφής σε κατάστημα) Link to comment Share on other sites More sharing options...
ay8airetos Δημοσιεύτηκε Ιούνιος 3 , 2020 Share Δημοσιεύτηκε Ιούνιος 3 , 2020 Και εγώ εκεί κατέληξα... Σε ευχαριστώ! Link to comment Share on other sites More sharing options...
CHRISATH Δημοσιεύτηκε Ιούνιος 5 , 2020 Share Δημοσιεύτηκε Ιούνιος 5 , 2020 Καλημέρα σε πέτρινη μονοκατοικία ο χώρος της οροφής σε την σκεπή θεωρείται ότι έρχεται σε επαφή με αέρα η με ΜΘΧ? Link to comment Share on other sites More sharing options...
janus Δημοσιεύτηκε Ιούνιος 6 , 2020 Share Δημοσιεύτηκε Ιούνιος 6 , 2020 On 5/6/2020 at 11:35 ΠΜ, CHRISATH said: Καλημέρα σε πέτρινη μονοκατοικία ο χώρος της οροφής σε την σκεπή θεωρείται ότι έρχεται σε επαφή με αέρα η με ΜΘΧ? Μπορεί να οριστεί σαν: οριζόντια οροφή κάτω από μη θερμομονωμένη στέγη με U=3,70[W/(m2·K)] όπως ορίζει η ΤΟΤΕΕ 20701-1/2017 με τη μέγιστη σκίαση. (άρα σε επαφή με αέρα). Αυτό που παίζει ρόλο είναι το σημείο που έχει χρησιμοποιηθεί η "θερμομόνωση". Εάν βρίσκεται στην οριζόντια οροφή χρησιμοποιείς το παραπάνω ενώ εάν βρίσκεται στη στέγη τότε συμπεριλαμβάνεται και ο όγκος της στο θερμαινόμενο όγκο της κατοικίας χρησιμοποιώντας την επιλογή: Κεραμοσκεπή επί κεκλιμένης πλάκας οπλισμένου σκυροδέματος με U=4,70[W/(m2·K)] (πάλι σε επαφή με αέρα). Link to comment Share on other sites More sharing options...
persepolis88 Δημοσιεύτηκε Ιούνιος 19 , 2020 Share Δημοσιεύτηκε Ιούνιος 19 , 2020 Καλησπέρα, ελπίζω να μην είναι off topic το ερώτημά μου: Κάνω ΠΕΑ για το μαγαζί συγγενικού μου προσώπου χωρίς να του πάρω λεφτά. Πως το χειριζόμαστε αυτό με σύστημα αμοιβών ΤΕΕ και buildingcert? Να βάλω και στα 2 ένα μικρό νούμερο 20-30 ευρώ? ευχαριστώ και καλό ΣΚ Link to comment Share on other sites More sharing options...
pirsogiannis Δημοσιεύτηκε Ιούνιος 19 , 2020 Share Δημοσιεύτηκε Ιούνιος 19 , 2020 Προσοχή στο ότι υπάρχει ασυμβίβαστο ενεργειακών επιθεωρήσεων για συγγενείς έως και Β' βαθμού, ήτοι δεν μπορείς να κάνεις πεα σε συγγενείς α' και β' βαθμού. Από εκεί κι έπειτα, η αμοιβή είναι αντικείμενο ελεύθερης διαπραγμάτευσης... 1 Link to comment Share on other sites More sharing options...
Recommended Posts
Δημιουργήστε ένα λογαριασμό ή συνδεθείτε προκειμένου να αφήσετε κάποιο σχόλιο
Πρέπει να είστε μέλος για να μπορέσετε να αφήσετε κάποιο σχόλιο
Δημιουργία λογαριασμού
Κάντε μια δωρεάν εγγραφή στην κοινότητά μας. Είναι εύκολο!
Εγγραφή νέου λογαριασμούΣύνδεση
Εάν έχετε ήδη λογαριασμό; Συνδεθείτε εδώ.
Συνδεθείτε τώρα