akis73 Δημοσιεύτηκε Μάιος 21 , 2023 Δημοσιεύτηκε Μάιος 21 , 2023 16 λεπτά πριν, persepolis88 said: Σαν ημερομηνία έναρξης εφαρμογής του αναθεωρημένου ΚΕΝΑΚ ποιά θεωρείται? ευχαριστώ Δες αυτό: ΦΕΚ Β’ 2367/12.07.2017 1
persepolis88 Δημοσιεύτηκε Μάιος 22 , 2023 Δημοσιεύτηκε Μάιος 22 , 2023 Ευχαριστώ @akis73 Άρα η επόμενη της ημέρας δημοσίευσης των αναθεωρημένων ΤΟΤΕΕ, ήτοι 18/11/2017
panosges Δημοσιεύτηκε Ιούνιος 17 , 2023 Δημοσιεύτηκε Ιούνιος 17 , 2023 Καλησπέρα έχω ένα ενεργειακό πιστοποιητικό που έχω να κάνω σε διαμέρισμα τρίτου ορόφου πενταόροφης πολυκατοικίας του 1970 είναι για πώληση αλλά στην σύσταση της οριζόντιας ιδιοκτησίας περιέχεται και μια αποθήκη στο υπόγειο της πολυκατοικίας. Θα ήθελα να ρωτήσω εάν χρειάζεται ενεργειακό πιστοποιητικό και στην αποθήκη του υπόγειου ; Ευχαριστώ έκτον πρότερων
akis73 Δημοσιεύτηκε Ιούνιος 17 , 2023 Δημοσιεύτηκε Ιούνιος 17 , 2023 1 ώρα πριν, panosges said: Καλησπέρα έχω ένα ενεργειακό πιστοποιητικό που έχω να κάνω σε διαμέρισμα τρίτου ορόφου πενταόροφης πολυκατοικίας του 1970 είναι για πώληση αλλά στην σύσταση της οριζόντιας ιδιοκτησίας περιέχεται και μια αποθήκη στο υπόγειο της πολυκατοικίας. Θα ήθελα να ρωτήσω εάν χρειάζεται ενεργειακό πιστοποιητικό και στην αποθήκη του υπόγειου ; Ευχαριστώ έκτον πρότερων Όχι θα εκδόσεις ΠΕΑ μόνο για το διαμέρισμα.
michk Δημοσιεύτηκε Ιούνιος 19 , 2023 Δημοσιεύτηκε Ιούνιος 19 , 2023 Καλησπέρα, βγάζω μια άδεια για μία εξοχική κατοικία. Ο ιδιοκτήτης δεν θέλει να εγκαταστήσει συστήμα θέρμανσης καθώς θα χρησιμοποιείται μονο για καλοκαίρι. Αν βάλω χρήση κτηρίου μονοκατοικία και βάλω θεωρητικό σύστημα θέρμανσης δεν βγαίνει με τίποτα η απαιτούμενη κατηγορία Α. Πως το αντιμετωπίζω αυτό; Το λογικό πιστεύω οτι είναι να μηδενίσω στην θερμανση τους χειμερινούς μήνες. Υπάρχει κάποια οδηγία για το πως αντιμετωπίζεται αυτό το πρόβλημα;
hkamp Δημοσιεύτηκε Ιούνιος 19 , 2023 Δημοσιεύτηκε Ιούνιος 19 , 2023 Οχι. Πρέπει να εγκαταστήσει σύστημα θέρμανσης. 1 1
tetris Δημοσιεύτηκε Ιούνιος 20 , 2023 Δημοσιεύτηκε Ιούνιος 20 , 2023 17 ώρες πριν, michk said: Καλησπέρα, Θα εκπονήσεις τη μελέτη όπως προβλέπεται από τους κανονισμούς, χωρίς εκπτώσεις και παραχωρήσεις. Θα εξηγήσεις στον ιδιοκτήτη ότι δεν μπορεί να παίζει με αυτά, διότι υπάρχει και ΠΕΑ πριν το ΠΕΚ, και θα του πεις ότι αναλαμβάνει τη ευθύνη για οποιαδήποτε απόκλιση σε σχέση με τη μελέτη. 1
DimosVerg Δημοσιεύτηκε Ιούνιος 23 , 2023 Δημοσιεύτηκε Ιούνιος 23 , 2023 Καλημέρα σας! Σε ένα διαμέρισμα έχω ως σύστημα θέρμανσης μια σόμπα πέλλετ και μου τυχαίνει πρώτη φορά. Ήθελα να ρωτήσω πώς το διαχειριζόμαστε γενικά αυτό; Ως τζάκι; Συμπληρώνω κάτι στην τερματική μονάδα;
akis73 Δημοσιεύτηκε Ιούνιος 23 , 2023 Δημοσιεύτηκε Ιούνιος 23 , 2023 (edited) 3 ώρες πριν, DimosVerg said: Καλημέρα σας! Σε ένα διαμέρισμα έχω ως σύστημα θέρμανσης μια σόμπα πέλλετ και μου τυχαίνει πρώτη φορά. Ήθελα να ρωτήσω πώς το διαχειριζόμαστε γενικά αυτό; Ως τζάκι; Συμπληρώνω κάτι στην τερματική μονάδα; Γειά σου δες την 5.1.2.7 της 1ης ΤΟΤΕΕ. Ως ανοικτή εστία καύσης, βιομάζα β.α. = 0,50 λογικά. Για το δίκτυο εξαρτάται αν υπάρχει ή όχι, διαφορετικά αν δεν καλύπτει όλους τους χώρους θα πρέπει να συμπληρώσεις με το θεωρητικό σύστημα. Edited Ιούνιος 23 , 2023 by akis73 1
DimosVerg Δημοσιεύτηκε Ιούνιος 24 , 2023 Δημοσιεύτηκε Ιούνιος 24 , 2023 20 hours ago, akis73 said: Γειά σου δες την 5.1.2.7 της 1ης ΤΟΤΕΕ. Ως ανοικτή εστία καύσης, βιομάζα β.α. = 0,50 λογικά. Για το δίκτυο εξαρτάται αν υπάρχει ή όχι, διαφορετικά αν δεν καλύπτει όλους τους χώρους θα πρέπει να συμπληρώσεις με το θεωρητικό σύστημα. Καλημέρα σας! Σας ευχαριστώ πολύ για την απάντηση. Αυτό που με προβληματίζει είναι οι τερματικές μονάδες. Το συμπληρώνω με το θεωρητικό σύστημα με βα 0,94 κι αυτό, όπως το δίκτυο;
Recommended Posts
Δημιουργήστε ένα λογαριασμό ή συνδεθείτε προκειμένου να αφήσετε κάποιο σχόλιο
Πρέπει να είστε μέλος για να μπορέσετε να αφήσετε κάποιο σχόλιο
Δημιουργία λογαριασμού
Κάντε μια δωρεάν εγγραφή στην κοινότητά μας. Είναι εύκολο!
Εγγραφή νέου λογαριασμούΣύνδεση
Εάν έχετε ήδη λογαριασμό; Συνδεθείτε εδώ.
Συνδεθείτε τώρα