Μετάβαση στο περιεχόμενο

Απορίες για ενεργειακές μελέτες, επιθεωρήσεις και ΠΕΑ


af.civileng

Recommended Posts

Καλησπέρα σας.

 

Σε άδεια οικοδομής του 2017 όπου η ενεργειακή κλάση της ΜΕΑ ήταν Β', ζητάνε αναθεώρηση λόγο προσθήκης κυριου χώρου και αύξηση όγκου 42τ.μ. στο σύνολο. Με αυτό το δεδομένο η ενεργειακή κλάση πρέπει να είναι Α ή Β' όπως η αρχική άδεια? 

 

Ευχαριστώ

Link to comment
Share on other sites

Καλησπερά συνάδελφοι , εχω γινει ενεργειακος επιθεωρητης χτες  και εχω καποια προβληματα με το ΤΕΕ ΚΕΝΑΚ λογου τεραστιας ελλειψης εγκυκλοπεδικου υλικου , μπορει για καποιους που το γνωριζουν να ειναι ευκολο αλλα δεν μπορεσα να βρω καμια βοηθεια για το πως κανω εκδοση πιστοποιητικου .  Εχω σπαταλησει πολλες ωρες προσπαθωντας να κατανοησω το πως γινεται η τελικη εκδοση και μου βγαζει το building ολο μυνηματα προβληματων που δεν μπορω να καταλαβω πως λυνονται .Υπαρχει καποιος που να εχει χρονο να μου δειξει το προγραμμα και φυσικα ** *** ******* *** ** ****** ***. 

********** Νικος απο Θεσσαλονικη 

 

Πρόσθεσε τονισμό στο κείμενο της δημοσίευσής σου. Επίλεξε "επεξεργασία" (3 τελείες άνω δεξιά) και διόρθωσέ το. Διάβασε προσεκτικά τους κανόνες συμμετοχής στο φόρουμ.

Η αναζήτηση υπηρεσιών επί πληρωμή απαγορεύεται. Το μήνυμά σου έχει τροποποιηθεί καταλλήλως. Διάβασε προσεκτικά τους κανόνες συμμετοχής στο φόρουμ.

akis73

Edited by akis73
Link to comment
Share on other sites

Θα σου πρότεινα φίλε να παρακολουθήσεις κάποιο σεμινάριο κ για αρχή τουλαχιστον να δουλέψεις με κάποιο λογισμικό το οποίο δημιουργεί απ' ευθείας xml για να μη σου βγάζει τα μηνύματα σφάλματος.

Link to comment
Share on other sites

Καλό είναι να μη μπλέξει, από τώρα, με ιδιωτικά λογισμικά μιας και αυτά θέλουν χρόνο για την εκμάθησή τους και το μόνο που προσφέρουν είναι η βοήθεια για το σκιασμό.

Πιο εύκολο θα ήταν να λύσει τις απορίες του (και φαίνονται πολλές) σε συνεργασία με κάποιον εν. επιθ.

Link to comment
Share on other sites

Καλημέρα,

Έχω παλιό ισόγειο του 81 με ηλεκτρικό θερμοσίφωνα και κουφώματα απλά αλουμινίου και κλιματιστικά επιφάνεια 51 τμ ένα σαλόνι κουζίνα και ενα ΥΔ και μπανιο. μου βγαίνει όμως Η με πολυ μαγαλο Τ 6. Δεν είναι και κοτέτσι ομως. Κανένα σενάριο δεν αναβαθμίζει με τόσο μεγάλο Τ και παραμένει Η. Είναι νορμάλ αυτό ή έχω κάνει λάθος; Καμία ιδέα;

Link to comment
Share on other sites

Γειά σου, καταρχήν η κατ. Η δεν είναι σπάνια για παλιά ακίνητα, όπως επίσης αν σε αγχώνει το ότι δεν πέφτει κατηγορία με τα σενάρια, δεν είναι υποχρεωτικό. Συνήθως με ένα σενάριο προσθήκης εξωτ. θερμ/σης πέφτεις κατηγορία, αν θες ανέβασε το αρχείο xml σου ώστε να δούμε αν κάτι δεν έχει δηλωθεί σωστά.

 

  • Upvote 1
Link to comment
Share on other sites

Καλησπερα για ένα ενεργειακό πιστοποιητικό όταν δεν έχουμε τα kw του λέβητα και τον βαθμό απόδοσης , τι μπορούμε να κάνουμε σε αυτήν την περίπτωση ;

 

Ευχαριστω

Link to comment
Share on other sites

Δες αν υπάρχει παλαιότερο φύλλο ελέγχου από συντηρητή, καμιά φορά το καρτελάκι είναι σε περίεργο μέρος και δεν γίνεται αντιληπτό εύκολα, φώτο έχεις τελικά;

Link to comment
Share on other sites

Δημιουργήστε ένα λογαριασμό ή συνδεθείτε προκειμένου να αφήσετε κάποιο σχόλιο

Πρέπει να είστε μέλος για να μπορέσετε να αφήσετε κάποιο σχόλιο

Δημιουργία λογαριασμού

Κάντε μια δωρεάν εγγραφή στην κοινότητά μας. Είναι εύκολο!

Εγγραφή νέου λογαριασμού

Σύνδεση

Εάν έχετε ήδη λογαριασμό; Συνδεθείτε εδώ.

Συνδεθείτε τώρα
×
×
  • Create New...

Σημαντικό

Χρησιμοποιούμε cookies για να βελτιώνουμε το περιεχόμενο του website μας. Μπορείτε να τροποποιήσετε τις ρυθμίσεις των cookie, ή να δώσετε τη συγκατάθεσή σας για την χρήση τους.