Μετάβαση στο περιεχόμενο

Recommended Posts

Δημοσιεύτηκε
On 29/1/2025 at 9:32 ΜΜ, dib said:

Καλησπέρα Άκη

Ναι αφού είναι κενοί χώροι, χωρίς μια καρέκλα και ενα γραφείο να υποδηλώνουν χώρο γραφείου, για μένα είναι βοηθητικοί χώροι (όπως διαπίστωσες κι εσυ κατά την αυτοψία σου), ανεξάρτητα αν στην άδεια χαρακτηρίζεται χώρος γραφείων.

Πάγια τακτική, καταγράφουμε και χαρακτηρίζουμε τους χώρους, κατα το χρόνο της αυτοψίας.

Δείτε και τα συστήματα θέρμανσης - ψύξης που υπάρχουν ή δεν υπάρχουν σε κάποιους χώρους. Σας οδηγούν κι αυτά σε μια ορθή απόφαση. Αν π.χ. αυτοί τώρα το έχουν ως αποθήκη αλλά έχει σύστημα θέρμανσης - ψύξης τότε είναι χώρος κύριας χρήσης όπως το αναφέρει και η άδεια π.χ.

• Upvote 1
Δημοσιεύτηκε (edited)

Καλησπέρα σας,

Έχω βγάλει αρκετά ενεργειακά πιστοποιητικά και ήρθε η ώρα για το πρώτο ΠΕΑ σε κτήριο με οικοδομική άδεια πριν τις 31.5.2021.

Απο τα σεμινάρια που έχω κάνει και εχω διαβάσει ισχύει σε αυτές τις περιπτώσεις ότι άν δεν έχεις ΜΕΑ δεν κάνεις ΠΕΑ . (σωστά;) 

Έχω στα χέρια μου την ενεργειακή μελέτη του μηχανολογού (για τον 1ο οροφο)

Θα ήθελα να ρωτήσω το εξής:

Πρόκειται για υπάρχων κτήριο (παλίο) στο οποίο σηκώθηκε όροφος (εξού και η άδεια του 2021) και επεκτείναν και το ισόγειο.

Θα πρέπει λογικά να γίνει ΠΕΑ και για τους 2 ορόφους σωστά; (ισόγειο και πρωτό *γιατι το ισογειο επεκταθηκε κατα καποια τετραγωνικα).Για το ισόγειο που υπάρχει ΠΕΑ όμως πρέπει να γίνει κάποια άνακληση(αυτη την κάνω εγω?) έτσι ώστε να μπορώ να ξανα βγάλω  για όλη την  "πολυκατοικία"; η μπορω να προχωρήσω έτσι;

Επίσης για το ΠΕΑ του 1ου ορόφου  κατά την αυτοψία θα τσεκάρω να δω  οτι ολα ειναι όπως στις κατόψεις(ανοίγματα, κουφώματα,λεβητες κτλπ).Το σημείο όμως ( απο τα σεμινάρια που εχω δει) στο οποίο πρέπει να συλλέξω αποδείξεις και τιμολογια των υλικων που χρησιμοποιήθηκαν κατα την  κατασκευή και να ελέγχξω μεχρί ποιό σήμειο και σε τι πλήθος τοποθετήθηκαν αυτο σε τι βαθμο γινεται;  τι ενδεικτικους ελέγχους μπορώ να κάνω;

Όποιαδήποτε άλλη πληροφορία/ΦΕΚ/εμπειρία θα με βοηθούσε ιδιαίτερα γιατί  υποθέτω είναι μια πιο πολύπλοκη διαδικασία.

Ευχαριστώ

Edited by kosvas
  • Upvote 1
  • Downvote 1
Δημοσιεύτηκε

Για τους συντελεστές σκίασης μετράτε τις αποστάσεις με λέιζερ ; Αν ναι ποιο 

( υπάρχει κάποιο κόλπο για διευκόλυνση ή πάντα πρέπει με αυτοψία να γίνονται μετρήσεις ; )  

Δημιουργήστε ένα λογαριασμό ή συνδεθείτε προκειμένου να αφήσετε κάποιο σχόλιο

Πρέπει να είστε μέλος για να μπορέσετε να αφήσετε κάποιο σχόλιο

Δημιουργία λογαριασμού

Κάντε μια δωρεάν εγγραφή στην κοινότητά μας. Είναι εύκολο!

Εγγραφή νέου λογαριασμού

Σύνδεση

Εάν έχετε ήδη λογαριασμό; Συνδεθείτε εδώ.

Συνδεθείτε τώρα
  • Create New...

Σημαντικό

Χρησιμοποιούμε cookies για να βελτιώνουμε το περιεχόμενο του website μας. Μπορείτε να τροποποιήσετε τις ρυθμίσεις των cookie, ή να δώσετε τη συγκατάθεσή σας για την χρήση τους.