mfragk Δημοσιεύτηκε Μάρτιος 15 Δημοσιεύτηκε Μάρτιος 15 Καλησπέρα, Κλιματολογικά δεδομένα για το ΠΕΑ ενός ακινήτου γνωρίζω ότι παιρνουμε αυτά της πλησιέστερης πόλης. Η πλησιέστερη αυτή πόλη μπορεί να ανήκει και σε άλλο νομό από αυτόν του εξεταζόμενου κτιρίου; Εν προκειμένω σε ΠΕΑ στο Οροπέδιο Λασιθίου (>500μ υψόμετρο) ως κλιματολογικά δεδομένα μπορώ να τραβήξω από Ηράκλειο ή Ιεράπετρα. Η πλησιέστερη πόλη λαμβάνεται βάσει της χιλιομετρικής απόστασης, του γεωγραφικού πλάτους και μήκους του σταθμού και υψομέτρου του σταθμού ή συνδυασμός των παραπάνω; Το παραπάνω ΠΕΑ είναι για Εξοικονομώ και προκύπτει διαφορά στην κατανάλωση πρωτογενούς ενέργειας ανάμεσα σε αυτές τις δυο πόλεις. Ευχαριστώ εκ των προτέρων.
akis73 Δημοσιεύτηκε Μάρτιος 15 Δημοσιεύτηκε Μάρτιος 15 (edited) 5 ώρες πριν, dib said: Επέλεξα ως αίθουσες πολλαπλών χρήσεων....είναι σωστή? @dib καλησπέρα Δημήτρη προσωπικά θα διάλεγα την αίθουσα, άλλωστε νομίζω ότι αρκετά αν όχι όλα τα ΚΑΠΗ πλέον έχουν διευρημένο ωράριο λειτουργίας. Edited Μάρτιος 15 by akis73 1
dib Δημοσιεύτηκε Μάρτιος 15 Δημοσιεύτηκε Μάρτιος 15 Καλησπέρα Άκη κι ευχαριστώ για τη απάντηση σου. Κατέληξα όπως γράφω στο edit, στη χρήση εκθέσεων, γιατί πλησιάζουν πολύ στο ωράριο και τις μέρες λειτουργίας του ΚΑΠΗ. Και πάλι σ' ευχαριστώ. 1
akis73 Δημοσιεύτηκε Μάρτιος 15 Δημοσιεύτηκε Μάρτιος 15 1 ώρα πριν, mfragk said: Εν προκειμένω σε ΠΕΑ στο Οροπέδιο Λασιθίου (>500μ υψόμετρο) ως κλιματολογικά δεδομένα μπορώ να τραβήξω από Ηράκλειο ή Ιεράπετρα Καλησπέρα, δες την 3η ΤΟΤΕΕ αν θυμάμαι καλά τα εξηγεί αναλυτικά εκεί πέρα, για Ν. Λασιθίου εκλέγει Ιεράπετρα πάντως.
slalom Δημοσιεύτηκε Μάρτιος 16 Δημοσιεύτηκε Μάρτιος 16 (edited) Εχω χρονια να ασχοληθω, δεν εχει και ενα κουτακι για >500m υψομετρο? Πρόσθεσε τονισμό στο κείμενο της δημοσίευσής σου. Επίλεξε "επεξεργασία" (3 τελείες άνω δεξιά) και διόρθωσέ το. Διάβασε προσεκτικά τους κανόνες συμμετοχής στο φόρουμ. akis73 Edited Μάρτιος 16 by akis73
desta Δημοσιεύτηκε Μάρτιος 18 Δημοσιεύτηκε Μάρτιος 18 Καλημέρα, 1)για την ενεργειακή επιθεώρηση οικοδομής που κατασκευάστηκε με τον αναθεωρημένο ΚΕΝΑΚ, οι τοίχοι που βρίσκονται σε επαφή με όμορες οικοδομές υπολογίζονται ως σε επαφή με εξωτερικό αέρα ή αδιαβατικοί? 2)ποια είναι η ελάχιστη ενεργειακή κλάση για τα νέα κτίρια? (εμένα μου βγαίνει Β+ ενώ η ΜΕΑ είναι Α+) καθώς και που αναφέρονται αυτές οι απαιτήσεις μέσα στον ΚΕΝΑΚ?
orestis_evg94 Δημοσιεύτηκε Μάρτιος 21 Δημοσιεύτηκε Μάρτιος 21 Καλησπέρα στη κοινότητα: θέλω την βοήθεια σας στο εξής ζήτημα. Θέλω να εκδόσω ΠΕΑ στο πλαίσιο του Εξοικονομώ 2025 για κατοικία 70.95 τμ με σοφίτα 22.26 τμ (εσωτερική πρόσβαση). Η κατοικία έχει υποβληθεί στον Ν.4495 για την σοφίτα την οποία λόγω ύψους έχει ρυθμιστεί ως βοηθητικός χώρος. Στην πράξη στο ισόγειο υπάρχει σαλόνι, κουζίνα τραπεζαρία και wc ενώ στη σοφίτα 2 υπνοδωμάτια. Η σοφίτα θερμαίνεται κανονικά με καλοριφέρ και υπάρχει σώμα σε κάθε δωμάτιο. Το ερώτημα είναι, αφού ως ωφέλιμοι χώροι λαμβάνονται μόνο οι κύριοι χώροι κατοικίας τι ΖΝΧ θα δηλώσω απ' την στιγμή που δεν υπάρχει κανένα υπνοδωμάτιο μέσα σε αυτούς?? Απ' την άλλη αν λάβω το σύνολο της κατοικίας ως ωφέλιμοι χώροι ,δλδ 70.95+22.26= 93.21 τμ, τότε θα υπάρχει αναντιστοιχία σε σχέση με τα πολεοδομικά μεγέθη που αποδίδονται και στο Ε9 (70.95 κύριου χώροι, 22.26 βοηθητικοί χώροι). Τι πρέπει να κάνω? Δεν μου έχει ξανατύχει, ούτε μπόρεσα να βρώ κάτι παρόμοιο στις υπάρχουσες συζητήσεις.
akis73 Δημοσιεύτηκε Μάρτιος 21 Δημοσιεύτηκε Μάρτιος 21 (edited) Καλησπέρα, αν η σοφίτα όπως περιγράφεις επικοινωνεί εσωτερικά με τον υποκείμενο χώρο, έχει δε χρήση κύρια ως κατοικία, τότε προφανώς έχει γίνει λάθος στο Ε9 αφού η επιφάνεια της σοφίτας έπρεπε να μπει στους κύριους χώρους άσχετα που ο συν/φος που έκανε την υπαγωγή στο ν.4495/17 θεώρησε ότι λόγω του ύψος ο χώρος δεν πληροί τις προϋποθέσεις κύριας χρήσης. Επί της ουσίας, εσύ θα εκδώσεις ένα ΠΕΑ για θ.ζ. 70,95 τμ + 22,26 τμ λαμβάνοντας το ζνχ για τα 2 υπνοδωμάτια της σοφίτας αναγκαστικά. Θα δώσεις εντολή επίσης να αλλαχτεί το Ε9 με την σωστή χρήση των χώρων ώστε να προχωρήσει και το Εξ/μω. Εξακολουθεί βέβαια να υπάρχει το θέμα με το περιορισμένο ύψος του υπογείου της σοφίτας αλλά προσωπικά δεν βρίσκω άλλο τρόπο για να προχωρήσει η ένταξη. Edited Μάρτιος 22 by akis73
orestis_evg94 Δημοσιεύτηκε Μάρτιος 22 Δημοσιεύτηκε Μάρτιος 22 @akis73 Αρχικά σε ευχαριστώ στην ανταπόκριση. Αυτό που προτείνεις είναι κάτι που είχα και εγώ κατά νου σαν σενάριο. Η αμφιβολία μου έγκειται στο εάν στέκει η καταχώριση της σοφίτας ως κύριο χώρο στο Ε9 απ' την στιγμή που έχει ρυθμιστεί ως βοηθητικός χώρος λόγο χαμηλού ύψους (ορθά νομίζω). Εννοώ ότι κάτι τέτοιο αφενός επιλύει το ζήτημα της υποβολής αίτησης στο εξοικονομώ αλλά δεν γνωρίζω με σιγουριά αν στέκει ως προς τα οριζόμενα στον Ν.4495. Δεν κατάλαβα ακριβώς τι εννοείς στο σκέλος για το υπόγειο που αναφέρεις.
akis73 Δημοσιεύτηκε Μάρτιος 22 Δημοσιεύτηκε Μάρτιος 22 @orestis_evg94 αν έκανα εγώ υπαγωγή για χώρο σοφίτας με κύρια χρήση, κατά 99% θα έλεγα στον ιδιοκτήτη να το περάσει στο Ε9 ως κύριο χώρο. Υπάρχει όμως το θέμα με το ύψος οπότε ο συν/φος που έκανε την υπαγωγή θεώρησε σωστό να το καταχωρίσει ως β.χ. και να πει στον ιδιοκτήτη να το καταχωρίσει ανάλογα στο Ε9. Επί της ουσίας δεν νομίζω να υπάρχει πρόβλημα ούτε με το Εξ/μω ούτε με την όποια υπαγωγή αν τελικά αλλαχτεί ο χώρος στο Ε9 και επιθεωρηθεί ως θερμ. ζώνη κανονικά. ΥΓ: Εννούσα σοφίτα και έγραψα υπόγειο...γράψε λάθος. 1
Recommended Posts
Δημιουργήστε ένα λογαριασμό ή συνδεθείτε προκειμένου να αφήσετε κάποιο σχόλιο
Πρέπει να είστε μέλος για να μπορέσετε να αφήσετε κάποιο σχόλιο
Δημιουργία λογαριασμού
Κάντε μια δωρεάν εγγραφή στην κοινότητά μας. Είναι εύκολο!
Εγγραφή νέου λογαριασμούΣύνδεση
Εάν έχετε ήδη λογαριασμό; Συνδεθείτε εδώ.
Συνδεθείτε τώρα