uptight Δημοσιεύτηκε April 13, 2025 at 07:23 μμ Δημοσιεύτηκε April 13, 2025 at 07:23 μμ On 13/4/2025 at 2:02 ΜΜ, slalom said: Ξέρεις τις απώλειες του διαμερίσματος? Expand Απώλειες λόγω ανεπαρκούς μόνωσης στις σωληνώσεις; (Την έβαλα σαν τοπική τελικά πάντως, για να μην έχω μπερδέματα... Ουσιαστικά αυτο το 1 διαμέρισμα εξυπηρετεί.)
Didonis Δημοσιεύτηκε April 13, 2025 at 07:28 μμ Δημοσιεύτηκε April 13, 2025 at 07:28 μμ On 13/4/2025 at 7:23 ΜΜ, uptight said: Απώλειες λόγω ανεπαρκούς μόνωσης στις σωληνώσεις;.... Expand 90% εννοεί τις απώλειες των δομικών στοιχείων του διαμερίσματος (τοίχοι, πλάκες, ανοίγματα κλπ)
slalom Δημοσιεύτηκε April 14, 2025 at 12:08 μμ Δημοσιεύτηκε April 14, 2025 at 12:08 μμ Γιατί αμφιβάλλεις κατά 10%?? On 13/4/2025 at 7:23 ΜΜ, uptight said: (Την έβαλα σαν τοπική τελικά πάντως, για να μην έχω μπερδέματα... Ουσιαστικά αυτο το 1 διαμέρισμα εξυπηρετεί.) Expand Το θέμα είναι να ξέρεις τι βάζεις και γιατί. Υποτίθεται είσαι πιστοποιημένος επιθεωρητής
hkamp Δημοσιεύτηκε April 14, 2025 at 12:37 μμ Δημοσιεύτηκε April 14, 2025 at 12:37 μμ Εντωμεταξύ ότι και να βάλεις σαν νούμερο στο πεδίο της ισχύος δικτύου διανομής δεν αλλάζει τίποτα στα αποτελέσματα. Η ισχύς σου καθορίζει την τιμή που θα πάρεις για τον β.α. από τον πίν. 4.11. Just saying. 1 2
hkamp Δημοσιεύτηκε April 14, 2025 at 12:42 μμ Δημοσιεύτηκε April 14, 2025 at 12:42 μμ On 13/4/2025 at 7:23 ΜΜ, uptight said: Απώλειες λόγω ανεπαρκούς μόνωσης στις σωληνώσεις; (Την έβαλα σαν τοπική τελικά πάντως, για να μην έχω μπερδέματα... Ουσιαστικά αυτο το 1 διαμέρισμα εξυπηρετεί.) Expand Και ναι, έκανες την χειρότερη επιλογή που θα μπορούσες να κάνεις στην περίπτωσή σου.
Didonis Δημοσιεύτηκε April 14, 2025 at 01:15 μμ Δημοσιεύτηκε April 14, 2025 at 01:15 μμ On 14/4/2025 at 12:08 ΜΜ, slalom said: Γιατί αμφιβάλλεις κατά 10%?? .... Expand Δεν λέω ποτέ 100% θα ήταν αλαζονεία Δεν έχω καμία ενασχόληση με τα ΠΕΑ το βασικό όμως δεν ήταν το 10% αλλά το 90%
uptight Δημοσιεύτηκε April 14, 2025 at 05:01 μμ Δημοσιεύτηκε April 14, 2025 at 05:01 μμ Η Α/Θ δεν είναι κάτι το οποίο είδα στην αυτοψία, είναι ένα σενάριο. Αυτή τη στιγμή ο άνθρωπος έχει έναν παλιό λέβητα πετρελαίου τον οποίο δεν χρησιμοποιεί, βολεύεται με τα A/C και θέλει να βάλει αντλία, μόνο για θέρμανση και ΖΝΧ. Μπορεί να την τοποθετήσει πρακτικά όπου θέλει, είναι ένα διαμέρισμα, δικό του και κάτω και πάνω δεν έχει κανέναν άλλο, και ούτε πρόκειται (χτίζει σπίτι για τις κορες του λίγο παραπέρα) να έχει σύντομα. Απλά ήθελα να λύσω κάποιες απορίες μου.
dib Δημοσιεύτηκε April 14, 2025 at 06:26 μμ Δημοσιεύτηκε April 14, 2025 at 06:26 μμ On 14/4/2025 at 5:01 ΜΜ, uptight said: Η Α/Θ δεν είναι κάτι το οποίο είδα στην αυτοψία, είναι ένα σενάριο. Expand Συναδέλφισαα ένα ένα τα λες! Αν είναι σενάριο όπως λες, τότε οι απαντήσεις που έδωσα, δεν ισχύουν. Αυτά που απάντησα, ισχύουν σε εγκατεστημένη Α/Θ ή λέβητα πετρελαίου ή οποιοδήποτε άλλο σύστημα θέρμανσης! Τώρα τι ΠΕΑ έχεις υποβάλει, εσυ ξέρεις μόνο. 1
uptight Δημοσιεύτηκε April 15, 2025 at 12:03 μμ Δημοσιεύτηκε April 15, 2025 at 12:03 μμ Φταίω κι εγώ που έκανα τέτοια ερώτηση μερικές ώρες πριν να λήξει η προθεσμία... Μίλησα και με συνάδελφο μηχανολόγο, νομίζω θα επιζήσουμε κι απ'αυτό. 😁
jedi.Yannis Δημοσιεύτηκε April 16, 2025 at 12:55 μμ Δημοσιεύτηκε April 16, 2025 at 12:55 μμ Στην ΤΟΤΕΕ αναφέρει ότι οι ΚΚΜ έχουν μεγάλο δίκτυο διανομής και οι Τοπικές Α/Θ (και άλλα τοπικά συστήματα, πχ επιτοίχιοι λέβητες) δεν έχουν επί της ουσίας δίκτυο διανομής (δίνουν απευθείας στο διαμέρισμα). Τώρα αν η εγκατάστασή σου βρίσκεται ή θα βρίσκεται στο 1μ από το διαμέρισμα, μπορείς να την θεωρήσεις τοπική. Όσο για το σενάριο που λες ότι την χρησιμοποίησες θα σχολιάσω δύο πράγματα, τα οποία δεν έχουν να κάνουν με την όποια ορθότητα του σεναρίου: 1) Έχεις θέσει έναν ενεργειακό στόχο (ως αποτέλεσμα, ανεξαρτήτως αιτιολόγησης) που πρέπει να καλυφθεί. Θα πρέπει να προσέξεις στις επεμβάσεις που θα γίνουν, να κάνεις με την ησυχία σου πλέον, την ορθή εκτίμηση/υπολογισμό, για να σου βγει το Β-ΠΕΑ που θες (λες για προθεσμία, άρα μιλάς για το Εξοικονομώ). 2) Οι προθεσμίες που τίθενται, και το γεγονός ότι αυτή την περίοδο κάναμε ταυτόχρονα κλεισίματα ΕΚΟ 2021, οργάνωση ΕΚΟ 2023, αιτήσεις ΕΚΟ 2025 και Β-ΠΕΑ όσοι κληροθήκαμε (γιατί κάποιος τα άνοιξε όλα ταυτόχρονα....) είναι εύλογο να αυξήσουν σημαντικά την πιθανότητα λαθών. Ουσιαστική (και όχι τυπική) ευθύνη για την επιπλέον πιθανότητα λαθών (που αντιστοιχεί σε ποσοστό των λαθών προφανώς) φέρουν οι οργανωτές των Εξοικονομώ (υπουργείο και ΤΕΕ). Αν όλοι αυτοί θέλανε να μην γίνονται λάθη, θα είχαμε ένα πρόγραμμα μόνιμα ανοιχτό να τελειώνουμε ένα-ένα τα έργα, όπως γίνεται με τις άδειες. Κάποιοι "θέλουν" αυτή την κατάσταση και όταν κάνουμε λάθη, μας κρεμμάνε στα μανταλάκια. 1
Recommended Posts
Δημιουργήστε ένα λογαριασμό ή συνδεθείτε προκειμένου να αφήσετε κάποιο σχόλιο
Πρέπει να είστε μέλος για να μπορέσετε να αφήσετε κάποιο σχόλιο
Δημιουργία λογαριασμού
Κάντε μια δωρεάν εγγραφή στην κοινότητά μας. Είναι εύκολο!
Εγγραφή νέου λογαριασμούΣύνδεση
Εάν έχετε ήδη λογαριασμό; Συνδεθείτε εδώ.
Συνδεθείτε τώρα