TomA Δημοσιεύτηκε Ιανουάριος 11 , 2016 Δημοσιεύτηκε Ιανουάριος 11 , 2016 Γιατί? Κατά την γνώμη μου, και διαβάζοντας πάλυ τον 4122 Αρθρο 2, παρ. 14, μπορώ να κάνω ΠΕΑ κτιριακής μονάδας, δηλ. στην προκειμένη περίπτωση ορόφου. Το οποίο μου φαίνεται και το πιο σωστό (άδικος κόπος να κάνω τέσσερα ). Ολο το ισόγειο αποτελείται από τις γκαρσονιέρες. Μην μεταφράζεις τον νόμο όπως σε συμφέρει. Κτιριακή μονάδα θεωρείτε όλο το κτίριο. 'Η θα βγάλεις ένα ΠΕΑ (Πολυκατοικία) συμπεριλαμβάνοντας και τον όροφο ή ξεχωριστά ένα ΠΕΑ για κάθε ιδιοκτησία (4 ΠΕΑ για το ισόγειο και 1 ΠΕΑ για τον όροφο). Τα περί συμβολαιογραφικής σύστασης που αναφέρθηκαν πιο πάνω δεν θεωρώ ότι σαν Ενεργειακό Επιθεωρητή πρέπει να σε απασχολούν.
zio7 Δημοσιεύτηκε Ιανουάριος 11 , 2016 Δημοσιεύτηκε Ιανουάριος 11 , 2016 Κτίριο έχει δύο "mirror" καταστήματα με υπόγειο, ισόγειο, όροφο και ξεχωριστό κλιμακοστάσιο ανά κατάστημα. Πιστοποιητικό θέλω να βγάλω στο ένα κατάστημα. Η ερώτηση είναι αν θα πρέπει να δηλώσω το ΜΘΧ (υπόγειο και κλιμακοστάσιο) ή αν θα πάω με το απλοποιητικό U/2 για τους τοίχους προς ΜΘΧ και κατα συνέπεια στο ΠΕΑ θα φαίνονται μόνο το ισόγειο και ο όροφος χωρίς το κλιμακοστάσιο
yian Δημοσιεύτηκε Ιανουάριος 11 , 2016 Δημοσιεύτηκε Ιανουάριος 11 , 2016 Τα περί συμβολαιογραφικής σύστασης που αναφέρθηκαν πιο πάνω δεν θεωρώ ότι σαν Ενεργειακό Επιθεωρητή πρέπει να σε απασχολούν. Δηλαδή εάν κληθούμε να εκδώσουμε ΠΕΑ π.χ. σε οροφοδιαμέρισμα μιας διώροφης οικοδομής χωρίς σύσταση οριζόντιας ιδιοκτησίας, μπορούμε να αγνοήσουμε το σύνολο του κτιρίου και να μελετήσουμε μόνο ότι μας υποδείξει ο ιδιοκτήτης ως ιδιοκτησία? Θεωρώ ότι πάντα πρέπει να ζητάμε την Σ.Ο.Ι. και να ενεργούμε βάσει αυτής.
TomA Δημοσιεύτηκε Ιανουάριος 11 , 2016 Δημοσιεύτηκε Ιανουάριος 11 , 2016 Δηλαδή εάν κληθούμε να εκδώσουμε ΠΕΑ π.χ. σε οροφοδιαμέρισμα μιας διώροφης οικοδομής χωρίς σύσταση οριζόντιας ιδιοκτησίας, μπορούμε να αγνοήσουμε το σύνολο του κτιρίου και να μελετήσουμε μόνο ότι μας υποδείξει ο ιδιοκτήτης ως ιδιοκτησία? Θεωρώ ότι πάντα πρέπει να ζητάμε την Σ.Ο.Ι. και να ενεργούμε βάσει αυτής. Για την ενεργειακή επιθεώρηση? Φυσικά και δεν πρέπει να ενεργούμε βάση αυτής. Αν καταλαβαίνω καλά στο παράδειγμα που περιγράφεις εννοείς διώροφη οικοδομή (π.χ. μεζονέτα), ενιαία ιδιοκτησία, που χωρίς συμβολαιογραφική πράξη έχει μετατραπεί σε δυο ξεχωριστές ιδιοκτησίες (δεν υφίσταται πλέον λειτουργική εξάρτηση). Σε αυτή την περίπτωση πρέπει να βγει ξεχωριστό ΠΕΑ για κάθε όροφο.
tetris Δημοσιεύτηκε Ιανουάριος 11 , 2016 Δημοσιεύτηκε Ιανουάριος 11 , 2016 Κτίριο έχει δύο "mirror" καταστήματα με υπόγειο, ισόγειο, όροφο και ξεχωριστό κλιμακοστάσιο ανά κατάστημα. Πιστοποιητικό θέλω να βγάλω στο ένα κατάστημα. Η ερώτηση είναι αν θα πρέπει να δηλώσω το ΜΘΧ (υπόγειο και κλιμακοστάσιο) ή αν θα πάω με το απλοποιητικό U/2 για τους τοίχους προς ΜΘΧ και κατα συνέπεια στο ΠΕΑ θα φαίνονται μόνο το ισόγειο και ο όροφος χωρίς το κλιμακοστάσιο Από τη στιγμή που έχεις δύο ανεξάρτητα (απ' ό,τι κατάλαβα) καταστήματα, το ΠΕΑ θα αφορά σε ΟΛΟ το κατάστημα (μαζί με το μ.θ.χ.). Το κάθε κλιμακοστάσιο αποτελεί μέρος του κάθε καταστήματος και δεν θεωρείται κοινόχρηστος μ.θ.χ.. Οι τοίχοι που διαχωρίζουν τα δύο καταστήματα είναι αδιαβατικοί (και στο υπόγειο).
yian Δημοσιεύτηκε Ιανουάριος 11 , 2016 Δημοσιεύτηκε Ιανουάριος 11 , 2016 Όχι, εννοώ το απλό κλασσικό διώροφο του 70 (ισόγειο και α' όροφος με ανεξάρτητες εισόδους - ανεξάρτητες κατοικίες), χωρίς σύσταση οριζόντιας ιδιοκτησίας, στο οποίο καλούμαστε να βγάλουμε ΠΕΑ για το διαμέρισμα του α' ορόφου έπειτα από υπόδειξη του ιδιοκτήτη. Βγάζουμε ΠΕΑ στο α' όροφο επειδή μας το υπόδειξε ο ιδιοκτήτης ή σε όλο το κτίριο ελλείψει Σ.Ο.Ι. ?
tetris Δημοσιεύτηκε Ιανουάριος 11 , 2016 Δημοσιεύτηκε Ιανουάριος 11 , 2016 Ανεξαρτήτως υπάρξεως Ο.Ι., εκδίδουμε ΠΕΑ είτε κατά οριζόντια ιδιοκτησία είτε στο σύνολο του κτιρίου.
yian Δημοσιεύτηκε Ιανουάριος 11 , 2016 Δημοσιεύτηκε Ιανουάριος 11 , 2016 Και πώς ορίζεται η οριζόντια ιδιοκτησία ελλείψει σύστασης οριζόντιας ιδιοκτησίας?
zio7 Δημοσιεύτηκε Ιανουάριος 11 , 2016 Δημοσιεύτηκε Ιανουάριος 11 , 2016 tetris το ότι έχουμε μια οικ. άδεια δεν το κάνει αυτομάτως τμήμα κτιρίου και πάμε με την απλοποιητική μέθοδο?
TomA Δημοσιεύτηκε Ιανουάριος 11 , 2016 Δημοσιεύτηκε Ιανουάριος 11 , 2016 Κοίτα, δεν έχω εντοπίσει σε όλη αυτή τη δαιδαλώδη νομοθεσία και οδηγούς επιθεωρήσεων του ΥΠΕΚΑ να αναφέρει κάπου ότι πρέπει να ελέγχουμε πέραν του ιδιοκτησιακού κάτι άλλο. Για το κλασσικό διώροφο του 70, που περιγράφεις, συνήθως, θα ανήκει σε έναν ιδιοκτήτη, 99% ήταν και οικοπεδούχος, όποτε δεν έχει και υποχρέωση να έχει προβεί σε Σ.Ο.Ι.. Το συμβόλαιο ιδιοκτησίας αρκεί. Από εκεί και πέρα, ότι βλέπεις, επιθεωρείς! 1
Recommended Posts
Δημιουργήστε ένα λογαριασμό ή συνδεθείτε προκειμένου να αφήσετε κάποιο σχόλιο
Πρέπει να είστε μέλος για να μπορέσετε να αφήσετε κάποιο σχόλιο
Δημιουργία λογαριασμού
Κάντε μια δωρεάν εγγραφή στην κοινότητά μας. Είναι εύκολο!
Εγγραφή νέου λογαριασμούΣύνδεση
Εάν έχετε ήδη λογαριασμό; Συνδεθείτε εδώ.
Συνδεθείτε τώρα