Μετάβαση στο περιεχόμενο

Recommended Posts

Δημοσιεύτηκε (edited)

Αν είναι στατικά ανεξάρτητα κτίρια, όχι. Μόνο θερμομονωτική επάρκεια.

Edited by tetris
Δημοσιεύτηκε

Καλησπέρα συνάδελφοι.

Γρήγορη απορία...

Σε διαμέρισμα που πραγματοποίησα αυτοψία υπήρχε εγκατεστημένος επίτοιχος λέβητας φυσικού αερίου στον εξώστη.

Τοπική μονάδα θέρμανσης, μηδενικές απώλειες δικτύου διανομής.

Παρόλα ταύτα, παρατηρήθηκε το μεγαλύτερο τμήμα των σωλην'ωσεων να τρέχει εκτός του διαμερίσματος, πάνω στους εξωτερικούς τοίχους της οικοδομής.

Παρά το ότι δεν επηρεάζει τις καταναλώσεις του κτηρίου μου, θα κλικάρατε έως 20% σε εξωτερικό χώρο ή άνω του 20% σε εξωτερικό χώρο στο δίκτυο διανομής?

Επηρεάζει τις καταναλώσεις του ΚΑ μόνο.

Δημοσιεύτηκε

Μολις εκανα τις δοκιμες...

Θετοντας ειτε 0 ειτε κενο στην ισχυ του δικτυου διανομης, το προγραμμα καταλαβαινει οτι προκειται για τοπικο συστημα θερμανσης και δεν αλλαζει τις καταναλωσεις του ΚΑ ειτε με εσωτερικη ειτε με εξωτερικη διελευση σωληνωσεων.

Μονο στο ΖΝΧ αλλαζει αλλα απο τη στιγμη που το δικτυο διανομης ειναι κοινο, δε θα το πειραξω περαιτερω...

Η διαφορα στο ΚΑ ειναι της ταξεως του 0,4 kWh/m2

Δημοσιεύτηκε

Στις εξωτερικές διαστάσεις του περιγραμματος της ιδιοκτησίας για την οποία εκδίδεται ΠΕΑ, συμπεριλαμβάνετε ή αφαιρείτε τα πάχη των επιχρισμάτων?

 

Δηλαδη αν μια διαστασεη βασει σχεδιων ειναι 5,6μ και πας και τη μετρησεις 5,65μ με επιχρισματα, ποια απο τα δυο νουμερα λαμβανεις στους υπολογισμους, τοσο του εμβαδου οσο και των αδιαφανων?

Δημοσιεύτηκε

Εγώ γενικά ως φιλοσοφία ακολουθώ το σχέδιο, αν το έχω στα χέρια μου κι έχει εφαρμοστεί, εμβαδομετρωντας από κει και παίρνοντας διαστάσεις από κει. Τα σχέδια δεν περιλαμβάνουν επιχρισματα.

 

Αν χρειαστεί να σχεδιασω δική μου κάτοψη, προσπαθώ τις εσωτερικές διαστάσεις να τις στρογγυλοποιω στο 0 η το 5 στο 2ο δεκαδικο με εσωτερικούς τοίχους 10αρηδες και εξωτερικούς 20αρηδες.

 

Συνήθως το εξωτερικό επιχρισμα το αφήνω εκτός του περιγραμματος μου. Όμως τόσο οι κλισεις των τοιχων όσο και τα παχη των τοιχων που ειδικά σε παλιές οικοδομες δε μπορείς να ξέρεις πόσο είναι η πόσο φουσκωσε ο σοβας δίνουν ένα τελείως προσεγγιστικο αποτέλεσμα.

 

Και με δεδομένο ότι τα αποτελέσματα βγαίνουν σε Kwh/m2, η επιρροή στις καταναλωσεις είναι της τάξεως των 0,2-0,3 Kwh/m2, ούτε 0,5% επί του αποτελεσματος οπότε και τα θεωρώ εντελώς αμελητέα. Εξάλλου δύο μηχανικοί να έρθουν, διαφορετικό εμβαδόν θα μετρήσουν, διαφορετικές καταναλωσεις θα βγάλουν...

 

Δεν ξέρω αν κάποιος έχει άλλη άποψη...

Δημοσιεύτηκε

ψυχραιμία συνάδελφε

το μόνο που αποδεικνύει η ακρίβεια 2 δεκαδικών στα αποτελέσματα του κενακ, είναι η αμετροέπεια και η ύβρις των εμπνευστών του iso 13790 

  • Upvote 4
Δημοσιεύτηκε

κάποιες ερωτήσεις

 

1. όταν εχει θεα στον ακάλυπτο το διαμέρισμα  και δεν έχει στην όψη......φωτογραφία πως? 

2. όταν πιστευεις ότι υπάρχει πατάρι αλλα ούτε βρίσκεις κλιμακοστάσιο να οδηγεί και ο ιδιοκτήτης σου λέει ότι δεν υπάρχει και είναι του διπλανού τι κάνεις?

3. όταν το καλοριφερ δεν λειτουργεί 4 χρονια...θεωρητικό σύστημα για θερμανση?

Δημοσιεύτηκε

1. Φωτο από ακάλυπτο ή αν δεν υπάρχει πρόσβαση βάζω φώτο πρόσοψης οικοδομής

2. Εμπιστεύεσαι την κρίση σου...

3. Αν υπάρχει κεντρική θέρμανση και σωληνώσεις+καλοριφέρ εντός του χώρου, καταγράφεις κανονικά το σύστημα που υπάρχει. Δεν έχει σημασία πότε λειτούργησε τελευταία φορά. Μπορεί στο μέλλον να επαναλειτουργήσει

Δημιουργήστε ένα λογαριασμό ή συνδεθείτε προκειμένου να αφήσετε κάποιο σχόλιο

Πρέπει να είστε μέλος για να μπορέσετε να αφήσετε κάποιο σχόλιο

Δημιουργία λογαριασμού

Κάντε μια δωρεάν εγγραφή στην κοινότητά μας. Είναι εύκολο!

Εγγραφή νέου λογαριασμού

Σύνδεση

Εάν έχετε ήδη λογαριασμό; Συνδεθείτε εδώ.

Συνδεθείτε τώρα
×
×
  • Create New...

Σημαντικό

Χρησιμοποιούμε cookies για να βελτιώνουμε το περιεχόμενο του website μας. Μπορείτε να τροποποιήσετε τις ρυθμίσεις των cookie, ή να δώσετε τη συγκατάθεσή σας για την χρήση τους.