Μετάβαση στο περιεχόμενο

Recommended Posts

Δημοσιεύτηκε

Ανέβασε τις αντίστοιχες καρτέλες συμπληρωμένες, αν μπορείς...

Δημοσιεύτηκε

Παρακαλώ  θα  ήθελα  να ρωτήσω  ,  σε  υπόγειο ανεξάρτητης οριζόντιας  ιδιοκτησίας  που  δεν  επικοινωνεί  με  άλλους  χώρους  και  δεν  έχει  θέρμανση – ψύξη   ,  χρειάζεται  ενεργειακό   πιστοποιητικό;   

Δημοσιεύτηκε

Εγώ εάν είναι για ενοικίαση το ΠΕΑ μελετάω μόνο το σπίτι..

Σε παρόμοια περίπτωση όμως συμβολαιογράφος μου ζήτησε να φαίνεται και το υπόγειο γιατι αποτελούσε παρακολουθημα της οικίας , οπότε και το δήλωσα σαν ΜΘΧ 

(Να σημειωθεί ότι η περίπτωση μου αφορούσε μονοκατοικία με υπόγειο) 

Δημοσιεύτηκε

Εμένα είναι  ώμος  ανεξάρτητη  οριζόντια  ιδιοκτησία  έχει  και δικά  της  χιλιοστά  στον  πίνακα  χιλιοστών  άρα  είναι  κάτι  ανεξάρτητο  ,  χρειάζεται  να  γίνει   ενεργειακό  πιστοποιητικό;

Δημοσιεύτηκε

Έγω δε θα έβαζα το υπόγειο αφού είναι και ανεξάρτητη ιδιοκτησία 

Είναι αποθηκευτικός χώρος και στις αποθήκες δεν εκδίδουμε ΠΕΑ

Δημοσιεύτηκε

Παιδιά αν ανατρέξετε σε παλαιότερα μηνύματα, θα δείτε ότι όταν το υπόγειο επικοινωνεί το λαμβάνουμε κανονικά στην θερμαινόμενη ζώνη.

Αν δεν θερμαίνεται και ειναι σε επαφή με την θερμ. ζώνη, τότε μπαίνει ως μη θερμαινόμενος χώρος.

Αν είναι παντελώς ανεξάρτητη ιδιοκτησίας, τότε όχι.

Δημοσιεύτηκε (edited)
44 λεπτά πριν, MAR_PAX said:

Σε παρόμοια περίπτωση όμως συμβολαιογράφος μου ζήτησε να φαίνεται και το υπόγειο γιατι αποτελούσε παρακολουθημα της οικίας , οπότε και το δήλωσα σαν ΜΘΧ 

(Να σημειωθεί ότι η περίπτωση μου αφορούσε μονοκατοικία με υπόγειο) 

Σωστά το έκανες ... ανεξάρτητα αν επικοινωνεί εσωτερικά ή εξωτερικά !

Αυτό βέβαια ισχύει μόνο στις μονοκατοικίες και υπο περιορισμούς σε ισόγεια καταστήματα και διαμερίσματα (με υπόγειο) ιδιοκτησίας των ανωτέρω χώρων.

Edited by dib
Δημοσιεύτηκε (edited)

Καλημέρα σας,
θέλουν να νοικιάσουν το ημιυπόγειο τμήμα μιας μεζονέτας το οποίο έχει ανεξάρτητη είσοδο από την υπόλοιπη κατοικία . Με το ισόγειο επικοινωνεί με εσωτερική σκάλα όπου στο τέλος της υπάρχει πόρτα ( η οποία απομονώνει τον κάτω χώρο) . Μπορώ να εκδόσω πιστοποιητικό για μόνο αυτό το τμήμα?
Είναι ένας ο ιδιοκτήτης
Edited by mag_civ
Δημοσιεύτηκε
On 17/10/2018 at 12:59 ΜΜ, mag_civ said:

Καλημέρα σας,
θέλουν να νοικιάσουν το ημιυπόγειο τμήμα μιας μεζονέτας το οποίο έχει ανεξάρτητη είσοδο από την υπόλοιπη κατοικία . Με το ισόγειο επικοινωνεί με εσωτερική σκάλα όπου στο τέλος της υπάρχει πόρτα ( η οποία απομονώνει τον κάτω χώρο) . Μπορώ να εκδόσω πιστοποιητικό για μόνο αυτό το τμήμα?
Είναι ένας ο ιδιοκτήτης

Μπορείς. Δεν σε αφορά η ιδιοκτησία, ούτε πως έχει δηλωθεί στο Ε9 κ.λ. Αρκεί να είναι ανεξάρτητο ως προς το κέλυφος.

Δημιουργήστε ένα λογαριασμό ή συνδεθείτε προκειμένου να αφήσετε κάποιο σχόλιο

Πρέπει να είστε μέλος για να μπορέσετε να αφήσετε κάποιο σχόλιο

Δημιουργία λογαριασμού

Κάντε μια δωρεάν εγγραφή στην κοινότητά μας. Είναι εύκολο!

Εγγραφή νέου λογαριασμού

Σύνδεση

Εάν έχετε ήδη λογαριασμό; Συνδεθείτε εδώ.

Συνδεθείτε τώρα
  • Create New...

Σημαντικό

Χρησιμοποιούμε cookies για να βελτιώνουμε το περιεχόμενο του website μας. Μπορείτε να τροποποιήσετε τις ρυθμίσεις των cookie, ή να δώσετε τη συγκατάθεσή σας για την χρήση τους.