ISMINI Δημοσιεύτηκε Οκτώβριος 24 , 2014 Share Δημοσιεύτηκε Οκτώβριος 24 , 2014 (edited) Καλημερα, ειμαι στο buildingcert ετοιμος να εκδωσω το ΠΕΑ και μου εμφανιζει το παρακατω μηνυμα: Δεν μπορεί ακόμη να εκδοθεί έγκυρο ΠΕΑ εξαιτίας των παρακάτω προβλημάτων: Η υπολογιζόμενη ετήσια κατανάλωση πρωτογενούς ενέργειας του κτιρίου αναφοράς είναι εκτός ορίων. Η υπολογιζόμενη ετήσια κατανάλωση πρωτογενούς ενέργειας είναι εκτός ορίων Μπορει καποιος να μου πει τι ειναι αυτο? οι υπολογισμοι του ΠΕΑ βγαζουν τα ακολουθα Κτίριο Αναφοράς: 17608.6 KWh/m2 Υπάρχον Κτίριο: 19027.8 KWh/m2 Ενεργ. Κλάση: Γ Ευχαριστω Συνάδελφε με όλο το σεβασμό έχεις διαβάσει τις ΤΟΤΕΕ, ΔΕ ; Εως ότου τις μελετήσεις και καταλάβεις πλήρως τι συμβαίνει καλύτερα το ΠΕΑ να το εκδώσει φίλος σου Συνάδελφος έμπειρος, ο οποίος θα σε βοηθήσει κιόλας. Δεν είναι κακό κανένας στην αρχή μιας δουλειάς δεν γνωρίζει. Edited Οκτώβριος 24 , 2014 by ISMINI Link to comment Share on other sites More sharing options...
emnikol Δημοσιεύτηκε Οκτώβριος 24 , 2014 Share Δημοσιεύτηκε Οκτώβριος 24 , 2014 καταρχας γιατι να μην το κανω? Ας πούμε για τους εξής λόγους: Έστω ότι το βγάζεις Ε και το δίνεις χωρίς να τον έχεις ενημερώσει για το πως έπρεπε να γίνει. Πες πως ο ιδιοκτήτης είναι ανενημέρωτος ότι θα έπρεπε να βγεί Β, και όταν αργότερα του ζητηθεί από την Πολεοδομία το ΠΕΑ, προσκομίζει το δικό σου. Τότε μαθαίνει το σοβαρό πρόβλημα που έχει να αντιμετωπίσει σχετικά με το ότι το σπίτι του είναι αυθαίρετο και επιστρέφει σε σένα και σου ζητάει "τα ρέστα" γιατί δεν τον ενημέρωσες κ.λ.π. Μάλιστα τυγχάνει να είναι δικομανής και αρχίζει να κάνει αγωγές σε όλους που εμπλέκονται ΚΑΙ σε σένα... Από την άλλη αν αυτός βάλει στο παιχνίδι και την ΕΥΕΠΕΝ ή όποιον άλλο, υπάρχει η πιθανότητα να πρέπει να απολογηθείς στο πως εξέδωσες ΠΕΑ για κτίριο που κατασκευάστηκε κατά ΚΕΝΑΚ και θα έπρεπε α) ή να εκδοθεί Β ή β) αν ανταπαντήσεις ότι σου ζητήθηκε να εκδοθεί για ενοικίαση και νόμιζες ότι είχε εκδοθεί άλλο πριν για τον φάκελο, θα σου απαντήσουν ότι δεν έπρεπε να εκδώσεις ΠΕΑ πριν περάσει 10ετία από προηγούμενο εκδοθέν (εκτός κι αν έκανε παρεμβάσεις) οπότε εκεί τι απαντάς; Δεν ξέρω... Τέλος πάντων. Εγώ αν ήμουν στην θέση σου θα ενημέρωνα τον ιδιοκτήτη πλήρως και αν επέμενε να του εκδώσω ΠΕΑ για ενοικίαση , δεν θα το έβγαζα, αλλά αν αποφάσιζα να το βγάλω, θα τον έβαζα να υπογράψει μια υπεύθυνη δήλωση όπου θα αναφέρεται ότι του έγινε πλήρης ενημέρωση κ.λ. (αν και δεν ξέρω κατά πόσο θα με κάλυπτε αυτό σε τυχόν εμπλοκή μου) Link to comment Share on other sites More sharing options...
OTTO_engine Δημοσιεύτηκε Οκτώβριος 24 , 2014 Share Δημοσιεύτηκε Οκτώβριος 24 , 2014 καταρχας αν ειχε βγει πεα για ολοκληρωση δε θα ισχυε και για ενοικιαση? απο την αλλη το θεμα δεν ειναι αν θα παει σε αλλον, αλλα αν παει στον μελετητη ο οποιος ειναι κ ονομα στον χωρο τον εν επ τοτε ή θα φαει πορτα γιατι δεν ειχε αυτος την επιβλεψη ή "θα πανε ολα καλα" οποτε ο θεσμος ειναι γτπ εγω που να απολογηθω? εχω πιστοποιητικα? οχι... αρα παω με πινακες υστερα στις αναθεωρησεις εχει ενταξεις βασει 4014 κατι τμ (???) και αντε και τον ενημερωσα που ενταξει περα απο την πλακα ετσι πρεπει να γινει θα κατσει να βαλει κουφωματα με ce? ενω τα χει πληρωσει? Link to comment Share on other sites More sharing options...
dib Δημοσιεύτηκε Οκτώβριος 24 , 2014 Share Δημοσιεύτηκε Οκτώβριος 24 , 2014 ....... εχω πιστοποιητικα? οχι... αρα παω με πινακες Απο τι στιγμή που έχεις κτήριο με ΚΕΝΑΚ, δεν πας με πίνακες αλλά με τα U των υλικλων που έχουν τοποθετηθεί ! Link to comment Share on other sites More sharing options...
ISMINI Δημοσιεύτηκε Οκτώβριος 24 , 2014 Share Δημοσιεύτηκε Οκτώβριος 24 , 2014 (edited) Οττο συμφωνώ με τον Emnikol πρέπει να ενημερωθεί από εσένα ο Ιδιοκτήτης ότι έχει πρόβλημα. Γιατί προέχει η σύσταση για να εφαρμόσει τη ΜΕΑ. Διαφορετικά αν δεν εφαρμόσει τη ΜΕΑ μέσα στο διάστημα του ενός χρόνου από την έκδοση του ΠΕΑ είναι αυθαίρετο. Η μπορείς να εκδώσεις εσύ και μετά με τις δικές σου συστάσεις να πράξει σύμφωνα με τη ΜΕΑ. Αν ο ιδιοκτήτης έκανε του κεφαλιού του και δεν άκουσε τους επιβλέποντες και δεν επιθυμεί να συμμορφωθεί η οικοδομή του δεν θα κλείσει ποτέ. Edited Οκτώβριος 24 , 2014 by ISMINI Link to comment Share on other sites More sharing options...
OTTO_engine Δημοσιεύτηκε Οκτώβριος 24 , 2014 Share Δημοσιεύτηκε Οκτώβριος 24 , 2014 (edited) και πως θα μετρησω U μη πιστοποιημενου υαλοπινακα διβ θα ακουμπησω την γλωσσα? για θα πληρωσω εγω το CE Edited Οκτώβριος 24 , 2014 by OTTO_engine Link to comment Share on other sites More sharing options...
manolis_tripsianis Δημοσιεύτηκε Οκτώβριος 24 , 2014 Share Δημοσιεύτηκε Οκτώβριος 24 , 2014 Καλημερα, ειμαι στο buildingcert ετοιμος να εκδωσω το ΠΕΑ και μου εμφανιζει το παρακατω μηνυμα: Δεν μπορεί ακόμη να εκδοθεί έγκυρο ΠΕΑ εξαιτίας των παρακάτω προβλημάτων: Η υπολογιζόμενη ετήσια κατανάλωση πρωτογενούς ενέργειας του κτιρίου αναφοράς είναι εκτός ορίων. Η υπολογιζόμενη ετήσια κατανάλωση πρωτογενούς ενέργειας είναι εκτός ορίων Μπορει καποιος να μου πει τι ειναι αυτο? οι υπολογισμοι του ΠΕΑ βγαζουν τα ακολουθα Κτίριο Αναφοράς: 17608.6 KWh/m2 Υπάρχον Κτίριο: 19027.8 KWh/m2 Ενεργ. Κλάση: Γ Ευχαριστω Ναι οκ, στον κυκλοφορητη αντι 0,15 ειχε παρει 150. ευχαριστω Link to comment Share on other sites More sharing options...
ISMINI Δημοσιεύτηκε Οκτώβριος 24 , 2014 Share Δημοσιεύτηκε Οκτώβριος 24 , 2014 Οττο το ορθό είναι να πάρουν την ευθύνη Ο Ιδιοκτήτης και οι Επιβλέποντες Μηχανικοί. Πότε πραγματοποιήθηκε η κατασκευή ίσως απαιτείται και Ελεγκτής Δόμησης. Link to comment Share on other sites More sharing options...
Γιάννης-civil Δημοσιεύτηκε Οκτώβριος 24 , 2014 Share Δημοσιεύτηκε Οκτώβριος 24 , 2014 Ναι οκ, στον κυκλοφορητη αντι 0,15 ειχε παρει 150. ευχαριστω Σου είπα, είναι το συνηθέστερο λάθος που οδηγεί σε τέτοια τρελά νούμερα. Από την άλλη ευτυχώς που ξεπέρασες κατά πολύ το όριο και δεν το δέχτηκε το σύστημα, γιατί αν το είχες καταθέσει θα σου έπεφτε τηλεφωνάκι από το ΥΠΕΚΑ... Παρακαλώ. Link to comment Share on other sites More sharing options...
OTTO_engine Δημοσιεύτηκε Οκτώβριος 24 , 2014 Share Δημοσιεύτηκε Οκτώβριος 24 , 2014 τσαμπα το τρεξιμο Link to comment Share on other sites More sharing options...
Recommended Posts
Δημιουργήστε ένα λογαριασμό ή συνδεθείτε προκειμένου να αφήσετε κάποιο σχόλιο
Πρέπει να είστε μέλος για να μπορέσετε να αφήσετε κάποιο σχόλιο
Δημιουργία λογαριασμού
Κάντε μια δωρεάν εγγραφή στην κοινότητά μας. Είναι εύκολο!
Εγγραφή νέου λογαριασμούΣύνδεση
Εάν έχετε ήδη λογαριασμό; Συνδεθείτε εδώ.
Συνδεθείτε τώρα