Fade2Black Δημοσιεύτηκε Ιούλιος 6 , 2013 Share Δημοσιεύτηκε Ιούλιος 6 , 2013 Οκ λάθος μου τότε. Απλά πίστευα πώς ίσως επειδη δεν επικοινωνεί με εξωτερικό αέρα δεν θα είναι και εξωτερικός χώρος αλλά μθχ. Ευχαριστώ για τη διόρθωση. Link to comment Share on other sites More sharing options...
Inzaghi Δημοσιεύτηκε Ιούλιος 6 , 2013 Share Δημοσιεύτηκε Ιούλιος 6 , 2013 Επικοινωνει με εξωτερικο αερα ο φωταγωγος. Ασχετως αν σε μικρους φωταγωγους βαζουμε 0 στις σκιασεις, απο πανω ειναι ανοικτοι. Τι νοημα εχει να ειναι κλειστος ενας φωταγωγος που χρησιμοποιειται ως επι το πλειστον για εξαερισμο WC? Link to comment Share on other sites More sharing options...
jedi.Yannis Δημοσιεύτηκε Ιούλιος 7 , 2013 Share Δημοσιεύτηκε Ιούλιος 7 , 2013 Καμιά φορά έχω δει σε φωταγωγούς να τους κλείνουν με τζάμι πάνω πάνω. Τότε είναι μθχ. Αλλά γενικά είναι εξωτερικοί χώροι όπως είπαν οι συνάδελφοι. 2 Link to comment Share on other sites More sharing options...
Fade2Black Δημοσιεύτηκε Ιούλιος 7 , 2013 Share Δημοσιεύτηκε Ιούλιος 7 , 2013 Εγώ έχω δει πολλές φορές κλειστό με τζάμι πάνω (φαντάζομαι όλοι έχετε δει) και σε αυτόν αναφέρομαι... Αυτός είναι πάλι εξωτερικός αέρας;; Να ρωτήσω και κάτι άλλο. Αν ένας χώρος θερμαίνεται με κλιματιστικά, αλλά όχι όλος ο χώρος κάποια δωμάτια μόνο (ας πούμε το 40% του χώρου σε εμβαδόν). Το ποσοστό κάλυψης του χώρου που θερμαίνεται με κλιματιστικά και αυτού που θα θερμαίνεται με το θεωρητικό σύστημα είναι αντίστοιχα 0.4 και 0.6 ή υπάρχει κάποιος πίνακας όπως γράφετε και στο αντίστοιχο τόπικ για τα ποσοστά κάλυψης ψύξης που ανάλογα με τα btu υπολογίζω τα τετραγωνικά για κάθε σπλιτάκι; Και παραθέτω από κάτω δύο φωτογραφίες για να ρωτήσω το εξής (συγνωμη για το έξτρα ποστ απλά είναι πιο εύκολο από το κινητό).. Link to comment Share on other sites More sharing options...
Fade2Black Δημοσιεύτηκε Ιούλιος 7 , 2013 Share Δημοσιεύτηκε Ιούλιος 7 , 2013 (edited) Πρόκειται για την εξω και μέσα μονάδα από ένα σπλιτάκι... Μπορώ από δω να καταλάβω cop και EER? Τι κάνω σε αυτήν την περίπτωση;;; Edited Ιούλιος 7 , 2013 by hkamp Link to comment Share on other sites More sharing options...
dib Δημοσιεύτηκε Ιούλιος 7 , 2013 Share Δημοσιεύτηκε Ιούλιος 7 , 2013 Αν μεταφράζω σωστά τα νούμερα, COP & ΕER =1 Δηλαδή οτι καταναλώνει (απορροφά) σε ρεύμα (σε KW) για να τα αποδόσει σαν ψύξη και θέρμανση, τα ίδια KW αποδίδει και μέσα στο χώρο... Αν προσέξεις στο heating, καταναλώνει (απορροφά) 1.100 W (η έξω μονάδα) και αποδίδει μέσα το ίδιο 1.100 W Το ίδιο και για ψύξη... Πρέπει να είναι πολύ παλιό μηχάνημα Αλλά ας πει και κάποιος άλλος συνάδελφος τη άποψη του Link to comment Share on other sites More sharing options...
hkamp Δημοσιεύτηκε Ιούλιος 7 , 2013 Share Δημοσιεύτηκε Ιούλιος 7 , 2013 Αποδίδει 11.875 Btuh = 3,48 KW και έχει είσοδο 1,1 KW. COP = 3,48/1,1 = 3,16 Το αντίστοιχο και για EER. 11.400 Btuh = 3,34 KW. EER = 3,34/1,25 = 2,67. Link to comment Share on other sites More sharing options...
dib Δημοσιεύτηκε Ιούλιος 7 , 2013 Share Δημοσιεύτηκε Ιούλιος 7 , 2013 Ναι, έτσι όπως τα έγραψε ο hkamp είναι Εγω έκανα λάθος, γιατί δεν έλαβα υπόψη μου τα Btu και σύγκρινα μόνο τα KW Link to comment Share on other sites More sharing options...
Fade2Black Δημοσιεύτηκε Ιούλιος 7 , 2013 Share Δημοσιεύτηκε Ιούλιος 7 , 2013 Σας ευχαριστώ πολύ παιδιά, σας είμαι υπόχρεος! Link to comment Share on other sites More sharing options...
dib Δημοσιεύτηκε Ιούλιος 7 , 2013 Share Δημοσιεύτηκε Ιούλιος 7 , 2013 Νάσαι καλά ... Αλλά τον hkamp να ευχαριστείς, αυττός σου έδωσε σωστή απάντηση Link to comment Share on other sites More sharing options...
Recommended Posts
Δημιουργήστε ένα λογαριασμό ή συνδεθείτε προκειμένου να αφήσετε κάποιο σχόλιο
Πρέπει να είστε μέλος για να μπορέσετε να αφήσετε κάποιο σχόλιο
Δημιουργία λογαριασμού
Κάντε μια δωρεάν εγγραφή στην κοινότητά μας. Είναι εύκολο!
Εγγραφή νέου λογαριασμούΣύνδεση
Εάν έχετε ήδη λογαριασμό; Συνδεθείτε εδώ.
Συνδεθείτε τώρα