panosges Δημοσιεύτηκε Ιανουάριος 28 , 2021 Share Δημοσιεύτηκε Ιανουάριος 28 , 2021 Όταν σε ένα ενεργειακό πιστοποιητικό με θέρμανση και ψύξη πετρέλαιο και στο πιστοποιητικό ενεργειακής απόδοσης μου βγάζει ηλεκτρική ενέργεια στην θέρμανση και ψύξη (μεγάλη) που δεν υπάρχει, τι μπορεί να συμβαίνει ; Τι μπορώ να διορθώσω ; Ευχαριστώ Link to comment Share on other sites More sharing options...
persepolis88 Δημοσιεύτηκε Ιανουάριος 28 , 2021 Share Δημοσιεύτηκε Ιανουάριος 28 , 2021 Όταν λες ψύξη πετρέλαιο τι εννοείς? Link to comment Share on other sites More sharing options...
panosges Δημοσιεύτηκε Ιανουάριος 28 , 2021 Share Δημοσιεύτηκε Ιανουάριος 28 , 2021 Όταν σε ένα ενεργειακό πιστοποιητικό με θέρμανση και ΖΝΧ πετρέλαιο και στο πιστοποιητικό ενεργειακής απόδοσης μου βγάζει ηλεκτρική ενέργεια στην θέρμανση και ΖΝΧ (μεγάλη) που δεν υπάρχει, τι μπορεί να συμβαίνει ; Τι μπορώ να διορθώσω ; Είχα κάνει λάθος Link to comment Share on other sites More sharing options...
panosges Δημοσιεύτηκε Ιανουάριος 28 , 2021 Share Δημοσιεύτηκε Ιανουάριος 28 , 2021 (edited) Όταν σε ένα ενεργειακό πιστοποιητικό με θέρμανση και ΖΝΧ πετρέλαιο και στο πιστοποιητικό ενεργειακής απόδοσης μου βγάζει ηλεκτρική ενέργεια (10,6KWh/m2 Ετήσια κατανάλωση τελικής ενέργειας)) στην θέρμανση και ΖΝΧ (μεγάλη) που δεν υπάρχει, τι μπορεί να συμβαίνει ; Τι μπορώ να διορθώσω ; Ευχαριστώ ΛΑΘΟΣ Edited Ιανουάριος 28 , 2021 by panosges Link to comment Share on other sites More sharing options...
panosges Δημοσιεύτηκε Ιανουάριος 28 , 2021 Share Δημοσιεύτηκε Ιανουάριος 28 , 2021 Όταν σε ένα ενεργειακό πιστοποιητικό με θέρμανση και ΖΝΧ πετρέλαιο και στο πιστοποιητικό ενεργειακής απόδοσης μου βγάζει ηλεκτρική ενέργεια (10,6KWh/m2 Ετήσια κατανάλωση τελικής ενέργειας) στην θέρμανση και ΖΝΧ που κανονικά δεν υπάρχει, τι μπορεί να συμβαίνει ; Τι μπορώ να διορθώσω ; Ευχαριστώ Link to comment Share on other sites More sharing options...
persepolis88 Δημοσιεύτηκε Ιανουάριος 29 , 2021 Share Δημοσιεύτηκε Ιανουάριος 29 , 2021 Τα βοηθητικά συστήματα (κυκλοφορητες ηλεκτροβανες κλπ.) καταναλώνουν ηλεκτρική ενέργεια. 1 Link to comment Share on other sites More sharing options...
CHRIS.EFRO Δημοσιεύτηκε Ιανουάριος 30 , 2021 Share Δημοσιεύτηκε Ιανουάριος 30 , 2021 (edited) Καλημέρα σας, Έχω περίπτωση έκδοδης ΠΕΑ σε διαμέρισμα πολυκατοικίας η οποία ανεγέρθηκε το 2007 και άρα πρέπει να περάσω στους τοίχους τις δοκούς και τα υποστυλώματα. Την μελέτη θερμομόνωσης την έχω στα χέρια μου για να πάρω τα U. Για τον υπολογισμό των U των τοίχων που είναι σε επαφή με ΜΘΧ (τοίχος διαμερίσματος σε επαφή με κλιμακοστάσιο πολυκατοικίας), πρώτα πολλαπλασιάζουμε με b=0,50 και μετά προσθέτουμε +0,20 W/m2K για προσαύξηση λόγω θερμογεφυρών ή το ανάποδο; Η σχέση με την οποία υπολογίζεται το U είναι η εξής: U= (Ebeton * Ubeton + Eτοιχοποιίας * Uτοιχοποιίας)/Eτοίχου ολικό Ebeton = 11,508 m2 Ubeton = 0,618 W/m2K Eτοιχοποιίας = 5,712 m2 Uτοιχοποιίας = 0,501 W/m2K Eολικό = 17,22 m2 Έχουμε τις εξής 3 περιπτώσεις: 1) Βάζω τα ανωτέρω U, πολλαπλασιάζω με b=0,50 και προσθέτω στο τέλος το 0,20 --> U = 0,49 W/m2K 2) Βάζω τα ανωτέρω U, προσθέτω το 0,20 και έπειτα πολλαπλασιάζω με b=0,50 --> U = 0,39 W/m2K 3) Βάζω τα ανωτέρω U προσαυξημένα εξ αρχής με 0,20 και στο τέλος πολλαπλασιάζω με b=0,50 --> --> U = 0,39 W/m2K Ποιο από τα 3 είναι το ορθό κατά τη γνώμη σας; Ευχαριστώ. Edited Ιανουάριος 30 , 2021 by CHRIS.EFRO Link to comment Share on other sites More sharing options...
hkamp Δημοσιεύτηκε Ιανουάριος 31 , 2021 Share Δημοσιεύτηκε Ιανουάριος 31 , 2021 Πρώτα προσθέτεις το 0,2 για τις θερμογέφυρες και μετά διαιρείς δια δύο. 1 1 Link to comment Share on other sites More sharing options...
CHRIS.EFRO Δημοσιεύτηκε Φεβρουάριος 1 , 2021 Share Δημοσιεύτηκε Φεβρουάριος 1 , 2021 Σας ευχαριστώ για την απάντησή σας. Που όμως το προσθέτουμε; Στο αποτέλεσμα της διαίρεσης ή στα U των δομικών στοιχείων; Περίπτωση 2) ή περίπτωση 3) της ανάρτησής μου; Link to comment Share on other sites More sharing options...
liumier Δημοσιεύτηκε Φεβρουάριος 1 , 2021 Share Δημοσιεύτηκε Φεβρουάριος 1 , 2021 (edited) Καλημέρα σας, Περίπτωση ΠΕΑ για ενοικιαστήριο καταστήματος το οποίο έχει συνενωθεί με άλλα καταστήματα και αποτελεί τμήμα του ενιαίου. Πρέπει να βγει για το σύνολο του χώρου, σωστά? Edited Φεβρουάριος 1 , 2021 by liumier Link to comment Share on other sites More sharing options...
Recommended Posts
Δημιουργήστε ένα λογαριασμό ή συνδεθείτε προκειμένου να αφήσετε κάποιο σχόλιο
Πρέπει να είστε μέλος για να μπορέσετε να αφήσετε κάποιο σχόλιο
Δημιουργία λογαριασμού
Κάντε μια δωρεάν εγγραφή στην κοινότητά μας. Είναι εύκολο!
Εγγραφή νέου λογαριασμούΣύνδεση
Εάν έχετε ήδη λογαριασμό; Συνδεθείτε εδώ.
Συνδεθείτε τώρα