Μετάβαση στο περιεχόμενο

Recommended Posts

Δημοσιεύτηκε

θα ήθελα την άποψη σας για ένα σύνθετο νομίζω θέμα. Σε οικόπεδο εντός σχεδίου με υφιστάμενο ισόγειο κτίριο επαγγελματικής χρήσης, οι 2 συνιδιοκτήτες του θέλουν να προχωρήσουν σε κατάτμηση του οικοπέδου και αντίστοιχα σε διαχωρισμό του κτιρίου. Υπάρχει η δυνατότητα να προκύψουν 2 άρτια και οικοδομήσιμα κομμάτια μετά την κατάτμηση. Ο προβληματισμός μου είναι ως προς το κτίριο. Παρότι υπάρχουν 2 είσοδοι έτσι ώστε μετά τον διαχωρισμό να μπορεί κάθε κομμάτι του κτιρίου να εξυπηρετείται από διαφορετική είσοδο, και παρότι κατασκευαστικά με εσωτερικό διαχωρισμό μπορεί να λειτουργήσει πρακτικά, πολεοδομικά θα μπορούσε να σταθεί κάτι τέτοιο ενδεχομένως με μια τροποποίηση αδείας? Αν κάποιος έχει αντιμετωπίσει κάτι παρόμοιο παρακαλώ να βοηθήσει.

Δημοσιεύτηκε

Το πρόβλημα είναι ότι στατικά τα κτίρια δεν μπορούν να χωριστούν οπότε δε γίνεται.

  • 2 weeks later...
Δημοσιεύτηκε

Μπορει να γινει αυτο που λεςμονο με αδεια διαχωρισμου του ενιαιου καταστηματος σε δυο ανεξαρτητα καταστηματα και μετα συμβολαιογραφικη πραξη για συσταση καθετου

  • 1 month later...
Δημοσιεύτηκε

@ mpal

 

κάτι αντίστοιχο αλλά λίγο πιο προχωρημένο έχει τύχει και σε μένα. Ο ιδιοκτήτης έχει προβεί σε συμβολαιογραφική πράξη ( 2 γονικές παροχές ) απ΄τις οποίες , εκάστως, προκύπτει ότι υπάρχει ένα κτήριο στο ένα οικόπεδο και ένα κτήριο στο άλλο. Έψαξα την περίπτωση της άδεια διαρύθμισης αλλά η απάντηση της πολεοδομίας ήταν η εξής : πρέπει να αποδείξεις ότι τα χωριστά πλεον κτήρια που εσύ θέλεις, πρέπει να είναι στατικώς ανεξάρτητα. Το αποτέλεσμα προς το παρών είναι 2 άκυρα συμβόλαια εκτός αν βρεθεί κάποια έξυπνη λύση από κάποιο τζιμάνι συνάδελφο !

  • 2 weeks later...
Δημοσιεύτηκε

suben

επειδη ειναι "προχωρημενο" οπως το ειπες ....

 

.... δεν καταλαβα ακριβως τι εχει γινει...

 

αν καταλαβα καλα, λες οτι ο Α ειχε δυο οικοπεδα με κτισμα στο καθε ενα και εκανε γονικες παροχες και ειναι ακυρες

γιατι ?

και τι σχεση εχει η αδεια διαρρυθμισης ..

Το ερωτημα σου ποιό είναι?..

τα λεμε

Δημοσιεύτηκε

Καταρχήν ευχαριστώ για την απάντηση dimitris GM

 

Λοιπόν, αρχικά είχαμε έναν ιδιοκτήτη ο οποίος έβγαλε άδεια για ένα κτίσμα στην ιδιοκτησία του. Μετέπειτα ο ιδιοκτήτης, για αυτό το κτίσμα, κάνει 2 συμβολαιογραφικές πράξεις(γονικές παροχές) και χωρίζει λοιπον ο συμβολαιογράφος, την ιδιοκτησια σε 2 αρτια και οικοδομήσιμα οικόπεδα και χωρίζει επίσης το κτίσμα σε ανεξάρτητες ιδιοκτησίες. Όταν λεω χωρίζει ο συμβολαιογράφος, εννοώ, ότι αναφέρει ενα κτισμα μπλα μπλα στη μια γονική παροχή και ένα κτισμα μπλα μπλα στη 2η γον.παροχή.Κοινώς, διαβάζοντας τη μια εξ αυτών, καταλαβαίνεις ότι είναι ένα άλλο κτίσμα, άσχετο.

Ο ιδιοκτητης τώρα θέλει να κάνει αλλαγη χρήσης στο ισόγειο τμημα του κτηρίου και αυτή τη στιγμή έχει 2 συμβόλαια επομένως, η πολεοδομία του ζητάει να τα ακυρώσει τα συμβόλαια και να επιστρέψει στην αρχική κτάσταση, προ μεταβίβασης. Το ερώτημα λοιποον είναι, πως λύνεται αυτό το ζήτημα.Το ν' ακυρώσει συμβόλαια είναι ασύμφορο, επομένως ψάχνει νομικά ή πολεοδομικά να το λύσει.

Δημιουργήστε ένα λογαριασμό ή συνδεθείτε προκειμένου να αφήσετε κάποιο σχόλιο

Πρέπει να είστε μέλος για να μπορέσετε να αφήσετε κάποιο σχόλιο

Δημιουργία λογαριασμού

Κάντε μια δωρεάν εγγραφή στην κοινότητά μας. Είναι εύκολο!

Εγγραφή νέου λογαριασμού

Σύνδεση

Εάν έχετε ήδη λογαριασμό; Συνδεθείτε εδώ.

Συνδεθείτε τώρα
×
×
  • Create New...

Σημαντικό

Χρησιμοποιούμε cookies για να βελτιώνουμε το περιεχόμενο του website μας. Μπορείτε να τροποποιήσετε τις ρυθμίσεις των cookie, ή να δώσετε τη συγκατάθεσή σας για την χρήση τους.