Μετάβαση στο περιεχόμενο

ΤΑ ΣΥΡΜΑΤΟΠΛΕΓΜΑΤΑ ΣΕ ΟΙΚΟΠΕΔΟ ΕΙΝΑΙ ΑΥΘΑΙΡΕΣΙΑ?


lazeta

Recommended Posts

Καλή σας μέρα και χρόνια πολλά,

 

έχω ένα οικόπεδο σε κοντινό νησί του Σαρωνικού "εντός οικισμού". Προκειμένου να μεταβιβαστεί στο όνομα μου (ήταν εξ αδιαιρέτου σε μένα και τον πρώην σύζυγο) χρειάζεται νέο τοπογραφικό.

 

Ο τοπογράφος μου λέει ότι πρέπει να αφαιρεθούν τα συρματοπλέγματα για να είναι πλέον νόμιμο. Αλλιώς θεωρείται αυθαιρεσία, η ύπαρξη συρματοπλεγμάτων. Ισχύει αυτό?

 

Σημειωτέον, ότι το οικόπεδο αγοράστηκε έτσι, δηλαδή ήταν ήδη συρματοπλεγμένο το 2008.

 

Ποιά είναι η άποψη σας ως προς το τι είναι συμφέρον να κάνω?

 

Να βγάλω τα συρματοπλέγματα και να προχωρήσω στην έκδοση τοπογραφικού (και τότε πως θα οριοθετείται το οικόπεδο?) ?

 

Να νομιμοποιηθούν τα συρματοπλέγματα με άδεια και πόσο θα στοιχίσει αυτό?

 

Να πληρώσω τακτοποίηση αυθαιρεσίας (αν είναι όντως αυθαιρεσία) και μετά να προχωρήσω στην έκδοση νέου τοπογραφικού? Και τι κόστος θα έχει αυτό?

 

Σημειώσατε επίσης, ότι το οικόπεδο είναι 472 τ.μ. και η πρόθεση μου είναι να το πουλήσω μετά την μεταβίβαση στο όνομα μου.

 

Σας ευχαριστώ πολύ εκ των προτέρων,

ΚΑΛΗ ΑΝΑΣΤΑΣΗ

Link to comment
Share on other sites

τυπικά η περίφραξη οικοπέδου εντός οριοθετημένου οικισμού χρειάζεται άδεια για να πραγματοποιηθεί Εγώ όμως θεωρώ πολύ ακραία την αφαίρεση του συρματοπλέγματος για να συνταχθεί τοπογραφικό Προφανώς ο συνάδελφος έχει πρόβλημα με την έκδοση της βεβαίωσης του Ν 4014 Δεν ξέρω αν από την άναρχη αυθαιρεσία και την καταδίκη της , φτάσουμε στο άλλο άκρο να στέλνουμε κάθε πολίτη για ρύθμιση με το Ν4014 ακόμα και για περίφραξη με σύρματόπλεγμα , τότε μαλλον φτάνουμε στο άλλο άκρο Πάντως με το γράμμα του νόμου έχει δίκαιο ο συνάδελφος Καλή ανάσταση

Link to comment
Share on other sites

καπου στο φεκ 270Δ/1985 αναφερεται οτι επιτρεπεται η περιφραξη με συρματοπλεγμα. Κ επειδη οι αδειες για συρματοπλεγμα εκδιδονταν ΠΟΛΥ μετα το 1985 (μικρης κλιμακας), οι υπαρχουσες περιφραξεις ειναι απολυτως νομιμες.

 

εγω υποψιαζομαι οτι ο συναδελφος τοπογραφος προτεινει την αφαιρεση του συρματοπλεγματος, με την υποψια οτι το τμημα του γηπεδου που ειναι περιφραγμενο αποτελει αδιαιρετο τμημα μεγαλυτερης εκτασης.Μηπως αυτο συμβαινει? Αν οχι, τοτε ΜΑΛΛΟΝ ο συναδελφος λεει πολλες μαλακιες, με καθε επιφυλαξη.

 

Αν ομως ναι, τοτε εχει απολυτο δικαιο.

Link to comment
Share on other sites

Αγαπητέ/η Hans Landa,

 

καταρχήν σ ευχαριστώ για τη συνοπτική και κυρίως πολύ straight και τσεκουράτη απάντηση σου....

 

δε νομίζω ότι το συγκεκριμένο οικόπεδο αποτελεί αδιαίρετο τμήμα μεγαλύτερης έκτασης...είναι ένα αυτόνομο οικόπεδο (τι να πω???)

 

το θέμα είναι ότι οι απόψεις δυίστανται σε τέτοιο βαθμό, που ειλικρινά έχω πελαγώσει...

 

είναι τόσο "παραθυρόφιλος" ο νόμος ρε παιδιά? και τόσο υποκειμενικά ερμηνεύσιμος??? ΕΛΕΟΣ σ αυτή τη χώρα!!!

 

σε λίγο δεν θα είμαστε σίγουροι ούτε για το όνομα μας!!!

 

δεν ξέρω τι να κάνω...

να τα βγάλω, να τα νομιμοποιήσω, να τα περάσω "ντούκου"...τι? κάποια λύση στο τούνελ γιατί προτίθεμαι να το πουλήσω μετά τη μεταβίβαση και θέλω να αποφύγω πιθανά προβλήματα....

 

Thanks in advance ξανά μανά...

Link to comment
Share on other sites

  • 4 weeks later...

Καλημέρα! :)

 

Σύμφωνα με το Άρθρο 18 παρ 1-4, "Περιφράγματα":

 

Επιτρέπεται η περίφραξη των αρτίων οικοπέδων και γηπέδων και των μη ρυμοτομούμενων τμημάτων των μη αρτίων και μη οικοδομήσιμων οικοπέδων, που βρίσκονται σε εντός σχεδίου περιοχές ακόμα και αν είναι ατακτοπoίητο ή μη οικοδομήσιμο (Εγγραφο 26316/14.3.91) αρκεί το ύψος της περίφραξης να μην υπερβαίνει τα 2.5 μέτρα!

Edited by Earl
Link to comment
Share on other sites

 

δε νομίζω ότι το συγκεκριμένο οικόπεδο αποτελεί αδιαίρετο τμήμα μεγαλύτερης έκτασης...είναι ένα αυτόνομο οικόπεδο (τι να πω???)

 

το θέμα είναι ότι οι απόψεις δυίστανται σε τέτοιο βαθμό, που ειλικρινά έχω πελαγώσει...

 

Το συμβόλαιό σου θα ξεκαθαρίζει αν είναι ή όχι "αυτόνομο" οικόπεδο, κάθετη ιδιοκτησία μεγαλύτερου ή αποκλειστική χρήση λόγω του ότι έχεις εξ'αδιαιρέτου ποσοστό σε ευρύτερο. Ρώτα τον τοπογράφου σου εξάλλου να σου εξηγήσει για ποιό λόγο σου επιβάλλει να ξηλώσεις το σύρμα.

Link to comment
Share on other sites

Δημιουργήστε ένα λογαριασμό ή συνδεθείτε προκειμένου να αφήσετε κάποιο σχόλιο

Πρέπει να είστε μέλος για να μπορέσετε να αφήσετε κάποιο σχόλιο

Δημιουργία λογαριασμού

Κάντε μια δωρεάν εγγραφή στην κοινότητά μας. Είναι εύκολο!

Εγγραφή νέου λογαριασμού

Σύνδεση

Εάν έχετε ήδη λογαριασμό; Συνδεθείτε εδώ.

Συνδεθείτε τώρα
×
×
  • Create New...

Σημαντικό

Χρησιμοποιούμε cookies για να βελτιώνουμε το περιεχόμενο του website μας. Μπορείτε να τροποποιήσετε τις ρυθμίσεις των cookie, ή να δώσετε τη συγκατάθεσή σας για την χρήση τους.