john1rafto Δημοσιεύτηκε Απρίλιος 16 , 2012 Δημοσιεύτηκε Απρίλιος 16 , 2012 Κλασική περίπτωση που μου έχει τύχει πολλές φορές αλλά δεν είμαι σίγουρος για την απάντηση : To κτίριο ανήκει στον πατέρα ή στη μητέρα ή σε ένα παιδί ή και στα δύο παιδιά (σε φυσικό πρόσωπο πάντως). Εκεί στεγάζεται κάποια δικιά τους επιχείρηση (Ο.Ε. με τα δύο παιδιά ή Ε.Ε. με όλη την οικογένεια κτλ) και το ρολόι είναι στο όνομα της επιχείρησης. Επειδή λοιπόν το κτίριο δεν ανήκει στην εταιρία (στο νομικό πρόσωπο) η απάντηση απο τη ΔΕΗ Κορωπίου ήταν οτι δεν μπορεί να βάλει ΦΒ (Πάντα για το Ειδικό Πρόγραμμα), παρ'όλο που το κτίριο ανήκει σε φυσικό πρόσωπο ή σε φυσικά πρόσωπα που αποτελούν την επιχείρηση όπου στεγάζεται εκεί. Εσείς τι λέτε?
gregmav Δημοσιεύτηκε Απρίλιος 16 , 2012 Δημοσιεύτηκε Απρίλιος 16 , 2012 Τι να πούμε, δεν ξέρουν τι τους γίνεται! Αν δεις τις ερωτήσεις-απαντήσεις μέσα στο site της ΔΕΗ αναφέρει ότι πρέπει το κτίριο να ανήκει στο νομικό πρόσωπο. Βέβαια, παρακάτω μια ερώτηση γράφει ότι μόνο ο επικαρπωτής έχει δικαίωμα αίτησης ενώ πλέον μπορεί και ο ψιλός κύριος. Επίσης άλλη μία γράφει πως επιτρέπεται η τοποθέτηση φ/β σε υπόστεγο ενώ η τοπική ΔΕΗ το αρνείται! Άντε βγάλε άκρη με το μπου$#$λο κράτος που φτιάξαμε...
kostas_super_3 Δημοσιεύτηκε Απρίλιος 17 , 2012 Δημοσιεύτηκε Απρίλιος 17 , 2012 Βασικά καλά απάντησε η ΔΕΗ όσον αφορά την περίπτωση εταιρίας. Η εταιρία είναι νομικό πρόσωπο και της ανήκει το κτίριο όταν και μόνο όταν της ανήκει το οικόπεδο. Αν το οικόπεδο είναι σε φυσικό πρόσωπο δεν γίνεται να βάλει φ/β. Αυτό είναι ξεκαθαρισμένο από τις αρχές του προγράμματος. Στην συγκεκριμένη περίπτωση μάλιστα η εταιρία νοικιάζει το ακίνητο από τα φυσικά πρόσωπα άσχετα αν είναι οι μέτοχοι.
Recommended Posts
Δημιουργήστε ένα λογαριασμό ή συνδεθείτε προκειμένου να αφήσετε κάποιο σχόλιο
Πρέπει να είστε μέλος για να μπορέσετε να αφήσετε κάποιο σχόλιο
Δημιουργία λογαριασμού
Κάντε μια δωρεάν εγγραφή στην κοινότητά μας. Είναι εύκολο!
Εγγραφή νέου λογαριασμούΣύνδεση
Εάν έχετε ήδη λογαριασμό; Συνδεθείτε εδώ.
Συνδεθείτε τώρα