βασιλική Δημοσιεύτηκε Οκτώβριος 7 , 2016 Δημοσιεύτηκε Οκτώβριος 7 , 2016 Στο σύστημα ψύξης έχω βάλει το θεωρητικό μιας και δεν υπάρχει κλιματιστικό σε αυτή την κατοικία....και γενικά ήταν μια απλή περίπτωση κατοικίας που τσέκαρα τα δεδομένα που πέρασα αρκετές φορές χώρις να βρώ κάποιο σημαντικό λάθος... Ωστόσο κάποιος συνάδελφος μου είπε ότι είναι λογικά τα αποτελέσματα που μου βγάζει και ότι σε αρκετές περιπτώσεις έχει τύχει κατοικία να καταναλώνει λιγότερο για ψύξη από ότι το κτίριο αναφοράς.
AristidisZ Δημοσιεύτηκε Οκτώβριος 7 , 2016 Δημοσιεύτηκε Οκτώβριος 7 , 2016 Συμβαίνει όταν έχεις καλές σκιάσεις, καλό προσανατολισμό κλπ Αλλά με αμόνωτη οροφή το θεωρώ δύσκολο (έως και απίθανο)
dib Δημοσιεύτηκε Οκτώβριος 7 , 2016 Δημοσιεύτηκε Οκτώβριος 7 , 2016 Θεωρώ οτι είναι σωστή η μικρότερη κατανάλωση ψύξης απο το ΚΑ, δεδομένου οτι η οροφή είναι πλήρως σκιασμένη (όλα F = 0).
AristidisZ Δημοσιεύτηκε Οκτώβριος 7 , 2016 Δημοσιεύτηκε Οκτώβριος 7 , 2016 Και μονώνοντας την οροφή ανεβαίνει η κατανάλωση ;;; Δεν είναι παράλογο ; Τους ΜΘΧ τους έχεις δηλώσει κανονικά ή έχεις πάει με U/2 ;;;
dib Δημοσιεύτηκε Οκτώβριος 7 , 2016 Δημοσιεύτηκε Οκτώβριος 7 , 2016 @ΑristidisZ μου έχει συμβεί σε κάποιες περιπτώσεις (μονοκατοικίας μόνο) και μένα αυτό, δηλ η ψύξη να είναι μικρότερη απο το ΚΑ αλλά δεν έχω καταφέρει να εντοπίσω που οφείλεται αυτό ! Όσο για τα U που λές, θεωρώ οτι έχει πάρει οτι έχει πάρει το U/2, ενω κανονικά θα έπρεπε να περιγράψει πλήρως το ΜΘΧ αφού ανήκει στην ιδιοκτησία του ισόγειου οροφοδιαμρίσματος που εξετάζει.
AristidisZ Δημοσιεύτηκε Οκτώβριος 7 , 2016 Δημοσιεύτηκε Οκτώβριος 7 , 2016 Και εγώ αυτό ψυχανεμίζομαι Κατάλαβα τι λες για τη μονοκατοικία, αλλά εγώ αναφερόμουν στο σενάριο 1, όπου μετά από θερμομόνωση της οροφής ανεβαίνει η κατανάλωση της ψύξης
dib Δημοσιεύτηκε Οκτώβριος 7 , 2016 Δημοσιεύτηκε Οκτώβριος 7 , 2016 Ναι άλλο ένα σημείο που δεν έχω μπορέσει να εξηγήσω ... που βέβαια κάπου οφείλεται !
βασιλική Δημοσιεύτηκε Οκτώβριος 7 , 2016 Δημοσιεύτηκε Οκτώβριος 7 , 2016 Την οροφή την βάζω σαν οροφή κάτω από μη θερμομονωμένη στέγη με U=3,70 και στο σενάριο μόνωσα αυτή την οροφή...
dib Δημοσιεύτηκε Οκτώβριος 7 , 2016 Δημοσιεύτηκε Οκτώβριος 7 , 2016 Την οροφή την βάζω σαν οροφή κάτω από μη θερμομονωμένη στέγη με U=3,70 και στο σενάριο μόνωσα αυτή την οροφή... Δεν είναι ορθό @βασιλική ... αν θέλεις δες το #186. Αφού η οροφή είναι σε επαφή με ΜΘΧ. το U=2,90 βάζεις διαχωριστική γραμμή και πρέπει να περιγράψεις και τον ΜΘΧ που ανήκει στην ιδιοκτησία του ισόγειου διαμερίσματος (αυτού που εξετάζεις).
βασιλική Δημοσιεύτηκε Οκτώβριος 7 , 2016 Δημοσιεύτηκε Οκτώβριος 7 , 2016 Μάλιστα!! Αν δεν ανήκει στην κατοικία που εξετάζω δλδλ. το διαμέρισμα είναι τμήμα κτηρίου και έχει οροφή κάτω από Μ.Θ.Στέγη τότε μπορώ να πάρω το 3,70???
Recommended Posts
Δημιουργήστε ένα λογαριασμό ή συνδεθείτε προκειμένου να αφήσετε κάποιο σχόλιο
Πρέπει να είστε μέλος για να μπορέσετε να αφήσετε κάποιο σχόλιο
Δημιουργία λογαριασμού
Κάντε μια δωρεάν εγγραφή στην κοινότητά μας. Είναι εύκολο!
Εγγραφή νέου λογαριασμούΣύνδεση
Εάν έχετε ήδη λογαριασμό; Συνδεθείτε εδώ.
Συνδεθείτε τώρα