Μετάβαση στο περιεχόμενο

Εμφανή μπετά και αυτοσυμπυκνούμενο...


 

Recommended Posts

Διαφωνω αλλα δεν πειραζει.

Δεν γινεται να ριξεις το μπετο ζυμαρι σκετο, επειδη το γραφει με λιγη ασαφεια ο ΚΤΣ.

 

 

Εγω εξαλλου μιλησα για εργοταξιακο σκυροδεμα.

Link to comment
Share on other sites

Ηλια τα χαρτια ας γραφουν οτι θελουν.

Κυριο κριτηριο ειναι τα κριτηρια συμορφωσης, Αν τα καλυπτεις δεν το συζηταμε καν. Αν βαλλεις ρευστοποιητης noname και σου ριξει αντοχη ή αλλαξει το χρονο πηξης τοτε προβλημα σου.

Ο ιδιος ο κ. Μαρσελος προτεινει ρευστοποιητη στο εργο.

Οσο και να προσεξει την αναμιξη η εταιρεια παραγωγης (αν εχει πολλη δουλεια ξεχνα το) στο εργο δεν θα φτασει το σκυροδεμα που θες.

Οποτε, δεξαμενη στο εργο και κανεις το σκυροδεμα οπως θες.

Link to comment
Share on other sites

Απαντάω και στα 2 θέματα. Με το ΕΛΟΤ ΕΝ 206-1 η χρήση ρευστοποιητή είναι απαραίτητη λόγω αυξημένης ποσόστωσης τσιμέντου και Ν/Τ.

 

2 Η δημιουργία SCC στο εργοτάξιο δεν είναι εύκολη υπόθεση αλλα οχι και δύσκολη και απαιτεί πολύ καλή γνώση των υλικών του μίγματος και μελέτη. Στην Αμερική έχουμε κατασκευές με εργοταξιακό SCC απο το 1980. Υπάρχουν βασικές αρχές που τις δίνω εδώ, όπως και ειδικά προγράμματα σύνθεσης για SCC. Διαβάζοντας θα καταλάβετε οτι το SCC δεν είναι φθηνό προϊόν και άρα το ερώτημα για μένα δεν είναι εαν μπορούμε να κάνουμε εργοταξιακό (μπορούμε 100%) αλλα εαν είναι φθηνότερο απο το να το πάρουμε έτοιμο.

Link to comment
Share on other sites

Ηλια τα χαρτια ας γραφουν οτι θελουν.

Επαναλαμβάνω terry:

 

Άλλο τι γίνεται και τι δε γίνεται στην πράξη..................

 

Οπότε επί της ουσίας δεν διαφωνούμε.

Επισήμανση του τι λέει ο Κανονισμός έκανα.

Link to comment
Share on other sites

Υπάρχουν πολλά άρθρα για το θέμα και απο την πλευρά που καταδικάζουν και απο την πλευρά που υποστηρίζουν τον κανονισμό. Προσωπικά πιστεύω οτι ο κανονισμός έγινε για να προστατεύσει τους μηχανικούς και ταυτόχρονα για να διατηρήσει ισορροπία στην αγορά (εφόσον ο σκυρόδεμα είναι ιδιο άρα και οι τιμές). Απο την άλλη αποτελεί παγκόσμια πρωτοτυπία πάλι της Ελλάδος αφού σε όλες τις άλλες χώρες η χρήση ειδικών προσμίκτων αποτελεί κοινή πρακτική και υποστηρίζετε απο πληθώρα πιστοποιημένων συνθέσεων. Προφανώς σήμερα ο κανονισμός νομικά αντικρούει το ΦΕΚ ΕΝ 1509 που μιλάει για πρόσμικτα και άρα υπάρχει κενό. Το κενό αυτό γίνετε κρίσιμο στα μεγάλα δημόσια έργα που απο την μια μιλάει για εφαρμογή ΕΝ 206 αλλα απο την άλλη οι τιμές δημοσίου δεν επιτρέπουν την εφαρμογή του.

Link to comment
Share on other sites

Δημιουργήστε ένα λογαριασμό ή συνδεθείτε προκειμένου να αφήσετε κάποιο σχόλιο

Πρέπει να είστε μέλος για να μπορέσετε να αφήσετε κάποιο σχόλιο

Δημιουργία λογαριασμού

Κάντε μια δωρεάν εγγραφή στην κοινότητά μας. Είναι εύκολο!

Εγγραφή νέου λογαριασμού

Σύνδεση

Εάν έχετε ήδη λογαριασμό; Συνδεθείτε εδώ.

Συνδεθείτε τώρα
×
×
  • Create New...

Σημαντικό

Χρησιμοποιούμε cookies για να βελτιώνουμε το περιεχόμενο του website μας. Μπορείτε να τροποποιήσετε τις ρυθμίσεις των cookie, ή να δώσετε τη συγκατάθεσή σας για την χρήση τους.