Οδυσσέας Δημοσιεύτηκε Απρίλιος 19 , 2012 Δημοσιεύτηκε Απρίλιος 19 , 2012 (edited) Υπάρχει κάποια προτεινόμενη προδιαγραφή για το χαλίκι που ρίχνεται σε αυλές αντί για μπετό για να μη φυτρώνουν αγριόχορτα; Δηλαδή πόσο πάχος πρέπει να έχει η στρώση και τι κοκκομετρία, και αν χρειάζεται και στρώση άμμου από κάτω; Ο λόγος που δεν μπορεί να χρησιμοποιηθεί μπετό είναι ότι δεν υπάρχει αγωγός για τα όμβρια και πρέπει να απορροφούνται. Edited Απρίλιος 19 , 2012 by Οδυσσέας
Kane Δημοσιεύτηκε Απρίλιος 20 , 2012 Δημοσιεύτηκε Απρίλιος 20 , 2012 Δε γνωρίζω κάτι επιστημονικό, αλλά εμπειρικά ότι και να ρίξεις, απο αμμοχάλικο ποταμού μέχρι και 3Α ακόμη, καααααποια στιγμή θα βγούνε τα αγριόχορτα. Η ορθότερη λύση, είναι να απομακρυνθούν όσο γίνεται τα φυτικά (δε μιλάμε να φερεις JCB στην αυλή) έστω με τα χέρια και να στρωθεί γεωπανο και απο πάνω το μπαζοχάλικο/αμμοχάλικο κτλ. Αλλά πρέπει να υπάρχουν κλίσεις για να οδηγούνται κάπου τα νερά. (επειδή λες περι απορρόφησης).
tzeno Δημοσιεύτηκε Απρίλιος 20 , 2012 Δημοσιεύτηκε Απρίλιος 20 , 2012 προταση: οτι σου ειπε ο Kane αλλα οχι σκαρτο ή 3Α (εχουν πολυ χωμα μεσα), μονο καθαρο χαλικι ή κροκαλα ή αναμεικτα. Και παλι ομως με τα χρονια θα μεταφερθει και θα κατακαθισει λιγο χωμα και θα ξαναβγουν τα χορτα! Παχος στρωσης και κοκκομετρια τωρα...............κανε δοκιμες! Θα πατανε και αμαξια? αν ναι στρωσε και κανα κυβολιθο. Ολα αυτα .... τα αντιεπιστημονικα! καθοτι ISO για στρωσιμο χαλικιου σε αυλες δεν εχει βγει ακομα! PS: ρωτα και γεωπονο!
Οδυσσέας Δημοσιεύτηκε Απρίλιος 21 , 2012 Συγγραφέας Δημοσιεύτηκε Απρίλιος 21 , 2012 Υπάρχει γεώπανο που να απορροφά το νερό αλλά να μη αφήνει να φυτρώσουν σπόροι από αγριόχορτα;
tzeno Δημοσιεύτηκε Απρίλιος 21 , 2012 Δημοσιεύτηκε Απρίλιος 21 , 2012 το γεωυφασμα το βαζεις για 2 λογους (υποθετω): μπορει και το διαπερνα το νερο και για να μην διαπερναει το φως και γινει φωτοσυνθεση και αρα αναπτυξη χορτων. Σου ξαναλεω ομως να ρωτησεις γεωπονο καλυτερα
Kane Δημοσιεύτηκε Απρίλιος 21 , 2012 Δημοσιεύτηκε Απρίλιος 21 , 2012 Χμμ, το γεωύφασμα που αναφέρω εγώ είναι μη υδατοπερατό. Γι'αυτό και δε μεγαλώνουν τα χόρτα απο κάτω. Αλλά έχει το μειονέκτημα, της συσσωρευσης των υδάτων. Θέλει ανάλογο υλικό μπαζώματος, με κλίσεις ωστε να οδηγείται κάπου το νερό. Τώρα αν βάλεις υδατοπερατό, έτσι δε θα μεγαλώσουν πάλι τα χόρτα; Δε ρωτάς όπως σου ανέφεραν κάνα γεωπόνο; Εκείνος θα ξέρει σίγουρα.
Οδυσσέας Δημοσιεύτηκε Απρίλιος 21 , 2012 Συγγραφέας Δημοσιεύτηκε Απρίλιος 21 , 2012 OK. Ευχαριστώ για τις πληροφορίες. Θα ρωτήσω και γεωπόνο.
Ροδοπουλος Δημοσιεύτηκε Απρίλιος 22 , 2012 Δημοσιεύτηκε Απρίλιος 22 , 2012 σε γενικές γραμμές βάζω χημικά 1 φορά τον χρόνο και δεν φυτρώνει τίποτα.
Οδυσσέας Δημοσιεύτηκε Απρίλιος 22 , 2012 Συγγραφέας Δημοσιεύτηκε Απρίλιος 22 , 2012 Λίγο επικίνδυνο αυτό. Το round-up που χρησιμοποιείται συνήθως είναι καρκινογόνο αν έρθει σε επαφή με το δέρμα.
Ροδοπουλος Δημοσιεύτηκε Απρίλιος 23 , 2012 Δημοσιεύτηκε Απρίλιος 23 , 2012 δεν πιστεύω διότι είναι βιολογικό και το παίρνω απο τον γεωπόνο.
Recommended Posts
Δημιουργήστε ένα λογαριασμό ή συνδεθείτε προκειμένου να αφήσετε κάποιο σχόλιο
Πρέπει να είστε μέλος για να μπορέσετε να αφήσετε κάποιο σχόλιο
Δημιουργία λογαριασμού
Κάντε μια δωρεάν εγγραφή στην κοινότητά μας. Είναι εύκολο!
Εγγραφή νέου λογαριασμούΣύνδεση
Εάν έχετε ήδη λογαριασμό; Συνδεθείτε εδώ.
Συνδεθείτε τώρα