Μετάβαση στο περιεχόμενο

Οικοδομησιμότητα σε γήπεδο εντός οικισμού με όριο τον Αιγιαλό


dlaou

Recommended Posts

Γήπεδο εντός οικισμού άρτιο με πρόσωπο στη ζώνη παραλίας και κατ' επέκταση στη ζώνη αιγιαλού (καθορισμένη προ 2001) χωρίς δυνατότητα σύνδεση με το υπάρχον οδικό δίκτυο προσπαθώ να βρω μια απόφαση εγκύκλιο κάτι που να μπορεί να πάρει οικοδομησιμότητα από το γεγονός ότι έχει πρόσωπο στη ζώνη αιγιαλού που θεωρείται κοινόχρηστος χώρος, ως ιδιοκτησία του Δημοσίου πράγμα που μου το αρνούνται από την πολεοδομία της περιοχής μου. Πατάνε στην δικαιολογία ότι δεν έχει δρόμο που να συνδέετε με το υφιστάμενο οδικό δίκτυο. Αν θα μπορούσατε να με βοηθήσετε σε αυτό θα το εκτιμούσα απεριόριστα.

Ευχαριστώ πολύ

Link to comment
Share on other sites

Πρέπει να δώσεις περισσότερα στοιχεία για την περίπτωσή σου, όπως 1) το πολεοδομικό καθεστώς της περιοχής (εντός-εκτός σχεδίου, οικισμός κλπ), 2) τη σχέση της ιδιοκτησίας με τις καθορισμένες γραμμές παραλίας και αιγιαλού, δηλαδή εάν α) η ζώνη παραλίας επέβαλε απαλλοτρίωση στην ιδιοκτησία ή όχι, β) η αρτιότητα που αναφέρεις υπολογίζεται μετά την αφαίρεση της τυχόν απαλλοτριωθείσας έκτασης κλπ 3) το χρόνο δημιουργίας της ιδιοκτησίας (εάν είναι εκτός σχεδίου), 4) τη σχέση της ιδιοκτησίας με το οδικό δίκτυο της περιοχής και, γενικά, κάθε πληροφορία που θα μπορούσε να δώσει μια πληρέστερη εικόνα.

Link to comment
Share on other sites

1Είναι άρτιο εντός οικισμού 1800 μέτρα με αρτιότητα στα 600 2 Δεν επέβαλε απαλλοτρίωση στην ιδιοκτησία 3 είναι εντός οικισμού και τέλος δεν μπορεί να συνδεθεί με το οδικό δίκτυο

Edited by DIMITRIS80
Link to comment
Share on other sites

1. Ρώτησα για το πολεοδομικό καθεστώς και, επομένως, χρειάζεται η κατηγορία του οικισμού (προ 23, κάτω των 2000 κατ κλπ).

2. Με τη διοικητική πράξη καθορισμού γραμμών αιγιαλού και παραλίας προσδιορίζεται η έκταση της ζώνης παραλίας στην οποία επιβάλλεται απαλλοτρίωση. Το εάν θα συντελεστεί η συγκεκριμένη και όποια άλλη ορίζεται με τις αποφάσεις αυτού του είδους είναι άλλη υπόθεση.

3. Δεν διευκρινίζεις τους λόγους για τους οποίους δεν μπορεί να συνδεθεί η ιδιοκτησία με το οδικό δίκτυο. Αυτό είναι σημαντικό γιατί σε συνδυασμό με την κατηγορία του οικισμού μπορεί να προκαλεί τη μη οικοδομησιμότητά της.

Link to comment
Share on other sites

Το παρόν μεταφέρεται στην σωστή θεματική ενότητα, "Θέματα ιδιωτών".

Ευχαριστώ.

DIMITRIS80

Link to comment
Share on other sites

Ισχύουν φυσικά όλες οι επισημάνσεις του Μακάρ.

Μια επιπλέον παράμετρο που θα έλεγα είναι η εξής.

 

Υπάρχει η δυνατότητα να παραχωρήσεις μια λωρίδα γης στον Δήμο εσύ από το γήπεδο σου ή και αν χρειαστεί από όμορους, να χαρακτηριστεί από τον Δήμο ως οδός για να αποκτήσεις οικοδομησιμότητα, αν το μονο που δεν έχει απ όλα τα απαιτούμενα το γήπεδο είναι η πρόσβαση σε δρόμο?

 

Και αυτό είναι μια χρονοβόρα διαδικασία και θα χρειαστούν αποφάσεις ΔΣ Δήμου πέρα από τα τοπογραφικά που θα πρέπει να αναλάβεις εσύ το κόστος τους.

Link to comment
Share on other sites

Δημιουργήστε ένα λογαριασμό ή συνδεθείτε προκειμένου να αφήσετε κάποιο σχόλιο

Πρέπει να είστε μέλος για να μπορέσετε να αφήσετε κάποιο σχόλιο

Δημιουργία λογαριασμού

Κάντε μια δωρεάν εγγραφή στην κοινότητά μας. Είναι εύκολο!

Εγγραφή νέου λογαριασμού

Σύνδεση

Εάν έχετε ήδη λογαριασμό; Συνδεθείτε εδώ.

Συνδεθείτε τώρα
×
×
  • Create New...

Σημαντικό

Χρησιμοποιούμε cookies για να βελτιώνουμε το περιεχόμενο του website μας. Μπορείτε να τροποποιήσετε τις ρυθμίσεις των cookie, ή να δώσετε τη συγκατάθεσή σας για την χρήση τους.