Chihor Δημοσιεύτηκε Σεπτέμβριος 24 , 2008 Δημοσιεύτηκε Σεπτέμβριος 24 , 2008 Το πως ονομάζονται οι απόφοιτοι πολυτεχνείου επίσης μικρή σχέση έχει με το αν βγαίνουν μηχανικοί, γιατί οι περισσότεροι απόφοιτοι με το που αποκτούν το δίπλωμα δεν είναι σε θέση να κάνουν σχεδόν τίποτα. Αυτό είναι το λάθος που κάνει ο περισσότερος κόσμος. Ο διπλωματούχος μηχανικός τελειώνοντας το πολυτεχνείο μπορεί να κάνει τα πάντα. Έχει βγει επιστήμονας, έχει όλες τις απαιτούμενες βάσεις και γνώσεις για να κάνει ακόμα και πράγματα τα οποία δεν έχει διδαχτεί αυτούσια σαν αντικείμενο. Αυτή είναι και η έννοια της λέξης μηχανικός, να μπορείς δηλαδή να συνθέσεις να παράξεις λύσεις στηριζόμενος στις γνώσεις που έχεις πάρει. Εντάξει, την παραμικρή εμπειρία δεν έχουν οι μηχανικοί από το πως βγαίνουν οι άδειες, ίσως να μην ξέρουν πως δουλεύει ένα στατικό πρόγραμμα της αγοράς και να μην έχουν δει πολύπλοκα σχέδια ξυλοτύπων. Δεν έχει σημασία. Ό,τι δεν ξέρουν έχουν τη γνωστική βάση καταρχήν να αντιλαμβάνονται ότι δεν το ξέρουν και στη συνέχεια να το μαθαίνουν. Είναι επιστήμονες και όχι εργοδηγοί. Η γνώση για αυτούς εξελίσεται, όχι ό,τι μαθαμε μαθαμε και από εκεί και πέρα τίποτα.
Pappos Δημοσιεύτηκε Σεπτέμβριος 24 , 2008 Δημοσιεύτηκε Σεπτέμβριος 24 , 2008 Το επίπεδο αρχίζει και γίνεται γελοίο με αυτά που διαβάζω. Κρατήστε τις απόψεις σας για τους εαυτού σας, γιατί στο forum μπαίνει κόσμος και τα διαβάζει. Είναι επιστήμονες και όχι εργοδηγοί. Η γνώση για αυτούς εξελίσεται, όχι ό,τι μαθαμε μαθαμε και από εκεί και πέρα τίποτα. Εχω πει ξανά αυτά μπορείτε να τα λέτε στον μπακάλη της γειτονιά σας ή στον περιπτερά μην τα λέτε σε εδώ γιατί και εκτίθεστε και υποτιμάτε την νουμοσύνη μας... Και το ξαναλέω μήπως δεν το έχετε διαβάσει...το topic αφορά τα μεταπτυχιακά...ξεκινήστε πρώτα από τα απλά και μετά περάστε στα δύσκολα.
agior Δημοσιεύτηκε Σεπτέμβριος 24 , 2008 Δημοσιεύτηκε Σεπτέμβριος 24 , 2008 Δυστυχώς όμως, τυγχάνει οι εργοδηγοί να είναι οι εξελισσόμενοι (μισθολογικά) σε μια τεχνική εταιρεία και οι Μηχανικοί με τους μηχανικούς να ακολουθούν ασθμαίνοντες. Ποσώς δε για τους μηχανικούς αυτοκινήτων (ξεχάσατε τις μοτοσυκλέτες), αχρείαστο να'ναι κι αυτό το είδος, που μας γδέρνουν αλύπητα, πλουτίζοντες. Ομως το θέμα του topic είναι διαφορετικού προσανατολισμού και αν ξεφεύγουμε, ειδικά στους χαρακτηρισμούς, προβλέπω πάλι κλειδώματα
Chihor Δημοσιεύτηκε Σεπτέμβριος 24 , 2008 Δημοσιεύτηκε Σεπτέμβριος 24 , 2008 Αγαπητέ Pappos, Να υποθέσω ότι διαφωνείς; Δεν βγαίνουν επιστημονες; Υπάρχει τελικά λόγος να σπουδάσει κανείς είτε σε ΤΕΙ είτε σε ΑΕΙ; Και σε ό,τι αφορά τα μεταπτυχιακά, αν δεν εξετάσεις το θέμα από ακαδημαϊκής πλευράς, την οποία φαίνεται να απαξιώνεις εντελώς, από ποια πλευρά θα το αντιμετωπίσεις;
ZaXoYs Δημοσιεύτηκε Σεπτέμβριος 24 , 2008 Δημοσιεύτηκε Σεπτέμβριος 24 , 2008 Ομως το θέμα του topic είναι διαφορετικού προσανατολισμού και αν ξεφεύγουμε, ειδικά στους χαρακτηρισμούς, προβλέπω πάλι κλειδώματα Καλά προβλέπεις παρακαλώ προσέξτε τους χαρακτηρισμούς σας και περιοριστείτε στο θέμα Ευχαριστώ
spy1551 Δημοσιεύτηκε Σεπτέμβριος 24 , 2008 Δημοσιεύτηκε Σεπτέμβριος 24 , 2008 Για να λήξει η αντιδικία προτείνω και κάτι άλλο. Π.χ. να μην υπάρχει ποσόστωση για τα μεταπτυχιακά για διπλωματούχους μηχανικούς και τεχνολόγους , όπως γίνεται στο ανοιχτό πανεπιστήμιο (80% Α.Ε.Ι. και 20% Τ.Ε.Ι). Αξιοκρατικές κοινές γραπτές εξετάσεις με κοινά θέματα για όλους. Μήπως αυτό το ποσοστό γίνει 2%; Kαι αντίστοιχα οι θέσεις για το δημόσιo να μην είναι 50-50 αλλά να γίνονται κοινές γραπτές εξετάσεις.
m@rios Δημοσιεύτηκε Σεπτέμβριος 24 , 2008 Δημοσιεύτηκε Σεπτέμβριος 24 , 2008 Επί του θέματος λοιπόν. Πολλά μέλη του Φόρουμ διατυπώνουν την άποψη ότι είναι άδικη η μη επιλογή αποφοίτων ΤΕΙ για μεταπτυχιακές σπουδές στα ελληνικά πολυτεχνεία. Από τη στιγμή όμως που δεν τίθεται κανένας θεσμικός περιορισμός, αλλά απλώς δεν επιλέγονται επειδή προτιμώνται καλύτεροι υποψήφιοι (ακαδημαικά) δεν βλέπω να υπάρχει θέμα. Τα πανεπιστήμια είναι ελεύθερα να καθορίζουν τα κριτήρια εισαγωγής των μεταπτυχιακών φοιτητών τους. Είναι λογικό να προτιμούν αυτούς που θεωρούν καλύτερους. Εξάλλου το τυπικό και μόνο προσόν της κτίσης ενός πτυχίου δεν υποχρεώνει κανένα πανεπιστήμιο να δεχτεί τον συγκεκριμένο πτυχιούχο όταν υπάρχουν άλλοι καλύτεροι. Και αν αυτό φαίνεται ρατσιστικό εναντίον των αποφοίτων ΤΕΙ, ας έχουν υπόψη τους ότι διαχωρισμός γίνεται ακόμα και για διπλωματούχους μηανικούς εφόσον έχουν ακολουθήσει διαφορετική κατευθυνση εξειδίκευσης από αυτή του μεταπτυχιακού. Για παράδειγμα στο μεταπτυχιακίο πρόγραμμα ΑΣΤΕ (αντισεισμικός σχεδιασμός τεχνικών έργων) του τμήματος πολιτικών μηχανικών ΑΠΘ από τους 20 εισακτέους με ποσόστωση οι 3 είναι γεωτεχνικής κατεύθυνσης και οι υπόλοιποι αυστηρά και μόνο δομοστατικής (ΤΕΤΚ). Συγκοινωνιολογοι και υδραυλικοί αυτομάτως αποκλείονται στην πράξη αν και θεωρητικά μπορούν να υπιοβάλλουν αίτηση. Επίσης αποκλείονται και όσοι στη διπλωματική τους δεν είχαν συναφές θέμα με αντισεισμική μηχανική, αντισεισμικό σχεδιασμό ή οτιδήποτε που να περιέχει τη λέξη ''σεισμός''. Από τη στιγμή που είναι πολλοί οι υποψήφιοι και λίγες οι θέσεις αυτό είναι λογικό να συμβαίνει. Παρόμοια πόρτα τρώνε οι απόφοιτοι ΤΕΙ και σε καλά πανεπιστήμια του εξωτερικού, εκτός και αν τους λείπουν άτομα οπότε όλοι γίνονται δεκτοί εφόσον πληρώνουν (ακόμα και φυσικοί, μαθηματικοί κλπ). Στην τελική τα ελληνικά πολυτεχνεία θεωρούν καλύτερους τους αποφοίτους τους από τους αποφοίτους ΤΕΙ και είναι πολύ λογικό. Εφόσον οι άνθρωποι που διδάκουν στο μεταπτυχιακό είναι αυτοί που επιλέγουν τους φοιτητές τους δεν καταλαβαίνω που υπάρχει το πρόβλημα.
Chihor Δημοσιεύτηκε Σεπτέμβριος 24 , 2008 Δημοσιεύτηκε Σεπτέμβριος 24 , 2008 Προς spy 1551 Προσωπικά κάπου σε έχασα. Η δεύτερη παράγραφος κάπως δεν μου κολλάει.
m@rios Δημοσιεύτηκε Σεπτέμβριος 24 , 2008 Δημοσιεύτηκε Σεπτέμβριος 24 , 2008 Για να λήξει η αντιδικία προτείνω και κάτι άλλο.Π.χ. να μην υπάρχει ποσόστωση για τα μεταπτυχιακά για διπλωματούχους μηχανικούς και τεχνολόγους , όπως γίνεται στο ανοιχτό πανεπιστήμιο (80% Α.Ε.Ι. και 20% Τ.Ε.Ι). Αξιοκρατικές κοινές γραπτές εξετάσεις με κοινά θέματα για όλους. Μήπως αυτό το ποσοστό γίνει 2%; Kαι αντίστοιχα οι θέσεις για το δημόσια να μην είναι 50-50 αλλά να γίνονται κοινές γραπτές εξετάσεις. Ακόμα καλύτερα, κοινάθέματα για όλους και για απόκτηση άδειας άσκησης επαγγέλματος, αντί για τη συνέντευξη στο ΤΕΕ. Όπως ήταν παλιά. Και ας έρθουν να δώσουν εξετάσεις από ΤΕΙτζήδες μέχρι ιχθυοκόμοι. Αν περάσουν μαγκιά τους.
panos Δημοσιεύτηκε Σεπτέμβριος 24 , 2008 Δημοσιεύτηκε Σεπτέμβριος 24 , 2008 Για να ελαφρύνω κάπως την κατάσταση παρόλο που συμφωνώ με m@rios και chilor όντως θα έλεγα οτι τουλάχιστον τον τελειοφοιτο σπουδαστή των ΤΕΙ τον θεωρώ ανώτερο απο κάτι αλεξιπτωτιστές που έρχονται απο το εξωτερικό.
Recommended Posts
Δημιουργήστε ένα λογαριασμό ή συνδεθείτε προκειμένου να αφήσετε κάποιο σχόλιο
Πρέπει να είστε μέλος για να μπορέσετε να αφήσετε κάποιο σχόλιο
Δημιουργία λογαριασμού
Κάντε μια δωρεάν εγγραφή στην κοινότητά μας. Είναι εύκολο!
Εγγραφή νέου λογαριασμούΣύνδεση
Εάν έχετε ήδη λογαριασμό; Συνδεθείτε εδώ.
Συνδεθείτε τώρα