Μετάβαση στο περιεχόμενο

Σχεδίαση τρισδιάστατης σπείρας ελατηρίου στο AutoCAD


Recommended Posts

Προσπαθω να σχεδιασω τριδιαστατη ελικοειδη γραμμη και δεν βρισκω τροπο. Δοκιμασα με ''σπασμενο'' κυκλο καθως και με τοξο 359 μοιρων με την στρετς να ανυψωσω τ μια ακρη ως προς Ζ και δεν γινεται. Με πολυγωνο τα ιδια, πολυλαιν τα ιδια, 3δ πολυλαιν δεν εχει επιλογη τοξου, στερεα για μοντελοποιηση (θα εκοβα με κλιση κυλινδρο κ η περιφερεια της τομης πρακτικα θα ηταν η διασταση που ψαχνω) δεν μπορω να σχεδιασω δεν σηκωνει το.. συστημα.. μπορει να βοηθησει κανεις? Ουσιαστικα κ ενας μαθηματικος θα μπορουσε, θελω εναν τυπο ωστε να υπολογιζω τ μηκος τ εκαστοτε τρισδιαστατου τοξου, η εστω τ μηκος περιφερειας της τομης σε κυλινδρο. Μπορω βεβαια πρακτικα να κοβω μικρη σωληνα σε καποιες μοιρες και με κλιμακα να βγαζω αυτο που θελω αλλα προκειται για δοκιμες-πειραμα κ καλο θα ηταν να υπολογιζω αντι να.. σκαβω..

Link to comment
Share on other sites

Το AutoCAD έχει μία κάποια δυσκολία με τις σπείρες... Δεν ξέρω αν υπάρχει κάποια μακροεντολή που να κάνει την δουλειά. Μία λύση είναι να φτιάξεις δακτυλιοειδή τόξα -ας πούμε 30,#°- που θα τα στρέψεις εκτός επιπέδου κατά την γωνία του βήματος και μετά θα τα κάνεις array στις τρεις διαστάσεις, για γωνία 30° και βήμα/12...

Link to comment
Share on other sites

Σ ευχαριστω Alexis! Με aytolisp παλια ειχα μπλεξει δεν ειμαι για τετοια. Με ξεμπλοκαρες, αντεγραψα τελικα τοξο 10 εκ κατω γυρισα το πρωτο σε κλιση και μετα η στρετς δουλεψε αλλα με φιλτρα χy του κατω τοξου και Ζ του επανω. Σε κατοψη φαινονται ενα, οκ ειμαι.

Αφου ειναι κυλινδρος δεν ειναι ευθεως αναλογη με την κλιση η διαφορα τους στο μηκος? Αρα και με πυθαγορειο βγαινει η οποια διασταση σωστα?? Η στρετς τελικα ειναι πολυ πιο πολυπλοκη απ οτι φαινεται.. Τ πατουσα με λαθος σειρα.

Link to comment
Share on other sites

Ευχαριστω πολυ παιδια. Εχω τ εκδοση 14 σε εναν φορητο.. 8ετιας! εγω ξεκινησα με την εκδοση 11 για ντος (κ το 14 αργοτερα στ μαυρη οθονη το γυρισα) σ εναν 486 τοτε κ εμαθα να δουλευω πληκτρολογιο, 3δ εξ αρχης, περασαν χρονια που σχεδιαζα μονο οτι χρειαζομουν (με βοηθαει στ επενδυσεις, κοβω ακριβως πχ τ μαρμαρα και στ τοποθετηση ταιριαζουν τ παντα, επισης αν σχεδιασεις κατι ουσιαστικα ειναι σαν να το εχεις ξαναφτιαξει κ εντοπιζεις ενδεχομενα προβληματα που θα σου βγουν στ πορεια) αυτος που γραφω τωρα ειναι καλος υπολογιστης (με πυργο 1 χρονου) αλλα με το 2010 ''χαθηκα'' ειναι τελειως διαφορετικα κ αν δεν ηξερα τ εντολες δεν μπορουσα να κανω τιποτα σ αυτο.. Kalatravas στειλε μου με πμ αν θες πως θα ζητησω το βιβλιο, μ ενδιαφερει να προχωρησω σιγα σιγα σε νεοτερη εκδοση. Sw0rdf1sh δεν μπορω να διαχειριστω στερεα (ανυψωσεις προσωπεια και βρογχους δουλευα) η κατι λειπει απ τ προγραμμα, η ο υπολογιστης δεν σηκωνει, δεν ξερω κ Αγγλικα. Στην προκειμενη περιπτωση παντως ηθελα να βρω το μηκος τ σπειρας σε μια περιστροφη (με τα εκαστοτε δεδομενα- ακτινας- βηματος κτλ), σκεφτηκα να το σχεδιασω πρωτα και κολλησα. Το εκανα με τ τροπο που ειπα τελικα, αλλα βγαινει και με τριγωνομετρια και με πυθαγορειο.

Link to comment
Share on other sites

  • 2 weeks later...

Καλημέρα!

 

Σε ενδιαφέρει περισσότερο η 3D σχεδίαση ή θέλεις να αποκτήσεις γενικότερη άποψη στις πιο προχωρημένες λειτουργίες;

 

Στο βιβλίο μου έχω λίγα παραδείγματα 3D οπότε αν θες σου στέλνω δωρεάν ένα pdf με την συγκεκριμένη ερώτηση που σε ενδιαφέρει και αν *******************************************

 

Συγνώμη για την καθυστερημένη απάντηση, τώρα το είδα!

 

Θα σε παρακαλούσα να μην προμοτάρεις έτσι απροκάλυπτα το βιβλίο σου που προφανώς θα είναι για πώληση αν κατάλαβα καλά.

Διάβασε τους Κανόνες Συμμετοχής.

ilias

Link to comment
Share on other sites

3Δ σχεδιαζω εξ αρχης, ετσι ξεκινησα. Αλλα με ''ντυσιμο'' οχι με στερεα, (ανυψωσεις βρογχους προσωπεια κτλ) δεν εχω εμβαθυνει πολυ κ οτι ξερω το εμαθα στ πρωτο χρονο κ μου αρκει αρα δεν προσπαθω αλλο (μολις μπορουσα να βγαλω μετρα για μενα και αν χρειαστει να δω και να δειξω τ θα βγει ενα τζακι σε πραγματικες διαστασεις σταματησα, αρκεστηκα σ αυτα) εκτος κ αν οπως τωρα συναντησω κατι απροσμενο. Εχω μεινει στ 14 και θελω απλα ενα κινητρο να παω σε νεοτερη εκδοση ( πχ δεν μπορω να δειξω σε φωτο στ 14 κατι που σχεδιασα, η αναλυση ειναι τραγικη) κ αφου τ εφερε η κουβεντα, λεω, θελω να παρω ενα βιβλιο. Την σπειρα την εκανα αλλα με εσκασε! Εκανα 3δ ροτειτ σε τοξο πολυλαιν και με τ φιλτρα χυ και ζ εκανα στρετς σε ιχνος κανονικου τοξου (συγνωμη δεν μπορω να τ περιγραψω σωστοτερα) αλλα επειδη ουσιαστικα η σπειρα αφορουσε κοχλια χρειαστηκε στρεψη κ στο πλατος της μετα κ παει λεγοντας. Γενικως ομως θελω να παρω ενα νεο βιβλιο ωστε να παω σε νεοτερη εκδοση, οποιοδηποτε γενικο βιβλιο κ επειδη μου απαντησες θελω αυτο. Δεν μπορω να στειλω πμ, στειλε μου εσυ με πμ τον τιτλο του πως θα τ ζητησω, η πως αλλιως μπορω να το εχω, σ ευχαριστω.

Link to comment
Share on other sites

Δημιουργήστε ένα λογαριασμό ή συνδεθείτε προκειμένου να αφήσετε κάποιο σχόλιο

Πρέπει να είστε μέλος για να μπορέσετε να αφήσετε κάποιο σχόλιο

Δημιουργία λογαριασμού

Κάντε μια δωρεάν εγγραφή στην κοινότητά μας. Είναι εύκολο!

Εγγραφή νέου λογαριασμού

Σύνδεση

Εάν έχετε ήδη λογαριασμό; Συνδεθείτε εδώ.

Συνδεθείτε τώρα
×
×
  • Create New...

Σημαντικό

Χρησιμοποιούμε cookies για να βελτιώνουμε το περιεχόμενο του website μας. Μπορείτε να τροποποιήσετε τις ρυθμίσεις των cookie, ή να δώσετε τη συγκατάθεσή σας για την χρήση τους.