Μετάβαση στο περιεχόμενο

Παλιό πρόστιμο για αλλαγή χρήσης...από παλιό ιδιοκτήτη..μπορεί να χρησιμοποιηθεί;;


Recommended Posts

Έχω μια απορία και θέλω τα φώτα σας...Ήδη έχω ρωτήσει συναδέλφους και έχω πάει διφορούμενες απαντήσεις.

 

Πρόκειται για μια υπόγεια αποθήκη σε 4όροφη οικοδομή επιφάνειας περίπου 180 τμ, άδεια του 79. Θέλει συγγενικό πρόσωπο να κάνει αλλαγή χρήσης σε κατάστημα. Μέχρι το 2010 ανήκε σε άλλον. Το 2002 είχε γίνει αυτοψία από την πολεοδομία και είχε επιβληθεί πρόστιμο γιατί στέγαζε βιοτεχνία (που δεν έφευγε και δεν έγινε αίτηση θεραπείας για να αποφευχθεί)..Το 2007 αφού έφυγε η βιοτεχνία έγινε τελικά αίτηση για αυτοψία για να μην καταβάλουν κάθε έτος πρόστιμο διατήρησης προσαυξημένο..

 

Το θέμα μας είναι ότι το 2010, μεταβιβάστηκε η αποθήκη στο συγγενικό πρόσωπο (δηλώθηκε ως επαγ. στέγη στην εφορία, και στο Ε9 ως επαγ. στέγη όχι βοηθητικός χώρος οπότε πληρώθηκαν όλοι οι φόροι αυξημένοι) στο συγγενικό πρόσωπο... Μπορεί ο νέος ιδιοκτήτης να χρησιμοποιήσει το παλιό πρόστιμο που καταβλήθηκε από τον προηγούμενο ιδιοκτήτη και ήταν για βεβαίωση παράβασης αλλαγής χρήσης αποθήκης σε βιοτεχνικό χώρο για να κάνει αλλαγή χρήσης σε κατάστημα (και μάλλον κανα 2 ακόμα μικροπαραβάσεις που έχει εκ κατασκευής) ;;

 

Το πρόστιμο που είχε αρχικά καταβληθεί ήταν περι των 7000 ευρώ και επειδή η άδεια είναι παλιά υπερκαλύπτει το κόστος οποιαδήποτε παράβασης..με τον ισχύοντα τρόπο υπολογισμού του 4014..Επίσης πρέπει να ελεχθεί η χρήση γης στην περιοχή πριν γίνει αλλαγή;; (νομίζω ότι είναι γενική κατοικία οπότε σηκώνει τη χρήση κατάστημα..)

Link to comment
Share on other sites

Το πρόστιμο αναφέρεται στο κτίσμα και όχι στον ιδιοκτήτη, οπότε μπορεί να χρησιμοποιηθεί από τον οποιοδήποτε μετέπειτα ιδιοκτήτη.Τα παραστατικά λογικά θα υπάρχουν στην πολεοδομία (αν όχι τότε με το χρηματικό κατάλογο θα βρεθούν στην εφορία) ώστε να βγουν φωτοτυπία και να χρησιμοποιηθούν για το νέο πρόστιμο.

Link to comment
Share on other sites

Αν κατάλαβα καλά

Υπόγεια αποθήκη μετατρέπεται σε βιοτεχνία.

Επιβάλλεται πρόστιμο από πολεοδομία

Φεύγει η βιοτεχνία και μετά από αυτοψία της πολεοδομίας σταματάει το πρόστιμο διατήρησης (άρα βεβαιώνεται ότι έχει επανέλθει η νόμιμη χρήση - αποθήκη).

Ο νέος ιδιοκτήτης θέλει να κάνει αλλαγή χρήσης (της αποθήκης) σε κατάστημα.

Νομίζω ότι το πρόβλημά σου θα είναι στο να αποδείξεις ότι έχει γίνει το κατάστημα πριν από τον 4014. Υπάρχουν αποδεικτικά; Προφανώς όχι αφού όπως λες ΘΑ γίνει αλλαγή χρήσης.

Βέβαια έχουν δει πολλά τα μάτια μας.

Edited by arcgeo
Link to comment
Share on other sites

Όταν μεταβιβάστηκε στον νέο ιδιοκτήτη δηλώθηκε επαγ. έδρα στην Εφορία ενώ από από το 2010 είναι δηλωμένο ως επαγ. έδρα...στα Ε9..του νέου ιδιοκτήτη. Η εφορία εδώ και χρόνια το εκλάβε ως χώρο κύριας χρήσης..στον υπολ. αντικειμενικής αξίας..

Edited by abouts
Link to comment
Share on other sites

Δημιουργήστε ένα λογαριασμό ή συνδεθείτε προκειμένου να αφήσετε κάποιο σχόλιο

Πρέπει να είστε μέλος για να μπορέσετε να αφήσετε κάποιο σχόλιο

Δημιουργία λογαριασμού

Κάντε μια δωρεάν εγγραφή στην κοινότητά μας. Είναι εύκολο!

Εγγραφή νέου λογαριασμού

Σύνδεση

Εάν έχετε ήδη λογαριασμό; Συνδεθείτε εδώ.

Συνδεθείτε τώρα
×
×
  • Create New...

Σημαντικό

Χρησιμοποιούμε cookies για να βελτιώνουμε το περιεχόμενο του website μας. Μπορείτε να τροποποιήσετε τις ρυθμίσεις των cookie, ή να δώσετε τη συγκατάθεσή σας για την χρήση τους.