Μετάβαση στο περιεχόμενο

Το πετρέλαιο ως καύσιμο για τις ανάγκες θέρμανσης - μελέτη και κατασκευή εγκαταστάσεων θέρμανσης


thanasiska

Recommended Posts

Μεταφορά μηνυμάτων από το θέμα Ποια θεωρείτε αποδοτικότερη μέθοδο θέρμανσης?

miltos

 

Πάντως Μίλτο είναι αξιοσημείωτο μια εταιρεία μαζικών λιανικών πωλήσεων ηλεκτρικών/ηλεκτρονικών να παρακολουθεί τις τεχνολογικές εξελίξεις...

 

Άσε Πάνο... Έχουμε πάθει μεγάλη ζημιά εμείς οι Πολιτικού Μηχανικοί με αυτές τις φτηνομελέτες... Έχει χαλάσει η αγορά...

 

Καλησπέρα φίλε!

 

Αλήθεια, πιστεύεις τι η ζημιά που "πάθατε" είναι φταίξιμο αλλωνών;

 

Είμαστε η μόνη χώρα της Ευρώπης (και των Βαλκανίων συμπεριλαμβανομένων), όπου χρησιμοπηείται το πετρέλαιο για θέρμανση (τι μελέτες έγιναν τόσα χρόνια...), αφού επιτρέπατε τον κάθε μηχανολόγο να κάνει μια μελέτη για την οποία σήμερα ο κόσμος κράζει εσάς, οι πολ μηχανικοί όμως δεν έκαναν κάποια σοβαρή έρευνα αγοράς, αφού στην Ελλάδα (και μόνο στην Ελλάδα) ο πολ μηχανικός θεωρείται "αφεντικό" των πάντων!

 

Αφήνατε τους υδραυλικούς να προτείνουν στον κόσμο να ΜΗΝ βάλει ενδοδαπέδιες θερμάνσεις, ενώ είναι πιο αποδοτικές από τα σώματα και σαφώς πιο οικονομικές!

 

Έμεινε η Ελλάδα γεμάτη κακάσχημα κτίρια και με σπίτια παντελώς αμόνωτα, αφού βάλατε λίγο φελιζόλ ανάμεσα σε 2 τούβλα και είπατε πως "μονώσαμε το σπίτι"!!

 

Μην σχολιάσω ότι ο κολλητός μου τρύπησε τον τοίχο του για να κρεμάσει κάτι και είδε έξω, μέσα μονάχα από το τούβλο!

 

Ένα βαφτιστικό του πατέρα μου, μπήκε 1ος στο Πολυτεχνείο στη Θεσ/νίκη πριν λίγα χρόνια και τελείωσε φέτος από τους πρώτους τη σχολή του με άριστο πτυχίο...

 

Του μίλησα λοιπον για το πως έμαθε να μονώνει ένα σπίτι και η απάντηση που πήρα ήταν "ε πως το μονώνεις ρε Θανάση, με φελιζόλ ανάμεσα στα τούβλα".....

 

Έλεος δηλαδή! Ο κόσμος προχωράει, πλέον οι πιο νέοι ταξιδεύουμε σε όλη την Ευρώπη και όλο τον κόσμο, καλό είναι αντί να κοιτάμε μονάχα κάνα ωραίο κωλαράκι, να κοιτάμε τι τεχνολογίες χρησιμοποιεί ο κόσμος, αφού οι σοβαρές χώρες δεν μένουνε στάσιμες!

 

Α, τέλος, το δικό μου σπίτι είναι μεζονέτα 134 τ.μ. (χώρια το πατρικό που περιγράφω σε άλλο θέμα) και έχει σωματάκια αλλουμινίου 6.900 θερμίδων και ζεσταίνεται ΑΨΟΓΑ!

 

Πρέπει να καταλάβετε εσείς οι πολ μηχανικοί, ότι εσάς έχει μάθει να έχει σε υπόληψη ο κόσμος και εσάς βρίζει, όταν κάτι που έκανε λάθος ο μηχανολόγος, ηλεκτρολόγος, υδραυλικός κλπ δεν λειτουργεί σωστά!

 

Σε καμία σοβαρή χώρα δε νοείται νέα οικοδομή κλπ χωρίς άψογη εξωτερική θερμομόνωση, τουλάχιστον 8 εκατοστών!

 

Το ρωτάω εδώ και θα συνεχίσω να το ρωτάω!

 

Γνωρίζετε κάποια χώρα που να έχει χρησιμοποιήσει όλα αυτά τα χρόνια ως τρόπο θέρμανσης, το πετρέλαιο;;;;;;;

Edited by miltos
Link to comment
Share on other sites

  • Απαντήσεις 25
  • Created
  • Τελευταία απάντηση

Top Posters In This Topic

...Είμαστε η μόνη χώρα της Ευρώπης (και των Βαλκανίων συμπεριλαμβανομένων), όπου χρησιμοπηείται το πετρέλαιο για θέρμανση (τι μελέτες έγιναν τόσα χρόνια...), αφού επιτρέπατε τον κάθε μηχανολόγο να κάνει μια μελέτη για την οποία σήμερα ο κόσμος κράζει εσάς, οι πολ μηχανικοί όμως δεν έκαναν κάποια σοβαρή έρευνα αγοράς...

 

......

Πρέπει να καταλάβετε εσείς οι πολ μηχανικοί, ότι εσάς έχει μάθει να έχει σε υπόληψη ο κόσμος και εσάς βρίζει, όταν κάτι που έκανε λάθος ο μηχανολόγος, ηλεκτρολόγος, υδραυλικός κλπ δεν λειτουργεί σωστά!

 

....

 

Γνωρίζετε κάποια χώρα που να έχει χρησιμοποιήσει όλα αυτά τα χρόνια ως τρόπο θέρμανσης, το πετρέλαιο;;;;;;;

 

Πώς έχεις καταλήξει σε όλα αυτά?? Για ποιες μελέτες ο "κόσμος κράζει τους μηχανολόγους"? Εσύ ως τι μιλάς ακριβώς? Ως εν δυνάμει μηχανικός? Ως επαγγελματίας της ενέργειας? Πόσα χρόνια επαγγελματική πορεία έχεις που προσβάλεις ένα ολόκληρο κλάδο έτσι αβασάνιστα? Και με ποια εχέγγυα μπορείς και κρίνεις? Του φοιτητή? Και μάλιστα του μη ενεργειακού ?

 

Και τι καύσιμο χρησιμοποιείται σε όλη την υπόλοιπη ευρώπη δηλ?

Edited by nikmmech
Link to comment
Share on other sites

Πώς έχεις καταλήξει σε όλα αυτά?? Για ποιες μελέτες ο "κόσμος κράζει τους μηχανολόγους"? Εσύ ως τι μιλάς ακριβώς? Ως εν δυνάμει μηχανικός? Ως επαγγελματίας της ενέργειας? Πόσα χρόνια επαγγελματική πορεία έχεις που προσβάλεις ένα ολόκληρο κλάδο έτσι αβασάνιστα? Και με ποια εχέγγυα μπορείς και κρίνεις? Του φοιτητή? Και μάλιστα του μη ενεργειακού ?

 

Και τι καύσιμο χρησιμοποιείται σε όλη την υπόλοιπη ευρώπη δηλ?

 

Καλησπέρα φίλε.

 

Επειδή ζω στο εξωτερικό και έχω μιλήσει με πολύ κόσμο, μπορώ να σου πω ότι πουθενά παρά μόνο στην Ελλάδα, χρησιμοποιείται το πετρέλαιο ως μορφή θέρμανσης.

 

Εάν έχεις κάποιο παράδειγμα να μου φέρεις, θα σε ΠΑΡΑΚΑΛΕΣΩ να μου φέρεις το παράδειγμα και όχι αντίλογο!

 

Μιλάω ως φοιτητής αρχιτεκτονικής (δεν τελείωσα ακόμη) και έμπορος (μαζί με τον πατέρα μου, ο οποίος είναι μηχανικός έργων) ηλεκτρικών λεβητών θέρμανσης.

 

Σαφέστατα δεν έχω τις επιστημονικές γνώσεις που έχει ένας μηχανολόγος μηχανικός, είναι πολύ χαζό και μόνο να βάλω τον εαυτό μου σε σύγκριση με κάποιον μηχανολόγο.

 

Ωστόσο έχω μιλήσει με ΠΑΡΑ ΠΟΛΥ κόσμο του κλάδου προτού βγάλω τα συγκεκριμένα συμπεράσματα.

 

Δεν έχω προσβάλλει τους μηχανολόγους, αλλά τους πολιτικούς μηχανικούς και θα το ξανακάνω άλλες 100 φορές.

 

Τι καύσιμο χρησιμοποιείται στην υπόλοιπη Ευρώπη;

 

Μπορείς να βρεις τα πάντα!

 

Τηλεθέρμανση, ρεύμα , τζάκια και πέλλετς είναι οι κύριες μορφές θέρμανσης στα βαλκάνια, πέλλετ και ρεύμα σε Τσεχία και Πολωνία, στην υπόλοιπη Ευρώπη μπορείς να βρεις πολλές μορφές θέρμανσης, στη Νορβηγία μπορείς να βρεις λέβητες ξύλου που την τεχνολογία τους (δεν μπορώ να την εξηγήσω αφού κι εγώ δεν την έχω καταλάβει καλά) δεν μπορούμε ούτε να τη φανταστούμε εμείς, βέβαια δεν υπάρχει περιθώριο σύγκρισής μας με τη Νορβηγία!

 

Σχετικά με το πετρέλαιο όμως, δεν ξέρω να το χρησιμοποιεί μισή χώρα της Ευρώπης, ούτε καν κάποιο διαμέρισμά της, μάλιστα μου έχει πει Έλληνας μεγαλωμένος στο Μόναχο (περιοχή με τη μεγαλύτερη παραγωγή της Γερμανίας επάνω σε πάρα πολλά είδη εμπορίου), πως φτιάχνανε λέβητες πετρελάιου, βαφτισμένους ως "κορυφαίοι λέβητες πετρελαίου της Ευρώπης με την υψηλότερη απόδοση", μόνο για την Ελλάδα!

 

Και εντάξει, μπορείς να πεις "σιγά τα στοιχεία που μας παρουσιάζεις ρε μεγάλε, μπορεί ο κάθε ένας να μας γράψει εδώ πέρα την παπάτζα του".

 

Μπορώ να δω εγώ στοιχεία σχετικά με τη χρήση του πετρελαίου σε άλλες ευρωπαϊκές χώρες, ως μορφή θέρμανσης;

 

Κακώς καταλαβαίνεις ως τόσο επιθετικό το στυλ μου, διάλογο θέλω να κάνω!

Link to comment
Share on other sites

Πρώτα-πρώτα έχεις μιλήσει απαξιωτικά ακριβώς στα σημεία που επεσήμανα. Φράσεις όπως "τον κάθε μηχανολόγο", μόνο καλόπιστη προσέγγιση δεν προάγουν.

 

Ποια είναι τα λάθη που έγιναν σε μελέτες που αναφέρεις?

 

Δεν έχεις αναρωτηθεί ποιος ήταν ο λόγος της σχεδόν καθολικής χρήσης πετρελαίου μέχρι και πριν 7 περίπου χρόνια? Ποιες ήταν οι εναλλακτικές?

 

1. Ηλεκτρικό ρεύμα? Ακριβότερο από το τότε πάμφθηνο πετρέλαιο

 

2. Ξύλο? Pellets? Γιατί να ασχοληθεί τότε κάποιος, από την στιγμή που το πετρέλαιο ήταν κάτω από το 1/10 της σημερινής τιμής?

 

3. Φυσικό αέριο? Ναι αυτό υπάρχει σε σχεδόν όλη την ευρώπη, αλλά στην Ελλάδα πότε ήρθε? Θυμάσαι.

 

Και φυσικά πετρέλαιο χρησιμοποιείται για θέρμανση και σε άλλες χώρες. Αυτό όμως δεν έχει καμία σημασία. Και γιατί να έχει δηλ? Τι το μεμπτό έχει η χρήση του, που δεν έχει για παράδειγμα το Φ.Α.? Για ποιο λόγο η χρήση του μας κάνει οπισθοδρομικούς δηλ? Ποιο είναι το πρόβλημα?

 

Σε ότι αφορά στη μόνωση, αφενός δεν προβλέπονταν πάντα από την ελληνική νομοθεσία, αφετέρου ακόμα και στην περίοδο που άρχισε να προβλέπεται ήταν λιγότερο απαιτητική απ' ότι με τα τελευταία νομοθετήματα απαιτείται. ΌΜΩΣ αυτά δεν έχουν καμία σχέση. Όταν η ενέργεια διαχρονικά ήταν πάμφθηνη και μόνο τα λίγα τελευταία χρόνια άρχισε να παίρνει την ανιούσα, ήταν αδύνατο να δημιουργηθεί κουλτούρα και πολιτική εξοικονόμησης ενέργειας.

 

Και για αυτό ο μηχανικός έχει την τελευταία ευθύνη.

 

εδιτ] και επειδή όπως αναφέρεις δεν έχεις τις επιστημονικές γνώσεις, καλό είναι να αποφύγεις να εκφέρεις άποψη για μελέτες, εφαρμογές, κτλ που απαιτούν τέτοιες γνώσεις.

Edited by nikmmech
Link to comment
Share on other sites

Κατ αρχάς, υπάρχουν σώματα υπερβολικών θερμίδων σε πάρα πολλά σπίτια.

 

Στη μεζονέτα που μένω, 134 τ.μ. έχω σώματα 6.900 θερμίδων και θερμαίνομαι υπερ-ικανοποιητικά, ενώ ένας κουμπάρος μας ας πούμε έχει σώμα 7.800 θερμίδων μόνο στο δωμάτιο του γιου του, 11 τ.μ.

 

Είναι λάθος ότι υπάρχουνε πάμπολλες τεχνολογίες σε όλη την Ευρώπη και στην Ελλάδα μέχρι πρότινως χρησιμοποιούσαμε σχεδόν αποκλειστικά το πετρέλαιο και το φυσικό αέριο ως μορφές θέρμανσης.

 

Υπάρχει το ίντερνετ, πληροφόρηση από παντού και για τα πάντα, δεν καταλαβαίνω γιατί στο θέμα της θέρμανσης να είμαστε τελευταίοι των τελευταίων.

 

Έπειτα, σε 2 σπίτια που μας ζητήσανε να βάλουμε λέβητες (και βάλαμε και μείνανε πλήρως ικανοποιημένοι οι πελάτες), οι ιδιοκτήτες προέβλεψαν πριν χρόνια, αφου μιλήσανε με ανθρώπους τους στη Γερμανίας (τυχαίο;;; δε νομιζω....) και θερμομονώσαμε με 8 και 10 πόντους αντίστοιχα τα σπίτια τους, παραβλέποντας όσα τους προτείνανε οι Έλληνες μηχανικοί, ενώ βαλανε και ενδοδαπέδιες θερμάνσεις σε συνδυασμό με τζάκι, παραβλέποντας όσα άκουσαν από τους υδραυλικούς.

 

Θες να μάθεις τι επαγγέλματα κάνουνε;

 

Ο ένας είναι κουρέας και ο άλλος ασχολείται με μεταφορά καυσόξυλων....

 

Και οι μηχανικοί της πόλης και των γύρω περιοχών, έχουνε σπίτια χωρίς ενδοδαπέδια (δεν γνωρίζουμε καθόλου λίγους μηχανικούς, μιλάω εκ του ασφαλούς) και με μετριότατη μόνωση.

 

Μαζί τους και ο πατέρας μου, ο οποίος χτυπάει το κεφάλι του εδώ και 2 χρόνια.

 

Μετά πως να μην μιλάω απαξιωτικά για τους μηχανικούς;

 

Μην το παίρνεις προσωπικά, εκτός εάν έχεις κάποιο συγκεκριμένο λόγο, τον οποίο θα ήθελα να ακούσω πάντως.

 

Ότι έχουνε γίνει πάντως εγκλήματα, έχουνε γίνει, το ότι πολλές ευρωπαϊκές χώρες χρησιμοποιούσανε μια χαρά άριστες τεχνολογίες και εμείς είχαμε κλειστά τα μάτια μας επειδή δεν είχαμε πτωχεύσει (ακόμη), συγχώρα με αλλά δεν μπορώ να το εκλάβω ως δικαιολογία.

 

Καλό είναι πάντως να ανοιξουμε τα ματια μας.

 

Απάντηση για το πετρέλαιο δεν πήρα.

 

Εάν έχεις κάποια απάντηση, θα την ξαναζητήσω!

 

Εάν όχι, σίγουρα δεν είναι ντροπή να πεις ότι έχω δίκιο, ως προς το θέμα "πετρέλαιο-θέρμανση"!!!

Edited by miltos
Διαγραφή παράθεσης προηγούμενου μηνύματος
Link to comment
Share on other sites

Έπειτα, στην Ελλάδα υπάρχει μια μανία όλα να γίνονται μόδα και να ορμάνε όλοι, έτσι είχαμε κολλήσει με το πετρέλαιο και τα υπόλοιπα έρχονται σιγά σιγά.

 

Εντάξει, εγώ δεν έχω επιστημονικές γνώσεις ούτε είμαι μηχανολογός (ούτε θα γίνω ποτέ!), ξέρω όμως ότι το πετρέλαιο υπάρχει μόνο στην Ελλάδα, εσύ όμως δεν το γνωρίζεις και μου ζητάς ευγενικά "να το βουλώσω".

 

Επίσης, μηχανολόγοι και ηλεκτρολόγοι (σε "συνεργασία" με τις κυβερνήσεις), έχουνε τεράστια ευθύνη που δεν χρησιμοποιούνται τα P/V στην Ελλάδα εδώ και δεκαετίες, όταν μας βλέπει ο ήλιος όσο καμιά άλλη χώρα της Ευρώπης, ενώ παράγουνε P/V η Γερμανία, η Νορβηγία, ο Καναδάς και άλλες χώρες!

 

Έχω το δικαίωμα, χωρίς να είμαι μηχανολόγος, ούτε οπουδήποτε είδος μηχανικός (ακόμη), να εκφράσω τις αμφιβολλίες μου για το επίπεδο του μέσου Έλληνα μηχανικού στην Ελλάδα (να είστε σίγουροι πως κάποιοι διαπρέπουν, εκτός συνόρων).

 

Τέλος, επειδή το ξέχασα, δεν θυμάμαι ποτέ το πετρέλαιο να ήταν κάτω από 0.10 ευρώ.....

Link to comment
Share on other sites

Την ισχύ των σωμάτων γιατί την αναφέρεις? 7800 θερμίδες? Για να μου πεις ότι είναι λάθος οι μελέτες? Μα δεν γνωρίζεις ότι οι Έλληνες ιδιοκτήτες δεν πληρώνουν μηχανολόγους για μελέτες απωλειών και αναθέτουν αυτή την δουλειά στους υδραυλικούς, που τα βάζουν με το μάτι?

 

Ο τομέας της ενέργειας στον κτιριακό τομέα είναι κομμάτι του μηχανολόγου. Το ότι σε εσάς κάποιος μηχανικός πρότεινε να τοποθετήσετε ασθενέστερη μόνωση δεν λέει τπτ. Κάποιος άλλος θα έπρατε το αντίθετο. Αν η γνώμη του υδραυλικού είναι για εσάς κρίσιμη, τότε δεν ξέρετε τον ρόλο του μηχανολόγου και τον ρόλο του υδραυλικού (γιατί εξαιρέσεις τύπου Γρηγόρη, ειναι αυτό-εξαιρέσεις..)

 

Όπως και ένας έμπορος προσπαθούσε να με πείσει τις προάλλες ότι η kWh του ηλεκτρικού ρεύματος κοστίζει περίπου 10 λεπτά του Ευρώ. Επειδή είτε είναι αστοιχείωτος είτε παραπληροφορεί, να τους κατατάξω όλους τους εμπόρους σε αυτές τις 2 κατηγορίες?

 

Σε τι ακριβώς είμαστε τελευταίοι? Ποια είναι η πρώτη τεχνολογία κατά την γνώμη σου? Τι προσφέρει δηλ παραπάνω από ένα λέβητα φυσικού αερίου ή μια αντλία θερμοτητας που χρησιμοποιείται στην Ελλάδα? Ο ΜΟΝΑΔΙΚΟΣ ΥΠΕΥΘΥΝΟΣ για την υψηλή κατανάλωση του κτιρικού τομέα είναι ο Έλληνας καταναλωτής. Γιατί ακόμα και σήμερα αρνείται να κάνει το απαιτούμενο ύψος επενδύσεων και μελετών που απαιτούνται. Και όχι ο μηχανικός.

 

Σε ότι αφορά στην επιμονή σου για το Πετρέλαιο και επειδή δεν έχω διάθεση να ψάχνω για όλη την Ευρώπη, σου απαντώ μόνο για την Γερμανία που ανέφερες με το παρακάτω paper. Στην σελίδα 10, φαίνεται ότι ο οικιακός τομέας της Γερμανίας τροφοδοτείται κατά 35% από μονάδες θέρμανσης πετρελαίου.

 

http://www.webmeets...._EAERE_2011.pdf

Edited by nikmmech
Link to comment
Share on other sites

Αυτό με τους υδραυλικούς δεν το γνώριζα, πάντως όλο και κάποια σπίτια τα μελέτησαν μηχανολόγοι και, σπίτι στις σωστές θερμίδες, ακόμη δεν βρήκαμε!

 

Αποκλείω το γεγονός να έχουν κάνει τις μελέτες και στα 30+ σπίτια όπου έχω μπει, υδραυλικοί!

 

Έπειτα, είμαι ο πρώτος που "κράζει" τον υδραυλικό, όχι ως προς το πόσο ξέρει τη δουλειά του αλλά κατά πόσο νομίζει οτι φτάνουν οι γνώσεις του πέραν αυτής, εάν με πιάνεις.

 

Η kW εννοείται πως δεν πιάνει μόνο 0,10 λεπτά του ευρώ, αυτή είναι μονάχα η πρώτη επιφανειακή τιμή! Είναι σαφέστατα παραπάνω, εγώ θα σου βάλω 0,14 σε σπίτι που θερμαίνεται "σωστά" με ρεύμα και χωρίς υπερβολές, ωστόσο πάλι έχει οικονομία σε σχέση με πετρέλαιο κλπ, ΥΨΗΛΗ ΑΠΟΔΟΣΗ, ενω ζεσταίνει!

 

Ποια είναι η πρώτη τεχνολογία; Αυτό είναι τελείως σχετικό, άλλα δεδομένα υπάρχουν σε σπίτι που θέλουν να ζεστάνουν έναν μόνο χώρο, άλλα σε σπίτι που πρέπει να ζεστάνει περισσότερους χώρους. Άλλα τα δεδομένα του ανθρώπου που μένει στο χωριό και έχει χρόνο-άνεση να κόψει από κάπου ξύλα, άλλα τα δεδομένα εκείνου που έχει τζάκι στην πόλη και αγοράζει βρεγμένα ξύλα.

 

Άλλα εκείνου που βρίσκει τα πέλλετ 150 ευρώ τον τόνο, άλλα εκείνου που τα βρίσκει 350.

 

Άλλα εκείνου που έχει αμόνωτο σπίτι, άλλα του ιδιοκτήτη μονωμένου σπιτιού.

 

Άλλα εκείνου που έχει 4-5 παιδιά και έχει πολύ φθηνότερο ρεύμα, άλλα αυτουνού που έχει 2 παιδιά και μένει σε βίλλα.

 

Οπότε, σαφώς δεν μπορούμε να πούμε ποια είναι η ιδανική θέρμανση, συγκρίσεις μπορούνε να γίνουνε ΑΠΕΙΡΕΣ!

 

Εμείς προσωπικα, έχουμε απορρίψει ετοιμότατους πελάτες, γιατί κάναμε μελέτες στα σπίτια τους (σε κάθε σπίτι γίνεται διαφορετική μελέτη και δεν κρίνουμε επιφανειακά, τι κι αν δεν είμαστε μηχανολόγοι ;) και ξέραμε ότι σε λίγους μήνες θα μας έβριζαν σε όλη την κοινωνία!

 

ΦΥΣΙΚΟΤΑΤΑ και φταίει πρώτος απ όλους ο καταναλωτής, που ακούει την άποψη του υδραυλικού και απορρίπτει να ακούσει τον εξειδικευμένο! Καμία διαφωνία, συμφωνώ με 1000! Απλώς απορρίπτω το γεγονός ότι παντού οι μελέτες έγιναν από υδραυλικούς, βέβαια πολλά μπορείς να απορρίψεις στην Ελλαδάρα και τα γεγονότα να σε διαψεύσουν πανηγυρικά!

 

Τώρα κατά πόσο χρησιμοποιείται πετρέλαιο στη Γερμανία, ειλικρίνα το ακούω για πρώτη φορά, είμαι εντελώς απαισιόδοξος, παρ' όλα αυτά θα ψάξω να βρω στοιχεία!

 

Δεν έχω τώρα το χρόνο να ψάξω το λινκ σου!

 

Μην παραθέτεις ολόκληρο το προηγούμενο μήνυμα. Είναι άσκοπο.

Δες τους κανόνες συμμετοχής.

miltos

Edited by miltos
Διαγραφή παράθεσης προηγούμενου μηνύματος
Link to comment
Share on other sites

Φίλε μου, καταλαβαίνω ότι είσαι γενικά μπερδεμένος. Δεν είναι ο τομέας σου και είναι λογικό. Εσύ λες οτι οι ευρωπαίοι είναι μπροστά, χρησιμοποιούν προχωρημένες τεχνολογίες, δεν χρησιμοποιούν πετρέλαιο, κτλ..

 

Και σου λέω αφενός ότι υπάρχει λόγος, πολύ συγκεκριμένος και αυταπόδεικτος για το σημερινό προφίλ του καύσιμου μείγματος θέρμανσης και αφετέρου η έλλειψη επενδυτικής οπτικής της πλειοψηφίας των ελλήνων καταναλωτών. Ακόμα κι εσύ ο ίδιος ανέφερες ότι οι πελάτες έρχονται σε εσάς για μέλετη. Η δουλειά του μελετητή είναι η μελέτη. Όχι του εμπόρου. Και γιατί δεν έχει ο ίδιος τις γνώσεις και γιατί, προφανώς, ότι "μελέτη" και να κάνει ο έμπορος θα γίνει με στόχο ένα από τα προϊόντα που εμπορεύεται.

 

Τις μελέτες σας ποιος τις κάνει? Με ποιον τρόπο κατέληξες ότι σε 30+ σπίτια είναι υπερδιαστασιολογημένα τα σώματα? Έκανες μελέτη? Λες ότι δεν γνωρίζεις.

 

Μελέτες για τα σπίτια αυτά μπορεί να υπήρχαν. Όμως απλά αυτές δεν ακολουθούνται από τους υδραυλικούς. Απλά πηγαίνουν και τοποθετούν θερμαντικά σώματα που οι ίδιοι κρίνουν ότι είναι κατάλληλα.

 

Η τιμή του ηλ. ρεύματος για την κατώτερη κατανάλωση είναι σήμερα 14 λεπτά. Σε υψηλές καταναλώσεις ξεπερνάει και τα 20.

 

Τώρα σε ότι αφορά στο θέμα του πετρελαίου, επειδή βλέπω ότι ούτε με στοιχεία πείθεσαι, θεωρείς εταιρίες όπως η Buderus θα ανέπτυσαν μονάδες πετρελαίου, αν στην ίδια τους την χώρα δεν χρησιμοποιούνταν καν το πετρέλαιο? Λίγη κοινή λογική εκτός από στοιχεία, δείχνει τον δρόμο..

  • Upvote 1
Link to comment
Share on other sites

Φίλε Θανάση είσαι μελλοντικός μηχανικός....

Γιατί βρε αγόρι μου καταπιάνεσαι με ένα θέμα που δεν το γνωρίζεις σε ένα φόρουμ μηχανικών και εκτίθεσαι;

Το θέμα που συζητάς και έτσι όπως το συζητάς δεν αρμόζει για αυτό το φόρουμ αλλά για ένα φόρουμ γενικού ενδιαφέροντος με συζήτηση καφενιακού επιπέδου....

Ακόμα και δίκαιο να έχεις σε μερικά πράγματα που λες χάνεις το δίκαιο σου γιατί γράφεις τόσες ανακρίβειες και είναι προφανές ότι δεν το έχεις το θέμα και δεν έχει καθόλου σημασία αν η οικογένεια σου ασχολείται επαγγελματικά με την θέρμανση...

Δεν έχω καμια πρόθεση να σε προσβάλω αλλά έλεος.

Σου προτείνω να διαβάσεις όλο αυτό το φόρουμ και οτιδήποτε αφορά τα ενεργειακά αλλά και το monachos.gr ...

Να τα διαβάσεις καλά όμως....

Αυτη η διαδικασία θα σου φάει πάνω απο 3-4 μήνες....και θα καταλάβεις......

Edited by aithilenio
  • Upvote 1
Link to comment
Share on other sites

Δημιουργήστε ένα λογαριασμό ή συνδεθείτε προκειμένου να αφήσετε κάποιο σχόλιο

Πρέπει να είστε μέλος για να μπορέσετε να αφήσετε κάποιο σχόλιο

Δημιουργία λογαριασμού

Κάντε μια δωρεάν εγγραφή στην κοινότητά μας. Είναι εύκολο!

Εγγραφή νέου λογαριασμού

Σύνδεση

Εάν έχετε ήδη λογαριασμό; Συνδεθείτε εδώ.

Συνδεθείτε τώρα

×
×
  • Create New...

Σημαντικό

Χρησιμοποιούμε cookies για να βελτιώνουμε το περιεχόμενο του website μας. Μπορείτε να τροποποιήσετε τις ρυθμίσεις των cookie, ή να δώσετε τη συγκατάθεσή σας για την χρήση τους.