Μετάβαση στο περιεχόμενο

Εύρεση εργασίας στο εξωτερικό


Simon

Recommended Posts

Το για ένα "6μηνο και βλέπουμε" είναι λογικό στη Γερμανία. Είναι συνηθισμένη εδώ μια εξάμηνη Probezeit (trial period) στην οποία αμοίβεσαι και λιγότερο απ' ότι αργότερα. Αν μείνουν ικανοποιημένοι σου προσφερουν νέο συμβόλαιο με αύξηση μετά. Η προϋπηρεσία σου αν δεν δεν είναι ακριβώς πάνω σ αυτό με το οποίο ασχολείται η εταιρεία δεν μετράει κ τόσο.  Ούτε το MSc αν δεν έχει σχέση με τη δραστηριότητα της εταιρείας.

 

 

Σχετικοτατο ηταν..

 

Μπορει να επεσα στην περιπτωση...

 

Μπορει και απο την αλλη να σκεφτηκαν οτι 1600 ειναι πολλα μπροστα στην πεινα της Ελλαδας.....

Edited by ANEMONA
Link to comment
Share on other sites

  • Απαντήσεις 2,2k
  • Created
  • Τελευταία απάντηση

Top Posters In This Topic

Μπορεί και να έπεσες σε κακή περίπτωση, δεν είναι και ασυνήθιστο, παντού υπάρχουν τέτοια, όχι μόνο Γερμανία. Κακοί εργοδότες υπάρχουν παντού και τώρα που όλος ο κόσμος ξέρει τα χάλια της Ελλάδας παντού θα υπάρχουν εργοδότες που θα κοιτάξουν να εκμεταλλευτούν την κατάσταση σου, επειδή πολύ απλά ξέρουν ότι έχεις ανάγκη από δουλειά και κάποιοι ποντάρουν στο να τη δεχτείς με λιγότερα λεφτά.  Επίσης η όχι πολύ καλή γνώση της γλώσσας δικαιολογεί (κάπως) ένα χαμηλότερο μισθό, γιατί από τη στιγμή που δεν ξέρεις καλά τη γλώσσα θα είσαι και λιγότερο αποδοτικός από έναν συνάδελφο που θα δουλέψει στη μητρική γλώσσα. Τα πέρασα κ ξέρω. 

Link to comment
Share on other sites

  • 3 weeks later...

Εργάζομαι σε Ελληνική τεχνική εταιρία (απ' τις "μεγάλες") 40 ώρες τη βδομάδα για 900€ καθαρά και διατηρώ εμπορική επιχείρηση με τον αδερφό μου, η οποία έτσι όπως μας έχουνε πηδήξει πλέον αφήνει καμιά δεκαριά χιλιάδες το χρόνο καθαρά (εκτός απροόπτου)...

Παρά ταύτα εννοείται πως σκέφτομαι σοβαρά να φύγω εφόσον προκύπτει κάποια καλή περίπτωση, καθώς πέραν του ότι δεν αντέχω την κοινωνική παρακμή της χώρας και τους νέους Έλληνες γύρω μου γενικά (κάθε επόμενη γενιά είναι χειρότερη της προηγούμενης, δυστυχώς)  τα επόμενα χρόνια θα είναι ακόμη χειρότερα οικονομικά και η χώρα μας όλο και θα προσεγγίζει τα όρια της τριτοκοσμικότητας!

Η τεχνική εταιρία δουλεύει καλά και κατά κύριο λόγο με εξωτερικό οπότε δε διαφαίνεται να φύγω σύντομα αλλά ούτε και να πάρω προαγωγή (εκτός αν π.χ. βγει κανείς στη σύνταξη), το εμπόριο είναι ούτε κρύο ούτε ζέστη κι όσο για "νέες δραστηριότητες", στην Ελλάδα του 2014 ούτε για αγρότης δε μπορείς να ξεκινήσεις πλέον!!!
 

Και ερωτώ:

1)Αξίζει να αφήσω την κατάσταση που βρίσκομαι τώρα για μια Ευρωπαϊκή χώρα ή θα πρέπει να δω κάποιο μακροπρόθεσμο migration plan σε άλλη ήπειρο (π.χ. Αμερική ή Αυστραλία);Γιατί απ' τα γραφόμενα σας εδώ (τα οποία συμπίπτουν με περιπτώσεις συναδέλφων μου που δοκίμασαν) διαπιστώνω ότι σε χώρες όπως π.χ. Γερμανία μας πιάνουνε τον κώλο!

2)Εφόσον προκύψει κάποια πρόταση ικανοποιητική για τα τρέχοντα προσόντα μου, να τη λάβω σοβαρά υπόψη ή να περιμένω (τώρα είμαι 24) να φτάσω καμιά 30-35 ετών (με ρίσκο είτε να χάσω την τρέχουσα εργασία μου είτε να κλείσει η επιχείρηση είτε και τα δύο) ώστε εφόσον όλα κυλήσουν ΣΧΕΤΙΚΑ ομαλά να έχω π.χ. 5-10 έτη προϋπηρεσίας και μια καλή μετεκπαίδευση;

Υπάρχει περίπτωση να χτυπήσω καλύτερες δουλειές κατ' αυτό τον τρόπο ή ούτως ή άλλως θα ξεκινήσω "απ' την αρχή" με μισθό και αρμοδιότητες νεοπροσληφθέντα μηχανικού οπότε "ας φύγω μια ώρα αρχύτερα";

Edited by Emporas
Link to comment
Share on other sites

Καλημερα , νομιζω οτι το εισοδημα που αναφερεις (900 καθαρα συν τα της επιχειρησης)  για τις εποχες που ζουμε , την ηλικια σου και το 40ωρο ειναι μια χαρα σε συγκριση με τους μισθους που υπαρχουν. Βεβαια σε αυτο το θεμα δεν ειμαι και ο ειδικος.

Οσο αφορα την Γερμανια οι μισθοι και οι συνθηκες ειναι μια χαρα και καμια εκμετάλλευση δεν υπαρχει εαν μιλας καλα την γλωσσα. Εαν δεν την μιλας προφανως καταλαβαινεις οτι για να σε προσλαβουν θα πρεπει να κανεις και καποια παραχωρηση στις απαιτησεις σου.. αλλιως προσλαμβανανε και αλλον στην θεση σου.. δεν ξερω εμενα μου φαινεται απολυτως λογικο.. και ξενος να ερχοταν στην ελλαδα για δουλεια αν δεν μιλουσε την γλωσσα ειτε δεν θα έβρισκε δουλεια ειτε θα ξεκινούσε με λιγο μικροτερο μισθο μεχρι να μαθει την γλωσσα. Το salary προς cost of living ratio  θεωρω οτι ειναι καλο (και το λεω αυτο μένοντας στην μαλλον πιο ακριβη πολη της Γερμανιας)

Επισης αλλο θεμα ειναι το κατα ποσο ανταποκρινεται η εμπειρια που ηδη εχεις στις απαιτησεις της καθε εταιρείας. Απο κει και περα δεν ξερω αν εχει νοημα να μπω σε λεπτομέρειες καθοτι κατα την ταπεινη μου αποψη νουμερο 1 κριτήριο ειναι εαν μιλας την γλωσσα σε καλο επιπεδο  , εαν οχι τοτε ειναι λοττο η φαση μπορει να ψαχνεις επι μηνες και να μην βρεις τιποτε καλο ειτε να εισαι σε θεση " χαμηλοτερη" των προσοντων σου (πχ μονο να περνας σχεδια αλλων στο autocad ) και να εχεις φυσικα χαμηλοτερο μισθο (μιας και οπως ανεφερα πιο πανω ο σκετος σχεδιαστης /aka Technischer Zeichner / ειναι πολυ συχνα αποφοιτος ΙΕΚ ) . Φυσικα μπορει και το αντιστροφο να εισαι τοσο καλος που να μην τους νοιάζει η γλωσσα παρολαυτα βλέποντας απο καποιους γνωστους μου που ναι μεν εχουν καλο cv αλλα δεν μιλαν την γλωσσα το προβλημα ειναι οτι δεν θα φτασει το cv σου στο interview....  

Για αυστραλια ειτε ΗΠΑ δεν γνωριζω αλλα εχει υποψη σου οτι δεν ειναι ΕΕ εκει και το ολο θεμα βιζα / πρασινη καρτα κλπ ειναι πολυ πιο συνθετο

Edited by lefe
  • Upvote 1
Link to comment
Share on other sites

 

1)Αξίζει να αφήσω την κατάσταση που βρίσκομαι τώρα για μια Ευρωπαϊκή χώρα ή θα πρέπει να δω κάποιο μακροπρόθεσμο migration plan σε άλλη ήπειρο (π.χ. Αμερική ή Αυστραλία);

Για να πας σε κρατη οπως ΗΠΑ-Αυστραλια-Καναδας-Νεα Ζηλανδια πρεπει να εχει εξασφαλισει πρασινη καρτα, κατι που στην συντριπτικη πλειοψηφια των περιπτωσεων ειναι παντελως αδυνατο.

 

Υπαρχουν τοσοι περιορισμοι και τοσες πολλες απαιτησεις για να εκδοθει πρασινη καρτα σημερα στα παραπανω κρατη, που μονο και μονο που ασχολεισαι, απλα χανεις το χρονο σου. Ξερω 7-8 συναδελφους που προσπαθουν απο το 2010 που ξεκινησε η κριση, και κανενας δεν καταφερε τιποτα.

 

Κοιτα για ΕΕ καλυτερα, μιας και εκει υπαρχει ελευθερη μετακινηση και εργασια.

Edited by thodoris1982
Link to comment
Share on other sites

Ικαρε δεν πληρωνεις εσυ αλλα ο μελλοντικος εργοδοτης σου.

 

Για Καναδα-ΗΠΑ μια πρασινη καρτα (παραβολα υπερ δημοσιου-δικηγορος) ξεπερναει τις 15.000 $. Βαλε και αλλα 1.500-2.000 σε ιατρικους ελεγχους και αλλα μικροκοστη που καλυπτει ο μεταναστης+ κοστη ταξιδιου+κοστη εγκαταστασης, οταν δεν καλυπτονται απο την εταιρεια. Το κοστος της πρασινης καρτας μπορει να ανεβει περισσοτερο, μιας και το κοστος αυξανει με βαση το ποσοστο των πρασινων καρτων που εχει ηδη παρει ο συγκεκριμενος εργοδοτης, δηλαδη οσο περισσοτεροι αλλοδαποι δουλευουν γι' αυτον, τοσο αυξανει το κοστος για την καθε επιπλεον αιτηση που θα κανει.

 

Δεν ειναι μονο το θεμα "κοστος" που κανει την πρασινη καρτα εξαιρετικα δυσκολη.

 

Υπαρχουν και αριθμητικοι περιορισμοι, μιας κι η καθε χωρα καθοριζει ενα πλαφον πρασινων καρτων, το οποιο ειναι πολυ πολυ μικρο σε σχεση με τους αιτουντες. Και ολα αυτα αφου καταφερει ο εργοδοτης να παρουσιασει επαρκη στοιχεια στις μεταναστευτικες υπηρεσιες, που θα αποδεικνυουν "εξαιρετικες ικανοτητες" οι οποιες δεν μπορουν να εντοπιστουν σε ντοπιους.

 

Επισης η ολη διαδικασια απο την στιγμη της αιτησης μεχρι την εκδοση της βιζας διαρκει 18-24 μηνες.

 

Με λιγα λογια απλα χασιμο χρονου η ολη υποθεση για τους περισσοτερους.

 

Eπι της ουσιας το ολο συστημα εχει σχεδιαστει ετσι ωστε οι μικρες και μεσαιες εταιρειες να μην μπορουν να αντεξουν την προσληψη αλλοδαπων και να μπορουν μονο οι μεγαλες εταιρειες. Οι μεγαλες εταιρειες ομως δεν θα διαλεξουν απο τον σωρο, αλλα θα παρουν την αφροκρεμα.

 

Την ολη ζημια παντως να ξερετε την εχουν κανει Κινεζοι και Ινδοι. Οταν π.χ. η Κινα βγαζει 700.000 μηχανικους ετησιως απο τα πανεπιστημια της και το 90% θελει να παει Αυστραλια-ΗΠΑ-Καναδα-Νεα Ζηλανδια, ποσες θεσεις θα περισσεψουν για τα αλλα κρατη;

Edited by thodoris1982
Link to comment
Share on other sites

  • 3 weeks later...

Καλησπέρα παιδιά! Θα ήθελα να ρωτήσω αν έχει πάει κανείς Ντόχα και τι συνθήκες επικρατούν εκεί... Όπως επίσης τι μισθοί παίζουν αυτόν τον καιρό. Σας ευχαριστώ εκ των προτέρων.

Link to comment
Share on other sites

Συνθήκες ζωής και με τι μισθούς περίπου προσλαμβάνουν αυτόν τον καιρό. Ρωτάω γιατί σκέφτομαι σοβαρά για δουλειά εκεί και αν κάποιος έχει δουλέψει να δώσει κάποιες συμβουλές για τα προβλήματα που αντιμετώπισε όταν πρωτοπήγε

Link to comment
Share on other sites

Δημιουργήστε ένα λογαριασμό ή συνδεθείτε προκειμένου να αφήσετε κάποιο σχόλιο

Πρέπει να είστε μέλος για να μπορέσετε να αφήσετε κάποιο σχόλιο

Δημιουργία λογαριασμού

Κάντε μια δωρεάν εγγραφή στην κοινότητά μας. Είναι εύκολο!

Εγγραφή νέου λογαριασμού

Σύνδεση

Εάν έχετε ήδη λογαριασμό; Συνδεθείτε εδώ.

Συνδεθείτε τώρα

×
×
  • Create New...

Σημαντικό

Χρησιμοποιούμε cookies για να βελτιώνουμε το περιεχόμενο του website μας. Μπορείτε να τροποποιήσετε τις ρυθμίσεις των cookie, ή να δώσετε τη συγκατάθεσή σας για την χρήση τους.