Μετάβαση στο περιεχόμενο

Εύρεση εργασίας στο εξωτερικό


Simon

Recommended Posts

Έχω ένα γνωστό μηχανικό στο birmingham κι έχω μάθει επίσης ότι είναι το βιομηχανικό κέντρο της αγγλίας. Εξ ου κι η επιλογή.

Η σφραγίδα της Χάγης σίγουρα δε χρειάζεται; Μόνο μετάφραση πτυχίου/αναλυτικής από δικηγόρο και είμαι κομπλέ;

Link to comment
Share on other sites

  • Απαντήσεις 2,2k
  • Created
  • Τελευταία απάντηση

Top Posters In This Topic

Μετάφραση έκανα στο υπουργείο εξωτερικών. Εκεί όπως είπαν οι ίδιοι, η Αγγλία δε χρειάζεται σφραγίδα Χάγης. Τουλάχιστον εμένα δε μου ζητήθηκε πουθενά έως τώρα.

 

Υποψην οτι το Μπέρμιγχαμ παραδοσιακα είναι από τις πόλεις με τα μεγαλύτερα ποσοστά ανεργίας στην Αγγλία όπως και από τις πιο "rough".

 

Αν θέλεις την άποψη μου άρχισε να στέλνεις CV πριν ακόμη έρθεις. Μπορεις να χρησιμοποιησεις την διεύθυνση του φίλου σου αν και οι μεγάλες εταιρίες συνήθως δε θα κοιτάξουν το που βρίσκεσαι αλλά κατά πόσο πληροις τις προϋποθέσεις του.

  • Upvote 1
Link to comment
Share on other sites

Αγαπητέ Γιάννη,

 

Ευχαριστώ πολύ για τα καλά σου λόγια! Εδώ είμαι για οτιδήποτε πληροφορίες χρειάζονται.

 

Γενικά πιστεύω ότι στο Ηνωμένο Βασίλειο ο μηχανικός μπορεί να κάνει και να μάθει πολλά. Η χώρα έχει άπειρες ευκαιρίες και δυνατότητες και ο Έλληνας μηχανικός μπορεί να τις εκμεταλλευτεί στο έπακρο.

 

Επίσης, είναι διαφορετικό να μεταπηδήσει από χώρα ευρωπαϊκή γενικά προς Αραβικές χώρες παρά από Ελλάδα. Όταν ζεις σε ευρωπαϊκή χώρα θεωρείται ότι πλέον είσαι χαλαρός ενώ όταν ζεις στη Ελλάδα θεωρείται ότι είσαι στην ανάγκη. Και αυτό έχει αντίκτυπο στις διαπραγματεύσεις...

  • Upvote 1
Link to comment
Share on other sites

JasonK,

 

Παραθέτω web sites ξεκινώντας από το κορυφαίο:

 

- cvlibrary.co.uk

- totaljobs.com

- justengineers.net

- reed.co.uk

- indeed.co.uk

 

Το LinkedIn θεωρείται το Facebook των επαγγελματιών. Προσωπικά το βρίσκω βλακώδες πλέον γιατί έχει καταντήσει αντιγραφή του Facebook. Στο τέλος θα ανεβάζουμε και τραγούδια. Δυστυχώς όμως, έχει σπουδαία αξία και καθορίζει σε μεγάλο βαθμό τις εξελίξεις.

 

Και για τους ήρωες, να μπαίνουν στα web sites εταιρειών που τους ενδιαφέρουν. Καμιά φορά πιάνει, αλλα συχνά όχι γιατί το 90% των εταιρειών κάνουν outsourcing το recruitmemt. Και μιλάμε για μεγάλες εταιρείες, όχι για καντίνες. Π.χ βλέπε Exxon Mobil και Munro. Μέχρι πριν από ένα μήνα η Exxon τους είχε και στο web site τους πρώτο τραπέζι.

 

Ξέρω ότι μερικές εταιρίες κάνουν επίτηδες εκνευριστικό τον τρόπο για να κάνεις αίτηση για να δουν αν όντως ενδιαφέρεσαι για τη θέση ή αν βγήκες παγανιά να πυροβόλησεις βιογραφικά στο ψαχνό.

 

Συμβουλή: όταν πάρει τηλ ο recruiter, όχι χαρές και πανηγύρια. Είναι απλά το πρώτο στάδιο. Μετά θα σας στείλει το job description και μετά θα πεις αν θέλεις τη θέση και μετά το βιογραφικό στο εργοδότη κ μετά αναμονή. Να επιμένετε να ζητάτε όνομα εργοδότη. Εγώ όταν ήμουν απελπισμένος δε ρωτούσα, αλλά όταν πέρασα αυτο το σταδιο δεν έδινα συγκατάθεση να στείλει βιογραφικό αν δε μάθαινα το όνομα της εταιρείας. Πολλοί δε λένε ονομα εταιρειας γιατί δεν υπάρχει καν εταιρεία και θέλουν να διευρύνουν το data base τους και πολλοί φοβούνται μήπως επικοινωνήσεις απευθείας με τη εταιρεία και τους παρακαμψεις. Προφανώς οποίος το κάνει καταλαβαίνει ότι έχασε και τη θέση και την επαφή του με τον ατζεντη.

 

Και κάτι τελευταίο: το 70% είναι άσχετοι. Πηγαίνουν με βάση το manual που τους έχουν δώσει. Εκεί θέλει τρόπο και κατανόηση.

 

Έχω ιστορίες που άνετα γράφω τριλογία.

  • Upvote 3
Link to comment
Share on other sites

1. Ο πιο αποτελεσματικός τρόπος για να βρεις δουλειά είναι να πας εκεί επι τόπου και να ψάξεις. Πριν πάω, είχα 2 τηλ/μερα από ατζέντηδες και πολλά μαιλ. Μόλις πήγα, είχα 6 τηλ/μέρα και πιο πολλά μαιλ. Ισχύει οτι οι μεγάλες εταιρείες δε το κοιτάνε, αλλά όχι όλες και όχι πάντα.

 

Μήπως το να πηγαίνεις "επί τόπου" μόνο και μόνο για αναζήτηση εργασίας (μένοντας εδώ κι εκεί κ.λπ.) βγάζει μια "λιγούρα" στα μάτια του υποψήφιου εργοδότη με ό,τι αυτό συνεπάγεται;

Link to comment
Share on other sites

Μήπως το να πηγαίνεις "επί τόπου" μόνο και μόνο για αναζήτηση εργασίας (μένοντας εδώ κι εκεί κ.λπ.) βγάζει μια "λιγούρα" στα μάτια του υποψήφιου εργοδότη με ό,τι αυτό συνεπάγεται;

 

 

Εγώ θα έλεγα ότι δείχνει άνθρωπο σοβαρό και αποφασισμένο ενώ μέσω email μπορεί να στέλνει βιογραφικά αβέρτα ο κάθε αργόσχολος

Link to comment
Share on other sites

Δημιουργήστε ένα λογαριασμό ή συνδεθείτε προκειμένου να αφήσετε κάποιο σχόλιο

Πρέπει να είστε μέλος για να μπορέσετε να αφήσετε κάποιο σχόλιο

Δημιουργία λογαριασμού

Κάντε μια δωρεάν εγγραφή στην κοινότητά μας. Είναι εύκολο!

Εγγραφή νέου λογαριασμού

Σύνδεση

Εάν έχετε ήδη λογαριασμό; Συνδεθείτε εδώ.

Συνδεθείτε τώρα

×
×
  • Create New...

Σημαντικό

Χρησιμοποιούμε cookies για να βελτιώνουμε το περιεχόμενο του website μας. Μπορείτε να τροποποιήσετε τις ρυθμίσεις των cookie, ή να δώσετε τη συγκατάθεσή σας για την χρήση τους.