Μετάβαση στο περιεχόμενο

Recommended Posts

Δημοσιεύτηκε

Η συντήρηση μπορεί να είναι και τα δύο, ανάλογα με το ποιός έχει τη βλάβη. Αν θες να επισκευάσεις βλάβες του σκυροδέματος οικοδομική εργασία είναι.

 

Η μη κατασκευαστική εναλλακτική για τον πολιτικό μηχανικό δεν είναι κάποιο εργοστάσιο αλλά η διαχείριση των δικτύων. Συγκοινωνιολόγοι, Υδρολόγοι κλπ είναι τέτοιες ειδικότητες. Απλά δεν υπάρχουν πολλοί εξειδικευμένοι σ' αυτά και έτσι δε γίνεται και μεγάλος ντόρος.

  • Απαντήσεις 2,2k
  • Created
  • Τελευταία απάντηση

Top Posters In This Topic

Δημοσιεύτηκε (edited)

Η συντήρηση μπορεί να είναι και τα δύο, ανάλογα με το ποιός έχει τη βλάβη. Αν θες να επισκευάσεις βλάβες του σκυροδέματος οικοδομική εργασία είναι.

 

Η μη κατασκευαστική εναλλακτική για τον πολιτικό μηχανικό δεν είναι κάποιο εργοστάσιο αλλά η διαχείριση των δικτύων. Συγκοινωνιολόγοι, Υδρολόγοι κλπ είναι τέτοιες ειδικότητες. Απλά δεν υπάρχουν πολλοί εξειδικευμένοι σ' αυτά και έτσι δε γίνεται και μεγάλος ντόρος.

Μιλάμε για εξειδίκευση

την ίδια στιγμή που υπάρχουν συνάδερφοι οι οποίοι έχουν πλήρη άγνοια του βασικού νομοθετικού πλαισίου που διέπει το επάγγελμά τους.

 

Και μια και έγινε αναφορά σε θέματα επισκευής σκυροδέματος,

γνωρίζετε πως κυκλοφορούν στην εγχώρια αγορά "συνάδερφοι" οι οποίοι δίνουν προσφορές επισκευής οι οποίες είναι έξω από κάθε κανονιστικό πλαίσιο (βλέπε σχετικό ΕΝ)?

Δηλαδή μετά από την υιοθέτηση και ενσωμάτωση στην εγχώρια νομοθεσία τόσων ευρωπαϊκών κανονιστικών προτύπων (που η γνώση τους δεν είναι θέμα κάποιας τρομερής εξειδίκευσης αλλά απλής κανονιστικής ενημέρωσης)

μεγάλο ποσοστό μηχανικών συνεχίζει να δηλητηριάζει την αγορά προσφέροντας υπηρεσίες μηδενικής τεχνογνωσίας αγνοώντας επιπλέον επιδεικτικά τις σύγχρονες κατακτήσεις της επιστήμης στον τομέα της δομικής τεχνολογίας.

 

Οι ίδιοι οι μηχανικοί είμαστε αυτοί οι οποίοι από την μία με την φιλοσοφία του τρόπου εργασίας μας απαξιώνουμε τον ρόλο μας στην εγχώρια αγορά

και από την άλλη δυσφημούμε τον κλάδο μας στο εξωτερικό. 

π.χ. στέλνει ο άλλος έξω βιογραφικό σημείωμα και γράφει ότι έκανε 20 επιβλέψεις ανέγερσης κτιριακών έργων. Η δουλειά του επιβλέποντα δεν είναι απλά ο έλεγχος για το εάν γενικά "τηρούνται οι κανόνες της τέχνης", όπως γράφουν οι συμβολαιογράφοι στα εργολαβικά, αλλά εάν εφαρμόζονται οι σχετικές ΕΤΕΠ, ΕΝ, DIN και γιατί όχι και τα ASTM.

 

Εν κατακλείδι το πρόβλημα δεν έγκειται στην έλλειψη εξειδίκευσης, αλλά στην έλλειψη ορθής κουλτούρας και άγνοιας των αρχών που διέπουν την επιστήμη του μηχανικού.   

Edited by Brasco
  • Upvote 5
Δημοσιεύτηκε

το "πολιτικούς μηχανικούς" είναι πολύ γενικό, εσύ σε ποιά κατεύθυνση ψάχνεις;

Το εχει γράψει ο άνθρωπος, σταματα να τρολαρεις

  • Upvote 1
Δημοσιεύτηκε

Λογω γλωσσας προφανως κλπ Ολλανδια και Γερμανια και Βορ.Ευρωπη χωρις την γλωσσα τους δεν πας πουθενα,δεν κανεις τιποτε ουτε σε καφε δεν βρισκεις ..δεν ειναι πολυεθνικες στο IT  να εισαι με αγγλικα!

ποσο χρονο και χρημα θες να μαθεις ολλανδικα ή νορβηγικα? 

γενικα για πολιτικους μηχανικους πλεον δεν εχει πολλες επιλογες η Ευρωπη...

  Αντί να θέτεις ερωτήσεις που εσύ τις θεωρείς ρητορικές, κοίταξε καλύτερα να βρείς απαντήσεις στα ερωτήματα σου. Στην τελική οι μηχανικοί είμαστε για να λύνουμε προβλήματα, όχι να κάνουμε ρητορικές ερωτήσεις.

  π.χ. Ολλανδικά είναι πολύ εύκολη γλώσσα. Είναι κάτι μεταξύ αγγλικών και γερμανικών (βλέπε και γεωγραφία), αλλά πολύ πιο απλά από τα γερμανικά.

 Χρόνος: Για τα γερμανικά μου πήρε 1,5χρόνο για επίπεδο Β1-Β2 (lower). Για τα ολλανδικά ίσως ένας χρόνος να φτάνει.

 Χρήμα:  Τσάμπα, άντε βάλε το κόστος της σύνδεσης στο Ιντερνετ και φυσικά τις εξετάσεις για την απόκτηση πτυχίου. Βιβλία, CD, προγράμματα είναι όλα εκεί. Μην σκέφτεσαι με την λογική που μάθαμε αγγλικά όταν είμαστε παιδιά χωρίς ιντερνετ. Μπορείς να βλέπεις ταινίες, να ακούς μουσική (είμαι σίγουρος ότι υπάρχει από αζερμπαιτζανός ράπερ μέχρι χεβιμεταλάς) ή ακόμα και να μιλάς με άλλους που  μαθαίνουν την ίδια γλώσσα.

Σίγουρα σαν μηχανικός έχεις ρίξει πολύ περισσότερο διάβασμα σε πιο δυσκολονόητα πράγματα, από ότι χρειάζεται για μία ξένη γλώσσα.

  Μειονέκτημα αυτής της επιλογής είναι ότι δεσμεύεσαι για να βρεις δουλειά σε μία χώρα, αν βρεις τελικά κάπου αλλού πάει στον κουβά ο κόπος σου. Αλλά από την άλλη αυτή η δέσμευση (μέσω ενός πτυχίου ξένης γλώσσας στο βιογραφικό σου) μπορεί να είναι αυτή που θα σε ξεχωρίσει από τον παγκόσμιο σωρό που ψάχνει παντού μόνο με αγγλικά.

 

Μην κοιτάς να βρείς λύσεις για να την βγάλεις καθαρή μέχρι την σύνταξη. Υπάρχει παγκόσμια κρίση, αν βρείς κάπου να κάτσεις 5-10 χρονάκια είσαι μια χαρά.

Π.χ. είμαι τώρα Γερμανία. Ξέρω ότι σε ένα χρόνο θα γίνουν εκλογές και το ξενοφοβικό κόμμα έχει περίπου 14% στις δημοσκοπήσεις. Ο κόσμος να χαλάσει μέσα σε αυτόν τον χρόνο, δεν γίνονται κυβέρνηση με τίποτα. Σε πέντε χρόνια που είναι οι παρεπόμενες εκλογές, ένας θεός ξέρει τι θα γίνει.

 

Δημοσιεύτηκε

Μέσω ιντερνετ δεν ξέρω, αλλά με 1 χρόνο ιδιαίτερα (τουτέστιν περίπου 1000 ευρώ) πήρα Β1 στα Γερμανικά ξεκινώντας από το μηδέν.

Δημοσιεύτηκε

-Αν ηταν να μαθω μια αλλη γλωσσα για την δουλεια μου θα κοιταγα ρωσικα ή ισπανικα ή κινεζικα!!

πχ η τεραστια Ρωσια και πρωην χωρες ΕΣΣΔ εχουν ευκαιριες,ισπανικα τα μιλαει η μιση λατινικη Αμερικη και κινεζικα (αν και δυσκολα) τα μιλανε 1δις ανθρωποι..Ολες αυτες οι περιοχες εχουν μελλον,αναπτυξη ,εμποριο τεραστιες αγορες και projects

-Η γλωσσα σε επαγγελματικο επιπεδο δεν μαθαινεται με cd και ιντερνετ,θελει μαθηματα, κοπο, χρονο και χρημα 

  • Upvote 1
Δημοσιεύτηκε

Εντάξει σε ενα χρόνο τέλεια δεν μαθαίνεις ουτέ την μητρική σου! Τι να λέμε τώρα.

 

Το ζήτημα ομως δεν ειναι αυτό. Η κουβέντα ξεκινησε με το αν θα εψαχνες δουλεια σε μια χώρα που δεν ξέρεις την γλώσσα.

Προφανώς για να το κάνεις πρέπει να υπάρχει και κάποιος καλός λόγος. π.χ. είναι στην χώρα αυτή κάποιος γνωστός σου. Γιατί άλλωστε να δαπανίσεις χρονο και χρήμα?

 

Επίσης αν θες να φύγεις δεν ειναι απαραίτητο να γνωρίζεις την γλώσσα τέλεια. Σιγουρα βοηθαει αλλα δεν θα σου ζητήσουν και πτυχίο φιλολογιας.

Και ας μην γελιόμαστε, η οποιαδήποτε γλώσσα μαθαίνεται καλά μονο αν μετακομίσεις στην χώρα που ομιλείται...

 

Και μην το παμε μακριά. Ο συνάδελφος παραπάνω ψάχνει αγγλία προφανώς επειδή γνωρίζει αγγλικά. Τι επίπεδο εχει ομως?

Μηπως εχει πάρει ενα lower πριν από 5-10 χρόνια αρα το επίπεδο του αυτη την στιγμή είναι Α2 βαριά Β1??

Δημοσιεύτηκε

Qwert (θεϊκή φωτό by the way), όσον αφορά τη γλώσσα πλέον μπορείς να βρεις δουλειά σε χώρα που δε μιλάς τη τοπική γλώσσα τους. HR μου είπε ότι έχουν καταλάβει πως δεν έχει νόημα να το ζητάνε εφόσον η επίσημη γλώσσα είναι αγγλικά. Επίσης, μειώνει δραστικά το talent pool τους. Είχα συζητήσεις με αμερικανική εταιρία, η θέση στο Βέλγιο.

 

Εκεί λοιπόν δηλώνεις ότι είσαι πρόθυμος να μάθεις τη γλώσσα τους και κερδίζεις εντυπώσεις. Στη Γερμανία, γνωστός που πήγε σε μεγάλη εταιρία κάνει μαθήματα και κάθε χρόνο δίνει εξετάσεις τις οποίες πρέπει να περνάει για να συνεχίσει το συμβόλαιο!

 

Για να μπεις στη κουλτούρα ενός λαού, η γλώσσα είναι ένα σημαντικό βήμα.

Δημοσιεύτηκε

Γερμανία χωρίς καλό επίπεδο γλώσσας δεν πας καν συνέντευξη, μην παραπληροφορείται απο μάνατζερ που σας είπαν ή ακούσατε και μην εξομοιώνεται κράτη γιατί κάθε ένα είναι ξεχωριστή περίπτωση

 

Sent from my LG-D802 using Tapatalk

  • Upvote 2
  • Downvote 1
Δημοσιεύτηκε

Και εσύ από τη πλευρά σου μη τα ισοπεδώνεις όλα, γιατί υποθέτω όπως οι περιςςοτεροι εδώ στο forum ετςι και εγώ έχω παραδείγματα που πήγαν Γερμανία χωρίς να μιλάνε λέξη.

Δημιουργήστε ένα λογαριασμό ή συνδεθείτε προκειμένου να αφήσετε κάποιο σχόλιο

Πρέπει να είστε μέλος για να μπορέσετε να αφήσετε κάποιο σχόλιο

Δημιουργία λογαριασμού

Κάντε μια δωρεάν εγγραφή στην κοινότητά μας. Είναι εύκολο!

Εγγραφή νέου λογαριασμού

Σύνδεση

Εάν έχετε ήδη λογαριασμό; Συνδεθείτε εδώ.

Συνδεθείτε τώρα

×
×
  • Create New...

Σημαντικό

Χρησιμοποιούμε cookies για να βελτιώνουμε το περιεχόμενο του website μας. Μπορείτε να τροποποιήσετε τις ρυθμίσεις των cookie, ή να δώσετε τη συγκατάθεσή σας για την χρήση τους.