ikaros13 Δημοσιεύτηκε Ιούνιος 13 , 2017 Share Δημοσιεύτηκε Ιούνιος 13 , 2017 Αν εξαιρέσεις τις μεγάλες εταιρείες χρειάζεσαι να γνωρίζεις την τοπική γλώσσα.. Δηλαδή αν πας σε μια μικρομεσαία επε στη Νορβηγία πχ θα την βγάλεις με αγγλικά; Sent from my iPhone 6s Plus using Tapatalk Link to comment Share on other sites More sharing options...
Popular Post vagos82 Δημοσιεύτηκε Ιούνιος 27 , 2017 Popular Post Share Δημοσιεύτηκε Ιούνιος 27 , 2017 εγω δεν μιλαω αμα δεν ξερω κατι καλα. επειδη εχω εργαστει στην ελβετια και επειδη ο κουμπαρος μου ειναι μονιμος κατοικος ελβετιας οταν γραφω για την ελβετια γραφω απολυτως σωστα πραγματα. το "συμβολαιο εργοδοτη" που το παραθετεις σαν να ειναι το απλουστερο πραγμα, ειναι αυτο που δεν θα βρει κανεις. γιατι να προσλαβει ο ελβετος ελληναρα μηχανικο με σπουδες στο ΕΜΠ ΑΠΟΚΛΕΙΕΤΑΙ. Θεωρητικα μπορουμε να συζηταμε ο καθενας οσο θελει. Αν καποιος εχει σπουδασει και εχει εργαστει στο εξωτερικο, ναι μπορει και να βρει δουλεια στην χωρα αυτη. απο το πουθενα, δηλαδη την ελλαδα, δεν θα βρει. Διαβάζοντας το παραπάνω, είπα κι εγώ να γράψω ένα-δύο πράγματα για την Ελβετία μιας και πλέον είμαι μόνιμος κάτοικος της χώρας. Και, βασικά, είπα να γράψω γιατί στην περίπτωσή μου τα παραπάνω δεν ισχύουν. Κι αν κάποιος το θέλει, καλό θα είναι να μην αποθαρυνθεί από τέτοιου είδους σχόλιο. Τίποτα δεν είναι εύκολο, αλλά επίσης τίποτα δεν είναι και αδύνατο. Πριν από 2,5 χρόνια έμεινα άνεργος, όταν έσκασε η φούσκα των φωτοβολταϊκών. Ταυτόχρονα έκανα και μεταπτυχιακό και αποφάσισα να αφοσιωθώ στο μεταπτυχιακό, να βγει καλή η διπλωματική και να βγάλει και καμιά δημοσίευση (όχι δεν είχα κάποιον να με χρηματοδοτεί, έκανα αιματηρή οικονομία όσο δούλευα και είχα κάνει μια καλή καβάντζα που μου επέτρεπε να κάνω αυτήν την επιλογή). Αφού τελείωσα το μεταπτυχιακό (ήταν στο ΕΑΠ στη Διασφάλιση Ποιότητας), είπα να ψάξω για δουλειά. Πήγα σε 3 συνεντεύξεις μέσα στο Σεπτέμβρη και τον Οκτώβρη του 2015. Σε καμία δεν ήταν καλά αυτά που μου προτείνανε, αλλά ο τελευταίος μου γύρισε τα μυαλά: ζητούσε να δουλεύω τουλάχιστον 60 ώρες τη βδομάδα για 600€ το μήνα. Την επόμενη μέρα βρήκα καθηγήτρια γερμανικών και ξεκίνησα ιδιαίτερα. Δεν ήξερα λέξη. Ταυτόχρονα ξεκίνησα να στέλνω βιογραφικά στην Ελβετία με το κιλό. Ερχόταν η μια απόρριψη μετά την άλλη, αλλά έκανα και 3-4 συνεντεύξεις με recruiters. Το Γενάρη του 2016 έδωσα εξετάσεις στο Goethe Institut για το Β1 και πέρασα τις 3 από τις 4 ενότητες. Εντωμεταξύ είχα λιώσει διάφορες πηγές στο ίντερνετ που ήταν τζάμπα για να βελτιώσω τη γλώσσα. Ένας φίλος που δούλευε ήδη στη Ζυρίχη μου πρότεινε να πάω να μείνω μαζί του να ψάξω για δουλειά από κοντά στην Ελβετία. Το αποφασίσαμε με τη γυναίκα μου κι είπαμε να το δοκιμάσω. Μια βδομάδα πριν φύγω με φωνάξανε για συνέντευξη για ένα βιογραφικό που είχα στείλει πριν ένα χρόνο. Πήγα, μου είπαν ότι με θέλουν με 750€ το μήνα, τους είπα όχι και την έκανα. Συνέχισα να στέλνω βιογραφικά από τη Ζυρίχη και ταυτόχρονα έκανα δωρεάν μαθήματα γερμανικών σε διάφορα κοινοτικά κέντρα (Gemeinschaftszentrum). Σε δυο μήνες πήγα σε 2 συνεντεύξεις, στη μία έφτασα πολύ κοντά αλλά νερό δεν ήπια και γύρισα στην Ελλάδα άπραγος. Συνολικά είχα στείλει 150 βιογραφικά και είχα κάνει 5-6 συνεντεύξεις. Με το που γύρισα Ελλάδα βρήκα δουλειά στο αντικείμενο του μεταπτυχιακού και συνέχισα τα μαθήματα γερμανικών. Φέτος το Φλεβάρη και το Μάρτη ξαναέστειλα γύρω στα 25 βιογραφικά στην Ελβετία, έδωσα 3 συνεντεύξεις για δουλειά και στη μία από αυτές με πήραν. Είχε τρεις γύρους συνεντεύξεων σε γερμανικά και αγγλικά και κάτι τεστάκια στο ίντερνετ. Η εταιρεία έχει εργοστάσιο στην Ελβετία, την Τσεχία και την Κίνα κι είναι μέρος πολυεθνικής με περίπου 8.000 εργαζόμενους. Σαν εσωτερική γλώσσα επικοινωνίας στο εργοστάσιο χρησιμοποιούν τα γερμανικά. Το εργοστάσιο είναι σε μικρή πόλη και γενικά αυτό που παρατήρησα είναι ότι στις μικρότερες πόλεις έχουμε περισσότερες πιθανότητες, επειδή οι Ελβετοί ψάχνουν και βρίσκουν δουλειά στις μεγάλες πόλεις. Στις μικρότερες πόλεις αντίθετα δυσκολεύονται να βρούνε επιστημονικό δυναμικό. Τα βιογραφικά τα έστελνα κυρίως μέσω αγγελιών που έβρισκα στο www.jobs.ch, αλλά και σε άλλα sites (www.jobwinner.ch, www.monster.ch, www.jobup.ch - αν και αυτό είναι κυρίως για τη γαλλόφωνη Ελβετία). Γενικά αν θέλετε να το τολμήσετε, μη μασάτε, μην ακούτε κανέναν και προσπαθήστε το. Οι συνθήκες δουλειάς είναι απίστευτες (το 8ωρο είναι αδιαπραγμάτευτο, οι υπερωρίες πληρώνονται ή δίνονται ως άδεια, , υπάρχουν συλλογικές συμβάσεις που καθορίζουν τις άδειες πάνω από τις ελάχιστες νομικά κατοχυρωμένες 20 μέρες) οι μισθοί για μηχανικό αποκλείεται να είναι κάτω από 70.000 ελβετικά φράγκα (αυτή τη στιγμή έχει ελαφρώς χαμηλότερη αξία απο το ευρώ ~0,93) το χρόνο για κάποιον χωρίς εμπειρία. Με αυτό το ποσό βγαίνει άνετα ένα άτομο, για οικογένεια σίγουρα χρειάζονται παραπάνω. Βέβαια αν έχεις κάποια χρόνια εμπειρία στο αντικείμενο που θέλουν τα λεφτά είναι αρκετά παραπάνω, ενώ παίζουν συνέχεια αυξήσεις αν τα πας καλά (θεωρητικά αυτό, γιατί πρακτικά δεν έχω ιδία γνώση ακόμα). Σε κάθε περίπτωση παρ' ότι το κόστος ζωής είναι ακριβό οι μισθοί το υπερκαλύπτουν: ο ελάχιστος μισθός για πλήρη απασχόληση είναι πάνω από 40.000 ελβετικά φράγκα το χρόνο, οπότε κάτι σχόλια που μιλούσανε για 2.000 το μήνα είναι εκτός τόπου και χρόνου (υπάρχουν κι εδώ βέβαια κάτι ελληνάρες εστιάτορες που φέρνουν κόσμο από Ελλάδα και τους δίνουν 1.500-2.000 φράγκα το μήνα και τους βάζουν να κοιμούνται σε πατάρια πάνω από τις ταβέρνες, αλλά αυτό είναι μια άλλη συζήτηση). Ιδιαίτερη ζήτηση εδώ έχουν προγραμματιστές (παντού) και χημικοί μηχανικοί (στη φαρμακοβιομηχανία και τη χημική βιομηχανία). Όποιος θέλει οποιαδήποτε πληροφορία για Ελβετία ας ρωτήσει εδώ, ώστε να μπορούν να μπορούνε να δούνε τις πληροφορίες και άλλοι. 1 16 Link to comment Share on other sites More sharing options...
Emporas Δημοσιεύτηκε Ιούνιος 28 , 2017 Share Δημοσιεύτηκε Ιούνιος 28 , 2017 (edited) Φέτος το Φλεβάρη και το Μάρτη ξαναέστειλα γύρω στα 25 βιογραφικά στην Ελβετία, έδωσα 3 συνεντεύξεις για δουλειά και στη μία από αυτές με πήραν. Είχε τρεις γύρους συνεντεύξεων σε γερμανικά και αγγλικά και κάτι τεστάκια στο ίντερνετ. Η εταιρεία έχει εργοστάσιο στην Ελβετία, την Τσεχία και την Κίνα κι είναι μέρος πολυεθνικής με περίπου 8.000 εργαζόμενους. Σαν εσωτερική γλώσσα επικοινωνίας στο εργοστάσιο χρησιμοποιούν τα γερμανικά. Το εργοστάσιο είναι σε μικρή πόλη και γενικά αυτό που παρατήρησα είναι ότι στις μικρότερες πόλεις έχουμε περισσότερες πιθανότητες, επειδή οι Ελβετοί ψάχνουν και βρίσκουν δουλειά στις μεγάλες πόλεις. Στις μικρότερες πόλεις αντίθετα δυσκολεύονται να βρούνε επιστημονικό δυναμικό. Trial and error λέγεται αυτό που έκανες...και λογικό είναι στις 150 ή 200 κ.λπ. αιτήσεις να βρεις κάτι ακόμη κι αν δεν έχεις αυτό που θα κάνει "κλικ" σε κάποιο εργοδότη... Όπως αντίστοιχα π.χ. αν την πέσεις σε 200 γκόμενες στη σειρά, όσο άσχημος και να είσαι του κερατά, μια θα σου κάτσει! Οι συνθήκες δουλειάς είναι απίστευτες (το 8ωρο είναι αδιαπραγμάτευτο, οι υπερωρίες πληρώνονται ή δίνονται ως άδεια, , υπάρχουν συλλογικές συμβάσεις που καθορίζουν τις άδειες πάνω από τις ελάχιστες νομικά κατοχυρωμένες 20 μέρες) οι μισθοί για μηχανικό αποκλείεται να είναι κάτω από 70.000 ελβετικά φράγκα (αυτή τη στιγμή έχει ελαφρώς χαμηλότερη αξία απο το ευρώ ~0,93) το χρόνο για κάποιον χωρίς εμπειρία. Με αυτό το ποσό βγαίνει άνετα ένα άτομο, για οικογένεια σίγουρα χρειάζονται παραπάνω. Φόροι;Ασφάλιση; Έχω την εντύπωση ότι ακόμη και για ένα άτομο 60-65 χιλιάδες € μικτά στην Ελβετία είναι πενταροδεκάρες... Edited Ιούνιος 28 , 2017 by Emporas 1 Link to comment Share on other sites More sharing options...
Γιάννης Δημοσιεύτηκε Ιούνιος 28 , 2017 Share Δημοσιεύτηκε Ιούνιος 28 , 2017 Trial and error λέγεται αυτό που έκανες...και λογικό είναι στις 150 ή 200 κ.λπ. αιτήσεις να βρεις κάτι ακόμη κι αν δεν έχεις αυτό που θα κάνει "κλικ" σε κάποιο εργοδότη... Όπως αντίστοιχα π.χ. αν την πέσεις σε 200 γκόμενες στη σειρά, όσο άσχημος και να είσαι του κερατά, μια θα σου κάτσει! Δεν νομίζω ότι υπάρχει παραλληλισμός με το παράδειγμα που αναφέρεις! Αντιθέτως εγώ θέλω να δώσω συγχαρητήρια στον vagos82 αφενός μεν για το encouragement και τη θετική σκέψη, αφετέρου για την μεγάλη προσπάθεια του η οποία τελικά έδωσε καρπούς και τώρα μπορεί να την εξελίξει. Τέτοια ποστς πρέπει να γίνονται υπομνήματα-οδηγοί για τους υπολοίπους! 3 Link to comment Share on other sites More sharing options...
Emporas Δημοσιεύτηκε Ιούνιος 28 , 2017 Share Δημοσιεύτηκε Ιούνιος 28 , 2017 Δεν νομίζω ότι υπάρχει παραλληλισμός με το παράδειγμα που αναφέρεις! Why not; Πιστεύεις ότι όσοι γκρινιάζουν γιατί δε βρίσκουν εργασία κ.λπ. κάνουν τόσες αιτήσεις και είναι τόσο επίμονοι όσο ο Βάγγος; Link to comment Share on other sites More sharing options...
vagos82 Δημοσιεύτηκε Ιούνιος 28 , 2017 Share Δημοσιεύτηκε Ιούνιος 28 , 2017 (edited) Trial and error λέγεται αυτό που έκανες...και λογικό είναι στις 150 ή 200 κ.λπ. αιτήσεις να βρεις κάτι ακόμη κι αν δεν έχεις αυτό που θα κάνει "κλικ" σε κάποιο εργοδότη... Όπως αντίστοιχα π.χ. αν την πέσεις σε 200 γκόμενες στη σειρά, όσο άσχημος και να είσαι του κερατά, μια θα σου κάτσει! Φόροι;Ασφάλιση; Έχω την εντύπωση ότι ακόμη και για ένα άτομο 60-65 χιλιάδες € μικτά στην Ελβετία είναι πενταροδεκάρες... Όντως αυτό εφάρμοσα. Έκατσα και είδα στα περσινά 200 βιογραφικά πού είχα δώσει συνεντεύξεις, παρατήρησα κάποιες τάσεις και προσάρμοσα τις φετινές αποστολές βιογραφικών σε αυτά τα ευρήματα. Αυτά που είχα παρατηρήσει είναι ότι είχα 100% αποτυχία στις αιτήσεις που ήμουν overqualified, κι επίσης δεν είχα καταφέρει να σταυρώσω συνέντευξη στις μεγάλες πόλεις (Ζυρίχη, Βέρνη, Βασιλεία, Λωζάνη, Γενεύη). Για θέσεις Μόνικα Μπελούτσι (CEO κτλ) είχα τη συναίσθηση από την αρχή ότι δεν μπορώ να παίξω μπάλα, οπότε δεν είχα στείλει τίποτα. Οι φόροι στο καντόνι που είμαι είναι 3,76% του μισθού. Για τη δημόσια ασφάλιση δίνεις περίπου 6,25% του μισθού (σύνταξη, ταμείο ανεργίας) κι άλλα 450 φράγκα για κάποια άλλα ταμεία. Οι ασφάλειες υγείας ξεκινάνε από περίπου 165 φράγκα. Οπότε για ένα μισθό στα 70.000 φράγκα*** θα έχεις καθαρά στην τράπεζα περίπου 53.000 φράγκα. Για σουπερμάρκετ δεν μπόρεσα να ξοδέψω πάνω από 500 φράγκα (1 άτομο), ενώ σπίτι σε μικρότερη πόλη για ένα άτομο μπορείς να βρεις και με 1.200 φράγκα το μήνα άνετα. Ο ρουχισμός εδώ είναι φθηνότερος (σε απόλυτες τιμές) από την Ελλάδα. Αν αφαιρέσεις και το νοίκι σου μένουν 39.000 φράγκα για ρούχα, ταξίδια κι ότι άλλο θες. ΥΓ. Ένα άλλο θετικό στοιχείο είναι η ελαστικότητα του ωραρίου προς όφελος του εργαζόμενου. Πρέπει να δουλέψεις 40,5 ώρες τη βδομάδα, με όποιον τρόπο θες (με περιορισμό τις 5 ώρες ανά ημέρα). Πολλοί πχ δουλεύουν λίγο παραπάνω Δευτέρα με Τετάρτη και την Παρασκευή φεύγουν το μεσημέρι. Εγώ σήμερα θα δουλέψω μέχρι τις 6 γιατί έχω ραντεβού κοντά στη δουλειά και δε θέλω να χάσω ώρα να πάω σπίτι και να ξαναγυρίσω, κι αύριο θα φύγω κατά τις 4 από τη δουλειά. Επίσης είναι αδιαπραγμάτευτο το μεσημεριανό διάλειμμα για φαγητό. Στο σπίτι σου, σε εστιατόριο, όπου θες. Από ένα τέτοιο μεσημεριανό διάλειμμα σας γράφω τώρα. Γενικά άλλος κόσμος εδώ και θα το πρότεινα ανεπιφύλακτα σε όλους τους συναδέλφους. ***Τα 70.000 φράγκα θεωρούνται λίγα εδώ και μπορεί να στα προσφέρει μόνο κάποιο γραφείο ενοικίασης εργαζομένων του στυλ HAYS, που θα παίρνει αυτή προμήθεια κάτι λιγότερο από τη διαφορά από το μισθό που αναλογεί στη θέση σου. Edited Ιούνιος 28 , 2017 by vagos82 Link to comment Share on other sites More sharing options...
lefe Δημοσιεύτηκε Ιούνιος 28 , 2017 Share Δημοσιεύτηκε Ιούνιος 28 , 2017 (edited) Trial and error λέγεται αυτό που έκανες...και λογικό είναι στις 150 ή 200 κ.λπ. αιτήσεις να βρεις κάτι ακόμη κι αν δεν έχεις αυτό που θα κάνει "κλικ" σε κάποιο εργοδότη... Όπως αντίστοιχα π.χ. αν την πέσεις σε 200 γκόμενες στη σειρά, όσο άσχημος και να είσαι του κερατά, μια θα σου κάτσει! Φόροι;Ασφάλιση; Έχω την εντύπωση ότι ακόμη και για ένα άτομο 60-65 χιλιάδες € μικτά στην Ελβετία είναι πενταροδεκάρες... Η φορολογια ειναι χαμηλη και ειναι πολυ διαφορετικη σε καθε καντονι (καντονι διαμονης σου). Η ασφαλιση αν εννοεις ασφαλεια υγειας ειναι μονο ιδιωτικη οποτε εξαρταται απο το τι πακετο κανεις. Edited Ιούνιος 28 , 2017 by lefe Link to comment Share on other sites More sharing options...
Emporas Δημοσιεύτηκε Ιούνιος 28 , 2017 Share Δημοσιεύτηκε Ιούνιος 28 , 2017 (edited) Οι φόροι στο καντόνι που είμαι είναι 3,76% του μισθού. Για τη δημόσια ασφάλιση δίνεις περίπου 6,25% του μισθού (σύνταξη, ταμείο ανεργίας) κι άλλα 450 φράγκα για κάποια άλλα ταμεία. Οι ασφάλειες υγείας ξεκινάνε από περίπου 165 φράγκα. Οπότε για ένα μισθό στα 70.000 φράγκα*** θα έχεις καθαρά στην τράπεζα περίπου 53.000 φράγκα. Για σουπερμάρκετ δεν μπόρεσα να ξοδέψω πάνω από 500 φράγκα (1 άτομο), ενώ σπίτι σε μικρότερη πόλη για ένα άτομο μπορείς να βρεις και με 1.200 φράγκα το μήνα άνετα. Ο ρουχισμός εδώ είναι φθηνότερος (σε απόλυτες τιμές) από την Ελλάδα. Αν αφαιρέσεις και το νοίκι σου μένουν 39.000 φράγκα για ρούχα, ταξίδια κι ότι άλλο θες. Καλή φάση...καμία σχέση δηλαδή με Νορβηγία Βέλγιο κ.λπ. Edited Ιούνιος 28 , 2017 by Emporas Link to comment Share on other sites More sharing options...
Γιάννης Δημοσιεύτηκε Ιούνιος 28 , 2017 Share Δημοσιεύτηκε Ιούνιος 28 , 2017 Why not; Πιστεύεις ότι όσοι γκρινιάζουν γιατί δε βρίσκουν εργασία κ.λπ. κάνουν τόσες αιτήσεις και είναι τόσο επίμονοι όσο ο Βάγγος; Στην περίπτωση που αναφέρεις υπάρχει το ψυχολογικό και η γενική κατακραυγή στην μέση, άσε που το τελικό αποτέλεσμα θα είναι να σου κάτσει ότι να 'ναι και όχι ότι σου αρέσει, ενώ ο τρόπος εργασίας του Βάγγου είχε πολλά θετικά (επιμονή, συνεχή βελτίωση και επιτυχία). Παρεπιπτόντως (και γι'αυτό δίνω συνέχεια στο θέμα παρόλο που φαίνεται οφφ τόπικ) παρακολουθώ διάφορους στο Linkedin που ορμάνε παντού ανεξαιρέτως χωρίς καν να διαβάσουν την αγγελία...."Interested" παντού!! Έχετε μια αγγελία που ξεκινάει "προσλαμβάνουμε για όλες τις ειδικότητες κλπ κλπ πατήστε λικε για να δούμε το προφίλ σας" και από κάτω γράφει "ποιος μπορεί να πιστέψει ότι πατώντας ένα λικε θα βρει δουλειά??". Ε, λοιπόν, παρόλο το τρολάρισμα της εν λόγω αγγελίας, από κάτω χιλιάδες γράφουν "I am interested" χωρίς καν να έχουν διαβάσει τις 5 γραμμές της αγγελίας..... Και απορώ: Υπάρχουν εταιρείες ή recruiters που προσλαμβάνουν τέτοιους??? Link to comment Share on other sites More sharing options...
Emporas Δημοσιεύτηκε Ιούνιος 28 , 2017 Share Δημοσιεύτηκε Ιούνιος 28 , 2017 (edited) Στην περίπτωση που αναφέρεις υπάρχει το ψυχολογικό και η γενική κατακραυγή στην μέση, άσε που το τελικό αποτέλεσμα θα είναι να σου κάτσει ότι να 'ναι και όχι ότι σου αρέσει, ενώ ο τρόπος εργασίας του Βάγγου είχε πολλά θετικά (επιμονή, συνεχή βελτίωση και επιτυχία). Γιατί, το να στέλνεις βιογραφικά στο βρόντο ή να τρως συνεχώς πόρτα και να μένεις άνεργος για καιρό δεν επιφέρει κακή ψυχολογία και γενική κατακραυγή; Κάνεις λάθος, αν (έχεις την πολυτέλεια να) ψάχνεις "ότι σου αρέσει" στέλνεις βιογραφικά σε 5-10 εταιρίες το πολύ (που είναι ακριβώς στο αντικείμενο σου, σε συγκεκριμένη θέση, που έχουν ακριβώς τις συνθήκες & το μισθό που θες κ.λπ.), όταν φτάνεις να στέλνεις βιογραφικά και αιτήσεις με τη σέσουλα απλά θα πεις "ναι" στον πρώτο που θα σε δεχτεί...δε νομίζω π.χ. ο Βαγγέλης μετά από τις δεκάδες αποτυχημένες απόπειρες να τους είπε "ευχαριστώ για την αποδοχή αλλά για να έρθω θέλω αυτά κι αυτά"! Απλώς δέχτηκε ότι του πρόσφεραν ο άνθρωπος (και καλά έκανε)...αν δεν έγινε έτσι ανακαλώ! Παρεπιπτόντως (και γι'αυτό δίνω συνέχεια στο θέμα παρόλο που φαίνεται οφφ τόπικ) παρακολουθώ διάφορους στο Linkedin που ορμάνε παντού ανεξαιρέτως χωρίς καν να διαβάσουν την αγγελία...."Interested" παντού!! Έχετε μια αγγελία που ξεκινάει "προσλαμβάνουμε για όλες τις ειδικότητες κλπ κλπ πατήστε λικε για να δούμε το προφίλ σας" και από κάτω γράφει "ποιος μπορεί να πιστέψει ότι πατώντας ένα λικε θα βρει δουλειά??". Ε, λοιπόν, παρόλο το τρολάρισμα της εν λόγω αγγελίας, από κάτω χιλιάδες γράφουν "I am interested" χωρίς καν να έχουν διαβάσει τις 5 γραμμές της αγγελίας..... Και απορώ: Υπάρχουν εταιρείες ή recruiters που προσλαμβάνουν τέτοιους??? Στο linkedin έτσι κι αλλιώς χωρίς premium συνδρομή οι πιθανότητες είναι μηδαμινές... Edited Ιούνιος 28 , 2017 by Emporas Link to comment Share on other sites More sharing options...
Recommended Posts
Δημιουργήστε ένα λογαριασμό ή συνδεθείτε προκειμένου να αφήσετε κάποιο σχόλιο
Πρέπει να είστε μέλος για να μπορέσετε να αφήσετε κάποιο σχόλιο
Δημιουργία λογαριασμού
Κάντε μια δωρεάν εγγραφή στην κοινότητά μας. Είναι εύκολο!
Εγγραφή νέου λογαριασμούΣύνδεση
Εάν έχετε ήδη λογαριασμό; Συνδεθείτε εδώ.
Συνδεθείτε τώρα