antboton Δημοσιεύτηκε Νοέμβριος 18 , 2017 Δημοσιεύτηκε Νοέμβριος 18 , 2017 Οποίοι και αν είναι οι πελάτες μια μέση εταιρεία θα είναι δυσπιστη κατά πόσο καλύπτονται αυτά που λες και το σημαντικότερο αν θα ανταπεξέλθεις εργασιακα στη χώρα που πας. Ειδικά recreuiters που δεν έχουν ιδέα για το τι γίνεται Ελλάδα. Sent from my LG-D802 using Tapatalk
Emporas Δημοσιεύτηκε Νοέμβριος 18 , 2017 Δημοσιεύτηκε Νοέμβριος 18 , 2017 (edited) Οποίοι και αν είναι οι πελάτες μια μέση εταιρεία θα είναι δυσπιστη κατά πόσο καλύπτονται αυτά που λες και το σημαντικότερο αν θα ανταπεξέλθεις εργασιακα στη χώρα που πας. Οι προδιαγραφές των έργων είναι συγκεκριμένες και αυστηρές...αν νομίζεις ότι π.χ. το να κατέχει μια εταιρία ASME Stamps επί δεκαετίες είναι απλή υπόθεση ή ότι πελάτες όπως αυτοί που προανέφερα κάνουν εκπτώσεις σε θέματα ποιότητας, χρόνου παράδοσης κ.λπ. μάλλον πρέπει να το ψάξεις λίγο καλύτερα...η Archirodon έψαχνε χρόνια συνεργάτη με τεχνογνωσία σε μεταλλικές κατασκευές, oil & gas κ.λπ. για να κάνει μαγαζί κάτω και να χτυπήσει τέτοιες δουλειές κι ήρθε σ' εμάς (αγοράζοντας το ποσοστό που κατείχε μέχρι τότε η ΜΕΤΚΑ) για να κάνουμε κοινοπραξία, αν αυτό δε σου λέει κάτι δε ξέρω τι άλλο να πω! Από εκεί και πέρα δικαίωμα σου να πιστεύεις π.χ. ότι όσοι μείναμε κι εργαζόμαστε σε Ελληνικές εταιρίες υστερούμε γενικώς για κάποιο λόγο ή ότι για κάποιο λόγο όποιος δεν έχει δουλέψει εκεί που μεταναστεύσατε εσείς (Γερμανία, Αγγλία κ.λπ.) είναι σα να μη δούλεψε πουθενά, αλλά please κράτα τις απόψεις σου για ένα άλλο πιο σχετικό thread, ας μην το ξεχειλώσουμε εδώ πέρα με τις πεποιθήσεις του καθενός... Ειδικά recreuiters που δεν έχουν ιδέα για το τι γίνεται Ελλάδα. Οι recruiters είναι επαγγελματίες που πληρώνονται για να βρίσκουν τους πιο qualified επαγγελματίες για την εκάστοτε θέση στη χαμηλότερη δυνατή τιμή...δουλειά τους λοιπόν είναι α)να γνωρίζουν την παγκόσμια αγορά εργασίας και το τι γίνεται σε όλες τις (σοβαρές και εξωστρεφείς τουλάχιστον) εταιρίες του κόσμου και β)να μπορούν να αξιολογήσουν σωστά όλες τις πληροφορίες που λαμβάνουν από τις δικές τους πηγές και από το προφίλ του ίδιου του υποψήφιου, για να κάνουν την καταλληλότερη επιλογή σε κάθε περίπτωση... Αν η δουλειά τους ήταν απλά να διαλέγουν τους καλύτερους (και προφανώς, ακριβότερους) ή τα "ονόματα" (όπως λέμε στο ποδόσφαιρο) απ' τις κορυφαίες 100 π.χ. κατασκευαστικές παγκοσμίως, τότε θα γινόμασταν όλοι recruiters! Από εκεί και πέρα προσωπικά ούτε απελπισμένος είμαι, ούτε οικονομικό θέμα έχω, ούτε παρακαλάω, ούτε θεωρώ ότι θα έπρεπε να έχω καούρα (από τη στιγμή που από δικής μου πλευράς είμαι καθ' όλα καλυμμένος και παρουσιάζω στο βιογραφικό μου τα πάντα ως έχουν, όπως πρέπει και με όλες τις απαιτούμενες πληροφορίες) για το αν ο recruiter που έχω απέναντι μου έχει π.χ. κόμπλεξ με τους Έλληνες ή για οτιδήποτε άλλο στραβό μπορεί να μου βρει που δεν έχει σχέση με όλα αυτά που συζητάμε εδώ πέρα...σ' όποιον δεν αρέσουμε ας πάει να βρει τον αντίστοιχο Γερμανό ή Βρετανό με τα ίδια ή και περισσότερα προσόντα (τυπικά & ουσιαστικά) να του κάνει την ίδια ή και καλύτερη δουλειά με τα ίδια χρήματα ΑΝ μπορεί, κανένα πρόβλημα! Edited Νοέμβριος 18 , 2017 by Emporas 3
Popular Post kostaspde Δημοσιεύτηκε Νοέμβριος 28 , 2017 Popular Post Δημοσιεύτηκε Νοέμβριος 28 , 2017 (edited) Όπως υποσχέθηκα, θα μοιραστώ την εμπειρία μου παράλληλα με κάποια σχόλια σε στυλ οδηγού. Εργάζομαι εδώ και ένα μήνα σε μια εταιρεία στην Αγγλία στο Hertfordshire. Πώς ξεκίνησαν όλα Αρχικά ήρθα σε επαφή με μια συμφοιτήτρια μου από Ελλάδα για να δω τι παίζει Αγγλία. Πιο πολύ σκεφτόμουν μήπως κάνω Erasmus+ (2μηνη πρακτική άσκηση σε εταιρεία στο εξωτερικό). Με πληροφόρησε ότι υπάρχουν κενές θέσεις για graduates και με παρότρυνε να κάνω αίτηση, ενώ ταυτόχρονα μίλησε και στον προϊστάμενο του τμήματος για το οποίο ήταν η θέση. Οπότε όπως καταλαβαίνετε η απόφαση πάρθηκε εν μια νυκτί για το αν θα κάνω αίτηση ή όχι. Μέχρι τότε ήμουν στο χλιαρό και στο θα δούμε. Συνέντευξη Στη συνέχεια, μια Παρασκευή γίνεται η συνέντευξη τηλεφωνικά (αν και αρχικά είχε προγραμματιστεί για skype video call). Κράτησε περίπου 45 λεπτά και οι ερωτήσεις ήταν γενικές και κλισέ, του τύπου "γιατί θέλεις να έρθεις εδώ", "τι δουλειά κάνεις στην Ελλάδα τώρα", "πες μας το μεγαλύτερο επίτευγμά σου", "αν αντιμετώπισες ποτέ καμία προβληματική κατάσταση και τι έκανες", "τι μισθό εκτιμάς ότι πρέπει να πάρεις", κτλ. Αν ψάξετε λίγο στο ιντερνετ θα δείτε ότι αυτά είναι ψιλο-στάνταρ. Ούτε μια ερώτηση τεχνικού περιεχομένου. Μου υποσχέθηκαν εξέλιξη και προσπάθησα να τους κάνω να δεσμευθούν για το training καθώς η θέση ήταν για τομέα που δεν γνωρίζω (οδοποιία κτλ). Πρόταση Μετά το Σαββατοκύριακο που μεσολάβησε, με παίρνουν την Δευτέρα τηλέφωνο να μου προτείνουν συμβόλαιο. Καλά λεφτά τα για graduate, καλοί οι όροι, οπότε λέω κατευθείαν ναι. Μου στέλνουν συμβόλαιο και υπογράφω. Backgroung screening Στη συνέχεια αναθέτουν σε μια εταιρεία, με βάση την Αυστραλία νομίζω, να μου κάνει το background checking, δηλαδή να διασταυρώσει αν είμαι αυτός που λέω, αν όντως έχω τα πτυχία που δήλωσα και αν όντως έχω εργαστεί στις εταιρίες που αναφέρω στο βιογραφικό μου. Αν και με ταλαιπώρησαν και με άγχωσαν λίγο μέχρι να τα τσεκάρουν όλα, τελικά όλα καλά. Προετοιμασία Παράλληλα έπρεπε να ξεκινήσω μια προετοιμασία από την Ελλάδα για το παραμικρό: εισιτήρια, βαλίτσες, ρούχα, εύρεση διαμονής, πληροφόρηση από τράπεζες (για να δω πώς με συμφέρει να χρησιμοποιώ κάρτες και αναλήψεις, τι να κάνω για εμβάσματα κτλ), διαβατήριο, να τακτοποιηθούν όλες οι εκκρεμότητες από Ελλάδα, μεταφορική για κάποια extra πράγματα και ένα σωρό άλλες μικρές λεπτομέρειες. Πολύ άγχος εκείνη την περίοδο για να τα προλάβω όλα. Τελικά τα πρόλαβα τσίμα-τσίμα και με αρκετή βοήθεια από γονείς. Συμβουλή: Αν θα χρειαστείτε μεταφορική υπολογίζετε γύρω στα 150-300€ αναλόγως του τι έχετε να πάρετε μαζί σας. Πρώτα ετοιμάστε τις κούτες σας, μετρήστε διαστάσεις και βάρος και έπειτα ζητήστε προσφορές από όλες τις μεταφορικές. Εγώ για monitor, κεντρική μονάδα υπολογιστή και δυο μεγάλες κούτες με ρούχα και προσωπικά αντικείμενα, έδωσα 240€. Πρώτες στιγμές στο Η.Β. Συμβουλή: πιείτε μια μπύρα να χαλαρώστε με το που φτάσετε. Έχετε καιρό να αγχωθείτε τα υπόλοιπα στη συνέχεια. Εγώ έφτασα Παρασκευή, έμεινα δυο μερες σε συγγενείς και μετά τακτοποιήθηκα σε προσωρινή διαμονή Airbnb στην πόλη που είμαι τώρα. Μετά άρχισε η γραφειοκρατία. Δευτέρα πρωί, βγαίνω στην αγορά, κάνω μια αναγνώριση τι παίζει και αρχίζω να ψάχνω για τράπεζες (τι δικαιολογητικά θέλουν) και αριθμό τηλεφώνου. Οδηγίες για να μην χάσετε χρόνο: Τηλέφωνο Θα σας συμβούλευα το θέμα τηλεφώνου να το ψάξετε από Ελλάδα ακόμη. Θα πάρετε κάποια SIM pay as you go, αυτό που λέμε αλά καρτ. Συμβόλαιο δεν σας κάνουν με τίποτα, διότι δεν θα περνάτε credit check και δεν δέχονται ελληνικές κάρτες για συμβόλαια, οπότε μην το ψάχνετε άδικα. Έχει διάφορες εταιρείες (ΕΕ, Virgin, Vodafone, Giff-gaff, O2, 3 Mobile, Sky Mobile, Lycamobile, Lebara, κ.α.). Ενεργοποιείται κατευθείαν, δεν θέλει να συμπληρώσεις φόρμα με τα στοιχεία σου όπως στην Ελλάδα. Αγοράζεις, εγκαθιστάς, δουλεύει, αλλά είναι λίγο ακριβό στις χρεώσεις. Το κακό είναι ότι κατά πάσα πιθανότητα δεν θα μπορείτε μετά να το κάνετε συμβόλαιο, οπότε μέχρι να πάρετε τον πρώτο σας μισθό και να περάσετε το credit check, θα χρησιμοποιείτε αυτό αναγκαστικα, οπότε επιλέξτε κάτι οικονομικό. Επίσης φροντίστε skype, viber κτλ για να μιλάτε με τους δικούς σας γιατί αλλιώς οι χρεώσεις έιναι πολύ μεγάλες. Να ξέρετε, τα what’s up φοιτητικό κτλ ΔΕΝ δουλεύουν για δωρεάν κλήσεις από UK προς Ελλάδα. Παραλίγο να την πατήσω και να κάνω φοιτητικό καρτοσυμβόλαιο. Έχει ψιλά γράμματα που λέει ότι αν η διαμονή είναι περισσότερο στο εξωτερικό απ’ό,τι Ελλάδα, αρχίζουν οι χρεώσεις και αυτό δεν το γνωρίζουν και πολλά καταστήματα κινητής, μόνος μου το ανακάλυψα. National Insurance Number (ΝΙΝο) Θα χρειαστείτε να κάνετε αίτηση για National Insurance Number (κάτι σαν τον Αριθμό Μητρώου Ασφαλισμένου που έχουμε στην Ελλάδα). Χρειάζεται διεύθυνση κατοικίας (μπορείτε να χρησιμοποιήσετε κάποιου φίλου ή γνωστού σας, με την έγκρισή του βέβαια). Βάλτε £10-15 στο κινητό και καλέστε όσο πιο πρωί γίνεται. Πολλές φορές, αφού ακούστε όλο το ηχογραφημένο μενού και επιλέξετε τι θέλετε, πέφτει η γραμμή. Μην φάτε φρίκη, δεν κάνατε κάτι λάθος, συμβαίνει γιατί είναι αριθμός με υψηλή χρέωση και τα οικονομάνε. Εγώ έπιασα γραμμή μετά από 15 προσπάθειες. Ο συγκάτοικός μου χθες με την πρώτη! Προσωπικά θα σας συμβούλευα να πάτε σε κάποιο job centre κοντινό και να πείτε ότι δεν μπορείτε να τηλεφωνήσετε από το δικό σας τηλέφωνο και να επιμείνετε να τηλεφωνήσετε από το δικό τους. Θα σας κοιτάξουν λίγο περίεργα, αλλά μην ψαρώνετε, συγκεντρωθείτε στο στόχο σας! Εγώ έτσι έκανα αρχικά, αλλά όταν έπεσε η γραμμή (δεν το ήξερα ότι το έχουν σύστημα) θεώρησα ότι μάλλον είδαν από πού παίρνω και το έκλεισαν, οπότε έφυγα. Αφού τέλος πάντων καταφέρετε να πάρετε γραμμή, θα σας ρωτήσουν τα στοιχεία σας και θα σας κλείσουν interview σε κάποιο job centre (όχι απαραίτητα στην πόλη που θα είστε) και θα σας δώσουν έναν προσωρινό κωδικό (reference number). Όταν θα πάτε για στο job centre, να έχετε μαζί διαβατήριο και ό,τι άλλο θα σας έχουν πει. Νομίζω θέλει και απόδειξη διαμονής (συμβόλαιο σπιτιού), αλλά δεν είμαι 100% σίγουρος. Εν τω μεταξύ η διεύθυνσή που δηλώσατε τηλεφωνικά, όταν κάνατε κράτηση, μπορεί να έχει αλλάξει (αν μετακομίσατε αλλού), οπότε όταν πάτε στο interview, φροντίστε να θυμάστε και την παλιά και να έχετε και την καινούρια. Ακόμη και αν δεν έχετε κάνει τίποτα για ΝΙΝο ακόμη (ούτε καν κράτηση για interview), μπορείτε να ξεκινήσετε να εργάζεστε. Απλά άμα το έχετε ήδη διευθετήσει, θα είναι ένα άγχος λιγότερο για μετά. Μετά το Interview θα σας ερθει με ταχυδρομείο σε 1-2 εβδομάδες ο αριθμός ασφάλισής σας. Αν δεν το έχετε πάρει μέχρι τον πρώτο σας μισθό, απλά θα σας έχουν μεγαλύτερες κρατήσεις στον πρώτο μισθό (τις οποίες όμως μπορείτε να πάρετε πίσω αργότερα). Τράπεζα Εδώ θα δυσκολευτείτε ίσως λίγο, αλλά μην σας πάρει από κάτω. Καταρχάς παρ’τε το απόφαση ότι δεν θα τελειώστε την ίδια μέρα την δουλειά σας. Κάθε τράπεζα θέλει άλλα δικαιολογητικά. Πήγα στις Loyds, Barkley’s και Nationwide. Έχω ακούσει ότι και μεταξύ τους τα υποκαταστήματα της ίδιας τράπεζας μπορεί να ζητάνε διαφορετικά δικαιολογητικά, οπότε σε κάθε περίπτωση, πρέπει να πάτε οι ίδιοι και να ρωτήσετε. Διαβατήριο, NINo, Employment Reference (βεβαίωση από τον εργοδότη), συμβόλαιο σπιτιού κτλ. Κάτι απ’ όλα αυτά θα σας ζητηθεί. Και είμαι σίγουρος πως θα αναρωτηθείτε, μας πώς να έχω συμβόλαιο σπιτιού, αν δεν έχω τράπεζα για να κάνω την κατάθεση για την εγγύηση και το νοίκι; Ε από κάπου να την βρείτε την άκρη του νήματος. Εγώ το έκανα με διαβατήριο και Employment Reference στην nationwide. Δουλειά Στη δουλειά τώρα τα πράγματα είναι καθαρά σε τι εταιρεία θα πας, σε τι πόστο κτλ, οπότε δεν μπορώ να σας πω κάτι. Πάντως για graduate, μην αγχώνεστε υπερβολικά, τίποτα δεν γίνεται χωρίς έγκριση από κάποιον επιβλέπων. Ενδεχομένως θα χρειαστεί να βγάλετε και CSCS card, είναι ένα βιβλιαράκι με ερωτήσεις για Health and Safety και η εξέταση κοστίζει £19.50. Σε πολλές περιπτώσεις τα δίνει ο εργοδότης. Αλλά αυτό μπορείτε να το κάνετε και στην πορεία. Λογικά θα σας ζητηθεί να γραφτείτε και στο Institute of Civil Engineers (ICE), κάτι σαν το Τεχνικό Επαγγελματικό Επιμελητήριο (ΤΕΕ), αλλά που είναι οργανωμένο και δουλεύει. Δεν ξέρω ακόμη τι απαιτείται γιατί τώρα το κοιτάζω κι εγώ, αλλά νομίζω θέλει και μεταφρασμένο το πτυχίο σας. Αυτά προς το παρόν και μόλις μπορέσω θα στείλω κι άλλες πληροφορίες. Γενικά μην ψαρώνετε με ό,τι λένε κάποιοι εδώ μέσα. Και όσο καλύτερη προετοιμασία κάνεις από Ελλάδα και μελετήσεις τα βήματά σου, τόσο λιγότερα έξοδα εδώ, τόσο λιγότερο τρέξιμο και άγχος. Είναι βουνό όταν το κοιτάζεις από μακριά, αλλά μόλις ξεκινήσεις την διαδικασία πάει σχετικά εντάξει και ό,τι δεν ξέρεις, ρωτάς! Edited Νοέμβριος 28 , 2017 by kostaspde 11
bilya63 Δημοσιεύτηκε Νοέμβριος 28 , 2017 Δημοσιεύτηκε Νοέμβριος 28 , 2017 (edited) Αυτά προς το παρόν και μόλις μπορέσω θα στείλω κι άλλες πληροφορίες. Γενικά μην ψαρώνετε με ό,τι λένε κάποιοι εδώ μέσα. Και όσο καλύτερη προετοιμασία κάνεις από Ελλάδα και μελετήσεις τα βήματά σου, τόσο λιγότερα έξοδα εδώ, τόσο λιγότερο τρέξιμο και άγχος. Είναι βουνό όταν το κοιτάζεις από μακριά, αλλά μόλις ξεκινήσεις την διαδικασία πάει σχετικά εντάξει και ό,τι δεν ξέρεις, ρωτάς! καλή αρχή συνάδελφε. Μια σημείωση μόνο. Ο τροπος που βρήκες δουλειά είναι σπάνια περίπτωση καθώς το βιογραφικό σου βρέθηκε στα χέρια του εν δυνάμει μάνατζερ σου από άτομο εμπιστοσύνης(λογικά). Πίστεψέμε αν έστελνες κατευθείαν βιογραφικό στην εταιρεία πιθανότατα να μην έβγαινε ποτέ από το HR. Δεν μπλέκω καν recruiters γιατί εκεί χάνεται η μπάλα. Επίσης βρήκες δουλειά graduate ή internship?? Edited Νοέμβριος 28 , 2017 by bilya63
Emporas Δημοσιεύτηκε Νοέμβριος 29 , 2017 Δημοσιεύτηκε Νοέμβριος 29 , 2017 Συμβουλή: Αν θα χρειαστείτε μεταφορική υπολογίζετε γύρω στα 150-300€ αναλόγως του τι έχετε να πάρετε μαζί σας. Πρώτα ετοιμάστε τις κούτες σας, μετρήστε διαστάσεις και βάρος και έπειτα ζητήστε προσφορές από όλες τις μεταφορικές. Εγώ για monitor, κεντρική μονάδα υπολογιστή και δυο μεγάλες κούτες με ρούχα και προσωπικά αντικείμενα, έδωσα 240€. Ρε άνθρωπε του Θεού, είπαμε μετανάστευση κ.λπ. αλλά εσύ απ' ότι κατάλαβα και τα πλακάκια του μπάνιου θα ξήλωνες να πάρεις μαζί σου αν μπορούσες! Όταν έρθεις για τις γιορτές θα κάνεις συνδρομή σε internet cafe; Άκου 240€...πάρε ένα laptop εκεί πέρα να κάνεις τη δουλειά σου!
Ήρωνας Δημοσιεύτηκε Νοέμβριος 29 , 2017 Δημοσιεύτηκε Νοέμβριος 29 , 2017 Πολύ χρήσιμες πληροφορίες KOSTAS ευχαριστούμε πολύ!! Καλή συνέχεια!@Emporas μπορεί να ήθελε προγράμματα που έχει στον υπολογιστή του. Σε κάθε περίπρωση 240 μαζί με τα ρούχα και άλλα αντικείμενα δεν είναι και πάρα πολλά (δεν είναι και λίγα but still).
Emporas Δημοσιεύτηκε Νοέμβριος 29 , 2017 Δημοσιεύτηκε Νοέμβριος 29 , 2017 (edited) @Emporas μπορεί να ήθελε προγράμματα που έχει στον υπολογιστή του. Σε κάθε περίπρωση 240 μαζί με τα ρούχα και άλλα αντικείμενα δεν είναι και πάρα πολλά (δεν είναι και λίγα but still). Τα προγράμματα τα βάζεις σ' ένα σκληρό και τα παίρνεις μαζί σου μέσα σε μια τσέπη (ή τα ανεβάζεις σ' ένα cloud)...30€-40€ έχει το αεροπορικό για Λονδίνο, δεν είναι πολλά 240€;! Παίρνεις μια βαλίτσα (που είναι δωρεάν) βάζεις μερικά ρούχα και τελείωσε, ό,τι άλλο χρειαστείς το παίρνεις εκεί και σε καλύτερη τιμή...λες και θα γλυτώσεις π.χ. την αγορά laptop παίρνοντας τον σταθερό μαζί σου! Ή μήπως όταν γυρίσεις πίσω θα κυκλοφορείς ξεβράκωτος; Τέλοσπαντων ας μην κολλήσουμε σε αυτό...καλή τύχη στον Κώστα! Edited Νοέμβριος 29 , 2017 by Emporas
Ήρωνας Δημοσιεύτηκε Νοέμβριος 29 , 2017 Δημοσιεύτηκε Νοέμβριος 29 , 2017 (edited) Δεν διαφωνώ έμπορα αλλά κάποιος που φεύγει πρώτη φορά έξω δεν μπορεί να σκεφτεί τόσο απλοϊκά, κυρίως επειδή έχει τόσα να σκεφτεί οπότε διαλέγει την ακριβή αλλα και πιο ασφαλή λύση. Και σίγουρα 2 μεγάλες κούτες με ρούχα, μικροπράγματα και έκτακτο αεροπορικό δεν κάνουν 30 ευρω (βέβαια η βαλίτσα είναι μαξ 50 ευρώ).Αλλά καταλαβαίνω τι λες, το ίδιο σκέφτομαι και εγώ, απλά έχω ήδη περάσει την διαδικασία μια φορά οπότε ξέρω τι να περιμένω. Αλλα όπως είπες δεν είναι αυτο το σημαντικό. Edited Νοέμβριος 29 , 2017 by Ήρωνας 1
kostaspde Δημοσιεύτηκε Νοέμβριος 29 , 2017 Δημοσιεύτηκε Νοέμβριος 29 , 2017 (edited) Αν και βγαίνουμε off topic, δεν έπαιζαν χρήματα για λαπτοπ και επειδή δεν ήξερα τι υπολογιστή θα έχω στη δουλειά, πήρα μαζί το pc γιατί έχω να δουλεύω και την διπλωματική μου. Και τελικά καλά που το πήρα. Σωστά το αντιμετωπίζει ο Ηρωνας. Όταν δεν ξέρεις πού πας και τι έχεις να κάνεις, ετοιμάζεσαι όσο καλύτερα μπορείς. καλή αρχή συνάδελφε. Μια σημείωση μόνο. Ο τροπος που βρήκες δουλειά είναι σπάνια περίπτωση καθώς το βιογραφικό σου βρέθηκε στα χέρια του εν δυνάμει μάνατζερ σου από άτομο εμπιστοσύνης(λογικά). Πίστεψέμε αν έστελνες κατευθείαν βιογραφικό στην εταιρεία πιθανότατα να μην έβγαινε ποτέ από το HR. Δεν μπλέκω καν recruiters γιατί εκεί χάνεται η μπάλα. Επίσης βρήκες δουλειά graduate ή internship?? Σωστά συνάδερφε, μέτρησε πολύ αυτό. Παρόλα αυτά, επειδή δεν ήξερα τι θα γίνει και αν θα με πάρουν, έστειλα βιογραφικό και σε recruiters. Αν και δεν απάντησαν άμεσα για τις θέσεις εργασίας που ενδιαφέρθηκα, κράτησαν το email μου και μου στέλνουν για άλλες θέσεις. Η θέση είναι graduate engineer. Γενικά θα έλεγα μη φοβάστε. Το επίπεδο ενός μέσου graduate μηχανικού εδώ δεν είναι τίποτα σπουδαίο και δεν έχουμε απολύτως τίποτα να ζηλέψουμε. Επιπλέον δεν έχουν τα κόμπλεξ που ακόμη καλά κρατούν στην Ελλάδα, του στυλ "ποιά σχολή τελείωσες εσύ" κτλ. Για το brexit που με ρωτάνε αρκετοί, να σας πω την αλήθεια δεν το ακούω και πολύ σε συζητήσεις. Βέβαια δεν παρακολουθώ ειδήσεις κτλ, αλλά έχω την εντύπωση πως δεν πολυ-ασχολείται ο κόσμος εδώ. Δουλειές υπάρχουν σχετικά αρκετές, οπότε μπορούν να εξασφαλίσουν λίγο-πολύ όλοι τα προς το ζην και δεν καταπιάνονται τόσο πολύ με τα πολιτικά όπως κάνουμε στην Ελλάδα, όπου περιμένουμε ότι η τάδε απόφαση του Eurogroup ή της κυβέρνησης θα μας γλυτώσει από την μιζέρια που βιώνουμε καθημερινά για την επιβίωση. Edited Νοέμβριος 29 , 2017 by kostaspde 2
AAlex Δημοσιεύτηκε Νοέμβριος 29 , 2017 Δημοσιεύτηκε Νοέμβριος 29 , 2017 Kostaspde, Καλώς όρισες στο Νησί και καλη αρχή. Είμαστε και γείτονες στη δουλειά. Πολύ ωραίο το κείμενο σου με πολλές και σημαντικές πληροφορίες. Ο τρόπος που βρήκες τη δουλειά είναι ιδιαίτερος. Σίγουρα πηγεσ καλά στη συνέντευξη, γιατί αλλιώς δε θα έπαιρνες τη δουλειά. Όταν ξεκινήσεις, γράψε μας και τις πρώτες εντυπώσεις. Με το σπίτι ακόμα ψάχνεσαι; Τι θα κάνεις με αυτό το θέμα; Υ.Γ: Ακόμα μεγαλύτερη εντύπωση μου έκανε ότι από ένα μεγάλο κείμενο, σχολιάστηκε μόνο η μεταφορική και ο υπολογιστής! 1
Recommended Posts
Δημιουργήστε ένα λογαριασμό ή συνδεθείτε προκειμένου να αφήσετε κάποιο σχόλιο
Πρέπει να είστε μέλος για να μπορέσετε να αφήσετε κάποιο σχόλιο
Δημιουργία λογαριασμού
Κάντε μια δωρεάν εγγραφή στην κοινότητά μας. Είναι εύκολο!
Εγγραφή νέου λογαριασμούΣύνδεση
Εάν έχετε ήδη λογαριασμό; Συνδεθείτε εδώ.
Συνδεθείτε τώρα