Μετάβαση στο περιεχόμενο

Recommended Posts

Δημοσιεύτηκε
12 λεπτά πριν, bilya63 said:

Κοιτα να δεις εδω δεν θα σε πάρουν σαν μηχανικό κανω τα πάντα ολα. Οπότε πρέπει να διαλέξεις με ποιον κλαδο θες να ασχοληθείς κ να στήσεις το βιογραφικό  αναλογα ή να στήσεις διαφορετικά βιογραφικά.

Επίσης ειναι καλο να δεις αν μπορείς να γίνεις πριν έρθεις chartered μιας κ αποτελεί τεράστιο +. 

Υγ τσεκαρε cscs card, cdm 2015, ice για αρχή. Τα πρωτα δυο είναι σημαντικά αν θες να ασχοληθείς με εργοτάξιο. Δεν χρειάζεται να γνωρίζεις τα πάντα ολα στα CDM αλλα αν δώσεις συνέντευξη θα ειναι + να γνωρίζεις τα health and safety procedures.

Αν είσαι μέλος ΤΕΕ μπορείς μέσω του mutual recognition route να γίνεις chartered. Ότι σου είπε ο bilya63 για το CDM 2015 ισχύει.

  • Upvote 1
  • Απαντήσεις 2,2k
  • Created
  • Τελευταία απάντηση

Top Posters In This Topic

Δημοσιεύτηκε (edited)
1 ώρα πριν, bilya63 said:

Κοιτα να δεις εδω δεν θα σε πάρουν σαν μηχανικό κανω τα πάντα ολα. Οπότε πρέπει να διαλέξεις με ποιον κλαδο θες να ασχοληθείς κ να στήσεις το βιογραφικό  αναλογα ή να στήσεις διαφορετικά βιογραφικά.

Επίσης ειναι καλο να δεις αν μπορείς να γίνεις πριν έρθεις chartered μιας κ αποτελεί τεράστιο +. 

Υγ τσεκαρε cscs card, cdm 2015, ice για αρχή. Τα πρωτα δυο είναι σημαντικά αν θες να ασχοληθείς με εργοτάξιο. Δεν χρειάζεται να γνωρίζεις τα πάντα ολα στα CDM αλλα αν δώσεις συνέντευξη θα ειναι + να γνωρίζεις τα health and safety procedures.

Σε ευχαριστώ πάρα πολύ...

οικοδομικά για αρχή νομίζω είναι καλύτερα....

 

Edited by evan40
συνταξη
Δημοσιεύτηκε (edited)
On 4/16/2018 at 10:03 ΜΜ, [email protected] said:

Το BGAS-CSWIP  δεν λεει κ πολλα οσον αφορα το coating παντως, επομενως μην πολυπονταρεις εκει.

Αν πας για καριερα προτιμησε ξεχωριστη πιστοποιηση για welding, ξεχωριστη για coating. Και φυσικα για θεση manager δεν απαιτειται τιποτε απο αυτα, μαλλον για iso θα πρεπει να πιστοποιηθεις πιστευω.

Για painting BGAS-CSWIP έλεγα, όχι coating...κατά τ' άλλα εννοείται, NACE BGAS-CSWIP...

Από welding έχω το IWE (International Welding Engineer) και Level II σε 5 μεθόδους (και ISO 9712 και ASNT)...το coating έτσι κι αλλιώς ξεχωριστό είναι!
Αν εννοείς ISO για τα συστήματα (9001, 14001, 18001 κ.λπ.) έχω κι απ' αυτά Lead Auditor από IRCA...ή μήπως εννοείς κάτι άλλο;

Edited by Emporas
Δημοσιεύτηκε

Καλησπέρα σε όλους,

Ήθελα να ρωτήσω σχετικά με δουλειά στην Αγγλία και τους βαθμούς από ελληνικό πανεπιστήμιο. Μένω Ελλάδα, είμαι πολιτικός μηχ. με 6,6/10 δίπλωμα και μεταπτυχιακό σε water και environment 8,2/10. Σε αγγελίες που απαιτείται το 2:1 σαν βαθμός αλλά δεν αναφέρεται ρητά αν εννοεί το δίπλωμα ή το μαστερ, έχω ελπίδες? Ρωτάω γιατί σαν κλίμακα έχω δει το 2:2 από 6+/10 και το 2:1 από 7+/10.

Επιπλέον, διαβάζω και εδώ αλλά και αλλού για βιογραφικά χωρίς ημερομηνίες γέννησης και διάφορα τέτοια στοιχεία ότι είναι πιο αποδεκτά στην Αγγλία, ίσχύει?

Ευχαριστώ!

Δημοσιεύτηκε (edited)

Καλησπέρα. Το βιογραφικό σου να είναι ΧΩΡΙΣ ημερομηνία γέννησης και ΧΩΡΙΣ φωτογραφία.

 

Όσο για το βαθμό, επίσημη πηγή είναι αυτή που φαντάζομαι την έχεις δει. 

https://www.gov.uk/government/publications/overseas-degree-equivalency-table-and-methodology

Το excel αρχείο αναφέρει ότι από 7/10 και πάνω το πτυχίο είναι 2:1

Όταν έκανα αίτηση για master μου αναγνώρισαν το πτυχίο μου σαν 2:1, ενώ μάλλον δεν θα έπρεπε, μιας και έχω βαθμό πτυχίου 6,8/10. Ίσως να έκαναν στρογγυλοποίηση ή να ήταν το συγκεκριμένο πανεπιστήμιο. 

 

Edited by rootbreaker
  • Upvote 1
  • 2 months later...
Δημοσιεύτηκε (edited)

Συνάδελφοι,

Αναρωτηθηκα αρκετά που να αναρτήσω αυτό το μήνυμα, και κατέληξα εδώ. Θέλω να μοιραστώ την εμπειρία από μια συζήτηση που ειχα για μια θέση στην Ελλάδα. Θεωρώ ότι υπάρχουν κάποια learning opportunities που έχουν σχέση με το thread.

Η θέση ήταν υψηλή για μια μεσαιου μεγεθους εταιρια για τα ελληνικά δεδομένα, με σταθερα ανοδική πορεία. Τα λεφτά όμως είναι εντελώς αντιστρόφως ανάλογα με τις ευθύνες. Επισης, οι αρμοδιότητες ήταν κυριολεκτικά τα πάντα όλα, τα οποία για ένα άτομο είναι απλά αδύνατον να κάνει. Κάναμε μια τηλεφωνική συνέντευξη, συζητήσαμε όλα αυτά αλλά τελικά δε προχωρήσαμε λόγω διαφοράς στο οικονομικό και της τωρινή μου προσωπική φάσης (part-time μεταπτυχιακό). Αυτό ομωσ ήταν η κορυφή του παγόβουνου. 

Καταρχην διαπίστωσα ότι πλέον οι μισθοί μας έχουν γίνει επίπεδο Βόρεια Μακεδονία (Θενξ Τσίπρα), μόνο που το κόστος ζωής παραμένει ψηλά. Αυτό που άκουσα αρκετά από αυτους είναι οτι το κόστος ζωής στην Ελλάδα είναι χαμηλό, όποτε και ο μισθός είναι αντίστοιχος. Άποψη μου είναι ότι οι ευθύνες και το βιογραφικο πρέπει να αμειβονται. Αλλιώς δε βλέπω το νόημα να τις αναλάβει κάποιος. Ωστόσο, υπάρχουν πολλοί που θα το έκαναν λόγω ανεργίας ή για οποιοδήποτε άλλο λόγο και το σέβομαι απόλυτα.

Διαπίστωσα επισης κάτι αλλο. Στην Ελλάδα πιστεύουν για εμάς ότι στο εξωτερικο εξειδικευόμαστε σε ένα κομμάτι, ότι κάνουμε μόνο αυτό και τίποτα άλλο. Προσπάθησα να εξηγήσω ότι αυτό εξαρταται από τη δουλειά που κάνουμε και δεν είναι ο κανόνας, με απόδειξη το βιογραφικο μου. Επισης, επιχειρήθηκε να μου πλασαριστεί ότι στην Ελλάδα είναι καλό που κάνουν τα πάντα γιατί μαθαίνουν πολλά και γίνονται πιο χρήσιμοι. Και πάλι, προσπάθησα να εξηγήσω ότι αυτό δεν είναι πάντα καλό γιατί είναι αδύνατον να φέρνεις εις περασ τοσες πολλεσ αρμοδιότητες ταυτόχρονα και σωστα. Μια εταιρια θα σου μάθει διάφορετικα πράγματα, αλλά δε θα σε βάλει να τα κάνεις όλα ταυτόχρονα. Το να τρεχεις παραγωγή, να ελεγχεισ τους στόχους παραγωγησ, να μιλάς με τοπικές αρχές, να σχεδιάζεις, να κάνεις Project Management, installation και commissioning απλά δε γίνεται. Αλλά μηπωσ τελικά γίνεται; Και εδώ έρχεται το άλλο μου συμπέρασμα.

Νομιζω ότι στην Ελλάδα έχουμε έλλειψη τεχνογνωσίας στον τομέα μου τουλάχιστον. Από κάποιες ερωτησεις διαπίστωσα ότι υπάρχει άγνοια σε βασικούς κανόνες του Safety, σωστού engineering και plant management. Ηλπιζα ότι αυτό θα είχε βελτιωθεί, αλλά έκανα λάθος. Και όταν τα κάνεις όλα επιδερμικά, χωρίς βάθος και σωστά, τότε ίσως και να προλαβαίνεις να κάνεις τόσα πολλά. 

Όλα αυτά, μου φέρνουν στο μυαλό την κουβέντα ενός φίλου που ήταν πολλά χρόνια στο εξωτερικο και τώρα είναι Ελλάδα. Μου είχε πει ότι θα δυσκολευτώ να προσαρμοστώ όταν γυρίσω. Το διαπίστωσα μέσα από αυτή την εμπειρία. Όσοι ενδιαφέρονται να βρουν δουλειά στο εξωτερικο, ας το έχουν υπόψιν. 

Επαναλαμβάνω, μοιράζομαι προσωπική εμπειρία και συμπεράσματα. Συνολικό συμπέρασμα: δε βλέπω πια το σενάριο επιστροφής όπως το έβλεπα κάποτε. 

Edited by AAlex
  • Like 1
  • Upvote 4
Δημοσιεύτηκε

Στην Ελλάδα ισχύει για τις εταιρείες ότι φαμε και ότι πιούμε. Και από όσον αφορά στην πλευρά του εργαζομένου που του επι φορτώνουν ρόλους και ευθύνες προσπαθώντας να μειώσουν τις ανάγκης ανάληψης διαφορετικών ρόλων από διαφορετικά πρόσωπα, και όσον αφορά την πλευρά του πελάτη που αναλαμβάνουν όσες περισσότερες δουλειές μπορούν άσχετα αν μπορούν η όχι να τις υλοποιήσουν στον χρόνο και στην ποιότητα που υπόσχονται. Έτσι κινούνται κατα τη γνώμη μου οι 8/10 εταιρείες. Εξαίρεση αποτελούν κάποιες πολύ μεγάλες πολυεθνικές όχι γιατί έχουν το μέγεθος αλλα γιατί ακολουθούν διαδικασίες και οδηγίες, φιλοσοφία  από τις μαμά εταιρείες-έδρα του εξωτερικού 

  • Upvote 1
Δημοσιεύτηκε

Εγώ δεν κατάλαβα σε τι χρησίμευσε στη συνέντευξη η συζήτηση που περιγράφεις. Ήθελε να σου εξηγήσει το λόγο που θα σε απέρριπτε ή προσπαθούσε να σου δώσει ακόμα λιγότερα επειδή τάχα δεν ήξερες καλά τη δουλειά επειδή έρχεσαι από έξω; 

Και επ' ευκαιρία δώσε μια τάξη του μισθού που σου πρότειναν.

  • Upvote 1
Δημοσιεύτηκε

E μετά πως να βρουν κατάλληλο προσωπικό
http://www.kathimerini.gr/974301/article/oikonomia/ellhnikh-oikonomia/e3i-stoys-10-ergodotes-dyskoleyontai-na-vroyn-katallhlo-proswpiko

Η διαφορά είναι πως στην Ελλάδα πολλοί εργοδότες βλέπουν το προσωπικό τους ως εργάτες ΤΟΥΣ ενώ έξω ως συνεργάτες τους. Φυσικά υπάρχουν και εξαιρέσεις. 

Δημοσιεύτηκε

Βέβαια και το προσωπικό στην Ελλάδα προτιμά να εργάζεται παρά να συνεργάζεται.. 

Στατιστικές που δείχνουν τη δυσκολία εξεύρεσης είναι λίγο άκυρες εάν δεν υπάρχει ακριβής ορισμός του "ταλέντου", της "δεξιότητας" κλπ και μια κοστολόγηση ώστε να δούμε εάν οι εργοδότες εξάντλησαν τις οικονομικές δυνατότητες που είχαν για την εξεύρεση προσωπικού.

  • Upvote 1

Δημιουργήστε ένα λογαριασμό ή συνδεθείτε προκειμένου να αφήσετε κάποιο σχόλιο

Πρέπει να είστε μέλος για να μπορέσετε να αφήσετε κάποιο σχόλιο

Δημιουργία λογαριασμού

Κάντε μια δωρεάν εγγραφή στην κοινότητά μας. Είναι εύκολο!

Εγγραφή νέου λογαριασμού

Σύνδεση

Εάν έχετε ήδη λογαριασμό; Συνδεθείτε εδώ.

Συνδεθείτε τώρα

×
×
  • Create New...

Σημαντικό

Χρησιμοποιούμε cookies για να βελτιώνουμε το περιεχόμενο του website μας. Μπορείτε να τροποποιήσετε τις ρυθμίσεις των cookie, ή να δώσετε τη συγκατάθεσή σας για την χρήση τους.