Μετάβαση στο περιεχόμενο

Recommended Posts

Δημοσιεύτηκε (edited)

Υπάρχει ποιμνιοστάσιο που κατασκευάστηκε αρχές του 2011.

Σύμφωνα με τον νόμο 244203/16−1−2006 (Φ.Δ.Κ. 75/Β΄/26−1−2006), όπως τροποποιήθηκε

(Φ.Δ.Κ. 151/Β΄/9−2−2006), δεν μπορεί να υπαχθεί σε εξαίρεση κατεδάφισης αφού δεν είναι υφιστάμενο του 2003.

Σύμφωνα με τον 4014/2011, μπορεί να υπαχθεί στην κατηγορία της Μεταποίησης Πρωτογενούς Τομέα & ή

να πληρώσει το παράβολο & να βγάλει άδεια νομιμοποίησης (αν μπορεί) ή το Συνολικό πρόστιμο

(βλ. & ερωτοαπάντηση Γ12:Πού δηλώνονται αγροτική αποθήκη και ποιμνιοστάσιο ; Τι είναι η μεταποίηση

πρωτογενούς τομέα ;

∆ηλώνονται στην περίπτωση 3α «...μεταποίηση α’γενούς τομέα». Στη μεταποίηση

πρωτογενούς τομέα υπάγονται βιοτεχνίες – βιομηχανίες συσκευασίας και μεταποίησης

προϊόντων, δηλ. παραγωγικές μονάδες (γεωργικές, κτηνοτροφικές, αλιευτικές-

ιχθυοκαλλιεργητικές) του πρωτογενούς τομέα και μεταποιητικές εγκαταστάσεις τροφίμων.)

Σύμφωνα με τον ν. 4056/2012 (αρθρο 14, π3) "Σε κτηνοτροφικές μονάδες, οι κτηριακές εγκατα−

στάσεις των οποίων έχουν χαρακτηριστεί αυθαίρετες,δίδεται επίσης τριετής παράταση νομιμοποίησης και

μέχρι τότε δεν ισχύουν οι διατάξεις του κεφαλαίου Β΄ του ν. 4014/2011" (ο 4056/2012 είναι μεταγενέστερος του 4014/2011).

Τι σημαίνει αυτό?

Ότι μπορείς να βγάλεις άδεια νομιμοποίησης , χωρίς να πληρώθεί το πρόστιμο-παράβολο του 4014,

αλλά να πληρωθεί το πρόστιμο ανέγερσης & διατήρησης?

Μπορώ τελικά να χρησιμοποιήσω τον 4014 ή όχι?

Σταυρόλεξο πραγματικά....

Edited by maraspr2
Δημοσιεύτηκε

Εχω αβτιστοιχη περιπτωση και πραγματικα περιμενω τις γνωμες των συναδελφων γιατι κι εγω εχω μπερδευτει

Δημοσιεύτηκε

Μετά από αρκετή ανάγνωση των νόμων 4014/2011, 4030/2011 & 4056/2012, φθάνεις σε αδιέξοδο.

Ας πει κάποιος την γνώμη του. Θεωρώ ότι ο ν. 4056 έγινε για να διευκολύνει τους κτηνοτρόφους

& όχι να τους βάζει να πληρώσουν τα υπέρογκα ποσά του πρόστιμου ανέγερσης & διατήρησης.

• 1 year later...
Δημοσιεύτηκε

Έχουμε τίποτα πάνω σ' αυτό το θέμα, τώρα με τον νέο νόμο 4178 περί αυθαιρέτων?

Guest
Αυτό το θέμα πλέον έχει κλείσει για περαιτέρω απαντήσεις.
  • Create New...

Σημαντικό

Χρησιμοποιούμε cookies για να βελτιώνουμε το περιεχόμενο του website μας. Μπορείτε να τροποποιήσετε τις ρυθμίσεις των cookie, ή να δώσετε τη συγκατάθεσή σας για την χρήση τους.